Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδιά θα ήθελα τη γνώμη σας για ποιο λόγο δεν ανάβει ο υπολογιστής, τα έχω τσεκάρει σχεδόν όλα μέχρι τώρα... χθες βράδυ πριν πέσω για ύπνο δούλευε μία χαρά, σήμερα το πρωί τον ανοίγω και δεν βγάζει καθόλου σήμα στην οθόνη την οποία έχω συνδέσει με HDMI ... γράφει στην οθόνη no signal no input display...  δοκίμασα και μία δεύτερη οθόνη δεν φταίει αυτή..  δοκίμασα και μία δεύτερη κάρτα γραφικών επειδή από κει φεύγει το σήμα, δεν φταίει αυτή... μέχρι και καλώδιο HDMI άλλαξα, ούτε αυτό έφταιγε... ο μεγάλος ανεμιστήρας του επεξεργαστή γυρνάει κανονικά πάντως, και επίσης οι τρεις ανεμιστήρες της κάρτας γραφικών γυρνάνε κανονικά και κανένας ήχος δεν ακούγεται από τη μητρική κατά την εκκίνηση, δηλαδή δεν κάνει ούτε μπιπ μπιπ... το τροφοδοτικό είναι καλή μάρκα, είναι corsair... λέτε να είναι η μητρική? σκέφτομαι να πάω να πάρω μία μητρική οικονομική... για πείτε μου τη γνώμη σας, ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Επεξ/σία από Superior
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Superior είπε

παιδιά θα ήθελα τη γνώμη σας για ποιο λόγο δεν ανάβει ο υπολογιστής, τα έχω τσεκάρει σχεδόν όλα μέχρι τώρα... χθες βράδυ πριν πέσω για ύπνο δούλευε μία χαρά, σήμερα το πρωί τον ανοίγω και δεν βγάζει καθόλου σήμα στην οθόνη την οποία έχω συνδέσει με HDMI ... γράφει στην οθόνη no signal no input display...  δοκίμασα και μία δεύτερη οθόνη δεν φταίει αυτή..  δοκίμασα και μία δεύτερη κάρτα γραφικών επειδή από κει φεύγει το σήμα, δεν φταίει αυτή... μέχρι και καλώδιο HDMI άλλαξα, ούτε αυτό έφταιγε... ο μεγάλος ανεμιστήρας του επεξεργαστή γυρνάει κανονικά πάντως, και επίσης οι τρεις ανεμιστήρες της κάρτας γραφικών γυρνάνε κανονικά και κανένας ήχος δεν ακούγεται από τη μητρική κατά την εκκίνηση, δηλαδή δεν κάνει ούτε μπιπ μπιπ... το τροφοδοτικό είναι καλή μάρκα, είναι corsair... λέτε να είναι η μητρική? σκέφτομαι να πάω να πάρω μία μητρική οικονομική... για πείτε μου τη γνώμη σας, ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

No 1 τροφοδοτικο ασχετα με την μαρκα , βρες ενα αλλο παλιο , δανεικο , οτι μπορεις και δοκιμασε μετα πας σε μνημες και μητρικη , αν η καρτα γραφικων σου δουλευει σε αλλο pc τοτε δεν φτανει το ρευμα απο το δικο σου

Επεξ/σία από triplex1
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/3/2022 στις 2:03 ΜΜ, Superior είπε

κανένας ήχος δεν ακούγεται από τη μητρική κατά την εκκίνηση, δηλαδή δεν κάνει ούτε μπιπ μπιπ

Μέχρι χθες έκανε ένα σύντομο μπιπ στην εκκίνηση;

το τροφοδοτικό είναι καλή μάρκα, είναι corsair

Αν είναι CX ή VS θα έλεγα τίποτα... Όπως και να 'χει και στα καλά τροφοδοτικά δεν αποφεύγεται η κατασκευαστική αστοχία, ειδικά αν έγινε κάποια διακοπή ρεύματος μέχρι το πρωί.

τα έχω τσεκάρει σχεδόν όλα μέχρι τώρα..

Υπάρχουν ακόμα πράγματα που έχετε να ελέγξετε...

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 4
Δημοσ.

Μαλλον ρευμα θα λεγα κι εγω. Παντως ενα old-school tip ειναι να αφαιρεσετε ολες τις μνημες και να πατηστε το power.

Λογικα θα πρεπει να αρχισει να σφυριζει σαν τρελλο.

Επισης δοκιμαστε το power on χωρις κανενα USB περιφερειακο καρφωμενο στο PC.

• Like 3
Δημοσ.

Από τη στιγμή που γυρίζουν οι ανεμιστήρες σε cpu και gpu σημαίνει ότι το τροφοδοτικό μπορεί να δώσει ρεύμα. Μετά σβήνει ή παραμένει έτσι και απλά δεν έχεις output; Βγάλε τα πάντα από πάνω και άσε μόνο τα απαραίτητα, CPU, ένα dimm RAM, GPU (αν έχει ενσωματωμένη ο επεξεργαστής βάλε αυτή) όπως επίσης και όλα τα περιφερειακά ακόμα και ποντίκι πληκτρολόγιο. Έχοντας βγάλει το τροφοδοτικό απ'την πρίζα πάτα το κουμπί της εκκίνησης μία φορά, μετά αφαίρεσε την μπαταρία από τη μητρική ή κάνε clr cmos με το jumper.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν παίρνει μπροστά το αυτοκίνητο και μου ανάβει το CEL τι μπορεί να φταίει

Απλό είναι κάτι σχετικά είτε με συμπίεση είτε με καύσιμό είτε με την ανάφλεξη, για να μην δουλεύει κάτι από αυτά τα τρία σωστά αντιστοιχεί και 100δες διαφορετικούς συνδυασμούς είτε 100 διαφορετικά error codes στα log files  της ecu...

Ε εκτός από αυτά δεν φταίει κάτι άλλο στα σίγουρα μάλλον ίσως ή πιο σωστά νομίζω...

Δημοσ.

Εφόσον δεν κάνει κανένα ήχο κατά την εκκίνηση , κάποιο εξάρτημα ( RAM , CPU , Κάρτα Γραφικών , δίσκος ) δεν λειτουργεί κανονικά.

ξεκίνα αφήνοντας μόνο το τροφοδοτικό και την motherboard και δες εάν κάνει κάποιο ήχο σφάλματος...

εάν ναι τότε βάζε από ένα εξάρτημα κάθε φορά και δες εάν κάνει κάποιον ήχο σφάλματος.

στο εξάρτημα που θα σταματήσει να κάνει και τον ήχο είναι το προβληματικό.

εάν δεν κάνει κανένα ήχο με το τροφοδοτικό μόνο και την Motherboard τότε πιθανόν motherboard σου βγήκε off.

και για να είσαι σίγουρος δοκιμάζεις (CPU RAM, HDD , VGA ) σε ένα άλλο motherboard το οποίο όμως ξέρεις πως λειτουργεί...

εάν ανάψει ο υπολογιστής τότε το motherboardσου έχει πρόβλημα..

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μπορω να καταλαβω τι του λετε για τροφοδοτικο. Αν το τροφοδοτικο τιναξε τα πεταλα δεν θα επαιζε τιποτα ή αν δεν μπορει να δωσει το σωστο ρευμα ,θα εκανε συνεχως reboot το pc. Το θεμα ειναι απλο ,απλα δεν περναει το POST. Δοκιμαζει με την σειρα clear cmos, μετα gpu, cpu και την ram μιας και τα περισοττερα προβληματα στο Post ειναι θεμα με την ram.Aν ολα αποτυχουν δοκιμαζει με αλλη μητρικη.

ΥΓ: Απο πότε ο δίσκος δεν αφήνει pc να περασει το post? Eχουμε ιδεα ποια cpmonents τσεκαρει στο  Power On Self Test (POST)

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, FasTaker είπε

ΥΓ: Απο πότε ο δίσκος δεν αφήνει pc να περασει το post? Eχουμε ιδεα ποια cpmonents τσεκαρει στο  Power On Self Test (POST)

Εμένα πάντως με κάλυψε: https://www.youtube.com/watch?v=p_S9ZTYnEvE&t=29s και η αιτία στο 1:24.

Δημοσ.

τελικα τι φταιει γιατι βλεπω ο φιλος ρωτησε τελευταια φορα το Σαββατο και σημερα ειναι Τριτη

Δημοσ.

Δεν έχει σημασία τι έκανε ο φίλος. Εδώ μέσα θα κάνουμε διάγνωση δια της μαντικής οδού!!! :D

Μου αρέσει πάντως που κάποιοι αρνούνται την περίπτωση να φταίει το τροφοδοτικό! Κι όμως, μπορεί με προβληματικό τροφοδοτικό να μην ξεκινάει το σύστημα, με ανεμιστήρια να δουλεύουν, με απλό led στην μητρική να ανάβει (δείχνει απλώς ότι παίρνει ρεύμα η μητρική), χωρίς reboot και άλλα. Απλώς δεν ποστάρει!

Από την στιγμή που δεν ποστάρει το σύστημα και μένει με ανεμιστήρια να δουλεύουν. Πρώτα ένα καλό καθάρισμα από σκόνη (ναι, η "ζούγκλα" μέσα στο κουτί μπορεί να εμποδίζει το ποστάρισμα) με βγάλσιμο μνημών (και έλεγχο επαφών τους και των slots για έξτρα καθάρισμα) και αποσύνδεση και επανασύνδεση τα ρεύματα (24pin, 4/8 pin κλπ.) για τυχόν κακή επαφή σε βύσμα. Όσο και αν φαίνεται περίεργο το παραπάνω έχει "αναστήσει" τουλάχιστον δύο συστήματα στα χέρια μου.

Αν δεν ξεκινάει πάλι τότε (εκτός των άλλων) έχουμε και δοκιμή με άλλο τροφοδοτικό.

Δημοσ.

Καλησπέρα στο διαγνωστικό τιμ!

Έχω κυριολεκτικά ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τον TS το οποίο συνέβη το Σάββατο μετά από μία διακοπή ρεύματος. Υποπτεύομαι ότι είναι η μητρική, αλλά θα ήθελα και τις γνώμες σας καθώς είναι μητρική με AM3+ socket και είναι δύσκολο να βρω καινούρια.

Μέχρι στιγμής λοιπόν έχω δοκιμάσει τα εξής

To τροφοδοτικό Coolermaster μπήκε σε άλλο pc (χωρίς εξωτερική gpu εκείνο) και δουλεύει κανονικότατα. 

GPU R9280 XFX μπήκε στο παραπάνω pc μαζί με το τροφοδοτικό και δουλεύει κανονικά και αυτή.

Ram δυστυχώς δεν μπορώ να τις δοκιμάσω γιατί είναι ddr3 και το καινούριο παίρνει ddr4 και το ίδιο ισχύει και για τον επεξεργαστή αφού το socket είναι εντελώς διαφορετικό.

Έχω ήδη καθαρίσει το κουτί και έχουν τοποθετηθεί πάλι τα πάντα. Έχω κάνει clear cmos και ήχο δεν είχε ποτέ αυτό το mb (ASRock 970 Extreme4)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nikolakakis είπε

Έχω κάνει clear cmos

Με ποιο τρόπο;

το ίδιο ισχύει και για τον επεξεργαστή

Δεν υπάρχει περίπτωση να έπαθε ζημιά ο επεξεργαστής αφού ανάβει το σύστημα (δεν βραχυκύκλωσαν οι φάσεις τροφοδοσίας).

Ram δυστυχώς δεν μπορώ να τις δοκιμάσω γιατί είναι ddr3

Μπορείτε όμως να βγάλετε τη μία από τις δύο και να τη δοκιμάσετε μία-μία στα slots.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...