mindreader Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν ξερω απο αυτα, οποτε ειπα να κανω μια ερωτηση εδω. Οι γονεις μου οταν ειχαν φτιαξει το σπιτι μας πριν αρκετα χρονια, ειχαν βαλει λεβητα-καυστηρα πετρελαιου. Σχετικες ερωτησεις, πριν το 'κυριως θεμα': - Χαζη ερωτηση, αλλα λεβητας και καυστηρας ειναι το ιδιο πραγμα; - Φιλος μου ελεγε προσφατα, οτι λογω παλαιοτητας (30 ετων πλεον), ειναι σιγουρο οτι καει πολυ περισσοτερο απο οτι ενας πιο συγχρονος. (κατι σαν τους βενζινοκινητηρες αυτοκινητων ενα πραγμα; euro4, euro5, euro6 κλπ). Οντως; - Βεβαια νομιζω πια δεν εχει νοημα να ψαχνεται κανεις με 'πετρελαιο', εκτος αν παιζει καμια αλλαγη πολυ οικονομικη , αν οι τιμες ειναι χωμα, οποτε πχ αντι να δωσει καποιος ενα 400αρι για πετρελαιο, το δινει και αλλαζει καυστηρα, παλι σε πετρελαιο. Αλλα δεν νομιζω ισχυει κατι τετοιο, σωστα; ----- Καθε ενα/δυο χρονια, φερνουμε τεχνικο για ελεγχο/συντηρηση. Ειναι λιγο βαρυς/λιγομιλητος ο τυπος, αν και εχω ακουσει ομως οτι κανει καλη δουλεια. Γι'αυτο να σας δειξω τι βλεπω εδω μες το λεβητοστασιο. Μια σωληνα, αυτη με το κοκκινο στο τελος, που σταζει νερο, σταγονες, οταν λειτουργει το καλοριφερ, και κατω ειναι σαν μικρη λιμνουλα. Ειναι καποιο προβλημα αυτο; Πριν 3-4 μηνες τον ειχα φερει για συντηρηση, και εκανε οτι εκανε και μου ειπε οτι ολα ειναι ενταξει. Εσεις τι λετε, τι ειναι αυτο; Παντως το σπιτι πανω ζεσταινει κανονικα, απλα ρωτω μηπως καταλαβαινεται οτι χαλασε κατι. Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2022 από mindreader
esertas Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Αυτό που στάζει είναι βαλβίδα ασφαλείας. Θέλει άλλαγμα. Αυτό το μαύρο με άσπρα γράμματα είναι ο θερμοστάτης νερού και έτσι όπως είναι, είναι για το ανάθεμα. Από πίσω το μεγάλο κόκκινο το κυλινδρικό είναι το δοχείο διαστολής και πρέπει να ελέγχετε μία με δύο φορές το χρόνο αν έχει αέρα μέσα. (κανένας δεν το κάνει και δεν ζεστένονται τα μακρινά σώματα έτσι). 3
iml Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, esertas είπε Αυτό που στάζει είναι βαλβίδα ασφαλείας. Θέλει άλλαγμα. Αυτό το μαύρο με άσπρα γράμματα είναι ο θερμοστάτης νερού και έτσι όπως είναι, είναι για το ανάθεμα. Από πίσω το μεγάλο κόκκινο το κυλινδρικό είναι το δοχείο διαστολής και πρέπει να ελέγχετε μία με δύο φορές το χρόνο αν έχει αέρα μέσα. (κανένας δεν το κάνει και δεν ζεστένονται τα μακρινά σώματα έτσι). Η βαλβίδα ασφαλείας ότι στάζει είναι μαλλον για καλό. Πιθανόν να θέλει άλλαγμα απλά η βαλβίδα πλήρωσης. Να έχει ήδη υψηλή πίεση το νερό στο κύκλωμα και να εκτονώνεται από την βαλβίδα ασφαλείας (αυτή είναι η δουλειά της) όταν θερμαίνεται και αυξάνεται και άλλο η πίεση. Συνήθως υδραυλικοί κάνουν αυτές τη δουλειές. Αφού τόσο καιρό λειτουργεί ο καυστήρας με συντήρηση ανά διετία (συνήθως θέλει ανά έτος), μάλλον ο καυστηριατζής κάνει καλή δουλειά παρά τα no social skills Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2022 από iml 1
esertas Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Το ότι στάζει μάλλον μπήκε κάποιο σκουπιδακι. Έτσι που στάζει σκουριάζει και τον παλιό λέβητα. Θέλει σωλήνα που να πηγαίνει μέχρι το πάτωμα. Δες βιντεάκια αυτουνού για περαιτέρω Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2022 από esertas 1
