Προς το περιεχόμενο

Δύο τηλεφωνικοί αριθμοί σε COSMOTE VDSL + Fritz ?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το σενάριο να κάνεις κλήση από VoIP πάροχο και να φαίνεται ως καλών ο αριθμός της Cosmote ή όποιου άλλου παρόχου, απλά δεν παίζει σε καμία χώρα.

Ο φίλος εννοεί όλες οι εξερχόμενες κλήσεις να γίνονται από την κυρία σύνδεση, αυτό που εσύ αποκαλείς κεφαλικό αριθμό και όχι από τον VoIP πάροχο.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, jkoukos said:

Το σενάριο να κάνεις κλήση από VoIP πάροχο και να φαίνεται ως καλών ο αριθμός της Cosmote ή όποιου άλλου παρόχου, απλά δεν παίζει σε καμία χώρα.

Ωραία, κανένα πρόβλημα, δεν με ενδιέφερε και καθόλου.

8 hours ago, jkoukos said:

Ο φίλος εννοεί όλες οι εξερχόμενες κλήσεις να γίνονται από την κυρία σύνδεση, αυτό που εσύ αποκαλείς κεφαλικό αριθμό

Για αυτό, θα χρειαστεί μέσω του ΟΤΕ να μετατρέψω την γραμμή σε "ISDN" και να πληρώνω στον ΟΤΕ και υπηρεσία MSN, ή όχι? Εννοώντας πως το δεύτερο νούμερο θα το έχω πάει πρώτα σε κάποια εταιρία VOIP.

Επεξ/σία από sakis.kom

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, sakis.kom είπε

Ωραία, κανένα πρόβλημα, δεν με ενδιέφερε και καθόλου.

Μα αυτό ακριβώς ήθελες αρχικά, αλλά δεν γίνεται.

3 ώρες πριν, sakis.kom είπε

Για αυτό, θα χρειαστεί μέσω του ΟΤΕ να μετατρέψω την γραμμή σε "ISDN" και να πληρώνω στον ΟΤΕ και υπηρεσία MSN, ή όχι? Εννοώντας πως το δεύτερο νούμερο θα το έχω πάει πρώτα σε κάποια εταιρία VOIP.

Έχουμε χαθεί στην μετάφραση. Κάθε κανάλι φωνής σημαίνει μία κλήση. Οπότε με δύο κανάλια φωνής μπορεί να εκτελεσθούν ταυτόχρονα δύο κλήσεις και αυτό άσχετα με το να έχεις έξτρα MSN.

Χωρίς MSN όλες οι κλήσεις βγαίνουν με τον κεφαλικό αριθμό. Με MSN μπορεί να εκτελεσθούν κλήσεις με χρήση οποιονδήποτε αριθμού με σχετική ρύθμιση του router. Ωστόσο σε Cosmote, οι κλήσεις του MSN χρεώνονται επιπλέον του πακέτου "δωρεάν" προπληρωμένου χρόνου ομιλίας. Μόνον με χρήση του κεφαλικού δεν υπάρχει έξτρα χρέωση.

Οποιοσδήποτε αριθμός άλλου  VoIP παρόχου είναι άσχετος και ανεξάρτητος με την τηλεφωνία της Cosmote. Κάθε κλήση από αυτόν χρεώνεται και λειτουργεί σύμφωνα με την πολιτική αυτού του παρόχου.

Η οικονομικότερη επιλογή είναι σύνδεση με ένα κανάλι φωνής σε Cosmote και φορητότητα του άλλου αριθμού σε VoIP πάροχο.

Και τα δύο στο Fritz, όπου ορίζεις όλες οι εξερχόμενες κλήσεις να γίνονται από Cosmote και παράλληλα να έρχονται κανονικά οι εισερχόμενες και από τους δύο αριθμούς. Αν κάποια στιγμή για οποιονδήποτε λόγο εκτελέσεις εξερχόμενη κλήση από τον VoIP αριθμό, αυτή θα χρεωθεί έξτρα.

Επεξ/σία από jkoukos
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να σε ευχαριστήσω πολύ για την ανάλυση. Είναι τόσες πολλές οι παράμετροι που ακόμα και τώρα που μου έχεις εξηγήσει τα πάντα, νιώθω πως δεν τα έχω καταλάβει καλά. :( Δεν μπερδεύομαι με το που θα ρυθμιστεί το κάθε τι, έχω χαθεί με τα "ISDN, κανάλια, και περιορισμοί στο τι θα δουλεύει ταυτόχρονα".

Για να μην σε ζαλίζω γιατί με την ανάλυση για το συγκεκριμένο project βλέπω "δεν το έχω". Όπως έχω ρωτήσει το ίδιο και σε προηγούμενο μου μήνυμα, μπορώ να έχω μια λιτή απάντηση στην παρακάτω μου ερώτηση με ένα "ναι" ή "όχι" ή πχ "πάρε και το MSN".

Εκτός από το "κανονικό" πακέτο που μου προσφέρει ο ΟΤΕ με τα 31.90 ευρώ, και μεταφέροντας τον δεύτερο μου αριθμό σε εταιρία VOIP, τον οποίο δεύτερο αριθμό θα τον ρυθμίσω στο FRITZ (phone2) μαζί και τον πρώτο αριθμό (phone1), χρειάζεται να αγοράσω κάποια επιπλέον υπηρεσία από τον ΟΤΕ για να δουλεύουν ταυτόχρονα και τα δύο (phone1 + phone2) όπου και οι δύο εξερχόμενες θα δείχνουν τον πρώτο αριθμό? Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το να πληρώνω επιπλέον για κλήσεις σε κανέναν.

Ευχαριστώ για όλα! ^_^

Ο φίλος εννοεί όλες οι εξερχόμενες κλήσεις να γίνονται από την κυρία σύνδεση, αυτό που εσύ αποκαλείς κεφαλικό αριθμό

Αυτό εννούσα όταν ρωτούσα. Δεν ήθελα υποχρεωτικά οι εξερχόμενες να είναι μέσω της εταιρίας VOIP.

Επεξ/σία από sakis.kom

16 ώρες πριν, sakis.kom είπε

για να δουλεύουν ταυτόχρονα και τα δύο (phone1 + phone2) όπου και οι δύο εξερχόμενες θα δείχνουν τον πρώτο αριθμό? Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το να πληρώνω επιπλέον για κλήσεις σε κανέναν.

Για να έχεις 2 ταυτόχρονες κλήσεις με χρήση του ίδιου αριθμού, υποχρεωτικά πρέπει η τηλεφωνία να είναι με 2 κανάλια (ISDN όπως ονοματίζει η Cosmote) στην ίδια εταιρεία. Δεν υπάρχει άλλο τρόπος.

Αυτό όμως κοστίζει επιπλέον σε Cosmote, οπότε η τελική τιμή θα είναι 39€ στο πακέτο που αναφέρεις. Πόσες ταυτόχρονες κλήσεις κάνεις που να δικαιολογούν την διαφορά των 7€;

Αυτό εννούσα όταν ρωτούσα. Δεν ήθελα υποχρεωτικά οι εξερχόμενες να είναι μέσω της εταιρίας VOIP.

Μπορεί να το εννοούσες, αλλά αρχικά ήθελες και έγραψες οι κλήσεις του VoIP αριθμού να βγαίνουν και να χρεώνονται μέσω κεφαλικού. Οπότε άλλο ζητούσες και σε άλλο καταλήγουμε.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να μην σε ζαλίζω γιατί με την ανάλυση για το συγκεκριμένο project βλέπω "δεν το έχω". Όπως έχω ρωτήσει το ίδιο και σε προηγούμενο μου μήνυμα, μπορώ να έχω μια λιτή απάντηση στην παρακάτω μου ερώτηση με ένα "ναι" ή "όχι" ή πχ "πάρε και το MSN".

Εκτός από το "κανονικό" πακέτο που μου προσφέρει ο ΟΤΕ με τα 31.90 ευρώ, και μεταφέροντας τον δεύτερο μου αριθμό σε εταιρία VOIP, τον οποίο δεύτερο αριθμό θα τον ρυθμίσω στο FRITZ (phone2) μαζί και τον πρώτο αριθμό (phone1), χρειάζεται να αγοράσω κάποια επιπλέον υπηρεσία από τον ΟΤΕ για να δουλεύουν ταυτόχρονα και τα δύο (phone1 + phone2) όπου και οι δύο εξερχόμενες θα δείχνουν τον πρώτο αριθμό? Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το να πληρώνω επιπλέον για κλήσεις σε κανέναν.

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσεις το ISDN από την Cosmote. Θα κρατήσεις τον ένα τηλεφωνικό αριθμό στην Cosmote, οπότε θα διαμορφωθεί αυτόματα στο Fritzbox, και αφού έχεις κάνει μεταφορά του δεύτερου αριθμού σε Voip πάροχο θα κάνεις μόνος σου καταχώρηση του δεύτερου τηλεφωνικού αριθμού (πλέον voip) στο μενού του fritzbox από το Telephony - Telephone Numbers - New Telephone number όπου θα βάλεις τις ρυθμίσεις του παρόχου Voip. Το ποιος αριθμός και σε ποια συσκευή θα δέχεται κλήσεις και από ποιον θα δρομολογούνται οι εξερχόμενες κλήσεις είναι καθαρά δικό σου θέμα και όχι των δύο παρόχων γιατί το ρυθμίζεις αποκλειστικά εσύ μέσω των ρυθμίσεων του Fritzbox. Το fritzbox κάνει όλη τη δουλειά και τη δρομολόγηση. Δε νομίζω να χρειάζεται να αγοράσεις άλλη υπηρεσία. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι θα έχεις δύο κανάλια φωνής από την Cosmote για να μπορείς να μιλάς ταυτόχρονα όταν σε καλούν στον αριθμό της Cosmote (δηλαδή με δύο κανάλια φωνής μπορείς να δεχθείς δύο ταυτόχρονες κλήσεις στον αριθμό της Cosmote). Τα δύο κανάλια φωνής είναι άλλη υπηρεσία.

Όλα αυτά βέβαια με μια μικρή επιφύλαξη γιατί δεν έχω αριθμό Voip αλλά ISDN από την Cosmote. Αλλά πιστεύω ότι γίνεται. Αν θες να σιγουρευτείς γιατί δεν κάνεις μια φθηνή σύμβαση για νέο αριθμό Voip από έναν πάροχο για δοκιμή και να το βάλεις τώρα στο fritzbox σου να δεις πως δουλεύει και εάν όλα είναι ΟΚ κάνεις μετά τις μεταφορές στην Cosmote και τον πάροχο VOIP;

Επεξ/σία από lamargos
  • Thanks 1

Αν υπάρχει δυνατότητα να έχεις FTTH από Inalan, τότε μπορεί να γίνει η βασική προτίμηση.

Επιλέγεις να έχεις μόνον Internet από την Inalan και κάνεις φορητότητα τους 2 αριθμούς σε έναν VoIP πάροχο. Αμέσως θα έχεις δυνατότητα 4 ταυτόχρονων κλήσεων (από 2 για κάθε αριθμό) κι επιπλέον την επιλογή όλες οι κλήσεις να χρεώνονται σε έναν από αυτούς. Είναι μακράν η φθηνότερη επιλογή.

Οπότε ουσιαστικά υπάρχουν 2 επιλογές:

1. Cosmote με ένα κανάλι φωνής στα ~32€, αλλά μόνον μία εξερχόμενη κλήση ανά πάσα στιγμή.
  2. Cosmote με δύο κανάλια φωνής στα ~39€, για δύο εξερχόμενες κλήσεις ταυτόχρονα ανά πάσα στιγμή.

Και στις δύο περιπτώσεις:

• Κάνεις φορητότητα τον δεύτερο αριθμό σε έναν VoIP πάροχο.
  • Ρυθμίζεις το Fritz να εκτελεί εξερχόμενες κλήσεις μόνον από τον αριθμό της Cosmote και τον άλλον μόνον για εισερχόμενες κλήσεις.
  • Εισερχόμενες θα έχεις δύο πάντα ταυτόχρονα (μία από κάθε αριθμό), ακόμη και αν επιλέξεις ένα κανάλι φωνής στην σύνδεση.
  • Thanks 1

Σήμερα το απόγευμα υπέγραψα για την φορητότητα της πρώτης γραμμής από NOVA σε COSMOTE με 100Mbps FTTH.

Για οτιδήποτε νεότερο, θα σας ενημερώσω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...