Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,θα ήθελα να με βοηθήσετε και να μου προτείνετε κάποια κάρτα γραφικών που θα μπορώ να βλέπω 4κ video (αν θα μπορώ να βλέπω)

δεν παίζω παιχνίδια και το σύστημα είναι παλιό.

motherboard GA-H55M-S2 cpu i7 870 ram ddr3 8gb.

Δημοσ.

Τα θέλει κι εμένα ο @... μου. Για 4k θέλετε επεξεργαστή Intel από 6ης γενιάς και μετά. Όποια GPU και να βάλετε στον 870 δεν αλλάζει κάτι. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, kyrios82 είπε

Α οκ, δεν είχα ιδέα...

Μπορεί όμως να παίξει σχετικά άνετα 2K βίντεο μέχρι 30FPS. Για την περίπτωσή σας μία GT730 είναι αρκετή.

• Thanks 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Μπορεί όμως να παίξει σχετικά άνετα 2K βίντεο μέχρι 30FPS. Για την περίπτωσή σας μία GT730 είναι αρκετή.

Το ddr5 μνήμη 5010Mhz που λέει στα χαρακτηριστικά της, σχετίζεται όσον αφορά την συμβατότητα με τις μνήμες του συστήματος ή είναι εντελώς άλλο στοιχείο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/3/2022 στις 5:53 ΜΜ, kyrios82 είπε

είναι εντελώς άλλο στοιχείο

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Thanks 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
On 11/03/2022 at 19:40, kyrios82 said:

Ευχαριστώ πολύ Τέρη , είσαι εξαιρετικός!

Ελάχιστοι χρήστες στο Insomnia, έχουν την καλή διάθεση και εξυπηρετικότητα του Τέρη!

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 29/5/2022 στις 5:22 ΜΜ, Psyber είπε

Ελάχιστοι χρήστες στο Insomnia, έχουν την καλή διάθεση και εξυπηρετικότητα του Τέρη!

Καλός χρυσός ο @Τέρης Α. αλλά εδώ ειναι φάουλ. 

Ο @kyrios82 Δεν ξέρω αν αναβάθμισε πάντως αν δεν το έκανε λόγω κόστους να ξέρει ότι με μια https://www.skroutz.gr/s/31091521/MSI-GeForce-GT-730-2GB-GDDR3-LP-Κάρτα-Γραφικών-PCI-E-x16-3-0-με-HDMI-V809-3861R.html ΜΠΟΡΕΙ να βλέπει 4Κ ΒΙΝΤΕΟ 

Αν θέλει και υποστήριξη Η.265 πάει σε GTX 1660 αν θέλει (πλέον του H.265) και AV1 πάει σε RTX 3050 

Άλλο 4Κ GAMING 

Άλλο 4Κ VIDEO PLAYBACK.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

με Gt730 ΜΠΟΡΕΙ να βλέπει 4Κ ΒΙΝΤΕΟ 

Δεν αμφιβάλλω, αλλά ο επεξεργαστής υποθέτω θα είναι το εμπόδιο. Σε δοκιμή γνωστού μου με O.C. A10-7850K και ενσωματωμένα γραφικά, εμένα με X5460 και i3 2100 με κάρτα την 750Ti, ακόμα και σε ορισμένα 1080p βίντεο έχω drops.

Επίσης, το μέλος @jgeorgiouαναφέρει συχνά ότι για 4K video θέλει τουλάχιστον επεξεργαστή 6ης γενιάς.

* Κι εγώ GT730 πρότεινα, απλά με GDDR5 μνήμες με ~8€ παραπάνω, δεν θα του ξηλώσω και την τσέπη...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Δεν αμφιβάλλω, αλλά ο επεξεργαστής υποθέτω θα είναι το εμπόδιο. Σε δοκιμή γνωστού μου με O.C. A10-7850K και ενσωματωμένα γραφικά, εμένα με X5460 και i3 2100 με κάρτα την 750Ti, ακόμα και σε ορισμένα 1080p βίντεο έχω drops.

Επίσης, το μέλος @jgeorgiouαναφέρει συχνά ότι για 4K video θέλει τουλάχιστον επεξεργαστή 6ης γενιάς.

* Κι εγώ GT730 πρότεινα, απλά με GDDR5 μνήμες με ~8€ παραπάνω, δεν θα του ξηλώσω και την τσέπη...

Καλά οι a10 ειναι αρκετά σάπιοι, όσο για το σύστημα με τον ι3 σίγουρα είχες βάλει τον browser να είναι hardware accelerated να μην τρέχει δηλαδή απο την CPU; 

δεν ξέρω σε τι αναφερόταν ο jgeorgiou αλλά υποθέτω μίλαγε για την igpu του επεξεργαστή οπότε έτσι ναι (αν και ακόμη και εκεί νομίζω και λίγο πιο παλιοί ενδεχομένως να μπορούν αλλά βαριέμαι να ψάξω) 

Δημοσ.

Χρειάζομαι μια πολύ οικονομική κάρτα, μέχρι να έρθει αυτή που έστειλα για rma (ελπίζω). Τι λέτε για την radeon r5 240;

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Psyber είπε

Χρειάζομαι μια πολύ οικονομική κάρτα, μέχρι να έρθει αυτή που έστειλα για rma (ελπίζω). Τι λέτε για την radeon r5 240;

Αν είναι για την Radeon R7 240 να φτάσεις τα χρήματα μιας GT 1030 DDR5 ή μιας RX 550, να προτιμήσεις τις δεύτερες. Αν εννοούσες Radeon R5 230, είναι (από όσα θυμάμαι) ένα rebrand της HD6450 από το μακρινό 2012! Οπότε εκτός από εικόνα μην περιμένεις τίποτα άλλο!  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Ναι, το h264ify. Όμως δεν υποστηρίζει ανάλυση μεγαλύτερη από 1080p.

Δεν ξέρω πως λειτουργεί ακριβώς το συγκεκριμένο adon αλλά κατα πάσα πιθανότητα αυτό θα ήταν το πρόβλημα γιατί πιστεύω (χωρίς να ξέρω όπως είπα συγκεκριμένα) ότι μάλλον θα χρησιμοποιεί πόρους απο την CPU για να τρέξει το addon.  

Για υποστήριξη VP8/VP9 χρειάζεσαι μια GTX 950 ti το λιγότερο (η maxwell 2nd gen που δεν ειναι η 750ti αλλά έχει GTΧ 750 που ειναι) 

Βασικά εδώ ο πίνακας με όλες τις κάρτες και το τι υποστηρίζουν: 

https://en.wikipedia.org/wiki/Nvidia_NVDEC

Επεξ/σία από Dr_Pepper

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...