xsterg Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 θα συμφωνησω με τους προλαλλησαντες. σε νορμαλ συνθηκες η βαλβιδα εκτονωσης δεν πρεπει να σταζει. ειναι για να κανει μια αποτομη εκτονωση οταν χρειαστει και οχι για να σταζει ολη την ωρα. κανονικα ηθελε και ενα κομματι λαστιχο η τουμποραμα η σωληνα για να κατευθυνει τα νερα στην αποχετευση η στο πατωμα. ελεγχο και συμπληρωμα με αερα χρειαζεται και το δοχειο διαστολης. επίσης θα κοιταζα να τοποθετησω σωστα και τον θερμοστατη ο οποιος ειναι αλλου για αλλου και δεν διαβαζει σωστα. ενα βημα παραπερα θα εκανα σωστες μονωσεις στους σωληνες. θα πεταγα αυτο το αλουμινοσπιραλ και θα εβαζα κανονικη σωληνα στην εξοδο των καυσαεριων με μονωση. θα αλλαζα και αυτην την απαραδεκτη περιστροφικη βανα πανω απο τον λεβητα η οποια σταζει και εχει αφησει σκουρια επανω στον λεβητα. για τον τεχνικο που λες και λες οτι ειναι και καλος αυτα δεν τα εχει δει? το οτι αναβει ο καυστηρας και ζεσταινει τα νερα δεν σημαινει τιποτα. το συστημα μπορει να υπολειτουργει και να θελει ρυθμισεις η παρεμβασεις για να ανεβει ο βαθμος αποδοσης του συστηματος. ειναι θερμουδραυλικος η υδραυλικος που ξερει και λιγο απο καυστηρες? αν ειναι το δευτερο λυπαμαι αλλα δεν εχει κανει και πολλα. και για να εχω δει εγω αυτα που δεν ειμαι του επαγγελματος (ειμαι ηλεκτρονικος μηχανικος) απο μια φωτογραφια φαντασου τι μπορει να δει ο ειδικος απο κοντα. το να ερθει καποιος και να σου καθαρισει λιγο τον καυστηρα και να βαλει ενα θερμομετρο και να σου παρει 50€ ειναι ευκολο. το θεμα ειναι να ρυθμισει το συστημα σωστα και να διορθωσει αυτα που πρεπει. δεν μου φαινεται ειδικος. 3
ΠάρηςΓ Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 21 λεπτά πριν, xsterg είπε θα συμφωνησω με τους προλαλλησαντες. σε νορμαλ συνθηκες η βαλβιδα εκτονωσης δεν πρεπει να σταζει. ειναι για να κανει μια αποτομη εκτονωση οταν χρειαστει και οχι για να σταζει ολη την ωρα. κανονικα ηθελε και ενα κομματι λαστιχο η τουμποραμα η σωληνα για να κατευθυνει τα νερα στην αποχετευση η στο πατωμα. ελεγχο και συμπληρωμα με αερα χρειαζεται και το δοχειο διαστολης. επίσης θα κοιταζα να τοποθετησω σωστα και τον θερμοστατη ο οποιος ειναι αλλου για αλλου και δεν διαβαζει σωστα. ενα βημα παραπερα θα εκανα σωστες μονωσεις στους σωληνες. θα πεταγα αυτο το αλουμινοσπιραλ και θα εβαζα κανονικη σωληνα στην εξοδο των καυσαεριων με μονωση. θα αλλαζα και αυτην την απαραδεκτη περιστροφικη βανα πανω απο τον λεβητα η οποια σταζει και εχει αφησει σκουρια επανω στον λεβητα. για τον τεχνικο που λες και λες οτι ειναι και καλος αυτα δεν τα εχει δει? το οτι αναβει ο καυστηρας και ζεσταινει τα νερα δεν σημαινει τιποτα. το συστημα μπορει να υπολειτουργει και να θελει ρυθμισεις η παρεμβασεις για να ανεβει ο βαθμος αποδοσης του συστηματος. ειναι θερμουδραυλικος η υδραυλικος που ξερει και λιγο απο καυστηρες? αν ειναι το δευτερο λυπαμαι αλλα δεν εχει κανει και πολλα. και για να εχω δει εγω αυτα που δεν ειμαι του επαγγελματος (ειμαι ηλεκτρονικος μηχανικος) απο μια φωτογραφια φαντασου τι μπορει να δει ο ειδικος απο κοντα. το να ερθει καποιος και να σου καθαρισει λιγο τον καυστηρα και να βαλει ενα θερμομετρο και να σου παρει 50€ ειναι ευκολο. το θεμα ειναι να ρυθμισει το συστημα σωστα και να διορθωσει αυτα που πρεπει. δεν μου φαινεται ειδικος. Από τη στιγμή που δουλεύει το σύστημα ένας επαγγελματίας δε μπορεί να πει αυτά που λες για πολλούς λόγους. Τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα έτσι έχουν τα πράγματα.
xsterg Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 ειπαμε. το οτι δουλευει δουλευει. αλλα με τι κοστος? με τι βαθμο αποδοσης? με τι μετρα ασφαλειας? διαφωνω με τον παρη. ο επαγγελματιας πρεπει να επισημανει τα λαθη και τις παραληψεις. ειμαι βεβαιος οτι εαν καποιος εχει μια πληρη εικονα της εγκαταστασης θ;α βρει και αλλα λαθη. πυροσβεστηρας υπαρχει? εγω εαν ημουν στον χωρο αυτο δεν θα αναλαμβανα εγκατασταση που δεν θα πληρουσε ενα μινιμουν μετρων που θα ειχα θεσει εγω και οι κανονισμοι. 1
mindreader Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Σημερα μιλησα τηλεφωνικα με δυο διαφορετικους εγκαταστατες καυστηρων, και μαλιστα ξερω οτι ειναι και καλοι στον χωρο τους. Οταν τους ανεφερα, το τρεχων/τωρινο προβλημα, οτι δηλαδη σταζει διαρκως η σωληνα οταν λειτουργει το καλοριφερ και εχει γινει μια μικρη λιμνουλα κατω κλπ, μου ειπα και οι δυο οτι ειναι θεμα 'υδραυλικου'. Αν ειχε να κανει με τον καυστηρα, θα ερχονταν να δουν. Αφου μου τα ειπαν ετσι και οι δυο, καλεσα εναν υδραυλικο. Αυτος διαπιστωσε οτι το προβλημα ηταν στο κοκκινο βαρελακι. Εχει σπασει η μεμβρανη οπως μου ειπε, θελει αλλαγη. Το βαρελακι αυτο ρυθμιζει την πιεση του νερου οπως μου ειπε, αν καταλαβα καλα. Γενικως δυσλειτουργουσε το συστημα με αυτη τη βλαβη. Του ειπα να βαλουμε εντος των ημερων ενα καινουριο βαρελακι, και να δει λιγο και την σωληνα. Πιστευω με αυτα οτι προς ωρας, θα ειναι ενταξει η λειτουργία. Δεν θελω να κανω σοβαρες αναμορφωσεις/αλλαγες (=ξοδεμα χρηματων, και αυτη την εποχη), απλα να παιζει οσο το δυνατον καλα, γιατι σιγουρα σε λιγα χρονια (ζωη να εχουν οι γονεις μου αλλα δυστυχως δεν βλεπω πολυ μελλον) οταν αναλαβω εγω πληρως την τυχη του πατρικου σπιτιου, θα το ξηλωσω ολο αυτο και θα ψαξω για πιο οικονομικο καυστηρα και φυσικα οχι με πετρελαιο αλλα αλλο 'εναλλακτικο' καυσιμο. Αλλα οσο δουλευει, τουλαχιστον μην εχει καμια βλαβη ή τα τιναξει ολοσχερως.
hp8 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 48 λεπτά πριν, mindreader είπε Αυτος διαπιστωσε οτι το προβλημα ηταν στο κοκκινο βαρελακι. Εχει σπασει η μεμβρανη οπως μου ειπε, θελει αλλαγη. πως κατέληξε σε αυτό ? Πάτησε τη βαλβίδα κα έτρεξε νερό ? Το έβγαλε και μέτρησε την πίεση Το φούσκωσε και την έχασε πάλι ?
meletis_m Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, mindreader είπε Σημερα μιλησα τηλεφωνικα με δυο διαφορετικους εγκαταστατες καυστηρων, και μαλιστα ξερω οτι ειναι και καλοι στον χωρο τους. Οταν τους ανεφερα, το τρεχων/τωρινο προβλημα, οτι δηλαδη σταζει διαρκως η σωληνα οταν λειτουργει το καλοριφερ και εχει γινει μια μικρη λιμνουλα κατω κλπ, μου ειπα και οι δυο οτι ειναι θεμα 'υδραυλικου'. Αν ειχε να κανει με τον καυστηρα, θα ερχονταν να δουν. Αφου μου τα ειπαν ετσι και οι δυο, καλεσα εναν υδραυλικο. Αυτος διαπιστωσε οτι το προβλημα ηταν στο κοκκινο βαρελακι. Εχει σπασει η μεμβρανη οπως μου ειπε, θελει αλλαγη. Το βαρελακι αυτο ρυθμιζει την πιεση του νερου οπως μου ειπε, αν καταλαβα καλα. Γενικως δυσλειτουργουσε το συστημα με αυτη τη βλαβη. Του ειπα να βαλουμε εντος των ημερων ενα καινουριο βαρελακι, και να δει λιγο και την σωληνα. Πιστευω με αυτα οτι προς ωρας, θα ειναι ενταξει η λειτουργία. Δεν θελω να κανω σοβαρες αναμορφωσεις/αλλαγες (=ξοδεμα χρηματων, και αυτη την εποχη), απλα να παιζει οσο το δυνατον καλα, γιατι σιγουρα σε λιγα χρονια (ζωη να εχουν οι γονεις μου αλλα δυστυχως δεν βλεπω πολυ μελλον) οταν αναλαβω εγω πληρως την τυχη του πατρικου σπιτιου, θα το ξηλωσω ολο αυτο και θα ψαξω για πιο οικονομικο καυστηρα και φυσικα οχι με πετρελαιο αλλα αλλο 'εναλλακτικο' καυσιμο. Αλλα οσο δουλευει, τουλαχιστον μην εχει καμια βλαβη ή τα τιναξει ολοσχερως. Πέρα από το βαρελάκι κόκκινο ( δοχείο διαστολής κλειστού κυκλώματος λέγεται) , αφού σου αλλάξει και τη βαλβίδα πίεσης (που στάζει ) να ζητήσεις να δει και το αυτόματο πλήρωσης . Συνήθως από το χρόνια κολλάνε από τα άλατα επειδή δε τα χρησιμοποιούμε. Επίσης από τη βαλβίδα και μετά ας βάλει ένα σωλήνα 1 μέτρο , ώστε εάν ανοίξει ποτέ η βαλβίδα πίεσης τα νερά να τρέξουν στο δάπεδο. 13 λεπτά πριν, hp8 είπε πως κατέληξε σε αυτό ? Πάτησε τη βαλβίδα κα έτρεξε νερό ? Το έβγαλε και μέτρησε την πίεση Το φούσκωσε και την έχασε πάλι ? Λίγοι είναι που θα καθήσουν να κάνουν αυτοί τη δουλειά, πρέπει να αδειάσει κύκλωμα να το ξεσυνδεσει το δοχείο διαστολής και να μετρηθεί. Για αυτό εγώ όταν ήρθε για άλλες δουλειές έβαλε μια Βάνα δοχείο διαστολής και 1 φορά το χρόνο το μετράω. Βάνα δοχείο διαστολής της reflex . Την είχα πάρει ο ίδιος. 1
hp8 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 12 λεπτά πριν, meletis_m είπε Λίγοι είναι που θα καθήσουν να κάνουν αυτοί τη δουλειά, πρέπει να αδειάσει κύκλωμα να το ξεσυνδεσει το δοχείο διαστολής και να μετρηθεί. και πως θα δει αν φταίει το δοχείο διαστολής Το αλλάζουμε μπας και μας κατσι ?
