Sibyl Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, xgol είπε Καμία σχέση δεν έχει ο βαθμός. Το πιο σημαντικό είναι το Πτυχίο και μετά οι Επιλογές σου. Αν οι επιλογές σου μετά το πτυχίο έχουν να κάνουν με μεταπτυχιακό ή υποτροφία που θέτουν ως προϋπόθεση συμμετοχής όριο βαθμολογίας , τι θα κάνεις αν δεν το έχεις; 1
efib Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, vasilllis είπε χαχαχαχαχαχα ,κλασαμε στο γελιο......Τι αστειος.....Να ηξερες να διαβαζεις κιολας τι γραφει ο αλλος,θα ησουν και εποικοδομητικος ασχετος δεν εισαι.Τραγικος ομως!!! Πες μου τι εννοούσες και εάν έχω καταλάβει λάθος θα ζητήσω συγγνώμη ------------------------------------------------------------- Ο βαθμός μπορεί να δείξει ότι ο κάτοχος του ήταν επιμελής, ασχολήθηκε με την επιστήμη και έψαξε και μόνος του και το πήγε ένα βήμα παραπέρα από τις διαλέξεις. Ο επιμελής φοιτητής έχει αποκτήσει γνώσεις και επιλέγει μαθήματα εκτός κορμού που θα του είναι χρήσιμα και θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις του. Αν είσαι συνεπής και επιμελής είναι λογικό να γράφεις καλά στην εξεταστική και να έχεις υψηλό μο. Ο Βαθμός όμως μπορεί να δείξει ότι ένας φοιτητής έλυσε όλα τα παλιότερα θέματα, διάβασε τα sos, έβαλε ρήτρα αν δεν του κάτσουν, πήρε τα εύκολα μαθήματα για εύκολα 10αρια, που τις περισσότερες φορές δεν εμβαθύνουν ιδιαίτερα και κυρίως είναι άσχετα με τους στόχους - σε αυτό το σημείο μάλλον κάνω λάθος γιατί ο στόχος είναι να έχεις υψηλο μο. Βγάζει από την μύγα ξιγκι και καταντάει παπαγάλος χωρις γνώση του αντικειμένου, και χωρίς κριτική σκέψη. πχ άτομο με υψηλό μο ρωτάει σε φόρουμ αν θα αναγνωριστούν τα μαθήματα εάν πάρει μετεγγραφή. Όχι στην γραμματεία της σχολής υποδοχής αλλά σε φόρουμ. Αυτη είναι η διαφορά του "κυνηγάω τον βαθμό" με του επιμελή φοιτητή. Ο op είναι σε τμήμα οικονομικής επιστήμης σε επαρχιακό πανεπιστήμιο χωρίς παράδοση και δυνατό όνομα στα οικονομικά - και όπως είχαν πει σε άλλο νήμα, στον κλαδο μετράει το πανεπιστήμιο που αποφοιτησες. Οι περισσότερες δουλειές είναι στην Αθήνα όπου έχει απέναντι του αποφοίτους ΟΠΑ, ΠΑΠΕΙ, ΕΚΠΑ που θα έχουν και εκείνοι υψηλό μο και κατά πάσα πιθανότητα την αγορά εργασίας υπέρ τους. Πρέπει να καταφέρει να ξεχωρίσει και δεν θα γίνει μόνο με έναν υψηλό μο στις καλές εταιρίες. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2022 από efib 3
xgol Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 31 λεπτά πριν, efib είπε Πες μου τι εννοούσες και εάν έχω καταλάβει λάθος θα ζητήσω συγγνώμη ------------------------------------------------------------- Ο βαθμός μπορεί να δείξει ότι ο κάτοχος του ήταν επιμελής, ασχολήθηκε με την επιστήμη και έψαξε και μόνος του και το πήγε ένα βήμα παραπέρα από τις διαλέξεις. Ο επιμελής φοιτητής έχει αποκτήσει γνώσεις και επιλέγει μαθήματα εκτός κορμού που θα του είναι χρήσιμα και θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις του. Αν είσαι συνεπής και επιμελής είναι λογικό να γράφεις καλά στην εξεταστική και να έχεις υψηλό μο. Ο Βαθμός όμως μπορεί να δείξει ότι ένας φοιτητής έλυσε όλα τα παλιότερα θέματα, διάβασε τα sos, έβαλε ρήτρα αν δεν του κάτσουν, πήρε τα εύκολα μαθήματα για εύκολα 10αρια, που τις περισσότερες φορές δεν εμβαθύνουν ιδιαίτερα και κυρίως είναι άσχετα με τους στόχους - σε αυτό το σημείο μάλλον κάνω λάθος γιατί ο στόχος είναι να έχεις υψηλο μο. Βγάζει από την μύγα ξιγκι και καταντάει παπαγάλος χωρις γνώση του αντικειμένου, και χωρίς κριτική σκέψη. πχ άτομο με υψηλό μο ρωτάει σε φόρουμ αν θα αναγνωριστούν τα μαθήματα εάν πάρει μετεγγραφή. Όχι στην γραμματεία της σχολής υποδοχής αλλά σε φόρουμ. Αυτη είναι η διαφορά του "κυνηγάω τον βαθμό" με τον επιμελή φοιτητή. Ο op είναι σε τμήμα οικονομικής επιστήμης σε επαρχιακό πανεπιστήμιο χωρίς παράδοση και δυνατό όνομα στα οικονομικά - και όπως είχαν πει σε άλλο νήμα στον κλαδο μετράει το πανεπιστήμιο που αποφοιτησες. Οι περισσότερες δουλειές είναι στην Αθήνα όπου έχει απέναντι του αποφοίτους ΟΠΑ, ΠΑΠΕΙ, ΕΚΠΑ που θα έχουν και εκείνοι υψηλό μο και κατά πάσα πιθανότητα την αγορά εργασίας υπέρ τους. Πρέπει να καταφέρει να ξεχωρίσει και δεν θα γίνει μόνο με έναν υψηλό μο στις καλές εταιρίες. Aκριβώς. 1
yanis13 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, pi314 είπε Θα προσέθετα "πάρα πάρα πολλά λέει ο βαθμός" Εννοείται. Όχι ότι χωρίς αυτόν καταστρέφεσαι, προς Θεού, έχω δει υποψήφιους διδάκτορες σε ξένα πανεπιστήμια με βαθμό αρχικού πτυχίου (απ την ίδια σχολή με μένα) κάτι 6.2 κλπ. Αλλά ντάξει μη πάμε και στην πλήρη ισοπέδωση. 1
filipN Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 38 λεπτά πριν, yanis13 είπε Εννοείται. Όχι ότι χωρίς αυτόν καταστρέφεσαι, προς Θεού, έχω δει υποψήφιους διδάκτορες σε ξένα πανεπιστήμια με βαθμό αρχικού πτυχίου (απ την ίδια σχολή με μένα) κάτι 6.2 κλπ. Αλλά ντάξει μη πάμε και στην πλήρη ισοπέδωση. - Είναι πολύ ασαφές αυτό που λες. - Για ποιάς ελληνικής Σχολής πτυχίο μιλάς και σε ποιο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού έγινε η αίτηση για το διδακτορικό (και ο υποψήφιος έγινε δεκτός).
hln3 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Άντε πάλι τα ίδια και σε αυτό το νήμα. Τον βαθμό τον κοιτάνε σε μεταπτυχιακά (κυρίως έξω), σε υποτροφίες κτλ. Στην Ελλάδα έλαχιστες εταιρείες βάζουν απλώς ένα κάτω όριο, και πάλι μιλάμε για ελάχιστες εταιρείες κυριολεκτικά Όσοι θέλουν να αξιολογήσουν δεν κοιτάνε τους βαθμούς, τρέχουνε δική τους αξιολόγηση με τέστ τυπου GMAT ή τεστ που ταιριάζουν στο αντίκειμενο. Βέβαια και σε αυτές τις περιπτώσεις πολλές φορές είναι βιτρίνα όλα αυτά - οι θέσεις μοιράζονται με βύσμα και οι αγγελίες, συνεντεύξεις, τεστ κτλ απλά είναι μια βιτρίνα αξιοκρατίας για να καλυφθεί το προαποφασίσμενο της πρόσληψης σε εταιρείες που θέλουν να πουλάνε ισχυρό brand, πως και καλά παίρνουν τους καλύτερους... 1
yanis13 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 34 λεπτά πριν, filipN είπε - Είναι πολύ ασαφές αυτό που λες. - Για ποιάς ελληνικής Σχολής πτυχίο μιλάς και σε ποιο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού έγινε η αίτηση για το διδακτορικό (και ο υποψήφιος έγινε δεκτός). Χημικό είναι η σχολή και το παιδί είναι αν θυμάμαι καλά στη Βαρκελώνη (δε τον ξέρω προσωπικά, ήταν μεταπτυχιακός σε ένα εργαστήριο και μας βοηθούσε στις ασκήσεις οταν κάναμε εμείς εργαστήριο ως προπτυχιακοί).
efib Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Ο op σπουδάζει ΟΕ σε επαρχιακό πανεπιστήμιο. Το "ο βαθμός μετράει μέχρι ενός σημείου" είναι σωστό μεν, αλλά δεν έχει μεγάλη εφαρμογή στον OP για τους λόγους που εξήγησα πιο πάνω. Είναι άδικο; Μπορεί. Είναι όμως η πραγματικότητα. Είναι σε μειονέκτικη θέση σε σχέση με έναν απόφοιτο ΟΠΑ, ΠΑΠΕΙ, που όμως μπορεί να αντισταθμιστεί από έναν καλό μο (που ήδη έχει αλλά θέλει και κάποια γνώση πάνω στο αντικείμενο), και από extra curricular, πρακτική, δικά του project (εάν είναι αυτό εφικτό), πιστοποιήσεις, μαθήματα coursera, edx. Υπάρχει περίπτωση να μην δουν καν το cv του λόγω σχολής; Πολύ πιθανό να μην περάσει καν απο τα keywords, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου όμως. Είχα την τύχη να έχω συμφοιτητές και φίλους άτομα που ήταν εξαιρετικοί φοιτητές, και ικανοί επαγγελματίες όπου κάνουν καριέρα σε εξαιρετικές και ελιτ εταιρίες. Το κοινό που είχαν όλοι αυτοί είναι ότι ασχολήθηκαν πολύ με την επιστήμη τους, έκαναν παράλληλα online courses, πήγαν σε συνέδρια. Φυσικά είχαν καλο μο, όμως ήταν φυσικό επακόλουθο της προσπάθειας τους και της αγάπης τους για το αντικείμενο. Και ακομα και μετά από 5 χρόνια και μεταπτυχιακό συνεχίζουν να κάνουν μαθήματα για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να είναι ενημερωμένοι επαγγελματίες - η γνώση δεν σταματάει ποτέ και να το αναγνωρίσεις αυτό είναι δείγμα ικανού επιστήμονα και επαγγελματια. Πολλοι απαντάτε βάσει των δικών σαν εμπειριών και δεν είστε στο ίδιο αντικείμενο με τον OP. Καλά τα λέτε για τον κλάδο σας, απλώς στα οικονομικά μετράει το pedigree. 2
velociraptoras Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, yanis13 είπε Χημικό είναι η σχολή και το παιδί είναι αν θυμάμαι καλά στη Βαρκελώνη (δε τον ξέρω προσωπικά, ήταν μεταπτυχιακός σε ένα εργαστήριο και μας βοηθούσε στις ασκήσεις οταν κάναμε εμείς εργαστήριο ως προπτυχιακοί). Καθηγητης σε τμήμα φυσικής που θεωρείται απο τους καλούς της σχολής οσον αφορά το ερευνητικό εργο ειχε τελειώσει την ιδια σχολή με μο 5,1. Μετα φυσικά σε μεταπτυχιακό διδακτορικό αρίστευσε αλλα σε εκεινη τη σχολή η εισαγωγή στα μεταπτυχιακά γινεται αυστηρά με εξετάσεις, οποιος γραψει μπαινει.
vasilllis Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 7 ώρες πριν, efib είπε Πες μου τι εννοούσες και εάν έχω καταλάβει λάθος θα ζητήσω συγγνώμη ------------------------------------------------------------- Eνα απλό σχόλιο ήταν αν γνωρίζει την διασικασία να υπολογίζει τον Μ.Ο των μέχρι στιγμής μαθημάτων που έχει περάσει και δεν τον υπολογιζει με n+n+n/N ,όπως κανει(ή έκανε ) μια εφαρμογή για κινητά -unistudents- μέχρι προτινος.
Hellsing Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Για μεταπτυχιακο στο εξωτερικο παιζει καποιο ρολο, για ελλαδα οχι ασχετα αν καποιοι εργοδοτες και καλα το κοιτανε και εκεινοι βγαλανε το πανεπιστημιο με το ζορι 5..
efib Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 12/3/2022 στις 9:01 ΜΜ, vasilllis είπε Eνα απλό σχόλιο ήταν αν γνωρίζει την διασικασία να υπολογίζει τον Μ.Ο των μέχρι στιγμής μαθημάτων που έχει περάσει και δεν τον υπολογιζει με n+n+n/N ,όπως κανει(ή έκανε ) μια εφαρμογή για κινητά -unistudents- μέχρι προτινος. I can't even... Btw, αυτο που έβαλες δεν είναι ο τύπος του μο... Ούτε του σωστου, ούτε του λανθασμένου... Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2022 από efib
Pankar95 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Fun fact: με ενημερωσαν απο πανεπιστημιο της Νορβηγιας(ΝΗΗ) που ειχα κανει αιτηση για μεταπτυχιακό οτι το 7,13 (στο top 29% του τμηματος) μου απο ΑΣΟΕΕ μετατρέπεται σε C συμφωνα με το ECTS grading table τους και οχι σε Β που ειναι το minimum requirement 🤡 Και αυτο 1.5 μηνα μετα την αιτηση και αφου εχω κανει και Κira interview... εχω μεινει μλκς τωρα Εχω ζητησει απο την γραμματεια μου ενα εγγραφο για διαστρωματωση βαθμολογιας, ελπιζω να καταλαβαν τι ζητουσα. Αλλά κατα 90% τον ηπιαμεν... 2
George_pzg21 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 39 λεπτά πριν, Pankar95 είπε (στο top 29% του τμηματος) Στατιστική σπούδασες? 40 λεπτά πριν, Pankar95 είπε Fun fact: με ενημερωσαν απο πανεπιστημιο της Νορβηγιας(ΝΗΗ) που ειχα κανει αιτηση για μεταπτυχιακό οτι το 7,13 (στο top 29% του τμηματος) μου απο ΑΣΟΕΕ μετατρέπεται σε C συμφωνα με το ECTS grading table τους και οχι σε Β που ειναι το minimum requirement 🤡 Και αυτο 1.5 μηνα μετα την αιτηση και αφου εχω κανει και Κira interview... εχω μεινει μλκς τωρα Εχω ζητησει απο την γραμματεια μου ενα εγγραφο για διαστρωματωση βαθμολογιας, ελπιζω να καταλαβαν τι ζητουσα. Αλλά κατα 90% τον ηπιαμεν... Πωωωω....
Pankar95 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 3 λεπτά πριν, George_pzg21 είπε Στατιστική σπούδασες? Πωωωω.... ΛΟ-ΧΡΗ... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα