Chrisp98 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα σας παιδιά, Την τελευταία βδομάδα σκέφτομαι όλο και περισσότερο την ιδέα στο να κάνω τα χαρτιά μου για να μπω εποπ στην επόμενη προκηρυξη. Είμαι 23 χρόνων έχω τελιωσει το πανεπιστήμιο, τελιωσα την θητεία μου και αυτή τη στιγμή κάνω μεταπτυχιακό στο αντικείμενο που σπούδασα, την ιστορία. Μιλάω αγγλικά, ιταλικά και γαλλικά. Πραγματικά κάθε βράδυ που ξαπλώνω στο κρεβάτι μου αναρωτιέμαι αν όντως η ιστορία είναι ένα αντικείμενο που θα μπορούσα να βιοποριστω ή ακόμα αν όντως μου αρέσει αυτό που κάνω . Από την μία βλέπω ανεργία, προκηρύξεις αναπληρωτή καθηγητή σε νησάκια τύπου Άγιο Ευστράτιο, συνομηλικους και μεγαλύτερους που περιμένουν χρόνια έναν μόνιμο διορισμό, ιδιαίτερα μαθήματα, κακομεταχείριση στα φροντιστήρια και χαμηλούς μισθούς. Από την άλλη σκέφτομαι ότι ως εποπ θα έχω ένα σταθερό μισθό, οκ για τα ελληνικά δεδομένα. Επιπρόσθετα διάβασα ότι εφόσον κάποιος κατέχει πτυχίο ΑΕΙ μπορεί να μπει απευθείας στο σώμα των μονίμων υπαξιωματικων που θα έχει καλύτερη βαθμολογική άνοδο από του εποπ. Πάντα ήθελα να μπω στρατο αλλά δυστυχώς δεν έπιανα την ΣΣΑΣ που είχε 19.000 μόρια. Ακόμα και να ξαναεδινα πανελλήνιες ηλικιακά θεωρούμε μεγάλος για την φοίτηση μου στην ΣΣΑΣ. Οι καιροί είναι δύσκολη και δυστυχώς από ότι βλέπω για το κλάδο μου ολοένα γίνεται και χειρότερη. Μεγάλη ζήτηση μικρή προσφορά. Όσο μεγαλώνω αρχίζω και προβληματιζομαι, για το τι θα κάνω με την ζωή μου. Συνεχώς μετράω τις επιλογές μου και τις εναλλακτικές μου και πάντα φτάνω στο συμπέρασμα ότι θα ήθελα στην ζωή μου κάτι σίγουρο και σταθερό. Ο θεσμός του ΕΠΟΠ γενικά ξέρω ότι ξυνιζει στο κόσμο και θεωρούν τους εποπ ως αποτυχημένους. Παρατηρώ τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι πτυχιούχοι διαλέγουν να μπουν στρατο για να αποκατασταθουν. Πραγματικά θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας και τις ιδέες σας. Επίσης κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη. Τέλος, ευχαριστώ πολύ που μπήκατε στο κόπο να διαβάσετε αυτά που έγραψα. Υ. γ ένα post που γράφτηκε 2.40 το βράδυ στο κρεβάτι μου ενώ σκέφτομαι τι θα κάνω με την ζωή μου. 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
velociraptoras Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 To θέμα ειναι τι αρέσει σε σενα. Αν νομίζεις οτι θα είσαι ικανοποιημένος από τις συνθήκες στο στρατό ΟΚ πήγαινε. Αν πάλι το βλέπεις μόνο ως επαγγελματική αποκατάσταση μην πας γατι θα ειναι ζόρι. Σκέψου μόνο τις συχνές μετακομίσεις και κατα πόσο εισαι ετοιμος γι αυτό. Αυτό οτι μπαίνεις ΣΜΥ κατευθείαν αν εχεις πτυχίο δεν το εχω ξανακούσει αλλά θα γνωρίζουν ισως μέλη του φορουμ που είναι μόνιμοι. Πάντως μπορεις να δοκιμάσεις να ξαναδώσεις πανελληνιες αφού σκέφτεσαι τη ΣΣΑΣ που δεν εχει καμία σχέση με ΕΠΟΠ. Εχοντας ήδη πτυχιο και μεταπτυχιακό θα είναι πιο εύκολο να πιάσεις τα μόρια, νομίζω μεχρι τα 25 εχεις δικαίωμα 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dionisis1925 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 7 ώρες πριν, Chrisp98 είπε Καλησπέρα σας παιδιά, Την τελευταία βδομάδα σκέφτομαι όλο και περισσότερο την ιδέα στο να κάνω τα χαρτιά μου για να μπω εποπ στην επόμενη προκηρυξη. Είμαι 23 χρόνων έχω τελιωσει το πανεπιστήμιο, τελιωσα την θητεία μου και αυτή τη στιγμή κάνω μεταπτυχιακό στο αντικείμενο που σπούδασα, την ιστορία. Μιλάω αγγλικά, ιταλικά και γαλλικά. Πραγματικά κάθε βράδυ που ξαπλώνω στο κρεβάτι μου αναρωτιέμαι αν όντως η ιστορία είναι ένα αντικείμενο που θα μπορούσα να βιοποριστω ή ακόμα αν όντως μου αρέσει αυτό που κάνω . Από την μία βλέπω ανεργία, προκηρύξεις αναπληρωτή καθηγητή σε νησάκια τύπου Άγιο Ευστράτιο, συνομηλικους και μεγαλύτερους που περιμένουν χρόνια έναν μόνιμο διορισμό, ιδιαίτερα μαθήματα, κακομεταχείριση στα φροντιστήρια και χαμηλούς μισθούς. Από την άλλη σκέφτομαι ότι ως εποπ θα έχω ένα σταθερό μισθό, οκ για τα ελληνικά δεδομένα. Επιπρόσθετα διάβασα ότι εφόσον κάποιος κατέχει πτυχίο ΑΕΙ μπορεί να μπει απευθείας στο σώμα των μονίμων υπαξιωματικων που θα έχει καλύτερη βαθμολογική άνοδο από του εποπ. Πάντα ήθελα να μπω στρατο αλλά δυστυχώς δεν έπιανα την ΣΣΑΣ που είχε 19.000 μόρια. Ακόμα και να ξαναεδινα πανελλήνιες ηλικιακά θεωρούμε μεγάλος για την φοίτηση μου στην ΣΣΑΣ. Οι καιροί είναι δύσκολη και δυστυχώς από ότι βλέπω για το κλάδο μου ολοένα γίνεται και χειρότερη. Μεγάλη ζήτηση μικρή προσφορά. Όσο μεγαλώνω αρχίζω και προβληματιζομαι, για το τι θα κάνω με την ζωή μου. Συνεχώς μετράω τις επιλογές μου και τις εναλλακτικές μου και πάντα φτάνω στο συμπέρασμα ότι θα ήθελα στην ζωή μου κάτι σίγουρο και σταθερό. Ο θεσμός του ΕΠΟΠ γενικά ξέρω ότι ξυνιζει στο κόσμο και θεωρούν τους εποπ ως αποτυχημένους. Παρατηρώ τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι πτυχιούχοι διαλέγουν να μπουν στρατο για να αποκατασταθουν. Πραγματικά θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας και τις ιδέες σας. Επίσης κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη. Τέλος, ευχαριστώ πολύ που μπήκατε στο κόπο να διαβάσετε αυτά που έγραψα. Υ. γ ένα post που γράφτηκε 2.40 το βράδυ στο κρεβάτι μου ενώ σκέφτομαι τι θα κάνω με την ζωή μου. Καλά και ΕΠΟΠ θα φας κάτι μεταθέσεις ωραιότατες , οπότε Έβρο και αυτά τα νησάκια δεν θα τα αποφύγεις. Όσο αυτό που διάβασες για πτυχίο ΑΕΙ και απευθείας μετάταξη ως υπαξιωματικός δεν είναι έτσι τα πράγματα και δεν γίνεται τόσο απλά, θα πρέπει πρώτα να είσαι 7 χρόνια ΕΠΟΠ και μετά να περιμένεις να βγει προκήρυξη και αν ζητάει την ειδικότητα που έχεις εσύ πτυχίο, οι θέσεις είναι λίγες και ο ανταγωνισμός τεράστιος , για να σου δώσω ένα παράδειγμα το 2021 έβγαλε 10 θέσεις οι οποίες οι 5 ήτανε για υγειονομικό σώμα , 1 για το οικονομικό , 1 για το Γεωγραφικό , 1 για Μηχανικό , 1 για Αεροπορία στρατού και μία για στρατολογικό. Ο σταθερός μισθός είναι κάτι που ναι μεν είναι ελκυστικός αλλά ο ΕΠΟΠ κάνει υπηρεσίες , τρως παραμεθόριο , τα νοίκια είναι στο θεό , δεν είναι τα πράγματα όπως τα σκέφτεσαι. Ο θεσμός των ΕΠΟΠ είχε να βγάλει προκήρυξη από το 2009 και έβγαλε φέτος και ίσως να βγάλει και τα επόμενα χρόνια αν είναι ακόμα η ΝΔ κυβέρνηση, οπότε λίγο άστοχο αυτό περί επαγγελματικής αποκατάστασης που παρατήρησες τα τελευταία χρόνια , ίσως διάβασες άλλα πράγματα. Για εμένα αν θες να μπεις ΕΠΟΠ πρέπει να αλλάξεις φουλ νοοτροπία , τα πτυχία και οι γλώσσες δεν θα αξιοποιηθούν σε μικρό χρονικό διάστημα , πρέπει να προσέξεις τι ειδικότητα θα διαλέξεις γιατί αυτή η ειδικότητα θα σε ακολουθεί μια ζωή. 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tantalos211 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Η πικρή αλήθεια είναι, πως στην Ελλάδα υπάρχουν πάρα πολλές σχολές που παράγουν μόνο ανέργους (π.χ. δεν έχω γνωρίσει ποτέ απόφοιτο Γεωλογίας που να δουλεύει στο αντικείμενό του). Τo 90% των αποφοίτων αυτών των σχολών έχει τις εξής επιλογές: 1) Κάνει μεταπτυχιακό/διδακτορικό/στρατιωτική θητεία: Αποτέλεσμα -> δηλώνει άνεργος όντας ηλικιακά μεγαλύτερος (Εδώ φταίνε οι γονείς που προτιμούν άνεργα παιδιά αποφοίτους Α.Ε.Ι. αντί για εργαζόμενους απόφοιτους Τ.Ε.Ι.). 2) Ετεροαπασχόληση: Αποτέλεσμα ->Σερβιτόρος, μπάρμαν, πωλητής, ΕΠΟΠ κ.τ.λ. (Όσο μεγαλώνεις, τόσο περισσότερο σε καταπονούν αυτά τα επαγγέλματα. Στα 30 με 35 ίσως να ανέχεσαι μεθυσμένους δεκαοχτάχρονους και διαταγές απο εικοσάχρονους, αλλα στα 40+ είναι καταθλιπτικό). 3) Ι.Ε.Κ. & Κολλέγια: Απλά μακρυά! (Αξίζει μόνο για σχολές χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα π.χ. ζαχαροπλάστης) Τι μένει; Καθε περίπτωση είναι ιδιάζουσα. Για κάποιον που μιλάει γαλλικά πρώτη επιλογή θα ήταν να πάει στη γαλλόφωνη Ελβετία για αναζήτηση μαθητείας (π.χ. αυτό βρήκα σε 5 sec αναζήτησης στο γερμανόφωνο http://www.proengineering.ch/ausbildung). ΥΓ: Στην Ελβετία μόνο το 21% όσων τελειώνουν το Λύκειο, 'οπως εσύ το γνωρίζεις απο τη Ελλάδα, σπουδάζουν σε Πανεπιστήμιο. Το 79% κάνει μαθητεία (εννοείται επι πληρωμή). Όχι, δεν είσαι μεγάλος ηλικιακά για αυτό το βήμα. Όχι, δεν θα έρθει η ανάπτυξη στην Ελλάδα και η κρίση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία ακόμα δεν ξεκίνησε. Η ζωή είναι μικρή, δες ποιες είναι οι βιώσιμες επιλογές που έχεις και κάνε το επόμενο βήμα. 5 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chrisp98 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, velociraptoras είπε To θέμα ειναι τι αρέσει σε σενα. Αν νομίζεις οτι θα είσαι ικανοποιημένος από τις συνθήκες στο στρατό ΟΚ πήγαινε. Αν πάλι το βλέπεις μόνο ως επαγγελματική αποκατάσταση μην πας γατι θα ειναι ζόρι. Σκέψου μόνο τις συχνές μετακομίσεις και κατα πόσο εισαι ετοιμος γι αυτό. Αυτό οτι μπαίνεις ΣΜΥ κατευθείαν αν εχεις πτυχίο δεν το εχω ξανακούσει αλλά θα γνωρίζουν ισως μέλη του φορουμ που είναι μόνιμοι. Πάντως μπορεις να δοκιμάσεις να ξαναδώσεις πανελληνιες αφού σκέφτεσαι τη ΣΣΑΣ που δεν εχει καμία σχέση με ΕΠΟΠ. Εχοντας ήδη πτυχιο και μεταπτυχιακό θα είναι πιο εύκολο να πιάσεις τα μόρια, νομίζω μεχρι τα 25 εχεις δικαίωμα Δυστυχώς έχει όριο ηλικίας τα 20 χρόνια η ΣΣΑΣ. Μετά τις πανελλήνιες με έπιασε το κλασικό, φοιτητής μακριά από το σπίτι μπορώ να κάνω ότι θέλω. Δεν κοιτούσα καθόλου το μετά.... Έχει και μια προκηρυξη για δικαστικούς γραμματείς αλλά αυτή βγαίνει πολύ σπάνια. Γισ τη ακρίβεια βγήκε πρόπερσι που δεν προλάβαινα. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου! 59 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε Καλά και ΕΠΟΠ θα φας κάτι μεταθέσεις ωραιότατες , οπότε Έβρο και αυτά τα νησάκια δεν θα τα αποφύγεις. Όσο αυτό που διάβασες για πτυχίο ΑΕΙ και απευθείας μετάταξη ως υπαξιωματικός δεν είναι έτσι τα πράγματα και δεν γίνεται τόσο απλά, θα πρέπει πρώτα να είσαι 7 χρόνια ΕΠΟΠ και μετά να περιμένεις να βγει προκήρυξη και αν ζητάει την ειδικότητα που έχεις εσύ πτυχίο, οι θέσεις είναι λίγες και ο ανταγωνισμός τεράστιος , για να σου δώσω ένα παράδειγμα το 2021 έβγαλε 10 θέσεις οι οποίες οι 5 ήτανε για υγειονομικό σώμα , 1 για το οικονομικό , 1 για το Γεωγραφικό , 1 για Μηχανικό , 1 για Αεροπορία στρατού και μία για στρατολογικό. Ο σταθερός μισθός είναι κάτι που ναι μεν είναι ελκυστικός αλλά ο ΕΠΟΠ κάνει υπηρεσίες , τρως παραμεθόριο , τα νοίκια είναι στο θεό , δεν είναι τα πράγματα όπως τα σκέφτεσαι. Ο θεσμός των ΕΠΟΠ είχε να βγάλει προκήρυξη από το 2009 και έβγαλε φέτος και ίσως να βγάλει και τα επόμενα χρόνια αν είναι ακόμα η ΝΔ κυβέρνηση, οπότε λίγο άστοχο αυτό περί επαγγελματικής αποκατάστασης που παρατήρησες τα τελευταία χρόνια , ίσως διάβασες άλλα πράγματα. Για εμένα αν θες να μπεις ΕΠΟΠ πρέπει να αλλάξεις φουλ νοοτροπία , τα πτυχία και οι γλώσσες δεν θα αξιοποιηθούν σε μικρό χρονικό διάστημα , πρέπει να προσέξεις τι ειδικότητα θα διαλέξεις γιατί αυτή η ειδικότητα θα σε ακολουθεί μια ζωή. Ναι γνωρίζω δυστυχώς πως έχει κατάσταση, αφενός γιατί οι γονείς μου είναι στρατιωτικοι και από την πρώτη στιγμή είναι αντίθετη με αυτή την σκέψη. Αφετέρου η νοοτροπία του στρατού δεν ξέρω αν θα μου ταιριάξει. Οφείλω να ομολογήσω η μετάταξη στο σώμα των υπαξιωμστικων νόμιζα ότι θα ήταν αμέσως χωρίς να χρειαζεται να περάσει η 7ετια. Ευχαριστώ πολυ για την απάντηση σου, πραγματικα με βοηθάτε! 29 λεπτά πριν, Tantalos211 είπε Η πικρή αλήθεια είναι, πως στην Ελλάδα υπάρχουν πάρα πολλές σχολές που παράγουν μόνο ανέργους (π.χ. δεν έχω γνωρίσει ποτέ απόφοιτο Γεωλογίας που να δουλεύει στο αντικείμενό του). Τo 90% των αποφοίτων αυτών των σχολών έχει τις εξής επιλογές: 1) Κάνει μεταπτυχιακό/διδακτορικό/στρατιωτική θητεία: Αποτέλεσμα -> δηλώνει άνεργος όντας ηλικιακά μεγαλύτερος (Εδώ φταίνε οι γονείς που προτιμούν άνεργα παιδιά αποφοίτους Α.Ε.Ι. αντί για εργαζόμενους απόφοιτους Τ.Ε.Ι.). 2) Ετεροαπασχόληση: Αποτέλεσμα ->Σερβιτόρος, μπάρμαν, πωλητής, ΕΠΟΠ κ.τ.λ. (Όσο μεγαλώνεις, τόσο περισσότερο σε καταπονούν αυτά τα επαγγέλματα. Στα 30 με 35 ίσως να ανέχεσαι μεθυσμένους δεκαοχτάχρονους και διαταγές απο εικοσάχρονους, αλλα στα 40+ είναι καταθλιπτικό). 3) Ι.Ε.Κ. & Κολλέγια: Απλά μακρυά! (Αξίζει μόνο για σχολές χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα π.χ. ζαχαροπλάστης) Τι μένει; Καθε περίπτωση είναι ιδιάζουσα. Για κάποιον που μιλάει γαλλικά πρώτη επιλογή θα ήταν να πάει στη γαλλόφωνη Ελβετία για αναζήτηση μαθητείας (π.χ. αυτό βρήκα σε 5 sec αναζήτησης στο γερμανόφωνο http://www.proengineering.ch/ausbildung). ΥΓ: Στην Ελβετία μόνο το 21% όσων τελειώνουν το Λύκειο, 'οπως εσύ το γνωρίζεις απο τη Ελλάδα, σπουδάζουν σε Πανεπιστήμιο. Το 79% κάνει μαθητεία (εννοείται επι πληρωμή). Όχι, δεν είσαι μεγάλος ηλικιακά για αυτό το βήμα. Όχι, δεν θα έρθει η ανάπτυξη στην Ελλάδα και η κρίση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία ακόμα δεν ξεκίνησε. Η ζωή είναι μικρή, δες ποιες είναι οι βιώσιμες επιλογές που έχεις και κάνε το επόμενο βήμα. Η κατάσταση στην Ελλάδα όντως δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα, για αυτό το λόγο κοίταξα και για εποπ. Η λάθος επιλογή σχολής βάσει επαγγελματικής αποκατάστασης φαίνεται τώρα. Σκεφτόμουν και σκέφτομαι το εξωτερικό και σίγουρα αξίζει μια προσπάθεια. Ευχαριστώ πολύ για το χρονο σου και την απάντηση σου! ΥΓ πρώτη φορά γραφω στο insomnia και οφείλω να παω ότι το community ειναι πολυ βοηθητικό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Το κακό είναι ότι ήδη έχεις κάνει την θητεία σου οποτε θα πρέπει να μπεις πάλι στο τριπάκι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
archer100 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 9 ώρες πριν, Chrisp98 είπε Καλησπέρα σας παιδιά, Την τελευταία βδομάδα σκέφτομαι όλο και περισσότερο την ιδέα στο να κάνω τα χαρτιά μου για να μπω εποπ στην επόμενη προκηρυξη. Είμαι 23 χρόνων έχω τελιωσει το πανεπιστήμιο, τελιωσα την θητεία μου και αυτή τη στιγμή κάνω μεταπτυχιακό στο αντικείμενο που σπούδασα, την ιστορία. Μιλάω αγγλικά, ιταλικά και γαλλικά. Πραγματικά κάθε βράδυ που ξαπλώνω στο κρεβάτι μου αναρωτιέμαι αν όντως η ιστορία είναι ένα αντικείμενο που θα μπορούσα να βιοποριστω ή ακόμα αν όντως μου αρέσει αυτό που κάνω . Από την μία βλέπω ανεργία, προκηρύξεις αναπληρωτή καθηγητή σε νησάκια τύπου Άγιο Ευστράτιο, συνομηλικους και μεγαλύτερους που περιμένουν χρόνια έναν μόνιμο διορισμό, ιδιαίτερα μαθήματα, κακομεταχείριση στα φροντιστήρια και χαμηλούς μισθούς. Από την άλλη σκέφτομαι ότι ως εποπ θα έχω ένα σταθερό μισθό, οκ για τα ελληνικά δεδομένα. Επιπρόσθετα διάβασα ότι εφόσον κάποιος κατέχει πτυχίο ΑΕΙ μπορεί να μπει απευθείας στο σώμα των μονίμων υπαξιωματικων που θα έχει καλύτερη βαθμολογική άνοδο από του εποπ. Πάντα ήθελα να μπω στρατο αλλά δυστυχώς δεν έπιανα την ΣΣΑΣ που είχε 19.000 μόρια. Ακόμα και να ξαναεδινα πανελλήνιες ηλικιακά θεωρούμε μεγάλος για την φοίτηση μου στην ΣΣΑΣ. Οι καιροί είναι δύσκολη και δυστυχώς από ότι βλέπω για το κλάδο μου ολοένα γίνεται και χειρότερη. Μεγάλη ζήτηση μικρή προσφορά. Όσο μεγαλώνω αρχίζω και προβληματιζομαι, για το τι θα κάνω με την ζωή μου. Συνεχώς μετράω τις επιλογές μου και τις εναλλακτικές μου και πάντα φτάνω στο συμπέρασμα ότι θα ήθελα στην ζωή μου κάτι σίγουρο και σταθερό. Ο θεσμός του ΕΠΟΠ γενικά ξέρω ότι ξυνιζει στο κόσμο και θεωρούν τους εποπ ως αποτυχημένους. Παρατηρώ τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι πτυχιούχοι διαλέγουν να μπουν στρατο για να αποκατασταθουν. Πραγματικά θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας και τις ιδέες σας. Επίσης κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη. Τέλος, ευχαριστώ πολύ που μπήκατε στο κόπο να διαβάσετε αυτά που έγραψα. Υ. γ ένα post που γράφτηκε 2.40 το βράδυ στο κρεβάτι μου ενώ σκέφτομαι τι θα κάνω με την ζωή μου. Εχεις κανει θητεια; Σου αρεσε αυτο που εζησες; Αν ναι, τοτε δεν ειναι κακη ιδεα γιατι με την ανεργια που παιζει, μπορει να φτασεις 40 και ακομα να ψαχνεσαι. Αν δεν σου αρεσε, καλυτερα να ψαξεις για κατι αλλο γιατι και η ζωη του ΕΠΟΠ δεν ειναι ουτε ευκολη ουτε σιγουρη. Ακριβα ενοικια, μεγαλος πληθωρισμος, αβεβαιοτητα με τις μεταθεσεις, κ.ο.κ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xgol Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Λύστε μου μια απορία. Πως αποκαθίσταται κάποιος με 1000ευρώ το μήνα μισθό? 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bitbit Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 15 λεπτά πριν, xgol είπε Λύστε μου μια απορία. Πως αποκαθίσταται κάποιος με 1000ευρώ το μήνα μισθό? Ο φίλος ανέφερε... Για τα ελληνικά δεδομένα. Κι αν σκεφτούμε ότι πολλοί, πάρα πολλοί, παίρνουν το βασικό, τα 1000€ είναι μια χαρά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 18 λεπτά πριν, xgol είπε Λύστε μου μια απορία. Πως αποκαθίσταται κάποιος με 1000ευρώ το μήνα μισθό? Πιο ευκολα απο κάποιον που δεν έχει καθόλου μισθό. 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dionisis1925 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Chrisp98 είπε Ναι γνωρίζω δυστυχώς πως έχει κατάσταση, αφενός γιατί οι γονείς μου είναι στρατιωτικοι και από την πρώτη στιγμή είναι αντίθετη με αυτή την σκέψη. Αφετέρου η νοοτροπία του στρατού δεν ξέρω αν θα μου ταιριάξει. Οφείλω να ομολογήσω η μετάταξη στο σώμα των υπαξιωμστικων νόμιζα ότι θα ήταν αμέσως χωρίς να χρειαζεται να περάσει η 7ετια. Αυτό σημαίνει πως δεν έχεις ιδέα για τον θεσμό.. Στα 7 χρόνια κάνεις αίτηση για μονιμοποίηση και για να κριθείς ικανός περνάς γραπτές εξετάσεις και ψυχολογικά τεστ κτλπ , μόνο αν μονιμοποιηθείς θα έχεις δικαίωμα για μετάταξη/μετάθεση κτλπ. Επίσης θα πρέπει να κοιτάξεις για το Συνταξιοδοτικό γιατί τα πράγματα δεν είναι καλά. Με γονείς στρατιωτικούς όταν τους ρώτησες κάτι τέτοιο θα κρατήθηκαν πολύ για να μην βάλουν τα γέλια μόνο και μόνο επειδή είσαι παιδί τους. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2022 από dionisis1925 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xgol Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Bitbit είπε Ο φίλος ανέφερε... Για τα ελληνικά δεδομένα. Κι αν σκεφτούμε ότι πολλοί, πάρα πολλοί, παίρνουν το βασικό, τα 1000€ είναι μια χαρά. Παιδιά, 700 ευρώ ήρθε σε πολλούς φίλους το αέριο. Βάλε ενοίκια, βενζίνες, καθημερινά έξοδα, έξοδα ένδυσης κτλ βάλε μετέπειτα μια οικογένεια και τις ανάγκες της.. συν οτι είναι σε μια δουλειά χωρίς τίποτα δημιουργικό. Δε λέω οτι δεν κουτσοεπιβιώνει κάποιος, αλλά για ένα νέο παιδί που στοχεύει σε τέτοιο μισθό και νομίζει οτι αποκαθίσταται, θεωρώ πως κάποιος θα πρέπει να του εξηγήσει επακριβώς πως είναι η αποκατάσταση που ονειρεύεται. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2022 από xgol 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
archer100 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 24 λεπτά πριν, xgol είπε Λύστε μου μια απορία. Πως αποκαθίσταται κάποιος με 1000ευρώ το μήνα μισθό? Μαλλον επειδη οι μισοι ειναι ανεργοι και απο τους υπολοιπους μισους, το 45% αμοιβεται με τον βασικο των 663 ευρω μεικτα; Εννοειται πως και 1000 ευρω ειναι ψιχουλα οταν πληρωνεις νοικια και πας στου διαολου τη μανα, αλλα συγκριτικα με τον μεσο ορο, θεωρειται αποκατασταση, μεσα στο γενικο χαλι 4 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bitbit Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 6 λεπτά πριν, xgol είπε Παιδιά, 700 ευρώ ήρθε σε πολλούς φίλους το αέριο. Βάλε ενοίκια, βενζίνες, καθημερινά έξοδα, έξοδα ένδυσης κτλ βάλε μετέπειτα μια οικογένεια και τις ανάγκες της.. συν οτι είναι σε μια δουλειά χωρίς τίποτα δημιουργικό. Δε λέω οτι δεν κουτσοεπιβιώνει κάποιος, αλλά για ένα νέο παιδί που στοχεύει σε τέτοιο μισθό και νομίζει οτι αποκαθίσταται, θεωρώ πως κάποιος θα πρέπει να του εξηγήσει επακριβώς πως είναι η αποκατάσταση που ονειρεύεται. Στους τυφλούς λένε κυριαρχεί ο μονόφθαλμος 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xgol Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 18 λεπτά πριν, Bitbit είπε Στους τυφλούς λένε κυριαρχεί ο μονόφθαλμος Δε κυριαρχεί όταν δε μπορείς να καλύψεις βασικές ανάγκες 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα