Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας να αρχίζουν να γίνονται αισθητές, όχι μόνο για το οικονομικό σύστημα της χώρας, αλλά και για τη καθημερινότητα των πολιτών, το Κρεμλίνο εξετάζει τρόπους να διατηρήσει τις επιχειρήσεις και τους κρατικούς οργανισμούς σε λειτουργία.

Ένας από αυτούς, είναι μία θα λέγαμε δημιουργική ανατροπή στις κρατικές κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, μόνο που αντί να προβεί στην κατάσχεση για παράδειγμα ενός διυλιστηρίου πετρελαίου, η Ρωσική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να νομιμοποιήσει την… πειρατεία.

Η νομοθεσία στη Ρωσία ήδη επιτρέπει στην κυβέρνηση να εξουσιοδοτήσει «σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης που σχετίζεται με τη διασφάλιση της άμυνας και της ασφάλειας του κράτους» και «χωρίς τη συγκατάθεση του κατόχου του διπλώματος ευρεσιτεχνίας» τη χρήση οποιασδήποτε πνευματικής ιδιοκτησίας. Αν και η Ρωσική κυβέρνηση δεν έχει κάνει επί του παρόντος αυτό το βήμα, εντούτοις, και σύμφωνα με ένα άρθρο στην εφημερίδα Kommersant, ενδέχεται να προχωρήσει στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου. 

Αν τεθεί σε λειτουργία, το συγκεκριμένο σχέδιο θα δημιουργήσει «έναν υποχρεωτικό μηχανισμό αδειοδότησης για λογισμικό, βάσεις δεδομένων καθώς και τεχνολογία ενσωματωμένα μικροκυκλώματα» αναφέρει στο άρθρο της η εφημερίδα Kommersant, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα ισχύσει μόνο για εταιρείες που προέρχονται από χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία. Αν και το άρθρο δεν κατονομάζει ονόματα, είναι ήδη πολλές οι μεγάλες εταιρείες από τη Δύση που έχουν περιορίσει δραστικά τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία. Μέχρι στιγμής, η Microsoft έχει αναστείλει τις πωλήσεις νέων προϊόντων και υπηρεσιών στη Ρωσία, η Apple έχει σταματήσει να πουλά υπηρεσίες και συσκευές ενώ το ίδιο έχει κάνει και η Samsung. Την αναστολή των υπηρεσιών τους έχουν ανακοινώσει πολλές άλλες εταιρείες, από την Ferrari μέχρι την Coca Cola Company και τη McDonald’s μέχρι τις Visa, MasterCard και Paypal.

Επιπλέον, από την ενδεχόμενη κίνηση του Κρεμλίνου να «κατασχέσει» πνευματική ιδιοκτησία (IP) θα απαλλάσσονται οι Κινέζικες εταιρείες, οι οποίες θα κοιτάξουν το συμφέρον τους. Για παράδειγμα, κατασκευαστές κινητών όπως η Xiaomi και η Honor πρόκειται να κερδίσουν από την εφαρμογή του σχεδίου ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τις Κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες. Παρόλα αυτά, τα κέρδη τους δεν είναι εγγυημένα, καθώς η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Ρωσία έχει γεμίσει με προβλήματα, που καλύπτουν τα πάντα, από τα logistics έως τη χρηματοδότηση. Παρόλα αυτά, ενδέχεται η Κινεζική κυβέρνηση να διστάσει να υπονομεύσει το κερδοφόρο μερίδιο των Κινεζικών εταιρειών και προϊόντων στο παγκόσμιο εμπόριο καθώς σύμφωνα με μία αναφορά αναλυτών της Gavekal Dragonomics, την οποία επικαλείται σε άρθρο της η εφημερίδα The Wall Street Journal «οι κινέζικες εταιρείες έχουν πολύ περισσότερα να χάσουν από όσα να κερδίσουν αν παραβιάσουν τις κυρώσεις» καθώς «για τις περισσότερες κινεζικές εταιρείες, η Ρωσία αποτελεί μία σχετικά μικρή αγορά για να ρισκάρουν να αποκοπούν από τις ανεπτυγμένες αγορές ή να τους επιβληθούν κυρώσεις».

Η πειρατεία λογισμικού στη Ρωσία δεν είναι βεβαίως κάτι το καινούργιο. Σε μία έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία ESET πριν από τρία χρόνια, διαπιστώθηκε ότι το 91% των Ρώσων προτιμούσε το πειρατικό περιεχόμενο με το σχεδόν 20% να παραδέχεται ότι έχει εγκατεστημένο «σπασμένο» λογισμικό. Ο λόγος; Το υψηλό κόστος σύμφωνα με το 75% των ερωτηθέντων.

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Πρεπει να κοψουν και τα torrent απο την Ρωσια. Οτι και να κατεβασεις απο rg mechanics το 90% των peers ειναι απο ρωσια.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Hetfield είπε

Αυτα για οσους αφελεις πιστευουν οτι οι Κινεζοι θα στηριξουν ευθεως τη Ρωσια. 

Καλως τον!

  • Confused 1
Δημοσ.

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. +2 στην Ρωσια... Περιμένω spotlight:

"You wouldn't steal a Lada.... You wouldn't steal Adidas... but you would steal Hollywood. PIRACY. IS. LEGAL."

Δημοσ.

Ακόμα και η τεχνολογία δεν είναι τέλεια. Υπάρχουν τα παραθυράκια είτε νόμιμα είτε μη νόμιμα για να κάνεις δουλειά σου 

Δημοσ.

Αν οι Ρώσοι κάθονται και βλέπουν Super League και ακούν λαϊκά πειρατικά τότε δεν τους λυπάμαι καθόλου.

Δημοσ.

Εύχομαι και hardware piracy γιατί έτσι όπως πάμε δεν ξέρω που θα καταναλώνουν το software που θα κατεβάζουν.

  • Like 2
Δημοσ.

Τραγικό..        😅😅😅                                                                                                                       

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...