Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω την εξής ερώτηση, θέλω να αγοράσω αυτοκίνητο μεταχειρισμένο αλλά δεν ξέρω πως να καταλάβω πόσο καταναλώνει, μπορείς κάνεις να μου το εξηγήσει από που το κοιτας? 

Δημοσ.

Από τον επίσημο εισαγωγέα , στους καταλόγους του οχήματος 

Απο το spritmonitor.de που καταχωρούν οι ίδιοι οι κάτοχοι τα φουλαρίσματα τους 

Σε καμία περίπτωση δε μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα μιας και ο καθένας μας οδηγάει με διαφορετικό τρόπο , σε διαφορετικές διαδρομές , με διαφορετικά φορτία , διαφορετικά λάστιχα , πιέσεις  κτλ κτλ 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ρωτάς πως μπορείς να μάθεις πόσο καίει ΠΡΙΝ το αγοράσεις τότε η απάντηση είναι πως δεν μπορείς να είσαι σίγουρος παρά μόνο στο περίπου. Οι δυο τροποι είναι είτε να μπεις στα λινκ που έστειλαν πιο πάνω οι προηγούμενοι είτε να ψαξεις για το συγκεκριμενο μοντελό σε φορουμ που λένε άλλοι πόσο καίνε τα δικά τους. Τρίτος τρόπος αν δεν βρεις τιποτα είναι να βρεις κάποιο review ή την εργοστασιακή κατανάλωση και να τσιμπήσεις λίγο προς τα πάνω τον υπολογισμό σου κανα 0.5-1 λιτρο /100χλμ.

Επειδή όμως λες για μεταχειρισμένο τότε παίζουν και άλλοι παράγοντες. Πόσο καλά του συμπεριφέρθηκε ο προηγούμενος, πως θα οδηγάς εσύ (παίζει μεγάλο ρόλο) ,κλπ. Οπότε αν ψάχνεις οικονομικό αμάξι τότε πας συγκριτικά και σχετικά με άλλα μοντέλα. Πάλι με τους τρόπους που αναφέρθηκαν. Θες να μας πεις ποιο μοντέλο κοιτάς μπας και μπορέσει κάποιος να βοηθήσει?

ΥΓ άπαξ και το αγοράσεις υπάρχει τρόπος να δεις ποσο καιει πραγματικά με σχετικά μεγάλη ακρίβεια. Υπάρχουν μέχρι και εφαρμογές τυπου fuelio που τα υπολογίζει. Ενας καλός τρόπος είναι ο εξής. Φουλάρεις ντεποζιτο...Κάνεις τα χιλιομετράκια σου. Στο επόμενο γέμισμα παλι φουλάρεις ντεπόζιτο και βλέπεις πόσα χλμ εκανες. Εφόσον πήγες από φουλ σε φουλ τότε τα λιτρα που έβαλες τη δευτερη φορά είναι αυτά που κάηκαν για τα αντίστοιχα χλμ που έκανες. Ε μετά με απλή μέθοδο των τριών βγάζεις τα λ/100χλμ. Το κάνεις μερικές φορές και βρίσκεις μια μέση κατανάλωση. Και ανάλογα με το ΠΩΣ έκανες τα χλμ μαθαίνεις περίπου και πως συμπεριφέρεται σε διαφορετικές συνθήκες (πολη,ταξιδι,κλπ). Για πιο ευκολα κατέβασε μια εφαρμογή που το κανει αυτοματοποιημενα.

YΓ2 για παράδειγμα εμένα το KLE 500 (μηχανη) όταν το έψαχνα έβγαζε 4.7 εργοστασιακά αλλά σε φορουμ είδα να μιλάνε για παραπάνω 5,5+. Ε φαντάστηκα ότι θα καιει καπου στα 5.5-6 δεδομένου ότι πλέον είναι κοντα 20ετιας μηχανακι. Δεν έπεσα πολύ έξω. Καίω συνηθως 5.5-6.5 αναλογα τη συνθηκη των χλμ και του πως οδηγώ. Και βλέπω σε μεγάλα ταξίδια σε εθνική κατι λιγότερο από 5 λ/100χλμ. Έτσι προτείνω και τον εμπειρικό κανόνα, ότι βλέπεις στα φορουμ απο ιδιοκτήτες είναι σχετικά κοντά με καποια αποκλιση. Ότι βλέπεις από κατασκευαστη βάλε + κατι ακομα. Αν ξεφεύγει πάρα πολύ η κατανάλωση σου από αυτά τότε είτε κάτι πάει λάθος και θέλει μάστορα, είτε εσύ οδηγείς περίεργα, είτε σε κλέβει ο βενζινάς σου :P

Επεξ/σία από Svarniaris
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...