Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεπερνώντας το ρεκόρ που έθεσε το color smartwatch της Peble το 2015

Χρειάστηκε λίγο παραπάνω από μια πενταετία για να δούμε ένα νέο ρεκόρ χρηματοδότησης από το κοινό του Kickstarter, κάτι που επί επτά χρόνια διατηρούσε η Peble με το color smartwatch της. Ο νέος διάδοχος πλέον είναι ο συγγραφέας Brandon Sanderson, που δημιούργησε μια νέα καμπάνια με στόχο να μαζέψει 1 εκατομμύριο δολάρια μέσα σε 30 μέρες, ώστε να εργαστεί πάνω σε τέσσερα νέα βιβλία, τα οποία θα κυκλοφορήσουν κάθε τρίμηνο του επόμενου έτους.

Αυτό που ίσως κανείς δεν περίμενε, ήταν πως χρειάστηκαν μόλις 35 λεπτά για να ξεπεραστεί ο στόχος, ενώ μέσα σε μόλις μερικές ημέρες συγκεντρώθηκαν ήδη πάνω από 25 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας παράλληλα και το ποσό που συγκέντρωσε το Pebble Time στο ίδιο διάστημα.

Παρόλο που ο Brandon Sanderson σκοπεύει να δημοσιεύσει ο ίδιος τα βιβλία του, αυτό δε σημαίνει πως είναι κάποιος μικρός συγγραφέας, καθώς το να συγκεντρώσει $20 εκ. μόλις σε τρεις ημέρες, δείχνει πως υπάρχει μεγάλο κοινό που τον ακολουθεί και γνωρίζει ότι θα τηρήσει τον λόγο του. Συγκεκριμένα, είναι γνωστός για το Cosmere σύμπαν, όπως και τις σειρές Mistborn και Stormlight Archive. Τρία από τα επερχόμενα βιβλία του εξελίσσονται στο Cosmere σύμπαν, με κάθε ιστορία να διαδραματίζεται σε διαφορετικό πλανήτη. Επίσης είναι υπεύθυνος για την ολοκλήρωση του The Wheel of Time.

Ο συγγραφέας μιλώντας στη The New York Times είπε πως στόχος της καμπάνιας ήταν να ανταγωνιστεί την Amazon, η οποία επικρατεί στις πωλήσεις βιβλίων και είναι υπεύθυνη για το 80% των πωλήσεών του. "Εάν αποδυναμωθεί η θέση της Amazon στη βιομηχανία, αυτό θα είναι καλό για τους εκδότες. Δεν θέλω να το παρουσιάσω ως Brandon εναντίον Amazon. Αλλά νομίζω ότι μακροπρόθεσμα, το να είναι μονοπώλιο (η Amazon) είναι πραγματικά κακό για την ίδια. Αν δεν έχουν ανταγωνισμό, θα σταματήσουν να καινοτομούν." πρόσθεσε.

Για να αποκτήσει κανείς τα βιβλία του Sanderson, θα πρέπει να προπληρώσει τουλάχιστον $40 για τις ebοοκ εκδόσεις. Οι audiobook εκδόσεις κοστίζουν $60, ενώ οι premium hardcover εκδόσεις κοστίζουν $160 (χωρίς τα μεταφορικά). Οι κυκλοφορίες έχουν προγραμματιστεί για Ιανουάριο, Απρίλιο, Ιούλιο και Οκτώβριο του 2023.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Δεδομένου ότι μέχρι τώρα το κάθε βιβλίο του μπάρμπα είναι έπος, το fundraising campaign θα πιάσει σίγουρα τόπο.

• Like 3
Δημοσ.

Πραγματικά απίστευτος συγγραφέας...

Σίγουρα κατα προσωπική μου άποψη βρίσκεται στην πρωτη πεντάδα με Terry Brooks,Robert Jordan,George Martin,PAtrick Rothfuss(ίσως και Markus Heitz).

• Thanks 1
Δημοσ.

δεν εχω διαβασει βιβλιο του αλλα μπραβο του. οποιοσδηποτε ανθρωπος της τεχνης καταφερνει να μαζεψει τοσα λεφτα, ειδικα στις εποχες που ζουμε, προφανως τα αξιζει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για πείτε εσείς που τα έχετε διαβάσει, τα βιβλία του Brandon Sanderson που βρίσκονται σε σχέση με τα βιβλία του Ted Chiang;

Επεξ/σία από me00016
  • Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, me00016 είπε

Για πείτε εσείς που τα έχετε διαβάσει, τα βιβλία του Brandon Sanderson που βρίσκονται σε σχέση με τα βιβλία του Ted Chiang;

Εχω διαβάσει τα περισσότερα του Sanderson, exhalation και stories of your life του Chiang. Εξίσου καλή γραφή, καμία σχέση το scope, o chiang γράφει σύντομα δοκίμια που σε κάνουν να σκέφτεσαι σε ένα θέμα, ο Sanderson γράφει κοσμογονιες με πολύπλοκη πλοκή (χεχε). Μου άρεσαν εξίσου.

• Like 2
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Για να αποκτήσει κανείς τα βιβλία του Sanderson, θα πρέπει να προπληρώσει τουλάχιστον $40 για τις ebοοκ εκδόσεις.

An adorable hack είναι αυτός ο άνθρωπος, ξέρω πως το έργο του έχει απήχηση και μεγάλο κοινό (και τί κοινό), ωστόσο η δουλειά του είναι κατά τη γνώμη μου πολύ μέτρια (στην καλύτερη). Προσωπικά εκτιμώ τους εικονογράφους που έχουν δουλέψει στα έργα του επισήμως αν και ο ίδιος έχει οδηγίες ακόμα και για fanart commisions 🙄

Αναφορά σε κείμενο

eight boxes of “swag.”

jesus wept

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε σκηνές δράσης, συστήματα μάχης, world building και ταχύτητας γραψίματος ο τύπος βρίσκεται σε πραγματικά άλλο κόσμο απο τους υπόλοιπους. Εκεί που ο Martin και ο Rothruss κοροϊδεύουν κόσμο και βγάζουν ένα βιβλίο κάθε 10-15 χρόνια ο Sanderson βγάζει 3 και 4 κάθε χρονιά σαν να είναι μηχανή.

Το θέμα είναι όμως ότι το σενάριο του γενικά είναι απλοϊκό, σε σχέση με τους πρωτοκλασάτους συγγραφείς, παρά το μέγεθος των βιβλίων του με πολλές παραπανίσιες σελίδες(filler) χωρίς να γίνεται απολύτως τίποτα σε τόμους +1000 σελ. , οι πρωταγωνιστές του είναι προβλέψιμοι και με την απλή πρόζα λυκείου που χρησιμοποιεί στα κείμενά του δεν βγάζουν "χαρακτήρα" όπως π.χ  o Τυριον.

Γενικά είναι κάτι σαν τη Μαρβελ των βιβλίων. Δεν είναι για όσκαρ οι ταινίες αλλά βγαίνουν κάθε χρόνο και έχουν πολύ πλάκα.

Επεξ/σία από psof
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δε τον ξερω το κυριο,μπορει οντως να βγαζει (και να βγαλει) φοβερα βιβλια,αλλα μονο μενα μου φαινεται αστειο το να πληρωνεται ουσιαστικα πριν εκδοσει το οτιδηποτε?

Δηλαδη και κερδος πριν αλλα και μετα. Να ηταν κατι που να χρειαζεται ερευνα και αναπτυξη και πρωτες υλες,να πω να δοθει κεφαλαιο για να ξεκινησει,αλλα για να γραψει βιβλια τι χρειαζεται?Να αγορασει το word :P

Ασε που πιστευω οτι μπορει να του μειωσει το κινητρο να βγαλει κατι αλλο,αφου σε καμια περιπτωση ο κοπος του δε θα παει χαμενος εχοντας εξασφαλισει ηδη 25 εκατομμυρια οποτε και απατα να πανε τα βιβλια,μια χαρα θα ειναι αυτος απο αποψη κεφαλαιου-κερδων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, Dantε είπε

Δε τον ξερω το κυριο,μπορει οντως να βγαζει (και να βγαλει) φοβερα βιβλια,αλλα μονο μενα μου φαινεται αστειο το να πληρωνεται ουσιαστικα πριν εκδοσει το οτιδηποτε?

Δηλαδη και κερδος πριν αλλα και μετα. Να ηταν κατι που να χρειαζεται ερευνα και αναπτυξη και πρωτες υλες,να πω να δοθει κεφαλαιο για να ξεκινησει,αλλα για να γραψει βιβλια τι χρειαζεται?Να αγορασει το word :P

Ασε που πιστευω οτι μπορει να του μειωσει το κινητρο να βγαλει κατι αλλο,αφου σε καμια περιπτωση ο κοπος του δε θα παει χαμενος εχοντας εξασφαλισει ηδη 25 εκατομμυρια οποτε και απατα να πανε τα βιβλια,μια χαρα θα ειναι αυτος απο αποψη κεφαλαιου-κερδων.

Χωρίς να έχω ιδιαίτερες γνώσεις επί της συγκεκριμένης βιομηχανίας, νομίζω έτσι λειτουργεί το σύστημα με τους περισσότερους γνωστούς συγγραφείς. Πρώτα παίρνουν μια μεγάλη προκαταβολή από τον εκδοτικό οίκο και μετά ξεκινάνε να γράφουν το έργο τους (το οποίο μπορεί να πάρει χρόνια, οπότε κάπως πρέπει να ζουν στο ενδιάμεσο ενώ φυσικά υπάρχει και το θέμα προσφοράς-ζήτησης, hype κλπ). Προφανώς υπάρχουν ρήτρες, ενδιάμεσα checkpoints κ.α. ενώ δεν ισχύουν για όλους τα ίδια μέτρα και σταθμά, αλλά σε γενικές γραμμές πιστεύω κάπως έτσι γίνονται οι δουλειές.

Ο Sanderson αυτή τη στιγμή είναι από τους πιο hot συγγραφείς επικής φαντασίας και έχει τεράστιο αναγνωστικό κοινό, οπότε δεν θέλει και πολύ για να ζητήσει τεράστιες  προκαταβολές (άσχετα αν αυτά τα ποσά δεν νομίζω να τα έχουμε ξαναδεί).

Αναφορά σε κείμενο

Σε σκηνές δράσης, συστήματα μάχης, world building και ταχύτητας γραψίματος ο τύπος βρίσκεται σε πραγματικά άλλο κόσμο απο τους υπόλοιπους. Εκεί που ο Martin και ο Rothruss κοροϊδεύουν κόσμο και βγάζουν ένα βιβλίο κάθε 10-15 χρόνια ο Sanderson βγάζει 3 και 4 κάθε χρονιά σαν να είναι μηχανή.

Το θέμα είναι όμως ότι το σενάριο του γενικά είναι απλοϊκό, σε σχέση με τους πρωτοκλασάτους συγγραφείς, παρά το μέγεθος των βιβλίων του με πολλές παραπανίσιες σελίδες(filler) χωρίς να γίνεται απολύτως τίποτα σε τόμους +1000 σελ. , οι πρωταγωνιστές του είναι προβλέψιμοι και με την απλή πρόζα λυκείου που χρησιμοποιεί στα κείμενά του δεν βγάζουν "χαρακτήρα" όπως π.χ  o Τυριον.

Γενικά είναι κάτι σαν τη Μαρβελ των βιβλίων. Δεν είναι για όσκαρ οι ταινίες αλλά βγαίνουν κάθε χρόνο και έχουν πολύ πλάκα.

Ε, αφού αυτό είναι που θέλει ο πολύς κόσμος και πουλάει, δεν μπορεί κανένας να του πει τίποτα. Πλέον όλα τα βιβλία του είδους πρέπει να είναι από 700-800 σελίδες και πάνω, οπότε αν έχεις να γράψεις ολόκληρο saga μέσα σε 2-3 χρόνια αναγκαστικά θα το γεμίσεις με fillers. Εμένα πάντως μου άρεσαν αρκετά τα βιβλία του, εν αντιθέσει με τα "μίκυ μάους" και τους σούπερ ήρωες της Μάρβελ που δεν μπορώ ούτε για αστείο να αντέξω (κάποτε μου άρεσαν αλλά τότε ήμουν 12 χρονών).

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nzeppos είπε

Χωρίς να έχω ιδιαίτερες γνώσεις επί της συγκεκριμένης βιομηχανίας, νομίζω έτσι λειτουργεί το σύστημα με πολλούς γνωστούς συγγραφείς. Πρώτα παίρνουν μια μεγάλη προκαταβολή από τον εκδοτικό οίκο και μετά ξεκινάνε να γράφουν το έργο τους (το οποίο μπορεί να πάρει χρόνια, οπότε κάπως πρέπει να ζουν στο ενδιάμεσο). Προφανώς υπάρχουν ρήτρες, ενδιάμεσα checkpoints κ.α. ενώ δεν ισχύουν για όλους τα ίδια μέτρα και σταθμά, αλλά σε γενικές γραμμές κάπως έτσι γίνονται οι δουλειές.

Ο Sanderson αυτή τη στιγμή είναι από τους πιο hot συγγραφείς επικής φαντασίας με πολύ μεγάλο αναγνωστικό κοινό, οπότε δεν θέλει και πολύ για να ζητήσει τεράστια ποσά.

Ναι ετσι οπως το θετεις ακουγεται λογικο.

Αλλα να γινεται σε συνεργασια με εταιρεια και οχι στο kickstarter,με τα λεφτα του κοσμακι.Ειναι σα να ερθει η marvel να σου ζητησει στο Kickstarter για το iron man 4.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ok..Ozark εχετε δει;;; Ακου 20 εκτ σε λιγες μερες..για βιβλια που θα βγαλει του χρονου...οκ.. 

Επεξ/σία από Tablet
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Dantε είπε

Ναι ετσι οπως το θετεις ακουγεται λογικο.

Αλλα να γινεται σε συνεργασια με εταιρεια και οχι στο kickstarter,με τα λεφτα του κοσμακι.Ειναι σα να ερθει η marvel να σου ζητησει στο Kickstarter για το iron man 4.

Ε εδώ μάλλον ισχύει αυτό που λένε: τα βρίσκουν και τα κάνουν. Όσο υπάρχει κόσμος που θέλει να δώσει τα λεφτά του με αυτό τον τρόπο, οι άλλοι δεν είναι κορόιδα να πουν όχι (ειδικά αν το hype προσθέσει ακόμα περισσότερους πελάτες). Εδώ άλλοι πληρώνουν για να κάνουν chat στα live Youtube.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...