Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, 

Έχω μπει στη διαδικασία να σκέφτομαι να φτιάξω καινούργιο gaming pc. Ξέρω ότι η εποχή, από άποψη κόστους, δεν είναι η κατάλληλη, αλλά σιγά σιγά πιστεύω ότι θα καταφέρω να μαζέψω το budget που έχω στο μυαλό μου. Παραθέτω εδώ τα parts τα οποία έχω σκεφτεί μετά από ψάξιμο online, και είμαι ανοιχτός σε προτάσεις καθώς σε καμία περίπτωση δεν είμαι ειδικός, ειδικά αν υπάρχουν θέματα με συμβατότητα. Όσον αφορά την κάρτα γραφικών και επειδή οι NVIDIA κάρτες είναι σε έλλειψη, θα ήθελα να μου πείτε ποιός κατασκευαστής είναι πιο έμπιστος (EVGA, ASUS, GIGABYTE etc..).

CPU: AMD Ryzen 9 5950X

CPU Cooling: Arctic Liquid Freezer II - 420

Motherboard: Asus ROG Crosshair VIII Dark Hero X570 Motherboard ATX

GPU: Nvidia Geforce rtx 3080 ti

RAM: G.Skill Trident Z RGB 64GB DDR4 RAM, 4 Modules, 3600MHz

Hard Drives: 1)Kingston KC3000, 1TB (gaming)
                       2)Samsung 970 Evo Plus SSD 500GB M.2 NVMe PCI Express 3.0 (windows)
                       3)Samsung 870 Evo SSD 1TB (general use)

PSU: Corsair HX Series HX1200 1200W Full Modular 80 Plus Titanium

Case: Corsair 7000D Airflow Full Tower ATX PC Case

Operating System: Windows 11 Home 64-bit

Επίσης αν κάποιος έχει παρόμοιο build θα ήθελα να μου προτείνει ένα ευρύχωρο case με πολύ καλό airflow. Έχω σκεφτεί το Corsair 7000D Airflow Full Tower ATX αλλά δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο. To budget που θέλω να διαθέσω είναι μέχρι €3000-3500 και μένω Μαρούσι. Επίσης δε με ενδιαφέρει να αποκτήσω όλα τα parts από συγκεκριμένο κατάστημα καθώς από ότι είδα υπάρχει αρκετή διακύμανση σε τιμές. Η συναρμολόγηση δεν θα γίνει από εμένα αλλά από κατάστημα, ακόμα δεν έχω επιλέξει ποιό, αλλά σκεφτόμουν Msystems. Αν κάποιος αναλαμβάνει συναρμολόγηση, μπορεί να μου στείλει pm.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας!

Δημοσ.

Καλησπέρα. Πρώτα από όλα συμπλήρωσε μια φόρμα που έχει για νέα σύνθεση. Το σύστημα που έχεις παραθέσει είναι ένα κτήνος χωρίς λόγο, όταν μπορείς με λιγότερα χρήματα και πηγαίνοντας σε alder lake να έχεις ίδιο ή καλύτερο performance, στο gaming που πρωτίστως όπως γράφεις σε απασχολεί. Δεύτερο και κύριο είναι ποια οθόνη έχεις άν έχεις.

Η φόρμα εδώ 

Ποσό που διαθέτουμε :

Χρήση υπολογιστή :

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις!! 

Βασικά το θέλω να είναι κτήνος γιατί γενικά ότι φτιάχνω προτιμάω να κρατήσει για καιρό πριν χρειαστεί αλλαγή/αναβάθμιση. Το pc που έχω αυτή τη στιγμή το έχω 5 χρόνια και είναι ακόμα σε καλό σημείο σε σχέση με τα games που βγαίνουν, απλά βλέπω ότι σιγά σιγά ακόμα και για gaming σε 1440p, πρέπει να χαμηλώνω τα settings για να έχω ικανοποιητικά fps. Πάντως όλες οι προτάσεις δεκτές καθώς ακόμα δε έχω καταλήξει.

Ποσό που διαθέτουμε : €3000-3500

Χρήση υπολογιστή : Κυρίως gaming

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: N/A

Oθόνη: DELL 27'' s2719 DGF QHD AMD Free-sync (προς το παρόν δεν θα την αλλάξω)

Πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι: όχι, αυτά που έχω είναι κομπλέ

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε: Μαρούσι

Αγορά / προτίμηση σε κατάστημα: Δεν υπάρχει προτίμηση, συνδυασμός εξυπηρέτησης - κόστους

Συναρμολόγηση: Μάλλον στο κατάστημα

Λειτουργικό σύστημα: Windows 11 Home 64-bit

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κουτιά θα σου πρότεινα ένα εξ αυτών. Τρομερό airflow όλα με νορμάλ χώρους. 

https://www.skroutz.gr/comparelists/28?compare=24516270%2C31436705%2C18609241

Υδροψυξη αυτή που έχεις η την αντίστοιχη 360. Κάρτα γραφικών για 1440P θα κοιτούσα την 6900xt ξεκάθαρα στα 1300€ 

Δες την sapphire nitro η με +100€  παραπάνω ακόμα και υδρόψυκτες

https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga/f/375322/AMD.html?keyphrase=6900xt&order_by=pricevat&order_dir=asc&o=6900xt

Τροφοδοτικό αν και οι επόμενες γενιές φαντάζουν αχόρταγες, νομίζω το παρακανες. Επειδή όμως  δεν έχουν τρελή διαφορά σε τιμή  go for it. Το πιο ρεαλιστικό θα ήταν κάτι σε 850 δες το σαν εναλλακτική

https://www.skroutz.gr/s/28863784/Corsair-RMx-Series-RM850x-2021-850W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Modular-80-Plus-Gold.html

Μητρική https://www.skroutz.gr/s/32340489/MSI-MAG-Z690-Tomahawk-WIFI-DDR4-Motherboard-ATX-με-Intel-1700-Socket.html

Cpu 

https://www.skroutz.gr/comparelists/32?compare=32659140%2C32106248#

Ram 

Και τα 32 πολλά είναι 

https://www.skroutz.gr/s/27215262/G-Skill-Trident-Z-RGB-32GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x16GB-και-Συχνότητα-4000MHz-για-Desktop-F4-4000C18D-32GTZR.html

Επίσης θα πουλούσα χτες την οθόνη σου και θα πήγαινα στην msi 274qrf-qd

Αυτά από μένα.

Επεξ/σία από radiohead
Δημοσ.

Το πλάνο είναι η αγορά να γίνει κοντά στα Χριστούγεννα, δηλαδή σε βάθος 8-9 μηνών. Ισως να εχουν πέσει και οι τιμές των gpu μέχρι τότε, αν και δεν τρέφω ιδιαίτερες ελπίδες..

• Confused 1
Δημοσ.

ε,αρχές Δεκέμβρη ξαναρωτάς, να δούμε τι θα κυκλοφορεί τότε, πόσο θα έχουν οι gpu, αν θα έχουμε πόλεμο κλπ κλπ

Δημοσ.

Σε 8-9 μήνες παίζει να έχει βγει νέα γενιά και cpu κ gpu... αν δεν σκοπεύεις να αγοράσεις τώρα δεν έχει νοήμα να κοιτάς

• Like 1
Δημοσ.

Κατανοητό, σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας!! Όταν είμαι κοντά να αρχίσω τις αγορές, ίσως ξαναχρειαστώ τα φώτα σας. 

Και πάλι ευχαριστώ, καλή συνέχεια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...