mindreader Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, hp8 είπε πως κατέληξε σε αυτό ? Πάτησε τη βαλβίδα κα έτρεξε νερό ? Το έβγαλε και μέτρησε την πίεση Το φούσκωσε και την έχασε πάλι ? Ναι, πατησε τη βαλβιδα και πεταγονταν νερο. 1
meletis_m Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, hp8 είπε και πως θα δει αν φταίει το δοχείο διαστολής Το αλλάζουμε μπας και μας κατσι ? Προφανώς το κοιτάζουμε με τη βαλβίδα αλλά όσους έχω δει κανένας δεν κάθεται να το μετρήσει όπως πρέπει , απαιτεί χρόνο. Τόσο σωστό είναι να αποσυνδεθεί εντελώς από το κύκλωμα και μετά να μετρηθεί. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2022 από meletis_m
hp8 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 2 λεπτά πριν, meletis_m είπε αλλά όσους έχω δει κανένας δεν κάθεται να το μετρήσει όπως πρέπει , απαιτεί χρόνο. και τα φράγκα που παίρνουν τα μαστάρια για να τα βγάλει κάποιος και να τα δώσει απαιτεί χρόνο Δεν μου αποκατάστησε κανένας μέχρι σήμερα βλάβη χωρίς να τα ακουμπήσω Έκτος κι αν πρέπει πληρώνουμε και να γίνεται μερική αποκατάσταση για να έχει μεροκάματο και αυριο
ΠάρηςΓ Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, hp8 είπε και τα φράγκα που παίρνουν τα μαστάρια για να τα βγάλει κάποιος και να τα δώσει απαιτεί χρόνο Δεν μου αποκατάστησε κανένας μέχρι σήμερα βλάβη χωρίς να τα ακουμπήσω Έκτος κι αν πρέπει πληρώνουμε και να γίνεται μερική αποκατάσταση για να έχει μεροκάματο και αυριο Είναι λίγοι και δυσεύρετοι οπότε έχουν το πάνω χέρι. Έχω πολλές ιστορίες με υδραυλικούς. Επίσης δε συμφέρει να χάνουν χρόνο όταν έχουν μεγαλύτερα έργα. Είναι πολύ χρονοβόρο να συμαζεψουν και κανείς δε θα έδινε τα σωστά χρήματα. Επιπλέον έχουν και έλλειψη γνώσεων. 3 ώρες πριν, mindreader είπε Σημερα μιλησα τηλεφωνικα με δυο διαφορετικους εγκαταστατες καυστηρων, και μαλιστα ξερω οτι ειναι και καλοι στον χωρο τους. Οταν τους ανεφερα, το τρεχων/τωρινο προβλημα, οτι δηλαδη σταζει διαρκως η σωληνα οταν λειτουργει το καλοριφερ και εχει γινει μια μικρη λιμνουλα κατω κλπ, μου ειπα και οι δυο οτι ειναι θεμα 'υδραυλικου'. Αν ειχε να κανει με τον καυστηρα, θα ερχονταν να δουν. Αφου μου τα ειπαν ετσι και οι δυο, καλεσα εναν υδραυλικο. Αυτος διαπιστωσε οτι το προβλημα ηταν στο κοκκινο βαρελακι. Εχει σπασει η μεμβρανη οπως μου ειπε, θελει αλλαγη. Το βαρελακι αυτο ρυθμιζει την πιεση του νερου οπως μου ειπε, αν καταλαβα καλα. Γενικως δυσλειτουργουσε το συστημα με αυτη τη βλαβη. Του ειπα να βαλουμε εντος των ημερων ενα καινουριο βαρελακι, και να δει λιγο και την σωληνα. Πιστευω με αυτα οτι προς ωρας, θα ειναι ενταξει η λειτουργία. Δεν θελω να κανω σοβαρες αναμορφωσεις/αλλαγες (=ξοδεμα χρηματων, και αυτη την εποχη), απλα να παιζει οσο το δυνατον καλα, γιατι σιγουρα σε λιγα χρονια (ζωη να εχουν οι γονεις μου αλλα δυστυχως δεν βλεπω πολυ μελλον) οταν αναλαβω εγω πληρως την τυχη του πατρικου σπιτιου, θα το ξηλωσω ολο αυτο και θα ψαξω για πιο οικονομικο καυστηρα και φυσικα οχι με πετρελαιο αλλα αλλο 'εναλλακτικο' καυσιμο. Αλλα οσο δουλευει, τουλαχιστον μην εχει καμια βλαβη ή τα τιναξει ολοσχερως. Ο καυστήρατζης είναι άλλη ειδικότητα οπότε καλά σου είπε. Για το μέλλον βλέπεις αν σταθεροποιηθουν τα πραγματα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα