Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Κάθε φορά που ανοίγω το παιχνίδι "Valorant" η χρήση του ssd πάει στο 100%.
Έκανα φορμάτ, το έγκατέστησα στο 2ο δίσκο (hdd) και πάλι κάνει το ίδιο.. με το που ανοίξει το παιχνίδι, ο ssd (primary disk) πάει 100% active, και όλο το σύστημα κολλάει..

Σύστημα: fx8320
ram 16gm
ssd 240gb
hdd 1tb

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GeorgeHellas είπε

Κάθε φορά που ανοίγω το παιχνίδι

Όταν φορτώσει το παιχνίδι συνεχίζει να είναι 100%;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι και κολλάει γενικά το pc, λόγω της χρήσης του δίσκου.. μόλις το κλείσω, φτιάχνει.. (παίρνει μισό λεπτό να το κλείσει)

28 λεπτά πριν, Aris_ είπε

όταν ηρεμήσει κατέβασε τα όλα στο low settings και ξαναδοκιμασε

δεν φαίνεται να ξεκολάει.. το περίεργο είναι πως μέχρι χθες έπαιζε κανονικά.. το μόνο που έκανα, ήταν ένα update των windows, αλλά έκανα φορμάτ, οπότε λογικά δεν παίζει ρόλο

Και ακομα πιο κουφό είναι ότι γραφει 100%active ο δίσκος, αλλα δεν δείχνει να γίνονται καθόλου read/write.

Το μόνο που υποπτευομαι ειναι το vanguard (το anticheat της riot)

Επεξ/σία από GeorgeHellas
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, GeorgeHellas είπε

δεν δείχνει να γίνονται καθόλου read/write.

Μπορείτε να τρέξετε με δικαιώματα διαχειριστή στο CMD την εντολή "sfc /scannow"; Είχα αντίστοιχο πρόβλημα με το δίσκο και ευθύνονταν κάποια προβλήματα του λειτουργικού που διορθώθηκαν με την παραπάνω εντολή.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Μπορείτε να τρέξετε με δικαιώματα διαχειριστή στο CMD την εντολή "sfc /scannow"; Είχα αντίστοιχο πρόβλημα με το δίσκο και ευθύνονταν κάποια προβλήματα του λειτουργικού που διορθώθηκαν με την παραπάνω εντολή.

δοκιμάστηκε και αυτό αλλά δεν έγινε κάτι..
έτσι είναι, όταν κολάει το σύμπαν :D 
η χρήση στο τέλος ήβταν ότε ξεκόλλησε λίγο και τράβηξε το printscreen. ήταν κολλημενο για 5 λεπτά περίπου, όταν ξαναλειτούργησε.. (το ποντίκι κινείται κανονικά, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο)

Untitled.png

Δημοσ.
2 ώρες πριν, GeorgeHellas είπε

δοκιμάστηκε και αυτό αλλά δεν έγινε κάτι..
έτσι είναι, όταν κολάει το σύμπαν :D 
η χρήση στο τέλος ήβταν ότε ξεκόλλησε λίγο και τράβηξε το printscreen. ήταν κολλημενο για 5 λεπτά περίπου, όταν ξαναλειτούργησε.. (το ποντίκι κινείται κανονικά, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο)

Untitled.png

Παίζει να τα φτύνει και ο ssd σου μιας και από ότι βλέπω είναι πολύ βασικός και φθηνος. 

Κατέβασε και τρέξε το hd sentinel να δούμε υγεια.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Nik1239 είπε

Παίζει να τα φτύνει και ο ssd σου μιας και από ότι βλέπω είναι πολύ βασικός και φθηνος. 

Κατέβασε και τρέξε το hd sentinel να δούμε υγεια.

Συγνώμη για την καθυστέρηση, τώρα γύρισα σπίτι...

Untitled2.png

Δημοσ.
8 ώρες πριν, GeorgeHellas είπε

Συγνώμη για την καθυστέρηση, τώρα γύρισα σπίτι...

Untitled2.png

Δεν φαίνεται να έχει κάτι , πολύ πιθανό να υπάρχει θέμα με το windows update που λες που αφού έκανες φορμάτ εγκαταστάθηκε ξανα. Δοκίμασε να βάλεις κάποια παλιά έκδοση πχ 2004, 1909 κλπ.

Δημοσ.

Bug-conflict μυρίζει...

100% ο δίσκος με read speed 10.1 mb/s; Δεν στέκει.

Αν δεν τα παίζει ο δίσκος (πραγματικά δεν γνωρίζω αν υπάρχει 100% αξιόπιστος τρόπος να τον ελέγξεις, η υγεία μπορεί και να μην σημαίνει τίποτα), τότε κάτι κολλάει στα windows (το πιθανότερο). Αν υποπτεύεσαι πρόγραμμα, τότε κάνε το disable αν είναι δυνατόν και δοκίμασε ξανά.

Γενικά υπάρχουν κολλήματα με τα security settings των windows και κάθε update μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα.

Όταν μπήκα στα win10, ερχόμενος από win7 και μαθημένος εγκατέστησα zonealarm firewall. Αποτέλεσμα, με το φόρτωμα 2-3 σελίδων σε οποιονδήποτε browser, έπιανα 100 cpu usage και είχα σπασμένο ήχο κτλ. Μόλις έφυγε το zonealarm, δεν ξαναείχα τίποτα, ακόμη και αν ανοίξω folder με 15 καρτέλες με ένα κλικ.

• Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Bug-conflict μυρίζει...

100% ο δίσκος με read speed 10.1 mb/s; Δεν στέκει.

Γενικά υπάρχουν κολλήματα με τα security settings των windows και κάθε update μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα.

Άντε να βγάλεις ακρη...

13 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Όταν μπήκα στα win10, ερχόμενος από win7 και μαθημένος εγκατέστησα zonealarm firewall. Αποτέλεσμα, με το φόρτωμα 2-3 σελίδων σε οποιονδήποτε browser, έπιανα 100 cpu usage και είχα σπασμένο ήχο κτλ. Μόλις έφυγε το zonealarm, δεν ξαναείχα τίποτα, ακόμη και αν ανοίξω folder με 15 καρτέλες με ένα κλικ.

Αχ αυτό το zonealarm, ότι χειρότερο , το έβαλα αναγκαστικά στο ryzen laptop που πήρα μέσω voucher και το είχα πληρώσει ώστε να μπορώ να πάρω το λάπτοπ....μια βδομάδα μετά το ξυλωσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Αχ αυτό το zonealarm, ότι χειρότερο , το έβαλα αναγκαστικά στο ryzen laptop που πήρα μέσω voucher και το είχα πληρώσει ώστε να μπορώ να πάρω το λάπτοπ....μια βδομάδα μετά το ξυλωσα.

Εγώ δεν το εγκατέστησα στο tablet που πήρα.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το 10.1 σαν ταχύτητα, ηταν στην ουσια οταν ξεκόλλησε και τραβηξε το σκινσοτ ( που το ειχα πατήσει μισο λεπτό νωρίτερα) και μετα ξανακολλησε.

Υποπτεύομαι το anticheat του παιχνιδιού, γιατί ειναι το μονο που ηταν εγκατεστημένο στον ssd, ενω το παιχνίδι το ειχα στον hdd. 

Τέλος πάντων, έστειλα και ενα ticket στην εταιρεία του παιχνιδιού, και αν βγάλω άκρη έβγαλα. Αλλιώς απλά δεν παίζω το συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν είναι και κάτι απαραίτητο, εφόσον κατά τ'αλλα ο υπολογιστής δείχνει να λειτουργεί μια χαρά.

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια και το χρόνο σας, αν κατά τύχη υπάρξει λύση, θα την γράψω :)

Καλημέρα και καλή σας Κυριακή :)

Edit: Έκανα και με καθυστέρηση ένα crystalDisk, οκ δεν είναι όπως ήταν στην αρχή, αλλά δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα τις ταχύτητες.

Untitled3.png

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, GeorgeHellas είπε

Το 10.1 σαν ταχύτητα, ηταν στην ουσια οταν ξεκόλλησε και τραβηξε το σκινσοτ ( που το ειχα πατήσει μισο λεπτό νωρίτερα) και μετα ξανακολλησε.

Υποπτεύομαι το anticheat του παιχνιδιού, γιατί ειναι το μονο που ηταν εγκατεστημένο στον ssd, ενω το παιχνίδι το ειχα στον hdd. 

Τέλος πάντων, έστειλα και ενα ticket στην εταιρεία του παιχνιδιού, και αν βγάλω άκρη έβγαλα. Αλλιώς απλά δεν παίζω το συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν είναι και κάτι απαραίτητο, εφόσον κατά τ'αλλα ο υπολογιστής δείχνει να λειτουργεί μια χαρά.

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια και το χρόνο σας, αν κατά τύχη υπάρξει λύση, θα την γράψω :)

Καλημέρα και καλή σας Κυριακή :)

Edit: Έκανα και με καθυστέρηση ένα crystalDisk, οκ δεν είναι όπως ήταν στην αρχή, αλλά δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα τις ταχύτητες.

Untitled3.png

Εμένα πάντως κάτι δεν μου πάει καλά , μήπως έχει θέμα ο ssd και δεν μας το λέει; SATA 3 δεν είναι οι θύρες της μητρικής σου; Βρίσκω κουλό το γεγονός ότι έχει μεγαλύτερο write speed από ότι read. Σε ποια περιοχή βρίσκεσαι αν επιτρέπεται; Μήπως και είμαστε από την ίδια , να σου δανείσω ένα ssd που έχω στην άκρη να δοκιμάσεις εκεί να κατεβάσεις το game ή δες αν βρεις από κάποιο φίλο δανεικό εναν.

Θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον πάνω από 400 το read speed , το write είναι οκ για τον συγκεκριμένο

Επεξ/σία από Nik1239
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nik1239 είπε

Εμένα πάντως κάτι δεν μου πάει καλά , μήπως έχει θέμα ο ssd και δεν μας το λέει; SATA 3 δεν είναι οι θύρες της μητρικής σου; Βρίσκω κουλό το γεγονός ότι έχει μεγαλύτερο write speed από ότι read. Σε ποια περιοχή βρίσκεσαι αν επιτρέπεται; Μήπως και είμαστε από την ίδια , να σου δανείσω ένα ssd που έχω στην άκρη να δοκιμάσεις εκεί να κατεβάσεις το game ή δες αν βρεις από κάποιο φίλο δανεικό εναν.

Θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον πάνω από 400 το read speed , το write είναι οκ για τον συγκεκριμένο

Λάρισα μενω, δεν ειναι τοσο το θέμα η αγορά ενος ssd, οντως είναι περίεργο που εχει μικρότερο read speed, αλλα απο την αλλη δεν ειναι και τραγικα τα νούμερα, για να κολλανε ολα.

Απλά εφόσον δεν καίγομαι, γιατί να δώσω και το 50αρι; :P

Ναι σατα 3 είναι η θύρα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...