gab76 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα! Εδώ και δύο μέρες με παίρνουν στο σταθερό τηλέφωνο από εξωτερικό με διαφορετικά νούμερα κάθε φορά πάντως απότι φαίνεται τουλάχιστον από το αριθμό είναι από Γερμανία και 1-2 φορές έτυχε να απαντήσει η μητέρα μου και μου έλεγε ότι την μια ακούγεται σαν ένα μέρος γεμάτο κόσμο με πολλές φωνές και το έκλεισε και την επόμενη φορά μια αντρική φωνή σε μια ξένη γλώσσα. οκ της είπα να μην απάντηση ξανά αν και πήραν άλλες 3 φορές μετά,όμως σήμερα από το πρωί ξαναπηραν 3 φορές και την 3 ήμουν σπίτι και απάντησα εγώ και για ακόμα μια φορά ακουγόταν σαν αιθουσα με πολύ κόσμο και ξαφνικά ακούω μια ανδρική φωνή με Ινδο-Πακιστανο προφορά σε πολύ σπαστά Αγγλικά να μου πει ότι είναι από την Microsoft και έχω πρόβλημα με το Windows! του απάντησα όχι δεν έχω κάποιο πρόβλημα κτλ και τότε με άφησε μ@@ γιατί μου είπε το όνομα και το επίθετο μου και ότι έχω πρόβλημα! και ρώτησα ποιος είναι και από που ξέρει τον αριθμό μου και το όνομα μου το έκλεισε! επειδή με την Vodafone δεν έβγαλα άκρη θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κάνεις τι μπορεί να είναι αυτό και αν έχει ξανάσυμβεί. ευχαριστώ πολύ!
HamerZ Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 1) Microsoft https://support.microsoft.com/el-gr/windows/προστασία-από-απάτες-τεχνικής-υποστήριξης-2ebf91bd-f94c-2a8a-e541-f5c800d18435 2) https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/volos/plithainoyn-ta-tilefona-ton-quot-maimoy-quot-technikon-ypologiston-sto-volo/ 3) https://www.gdprgreece.com/article/104/nea-apath-me-dhthen-thlefonikh-klhsh-apo-microsoft-poioys-arithmoys-na-apofeygete Εδώ και πολύ καιρό γίνεται αυτό. Πχ και σε δικό μου άτομο και σε μένα έτυχε να μας καλέσουν με αριθμό εξωτερικού, αλλά είχα προλάβει να ενημερώσω το άτομο μου να μην απαντά σε όποιον αριθμό δεν έχει στην λίστα 1
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, gab76 είπε Καλησπέρα! Εδώ και δύο μέρες με παίρνουν στο σταθερό τηλέφωνο από εξωτερικό με διαφορετικά νούμερα κάθε φορά πάντως απότι φαίνεται τουλάχιστον από το αριθμό είναι από Γερμανία και 1-2 φορές έτυχε να απαντήσει η μητέρα μου και μου έλεγε ότι την μια ακούγεται σαν ένα μέρος γεμάτο κόσμο με πολλές φωνές και το έκλεισε και την επόμενη φορά μια αντρική φωνή σε μια ξένη γλώσσα. οκ της είπα να μην απάντηση ξανά αν και πήραν άλλες 3 φορές μετά,όμως σήμερα από το πρωί ξαναπηραν 3 φορές και την 3 ήμουν σπίτι και απάντησα εγώ και για ακόμα μια φορά ακουγόταν σαν αιθουσα με πολύ κόσμο και ξαφνικά ακούω μια ανδρική φωνή με Ινδο-Πακιστανο προφορά σε πολύ σπαστά Αγγλικά να μου πει ότι είναι από την Microsoft και έχω πρόβλημα με το Windows! του απάντησα όχι δεν έχω κάποιο πρόβλημα κτλ και τότε με άφησε μ@@ γιατί μου είπε το όνομα και το επίθετο μου και ότι έχω πρόβλημα! και ρώτησα ποιος είναι και από που ξέρει τον αριθμό μου και το όνομα μου το έκλεισε! επειδή με την Vodafone δεν έβγαλα άκρη θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κάνεις τι μπορεί να είναι αυτό και αν έχει ξανάσυμβεί. ευχαριστώ πολύ! Γνωστή απάτη εδώ και 3-4 έτη, μην απαντήσεις. Έγινε στον κολλητό μου, τον κάλεσαν και μια φωνή στα αγγλικά σαν ρομπότ τον ρώτησε το ονοματεπώνυμο του την οδό του και όταν επιβεβαίωσε του έλεγε ότι ήταν από την MS έχει πρόβλημα με το aero των windows και να συνδεθούν μαζί με remote access για να το διορθώσουν. Ο φίλος μου αρνήθηκε, μετά τον ρώτησαν πάλι αν είναι ο τάδε και αν μένει στην τάδε οδό, απάντησε αρνητικά και ότι κάνουν λάθος και το έκλεισαν. Αυτο που θέλουν είναι να σου χώσουν Trojan μέσα στον υπολογιστή για να κλέψουν τραπεζικά στοιχεία. Αυτό που θα πρέπει να μας απασχολεί περισσότερο πέραν από το να μην πέσεις θύμα τους, είναι από που εντόπισαν τα ονόματα και τα νούμερα των λογαριασμών τηλεφώνου. Και να πεις ότι τα έγραψες μόνος σου κάπου κατά λάθος δεν παίζει, γιατί στο σπίτι του φίλου μου το τηλέφωνο είναι στο όνομα του πατέρα του και αυτοί το γνώριζαν, δεν το έχει γράψει κανένας προφανώς στο Web γιατί δεν υπάρχει λόγος, ο άνθρωπος είναι 80 ετών. 1
SB_1957 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 26 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Γνωστή απάτη εδώ και 3-4 έτη, μην απαντήσεις. Έγινε στον κολλητό μου, τον κάλεσαν και μια φωνή στα αγγλικά σαν ρομπότ τον ρώτησε το ονοματεπώνυμο του την οδό του και όταν επιβεβαίωσε του έλεγε ότι ήταν από την MS έχει πρόβλημα με το aero των windows και να συνδεθούν μαζί με remote access για να το διορθώσουν. Ο φίλος μου αρνήθηκε, μετά τον ρώτησαν πάλι αν είναι ο τάδε και αν μένει στην τάδε οδό, απάντησε αρνητικά και ότι κάνουν λάθος και το έκλεισαν. Αυτο που θέλουν είναι να σου χώσουν Trojan μέσα στον υπολογιστή για να κλέψουν τραπεζικά στοιχεία. Αυτό που θα πρέπει να μας απασχολεί περισσότερο πέραν από το να μην πέσεις θύμα τους, είναι από που εντόπισαν τα ονόματα και τα νούμερα των λογαριασμών τηλεφώνου. Και να πεις ότι τα έγραψες μόνος σου κάπου κατά λάθος δεν παίζει, γιατί στο σπίτι του φίλου μου το τηλέφωνο είναι στο όνομα του πατέρα του και αυτοί το γνώριζαν, δεν το έχει γράψει κανένας προφανώς στο Web γιατί δεν υπάρχει λόγος, ο άνθρωπος είναι 80 ετών. Αν καλούν σε σταθερά τηλέφωνα μάλλον από τις άπειρες λίστες που υπάρχουν στο ίντερνετ για όλες τις χώρες! https://www.locatefamily.com/Street-Lists/index.html Η συγκεκριμένη είναι υποτίθεται για να βρεις συγγενείς στη χώρα σου ή σε όλο τον κόσμο!
gab76 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 31 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Γνωστή απάτη εδώ και 3-4 έτη, μην απαντήσεις. Έγινε στον κολλητό μου, τον κάλεσαν και μια φωνή στα αγγλικά σαν ρομπότ τον ρώτησε το ονοματεπώνυμο του την οδό του και όταν επιβεβαίωσε του έλεγε ότι ήταν από την MS έχει πρόβλημα με το aero των windows και να συνδεθούν μαζί με remote access για να το διορθώσουν. Ο φίλος μου αρνήθηκε, μετά τον ρώτησαν πάλι αν είναι ο τάδε και αν μένει στην τάδε οδό, απάντησε αρνητικά και ότι κάνουν λάθος και το έκλεισαν. Αυτο που θέλουν είναι να σου χώσουν Trojan μέσα στον υπολογιστή για να κλέψουν τραπεζικά στοιχεία. Αυτό που θα πρέπει να μας απασχολεί περισσότερο πέραν από το να μην πέσεις θύμα τους, είναι από που εντόπισαν τα ονόματα και τα νούμερα των λογαριασμών τηλεφώνου. Και να πεις ότι τα έγραψες μόνος σου κάπου κατά λάθος δεν παίζει, γιατί στο σπίτι του φίλου μου το τηλέφωνο είναι στο όνομα του πατέρα του και αυτοί το γνώριζαν, δεν το έχει γράψει κανένας προφανώς στο Web γιατί δεν υπάρχει λόγος, ο άνθρωπος είναι 80 ετών. ακριβώς αυτό είναι το θέμα μου ότι έχουν το όνομα/επώνυμο μου και το σταθερό μου που το έχουν ελάχιστα άτομα κυρίως συγγενής σε μεγάλη ηλικία που μιλάει η μητέρα μου.
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 48 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Έγινε στον κολλητό μου, τον κάλεσαν και μια φωνή στα αγγλικά σαν ρομπότ τον ρώτησε το ονοματεπώνυμο του την οδό του και όταν επιβεβαίωσε του έλεγε ότι ήταν από την MS έχει πρόβλημα με το aero των windows και να συνδεθούν μαζί με remote access για να το διορθώσουν. Ο φίλος μου αρνήθηκε, μετά τον ρώτησαν πάλι αν είναι ο τάδε και αν μένει στην τάδε οδό, απάντησε αρνητικά και ότι κάνουν λάθος και το έκλεισαν. Αφού μονος του εδωσε τα στοιχεία του.
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 13 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Αφού μονος του εδωσε τα στοιχεία του. Οχι ακριβώς. Στην αρχή τον ρώτησαν αν είναι όντως το όνομα στο οποίο είναι και ο λογαριασμός, από κάπου το ήξεραν. Αυτός είπε ναι. Στο τέλος επειδή κατάλαβε τι παίζει και αρνήθηκε να προχωρήσουν σε κάτι, τον ξαναρώτησαν αν ήταν όντως αυτός και ο αριθμός σταθερού που ειπανε, τότε απάντησε αρνητικά και ότι κάνουν λάθος και το έκλεισαν.
tigergreg Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) GENERAL POLICE DEPARTMENT OF ATHENS YES PLEASE απαντας...με δυνατη και καθαρη φωνη. 1,2,3 φορες και σταματησαν να μ ενοχλουν τα γελοια υποκειμενα.... Μια βλαμενη μονο ψελισε....A SORRY...και τοκλεισε. Τα τηλεφωνα συνηθως τα παιρνουν απο χρυση ευκαιρια και αλλα σαιτ αγγελιων. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2022 από tigergreg
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα