Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, vasilllis είπε

Γνωρίζεις οτι στο μέσο όρο παίζει ρόλο και το ects κάθε μαθήματος ε.

Ότι ας πούμε εσύ ξέρεις καλύτερα από τον ίδιο το πρόγραμμα σπουδών του και τα ects που έχει κάθε μάθημα 🤣

Δεν σταματάει ποτέ να με εκπλήσσει αυτό το φόρουμ!

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, efib είπε

Ότι ας πούμε εσύ ξέρεις καλύτερα από τον ίδιο το πρόγραμμα σπουδών του και τα ects που έχει κάθε μάθημα 🤣

Δεν σταματάει ποτέ να με εκπλήσσει αυτό το φόρουμ!

ελα εφουζζζζζ μη γινεσαι κακια

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ γνωρίζω άτομα τα οποία τελειώσανε με 6.5 το προπτυχιακό και συνέχισαν κανονικά για Master's και PhD.

Τι έπαιξε ρόλο?

Το χρήμα και τα κονέ.

Όχι δεν εννοώ για λάδωμα, εννοώ ξεκάθαρα ότι έχεις την ικανότητα να το πληρώσεις.

Όσο για το PhD ξεκίνησε φίλος πρόσφατα γιατί είχε κονέ από καθηγητή. Μάλιστα, ο καθηγητής του για να τον βάλει στο διδακτορικό τον έβαλε πρώτα από να επαληθεύσει κάποιες έρευνες.

Όσο για τον αν παίζει ρόλο στα επαγγελματικά σου, μπορεί και να παίζει γιατί μερικές εταιρίες ζητάνε το βαθμό αλλά όχι όλες.

Εξαρτάται, σαφέστατα και το επάγγελμα. Όντας, Μηχανικός Λογισμικού, έχω συναντήσει άτομα με πτυχία και μεταπτυχιακά πάνω στην πληροφορική και να μην ξέρουν ούτε το πώς να γράφουν μια απλή function σε κάποια γλώσσα προγραμματισμού.

Στην προκειμένη περίπτωση, δεν μας νοιάζει το πτυχίο, ΚΩΔΙΚΑ μας νοιάζει να ξέρεις.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Φίλος μου έλεγε, ότι εκεί που δουλεύει προσελήφθη απόφοιτος μηχανολόγος αστέρι που τελείωσε με 9,5 Πολυτεχνείο, αν θυμάμαι καλά.

Στη δουλειά του όμως αποδείχθηκε λιγότερο παραγωγικός όμως, από άλλους που τελείωσαν με απλά ένα καλό βαθμό.

Οπότε θεωρώ ότι ο καλός βαθμός σημαίνει ότι απλά έμαθες να μελετάς καλά. Στην πράξη, ίσως χρειάζονται και άλλα προσόντα.

Εκτός και αν κυνηγάς δημόσιο ή ακαδημαϊκή καριέρα.

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν θες να συνεχισεις στα <<θρανια>> μετραει πολυ.

Αν βγεις <<εξω>>, σιγουρα ενας καλος βαθμος ειναι στα συν, αλλα οχι τοσο.

Δεν ξερω τι παιζει στο θεμα Δημοσιο, λειπω αρκετα χρονια απο ελλαδα.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, vasilis panagiwtidis είπε

Καλησπέρα παιδιά, είμαι φοιτητής του οικονομικού του δπθ  και έχω την εξής ερώτηση. Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο ιδανικός μέσος όρος για έναν φοιτητή οικονομικού; εγω βρίσκομαι κοντά  στο 8,10 και έχω αλλά 3 εξάμηνα και επομένως είναι αδύνατο το άριστα (8,5). Πιστεύετε ότι έχει σημασία το άριστα σε σχέση με το πολύ καλός; γιατί εγώ μπορεί να έχω 8,45 και να είμαι 0,05 μακριά από το άριστα...

Ευχαριστω εκ των προτέρων 

Και ναι και όχι.

Εάν ένας βαθμός είναι το μόνο που έχεις, τότε όσο καλύτερος είναι, τόσο καλύτερα είναι.

Το 8.1 με το 8.5, δεν έχουν διαφορά. Το 7.9 με το 8.1 μπορεί να έχουν.

Υποτροφία δεν θα πάρεις εάν βγεις με άριστα. Υποτροφία θα πάρεις εάν βγεις με τον υψηλότερο βαθμό στο έτος σου και χωρίς να έχεις χάσει ούτε εξάμηνο. Τουλάχιστον, έτσι ήταν κάποτε οι υποτροφίες του ΙΚΥ. Εάν έχουν καταργηθεί, τότε δεν θα πάρεις τίποτα.

Για μεταπτυχιακό, πιο πολύ σημασία έχουν τα μαθήματα κατεύθυνσης που είναι συναφή με το αντικείμενο του μεταπτυχιακού. Δηλαδή, εάν έχεις 5 και 6 σε μαθήματα όχι τόσο σχετικά με το αντικείμενο του μεταπτυχιακού ενώ έχεις 9 και 10 σε μαθήματα που είναι άκρως σχετικά με το μεταπτυχιακό, τότε δεν θα πειράξει που ο βαθμός σου θα είναι χαμηλότερος από ότι εάν είχες καλούς βαθμούς και στα άσχετα μαθήματα.

Τέλος, αυτά που λέγονται για δημοσιεύσεις κτλ σε αυτό το thread, είναι όλα άστοχα και παραπλανητικά. Ειλικρινά, μην τα διαβάζεις. 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, vasilis panagiwtidis είπε

Απλα το έχω κυνηγήσει πολύ και σκέφτομαι να το κυνηγήσω ακόμα το 8,5 με το να πω σε μερικούς καθηγητές να με κόψουν σε μερικά μαθήματα που δεν έγραψα καλά... Σκέφτομαι ότι είναι κρίμα να είμαι λίγο πιο κάτω από το 8,5 και να μην πάρω το άριστα πτυχίο και ίσως κάποια τυχών υποτροφία. 

Υπάρχει τρόπος να βρω το μ.ο τον αποφοίτων του τμήματος για να το μάθω αυτό; γιατί από όσο ψάχνω δεν μου εμφανίζει κάποια κατανομή βαθμολογίας. Επίσης δημοσίευση πως μπορώ να έχω; λογικά εννοείς για  μια δικιά μου μελέτη πάνω σε κάτι. 

δημοσίευση μπορεις να κάνεις σε συννενόηση με τον καθηγητή σου επιλέγοντας μια ερευνητική πτυχιακή εργασία όπου θα κάνεις μια μελέτη σε κατι που θεωρεις σημαντικό ή καποια πιο μικρή ερευνα για κάποιο συνέδριο που συμμετέχει το τμήμα σου. πρέπει να γινει καλή δουλειά όμως ειδικά για περιοδικό για να εγκριθεί

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Στην εργασια παντως στον ιδιωτικο τομεα δεν μετραει.

Μιλαω εκ πειρας.

Εχω δει αρκετες περιπτωσεις με μεταπτυχιακα και σπουδες να μενουν ανεργοι και περιπτωσεις να μην εχουν καν πτυχιο και να εχουν καλες θεσεις και καλη εργασιακη εμπειρια.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, MariosX είπε

Εγώ γνωρίζω άτομα τα οποία τελειώσανε με 6.5 το προπτυχιακό και συνέχισαν κανονικά για Master's και PhD.

Τι έπαιξε ρόλο?

Το χρήμα και τα κονέ.

Όχι δεν εννοώ για λάδωμα, εννοώ ξεκάθαρα ότι έχεις την ικανότητα να το πληρώσεις.

Όσο για το PhD ξεκίνησε φίλος πρόσφατα γιατί είχε κονέ από καθηγητή. Μάλιστα, ο καθηγητής του για να τον βάλει στο διδακτορικό τον έβαλε πρώτα από να επαληθεύσει κάποιες έρευνες.

ο βαθμός εχει να κάνει και με το αντικείμενο. με 6.49 από ΤΕΙ μπήκα στο μεταπτυχιακό αλλά ολοι ήμασταν από σχολές που για να πάρεις πάνω από 7 επρεπε να φτυσεις αίμα και να έχεις κονε. σε αλλα αντικείμενα πχ παιδαγωγικά εχουν κόψει ατομα με βαθμό ακόμα και 8,5 γιατι απλά  οι περισσότεροι υποψηφιοι πήγαιναν με 9αρια βαθμό πτυχίου. το διδακτορικό συνηθως πάει ως συνέχεια του μεταπτυχιακού και γενικά πρέπει να αποδείξεις οτι μπορείς να σταθείς ακαδημαικά και ερευνητικά. 

1 ώρα πριν, DrKo είπε

Τέλος, αυτά που λέγονται για δημοσιεύσεις κτλ σε αυτό το thread, είναι όλα άστοχα και παραπλανητικά. Ειλικρινά, μην τα διαβάζεις. 

οι δημοσιευσεις σου δίνουν ενα point για ενα καλό μεταπτυχιακό ή PhD αν θες να συνεχίσεις ακαδημαικα, ισως και σε καποιες προκυρήξεις για δημόσιο. 

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, velociraptoras είπε

αλλά ολοι ήμασταν από σχολές που για να πάρεις πάνω από 7 επρεπε να φτυσεις αίμα και να έχεις κονε.

Μπορείς να παραθέσεις καναδυό τέτοιες σχολές? Δεν ήξερα ότι υπάρχουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@velociraptoras οικονομικά σπουδάζει, δεν έχει πτυχιακή. Με τον τρόπο που ανέφερα κάνεις δημοσιεύσεις σε επίπεδο πτυχίου - αν και λίγο δύσκολο σε επίπεδο πτυχίου και σε τέτοιο αντικείμενο.

@DrKoθέλεις να μας πεις, εσύ που ξέρεις τα πάντα, πως γίνονται οι δημοσιεύσεις, και ειδικότερα σε τμήματα οικονομικών; Γιατί όλοι είμαστε άσχετοι εκτός από εσένα.

Επίσης, υποτροφία Μποδοσάκη παίρνεις χωρίς να είσαι πρώτος. Δεν υπάρχει μόνο το ΙΚΥ. 

Α και το "ένας βαθμός είναι το μόνο που έχεις" δεν ισχύει.

Επεξ/σία από efib
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, efib είπε

οικονομικά σπουδάζει, δεν έχει πτυχιακή. Με τον τρόπο που ανέφερα κάνεις δημοσιεύσεις σε επίπεδο πτυχίου - αν και λίγο δύσκολο σε επίπεδο πτυχίου και σε τέτοιο αντικείμενο.

και προπτυχιακά γίνεται... πριν πάρει το πτυχίο...ας το ψάξει λίγο ο φίλος...!!!

Επεξ/σία από pi314
Δημοσ.

Δεν έχουν όλες οι σχολές πτυχιακή, ούτε μπορείς να πάρεις μάθημα επιλογής πτυχιακή εργασία. Ας δει το πρόγραμμα σπουδών αλλά οι οικονομικές σχολές δεν έχουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, efib είπε

Δεν έχουν όλες οι σχολές πτυχιακή, ούτε μπορείς να πάρεις μάθημα επιλογής πτυχιακή εργασία. Ας δει το πρόγραμμα σπουδών αλλά οι οικονομικές σχολές δεν έχουν.

Ναι, μαζί σου! Ας δει πως μπορεί να βγάλει κάποιο paper, όντας προπτυχιακός, ένα conference μια χαρά είναι...

Επεξ/σία από pi314
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...