vasilis panagiwtidis Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα παιδιά, είμαι φοιτητής του οικονομικού του δπθ και έχω την εξής ερώτηση. Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο ιδανικός μέσος όρος για έναν φοιτητή οικονομικού; εγω βρίσκομαι κοντά στο 8,10 και έχω αλλά 3 εξάμηνα και επομένως είναι αδύνατο το άριστα (8,5). Πιστεύετε ότι έχει σημασία το άριστα σε σχέση με το πολύ καλός; γιατί εγώ μπορεί να έχω 8,45 και να είμαι 0,05 μακριά από το άριστα... Ευχαριστω εκ των προτέρων
efib Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Έχεις ανοίξει παρόμοιο θέμα ξανά. Ένας καλός μο θεωρείται το 7/10. Δες την κατανομή βαθμολογίας του τμήματος σου και προσπάθησε να είσαι στο top 20%. Ο βαθμός δεν έχει τόση μεγάλη σημασία είτε είναι 7.5, είτε είναι 8.5 - δεν θα σου κάνει διάφορα στο βιογραφικό. Για μάστερ θα παίξει ρόλο όμως, το ίδιο και για υποτροφίες. Ο δικός σου μο δεν θα σου κλείσει πόρτες μεταπτυχιακών (μόνο στα Oxbridge, σε περίπτωση που στοχεύεις εκεί). Για υποτροφίες όμως θέλεις 8.5/10 ή να είσαι στο top 10%. Μην το κυνηγάς τόσο, καλύτερα να επικεντρωθείς στα skills που μπορείς να αποκτήσεις. Ξέρω περίπτωση ατόμου που πήρε 10 μαθήματα παραπάνω για να έχει μο 8.5, και δεν έχει βρει καλή δουλειά ακόμα (5 χρόνια μετά, και μετά από μάστερ) και απορεί πως γίνεται αυτό. Δεν λέω οτι με μο 8.5 θα είσαι άνεργος, αλλά κοίτα την ουσία και όχι τι μαθήματα θα πάρεις για να σου βάλουν εύκολο 10αρι ή να κόβεις μαθήματα κλπ 3
pi314 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Ο μ.ο. μετράει πολύ για MSc ή PhD... αν σε ενδιαφέρουν προσπάθησε να έχεις και καμιά δημοσίευση...βοηθάει... Είναι σχετικό αυτό που ρωτάς, μπορεί να βγάλεις 8,5 και να είσαι π.χ. 1ος στους 50 ή να είσαι 40ος στους 240...ζήτα και την σειρά με την οποία αποφοίτησες... Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2022 από pi314 1 2
vasilis panagiwtidis Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, efib είπε Έχεις ανοίξει παρόμοιο θέμα ξανά. Ένας καλός μο θεωρείται το 7/10. Δες την κατανομή βαθμολογίας του τμήματος σου και προσπάθησε να είσαι στο top 20%. Ο βαθμός δεν έχει τόση μεγάλη σημασία είτε είναι 7.5, είτε είναι 8.5 - δεν θα σου κάνει διάφορα στο βιογραφικό. Για μάστερ θα παίξει ρόλο όμως, το ίδιο και για υποτροφίες. Ο δικός σου μο δεν θα σου κλείσει πόρτες μεταπτυχιακών (μόνο στα Oxbridge, σε περίπτωση που στοχεύεις εκεί). Για υποτροφίες όμως θέλεις 8.5/10 ή να είσαι στο top 10%. Μην το κυνηγάς τόσο, καλύτερα να επικεντρωθείς στα skills που μπορείς να αποκτήσεις. Ξέρω περίπτωση ατόμου που πήρε 10 μαθήματα παραπάνω για να έχει μο 8.5, και δεν έχει βρει καλή δουλειά ακόμα (5 χρόνια μετά, και μετά από μάστερ) και απορεί πως γίνεται αυτό. Δεν λέω οτι με μο 8.5 θα είσαι άνεργος, αλλά κοίτα την ουσία και όχι τι μαθήματα θα πάρεις για να σου βάλουν εύκολο 10αρι ή να κόβεις μαθήματα κλπ Απλα το έχω κυνηγήσει πολύ και σκέφτομαι να το κυνηγήσω ακόμα το 8,5 με το να πω σε μερικούς καθηγητές να με κόψουν σε μερικά μαθήματα που δεν έγραψα καλά... Σκέφτομαι ότι είναι κρίμα να είμαι λίγο πιο κάτω από το 8,5 και να μην πάρω το άριστα πτυχίο και ίσως κάποια τυχών υποτροφία. 46 λεπτά πριν, pi314 είπε Ο μ.ο. μετράει πολύ για MSc ή PhD... αν σε ενδιαφέρουν προσπάθησε να έχεις και καμιά δημοσίευση...βοηθάει... Είναι σχετικό αυτό που ρωτάς, μπορεί να βγάλεις 8,5 και να είσαι π.χ. 1ος στους 50 ή να είσαι 4ος στους 240...ζήτα και την σειρά με την οποία αποφοίτησες... Υπάρχει τρόπος να βρω το μ.ο τον αποφοίτων του τμήματος για να το μάθω αυτό; γιατί από όσο ψάχνω δεν μου εμφανίζει κάποια κατανομή βαθμολογίας. Επίσης δημοσίευση πως μπορώ να έχω; λογικά εννοείς για μια δικιά μου μελέτη πάνω σε κάτι.
vasilllis Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 τρια εξαμηνα ακομα ,ειναι κοντα στα 15 μαθηματα?Γιατι ειναι αδυνατο να αλλαξεις τον μεσο όρο?
airtrelomike13 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Προκηρυξεις Δημοσίου και μεταπτυχιακο. ΕΚει παιζει ρολο ο βαθμος πτυχιου μονο. Βέβαια ξερω παιδι που πηρε πτυχιο χημικων μηχανικων με βαθμό 10, έβαζε ρήτρες και μετά τον πήραν στο Harvard
efib Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Οχι πμ βρε παιδια, μπορει να ενδιαφερει και αλλους η συζητηση... Για δημοσιευσεις βρισκεις καθηγητη που ειναι ενεργος και τον ρωτας αν εχει καποιο θεμα να κανετε μαζι ή βρισκει ατομα που ξεχωριζουν και τους προτεινει εκεινος ή κανετε εργασια στα πλαισια του μαθηματος, βρισκει ενδιαφερον το θεμα και ζηταει απο τα μελη να την συνεχισουν μαζι τους. Καποια αντικειμενο πχ βιολογια/μοριακη κανουν συνεχεια ερευνες. Bottom line, βρες καθηγητη που ξερεις οτι κανει δημοσιευσεις και προσεγγισε τον. Δεν βρισκω τον λογο να το κανεις αυτο αν δεν θελεις να επιλεξεις ακαδημαϊκη καριερα. 1 ώρα πριν, pi314 είπε Ο μ.ο. μετράει πολύ για MSc ή PhD... αν σε ενδιαφέρουν προσπάθησε να έχεις και καμιά δημοσίευση...βοηθάει... Είναι σχετικό αυτό που ρωτάς, μπορεί να βγάλεις 8,5 και να είσαι π.χ. 1ος στους 50 ή να είσαι 4ος στους 240...ζήτα και την σειρά με την οποία αποφοίτησες... Τι διαφορα εχουν οι ανωθεν σειρες αποφοιτησης; Το αλλαξες ειδα, παλι καλα που το καταλαβες, αλλα και παλι δεν το εσωσες και πολυ. 1 1
vasilis panagiwtidis Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 15 λεπτά πριν, vasilllis είπε τρια εξαμηνα ακομα ,ειναι κοντα στα 15 μαθηματα?Γιατι ειναι αδυνατο να αλλαξεις τον μεσο όρο? Γιατί θα πρέπει να βγάλω στο κάθε ένα από αυτά τα εξάμηνα 9,2 μ.ο και υπάρχουν μαθήματα παλούκια π.χ ( οικονομετρια 2, δυναμικά συστήματα) 4 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Προκηρυξεις Δημοσίου και μεταπτυχιακο. ΕΚει παιζει ρολο ο βαθμος πτυχιου μονο. Βέβαια ξερω παιδι που πηρε πτυχιο χημικων μηχανικων με βαθμό 10, έβαζε ρήτρες και μετά τον πήραν στο Harvard Εντάξει αυτός παίζει να ήταν σε άλλο επίπεδο από εμένα, και διαφορετικό αντικείμενο...
pi314 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, efib είπε Τι διαφορα εχουν οι ανωθεν σειρες αποφοιτησης; Σε καλά πανεπιστήμια για PhD μπορεί να το ζητήσουν.... Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2022 από pi314
yanis13 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Κυνηγησε το αριστα αν μπορεις ναι, κανει παντα τη διαφορα. Το αριστα ειναι αριστα. Βεβαια αν βγεις με 8.45 αντι για 8.5 δε παιζει ρολο οκ, αλλα αν βγεις με 8.5 αντι για 7.5 ναι, παιζει ρολο στο επομενο σου βημα. 22 λεπτά πριν, pi314 είπε Σε καλά πανεπιστήμια για PhD μπορεί να το ζητήσουν.... Αν πας κατευθειαν για PhD μετα το προπτυχιακο ή και μετα το Msc; Στη 2η περιπτωση, κυριως το Msc και αυτα που εκανες σε αυτο (ερευνα σε αλλο πανεπιστημιο, δημοσιευσεις κλπ) δε παιζουν το βασικοτερο ρολο; Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2022 από yanis13
pi314 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, yanis13 είπε Κυνηγησε το αριστα αν μπορεις ναι, κανει παντα τη διαφορα. Το αριστα ειναι αριστα. Βεβαια αν βγεις με 8.45 αντι για 8.5 δε παιζει ρολο οκ, αλλα αν βγεις με 8.5 αντι για 7.5 ναι, παιζει ρολο στο επομενο σου βημα. Αν πας κατευθειαν για PhD μετα το προπτυχιακο ή και μετα το Msc; Στη 2η περιπτωση, κυριως το Msc και αυτα που εκανες σε αυτο (ερευνα σε αλλο πανεπιστημιο, δημοσιευσεις κλπ) δε παιζουν το βασικοτερο ρολο; Δεν ξέρω τι μετράνε περισσότερο...!! Δεν έχω κάποια τέτοια θέση για να ξέρω!! Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2022 από pi314
airtrelomike13 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, vasilis panagiwtidis είπε Γιατί θα πρέπει να βγάλω στο κάθε ένα από αυτά τα εξάμηνα 9,2 μ.ο και υπάρχουν μαθήματα παλούκια π.χ ( οικονομετρια 2, δυναμικά συστήματα) Εντάξει αυτός παίζει να ήταν σε άλλο επίπεδο από εμένα, και διαφορετικό αντικείμενο... Τελείωσα το 2015 με πτυχιο ΤΕΙ, 8.0 ακριβώς. Κάνω ΜΒΑ στην ΑΣΟΕΕ, το International και το έβγαλα με 9.3. Το αποτέλεσμα ειναι μεχρι σημερα να μη παιξει πουθενα ρολο ο βαθμος, επαιξε ομως στα μορια του μεταπτυχακου για να μπω σε αυτο με το βαθμό του προπτυιχακού. Αν θελω να κυνηγησω διδακτορικο ζητανε πανω απο 8.5 1 2
vasilllis Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, vasilis panagiwtidis είπε Γιατί θα πρέπει να βγάλω στο κάθε ένα από αυτά τα εξάμηνα 9,2 μ.ο και υπάρχουν μαθήματα παλούκια π.χ ( οικονομετρια 2, δυναμικά συστήματα) Εντάξει αυτός παίζει να ήταν σε άλλο επίπεδο από εμένα, και διαφορετικό αντικείμενο... Γνωρίζεις οτι στο μέσο όρο παίζει ρόλο και το ects κάθε μαθήματος ε.
vasilis panagiwtidis Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 5 λεπτά πριν, vasilllis είπε Γνωρίζεις οτι στο μέσο όρο παίζει ρόλο και το ects κάθε μαθήματος ε. Στην δικιά μου σχολή έχουμε 5 μαθήματα κάθε εξάμηνο όπου το κάθε ένα έχει 6 ects.. Οπότε ολα είναι σημαντικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα