Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, skiathos7 είπε

Limewire και netfaster καρτα απο περίπτερο για τρελες ταχύτητες 33,6 kilobytes αν θυμάμαι καλα...1 mp3 1ωρα και το τηλέφωνο νεκρό οσο ήσουν online χαχα ωραια χρόνια...

Εβαζα 10μετρο καλώδιο από τοίχο στον υπολογιστή κάναμε τσαλίμια για να διασχίσουμε το χολ. 1 ώρα 60mb να κατεβάσω ένα driver gpu να παίξω το τελευταίο nfs. Κυκλοφορούσε ένα πακέτο με 161 τραγούδια mp3 ελληνικά στο mirc ακόμα έχω το CD. Τι χρόνια. 

• Like 2
  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πως (????) πέρασε τόσο γρήγορα τόσος καιρός… αισθάνομαι αρχαίος … το 2000 ήμουν  20αρης φοιτητής με τα μυαλα στα κάγκελα, mp3 download με 56k, CD burner στο PC και CD player στο αυτοκίνητο. (Η τριάδα αυτη ηταν η «προίκα» μου). Λαχτάρα να κατεβάσω μια δωδεκάδα καινούργια τραγούδια στο Napster, να παρω τους κολλητούς μου και με το λιλιπούτειο αμαξάκι μου, να βάλω βενζίνη 2000δρχ και να την τερματίσω στο Σουνιο. 

Αισθάνομαι ΠΟΛΥ τυχερός που έζησα αυτη την εποχή. Μια χρυσή τομή τεχνολογικής ανάπτυξης αλλα και ανεμελιάς & πραγματικής αλληλεπίδρασης μεταξυ των ανθρώπων. Χωρίς social media και τέτοιες παπαριες που θεωρώ πως μας έκαψαν το μυαλό με ψεύτικα χαμόγελα και όνειρα απατηλά. Σπουδές στο πανεπιστημιο / ταυτόχρονα δουλεια για χαρτζιλίκι / έξοδος με τους φίλους χωρίς μάσκες κορονοϊούς πολέμους και γενική ψυχολογική κατάρρευση. 

ΜΑΚΑΡΙ τα παιδια μας να έχουν την ευκαιρια να ζήσουν σε μια εποχή παράλληλη αυτής και γιατι οχι, πολύ πολύ καλύτερης …..

Σας ευχαριστώ που σημερα με κάνατε να θυμηθώ όμορφες, αληθινές και απλες στιγμές. χαιρετώ ολο το φόρουμ. 

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

• Like 11
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, xrhstosiak είπε

dc++ και soulseek μόνο :)

Μόνο mIRC για τους μύστες και συγκεκριμένα δίκτυα με κανάλια, για μουσικούλα. 

Ωραίες εποχές (1996-1999).

(ΥΓ Μην πάμε σε εποχές προ internet στην Ελλάδα - 1992,1993 - , όπου υπήρχαν οι BBS και καλούσαμε με τις ώρες για να πιάσουμε γραμμή με ένα modem Hyundai 1200bps, για να κατεβάσουμε τίποτα με πρωτόκολλο Kermit).

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.
10 ώρες πριν, teo1966 είπε

παιχνιδαρα!!!!!!!

Ναι ρε! 

Αυτά τα 2D-3D της εποχής ήταν υπέροχα. Πολύ χρωματιστά (εννοώ έντονα πολύχρωμα) και με αρκετό βάθος σαν παιχνίδια. 

24 λεπτά πριν, anakin3 είπε

Πως (????) πέρασε τόσο γρήγορα τόσος καιρός… αισθάνομαι αρχαίος … το 2000 ήμουν  20αρης φοιτητής με τα μυαλα στα κάγκελα, mp3 download με 56k, CD burner στο PC και CD player στο αυτοκίνητο. (Η τριάδα αυτη ηταν η «προίκα» μου). Λαχτάρα να κατεβάσω μια δωδεκάδα καινούργια τραγούδια στο Napster, να παρω τους κολλητούς μου και με το λιλιπούτειο αμαξάκι μου, να βάλω βενζίνη 2000δρχ και να την τερματίσω στο Σουνιο. 

Αισθάνομαι ΠΟΛΥ τυχερός που έζησα αυτη την εποχή. Μια χρυσή τομή τεχνολογικής ανάπτυξης αλλα και ανεμελιάς & πραγματικής αλληλεπίδρασης μεταξυ των ανθρώπων. Χωρίς social media και τέτοιες παπαριες που θεωρώ πως μας έκαψαν το μυαλό με ψεύτικα χαμόγελα και όνειρα απατηλά. Σπουδές στο πανεπιστημιο / ταυτόχρονα δουλεια για χαρτζιλίκι / έξοδος με τους φίλους χωρίς μάσκες κορονοϊούς πολέμους και γενική ψυχολογική κατάρρευση. 

ΜΑΚΑΡΙ τα παιδια μας να έχουν την ευκαιρια να ζήσουν σε μια εποχή παράλληλη αυτής και γιατι οχι, πολύ πολύ καλύτερης …..

