Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σας..θελω να φτιαξω ενα notebook packard bell b.v pegasus...δεν το θελω για ιντερνετ απλα δυο τρια προγραμματα να δουλευει..o σκληρος του δισκος ειναι χαλασμενος και θελω να τον αντικαταστησω..ο σκληρος ειναι ενας seagate lyrion st18.1 st730212de..εχει 1 gb ram ddr2..θα ηθελα να σας ρωτησω τα εξης¨..

1.που μπορω να βρω ενα σκληρο δισκο μικρης σχετικα χωριτικοτητας?

2.εαν γινεται upgrade η μνημη ram?

3.με την υπαρχουσα μνημη μπορω να εγκαταστησω windows?εχω διαβασει οτι ελαχιστες απαιτησεις ειναι 1 gb ram.

4.δεν εχει boot menu και ουτε στην bios υπαρχει καποια ρυθμιση για usb boot..μπορω να κανω κατι?

σας ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.

1) 1.8" IDE PATA είναι. Δύσκολα θα βρείς. Ψάξε για 1.8" IDE PATA SSD ή 1.8" IDE PATA DoM

2) up to 2GB max

3) XP Home έτρεχε κανονικά

4) F12 Boot Menu Enabled

πρέπει να έχεις πολύ συγκεκριμένο λόγο να ασχοληθείς πάντως, είναι πιο αργό απο την παλίρροια.

• Like 1
Δημοσ.

ευχαριστω πολυ φιλε μου..ειπα απλα να τον φτιαξω να υπαρχει για κανενα απλο προγραμματακι.μπορει να του βαλω και Linux..

οσον αφορα το F12  Boot Menu Enabled  δεν υπαρχει αυτη η ρυθμιση στην BIOS..πατουσα το F12 οταν ξεκινουσε αλλα δεν εμφανιζε το boot menu..υπαρχει περιπτωση να θελει αναβαθμιση η BIOS?

Δημοσ.

Με F2 ή DEL θα μπείς στο Bios, υστερα εκεί που λέει F12  Boot Menu θα το βάλεις Enabled 

Δημοσ.

αυτο σου εγραψα φιλε μου..οταν μπεις στην BIOS δεν εχει αυτο το μενου για να το κανω enabled..και κατι ακομη..IDE ATA δισκος κανει?

Δημοσ.

Αν και σχεδόν πάντοτε προσπαθώ να βρω έστω μια χρήση για παλιά μηχανήματα, σε επίπεδο που πολλές φορές δε χρειάζεται, το συγκεκριμένο είναι τόσο παλιό και αργό που δε σώζεται. Το μόνο  που θα καταφέρεις είναι να σπαταλήσεις χρόνο και χρήματα χωρίς αποτέλεσμα. Επίσης το linux δεν είναι πανάκεια για αρχαία μηχανήματα.

• Like 1
Δημοσ.

το ξερω οτι ειναι χασιμο χρονου και χρηματων φιλε μου..απλα μαρεσει να φτιαχνω τα παλια μηχανηματα...μου αρκρι μονο να δουλεψει και ισως το δωσω σε κανενα πιτσιρικι να παιζει κανενα παιχνιδι..παντως δεν μπορω να βρω σκληρο IPE PATA στο μεγεθος αυτο..αν μπορουσατε εσεις να μου βρειτε θα σας ημουν ευγνωμων..σας εχω βγαλεο και φωτο την BIOS..

IMG_0135[1].JPG

IMG_0136[1].JPG

• Like 1
Δημοσ.

Μάλλον το Recovery Boot είναι. Φτιάξε instalation disk με το unetbootin.1.8" δίσκο δύσκολα θα βρείς, ψάξε κανένα αντάπτορα για Compact Flash https://www.aliexpress.com/item/32997614406.html?spm=a2g0o.search0304.0.0.53747af9a4rWYN&algo_pvid=86221950-3da5-42f6-af35-0fce6244fd02&algo_exp_id=86221950-3da5-42f6-af35-0fce6244fd02-17

Και τέτοια υπάρχουν αλλά δεν ξέρω αν χωράνε https://www.aliexpress.com/item/1005003891379876.html?spm=a2g0o.search0304.0.0.53747af9a4rWYN&algo_pvid=86221950-3da5-42f6-af35-0fce6244fd02&algo_exp_id=86221950-3da5-42f6-af35-0fce6244fd02-37

Τίποτα απο αυτά δεν αξίζει τον κόπο. Εγώ αν ήμουν αναγκασμένος να το κρατήσω θα έβαζα Puppy Linux να τρέχει απο USB.

Δημοσ.

καλημερα..το ξερω φιλε και σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια...μια τελευταια ερωτηση...υπαρχει περιπτωση να βρουμε καμια μητρικη που να ταιριαζει σε αυτο το notebook?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...