Σας ευχαριστώ που σημερα με κάνατε να θυμηθώ όμορφες, αληθινές και απλες στιγμές. χαιρετώ ολο το φόρουμ. 

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

Ναι το Nero και Clone DVD τα ετρεχα και εγω. Μαλιστα ειχα και αυθεντικο Nero δωρο απο CPU. 

14 ώρες πριν, KnightRider είπε

Εποχές 2000....

- Command & Conquer: Generals
- Legacy of Kain: Soul Reaver
- Colin Mcrae Rally 2
- eMule
- Virtual DJ (τότε λεγόταν AtomixMP3)
- Cool Edit Pro (πριν γίνει Adobe Audition)
- FrostWire αντί για Limewire (οι περισσότεροι κάνανε χαζομάρα που κατεβάζανε οι ίδιοι ιους - διάλεγαν αρχεία που είναι 100kb)
- Προτίμηση αρχείων M4A αντί για MP3 (μέχρι και σήμερα)
- CRT οθόνη που παντού διάλεγα ανάλυση 1280x1024 (οι περισσότεροι βάζανε μόνο 1024x768 κι ότι δήθεν ήταν μια χαρά)
- Windows Media Player 9 (το Winamp το μισούσα γιατί είχε κακό Equalizer)

Ω ρε φίλε, ναι. Και Colin Mcrae. Έχω βέβαια έπαιζα το Ford Racing, το είχα πάρει από τα Nesquick. 

2003-04 Gothic 2 ΜΟΝΟ 1280x1024. 

8 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Τι χρονιά έχουμε; 😀

2000! 

8 ώρες πριν, titakas είπε

emule, limewire και ad aware (lavasoft)... Τα είχα πακέτο αυτά τότε στον υπολογιστή...😁😁😁

ζει ακόμα http://www.lavasoft.com/products/landing/ad_aware_free.php?t=features

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, insomniac01 είπε

Ω ρε φίλε, ναι. Και Colin Mcrae. Έχω βέβαια έπαιζα το Ford Racing, το είχα πάρει από τα Nesquick. 

+1 για το Ford Racing απο τα Nesquick οπως και το Total Immersion Racing 😜

Όταν έχω χρόνο ανοίγω λίγο και το carmageddon 2 carpocalypse now και κανω ηλεκτροσοκ σε πεζους 😂

Επεξ/σία από nikolakakis
  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, nikolakakis είπε

+1 για το Ford Racing απο τα Nesquick οπως και το Total Immersion Racing 😜

Όταν έχω χρόνο ανοίγω λίγο και το carmageddon 2 carpocalypse now και κανω ηλεκτροσοκ σε πεζους 😂

Ω και εγώ ρε φίλε. Το έχω λίγο .... το GoG με τα παλιά! 

Να σου πω κάτι, στην τελική αυτό μέτραγε. Δεν χρειάζεται ένα βιντεοπαιχνίδι να είναι ταινία, απλά να προσφέρει χαρά και επιλογές. 

Π.χ. το Morrowind (οχι το online) δεν ηταν ταινια και ειχα πολλα προβληματα, ομως ρε γαμωτο απλα μιλωντας στους npc και βοηθωντας τους να βρουν κανα δακτυλιδι κανα scroll κλπ ηταν αρκετο για να παιρνας καλα. Ενιωσες οτι βοηθαγες. Ουτε φανφαρες ουτε τιποτα. 

Τι ίδιο και το Carmaggedon, απλή χαρά να πατάς ανθρώπους (ακούγεται κάπως βέβαια χαχα). Το ίδιο και με το Serious Sam, παρε το οπλο και βαρα, και απολαυσε. Τιποτα παραπανω τιποτα παρακατω. Και τα λοιπα. 

Όπως και το Gothic 1-2, οπως εβγαινες απο τον πυργο του Xardas ειχε απιστευτα κρυμμενα πραγματα τρυγιρω. Απο κρυφες σπηλιες, μεχρι σκελετους κατω απο καταρακτες που ειχαν σπαθια, νομισματα, βελη, κλπ. Ενιωθες οτι συμμετειχες. Και φυσικα αν εκανες λιγο exploring, σε 2 hit επεφτες. 

Σορυ για το μεγάλο.

Παρένθεση:

https://www.myabandonware.com/game/total-immersion-racing-3rq#download

https://www.myabandonware.com/game/ford-racing-2-dp9

--

Όπως και τα Sims 1-2, Call of Duty (το πρωτο το καλο), Civ 3, Settlers IV, κλπ. Ειχαν οσο βαθος ηθελες να εχουν και ταυτοχρονα την ιδια απλοτητα. 

• Thanks 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, insomniac01 είπε

Αμέσως μόλις ανέβηκε το προηγούμενο μήνυμα έψαξα για το TIR και έπεσα πάνω σε αυτό το site ΘΗΣΑΥΡΟ. Έχει μπει ήδη σελιδοδείκτης 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, nikolakakis είπε

Αμέσως μόλις ανέβηκε το προηγούμενο μήνυμα έψαξα για το TIR και έπεσα πάνω σε αυτό το site ΘΗΣΑΥΡΟ. Έχει μπει ήδη σελιδοδείκτης 

Και σε εμένα! 😄

Δημοσ.
1 ώρα πριν, insomniac01 είπε

Ναι ρε! 

Αυτά τα 2D-3D της εποχής ήταν υπέροχα. Πολύ χρωματιστά (εννοώ έντονα πολύχρωμα) και με αρκετό βάθος σαν παιχνίδια. 

δεν βγηκε ποτε ισως τετοιο strategy το ειχα λιωσει κυριολεκτικα απειρες ωρες και ομως μονο αυτο και το red alert με κρατησε στο ειδος μετα δεν ασχοληθηκα ποτε ξανα

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, teo1966 είπε

δεν βγηκε ποτε ισως τετοιο strategy το ειχα λιωσει κυριολεκτικα απειρες ωρες και ομως μονο αυτο και το red alert με κρατησε στο ειδος μετα δεν ασχοληθηκα ποτε ξανα

Ναι το red alert, κορυφη, εσωζες τον Αινσταιν στην πρωτη αποστολη νομιζω η κατι τετοιο καποιον επιστημονα.

Μετά το Age of Empires 3 εξαφανιστηκαν τα RTS (εξαιρεση το Company of Heroes, Act of War, το Starcraft 2 δεν το βαζει μεσα γιατι εχει DRM με τον launcher της Blizzard ακομα και offline). Γενικα, οσο περασαν τα χρονια, τωρα που το σκεφτομαι, τα παιχνιδια που απαιτουσαν σκεψη εξαφανιστηκαν τελειως. Ακομα και το Civ εχουν γινει τελειως για παιδακια (δεν το λεω με κακια) πλεον. Εχει χαθει το βαθος σε ενα παιχνιδι. Ακομα και στα Dark Souls/Elder, κλπ, λειπει το αυτο το role-playing/questing. Ειναι παρε ενα πανδυσκολο και μνημονευσε την καθε κινηση του καθε τερατος μεχρι να το κερδισεις. 

Ναι, ΟΚ, φοβερά στο είδος του, αλλά ένα παιχνίδι δεν είναι μόνο το να είναι δύσκολο. Και το GoW 1 στο PS2 αν το βάλει τέρμα δύσκολο θα πρέπει να κανείς μάστερ το αναλογικό για να αποφεύγεις τα hit. 

Γενικά είμαστε σε παρακμή και στο στόχο να βγάζει όσα πιο πολλά μπορεί ένα game μέσω PvP, leaderboard, DLC, κλπ. 

Θα μου πεις τι με/μας νοιάζει; Θα πάω να χαθώ στο Morrowind μου φαίνεται. 

Ακόμα και τα FF δεν έχουν ξεπεράσει το FFX. Είναι απίστευτο αυτό. 

Έπαιξα και KH3 πριν λίγα χρόνια (προφανώς το 100%), και αν σε κάποιες στιγμές (Keyblade Graveyard) εβγαλε συναίσθημα, ειχε χασει απο τον μυθο των Heartless/Souls/κλπ. + Οτι ηταν σαν να βλεπω ταινια Disney/Pixar. (παρενθεση - κλεινω) 

Επεξ/σία από insomniac01
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, titakas είπε

και ad aware (lavasoft)

Που το θυμήθηκες αυτό; Το χρησιμοποιούσα συνέχεια πριν 20 και βάλε χρόνια τουλάχιστον. Το είχα ξεχάσει εντελώς. Τι μου θύμησες τώρα....

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν χαιρόσουν πως κατέβαζες τα πάντα τζάμπα (ιούς) την επόμενη μέρα το pc όταν το άνοιγε ο πατέρας σου nuclear explosion GIF

Επεξ/σία από KyloRen
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gokuthelegend είπε

Που το θυμήθηκες αυτό; Το χρησιμοποιούσα συνέχεια πριν 20 και βάλε χρόνια τουλάχιστον. Το είχα ξεχάσει εντελώς. Τι μου θύμησες τώρα....

Πραγματικά τότε θυμάμαι πήγαινα G Net και κατεβαζα διαφορα και τα εγραφα σε cd και πριν τα βαλω εκανα σάρωση με αυτό...😀 Μιλάμε είναι αρκετά χρόνια πίσω...σαν χθες μου φαίνεται πραγματικά...

• Like 2
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, KyloRen είπε

Όταν χαιρόσουν πως κατέβαζες τα πάντα τζάμπα (ιούς) την επόμενη μέρα το pc όταν το άνοιγε ο πατέρας σου nuclear explosion GIF

Είχα κατεβάσει κατι στ λαπτοπ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ του μπαμπά μου και το αποτέλεσμα ήταν να μπει θέμα καμήλα στα windows . Δε περιγράφω τη συνέχεια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...