jkoukos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 13 ώρες πριν, iparou είπε Άρα, με COSMOTE Business Double Play 50 Basic (41.90 euros) + 5.1 euros για το δεύτερο κανάλι φωνής = 46 ευρώ, και μπορώ να χρησιμοποιώ το πρόγραμμα από όλες τις γραμμές ! Δεν με απασχολεί που θα πάω σε 50 Mbps αντί για 100 Mbps που έχω τώρα. Στην τιμή υπολόγισε +1,5€ που αφορά τον επιπλέον αριθμό (MSN). Επιμένω πριν προχωρήσεις στην σύμβαση, να ζητήσεις εγγράφως διαβεβαίωση ότι μπορεί να γίνει αυτό που θέλεις. Δεν το κάνουν σε όλες τις περιπτώσεις και υπάρχουν πολλές αναφορές γι' αυτό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iparou Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, jkoukos είπε Στην τιμή υπολόγισε +1,5€ που αφορά τον επιπλέον αριθμό (MSN). Επιμένω πριν προχωρήσεις στην σύμβαση, να ζητήσεις εγγράφως διαβεβαίωση ότι μπορεί να γίνει αυτό που θέλεις. Δεν το κάνουν σε όλες τις περιπτώσεις και υπάρχουν πολλές αναφορές γι' αυτό. Ναι, αντιληπτό. Αναφέρεται εξάλλου στους όρους που θα υπογράψω και τους οποίους παρέθεσα σε λινκ παραπάνω. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, ήσουν κατατοπιστικότατος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lamargos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Επειδή έχω 7590 στο γραφείο και πέρασα ακριβώς από το ίδιο στάδιο με εσένα κατέληξα στην ενεργοποίηση του ISDN και σε δεύτερο τηλεφωνικό αριθμό (MSN). Τα προγράμματα δωρεάν χρόνου ομιλίας είναι μόνο στον κεφαλικό αριθμό και όχι στον δεύτερο. Οπότε μέσω των ρυθμίσεων του Fritzbox ανάθεσα για τις εισερχόμενες κλήσεις ένα κανάλι φωνής στο κάθε νούμερο και για τις εξερχόμενες να καλούν όλες οι συσκευές από το κεφαλικό μόνο. Έτσι χρησιμοποιούν και τα δύο κανάλια φωνής τα δωρεάν λεπτά ομιλίας απλά φαίνεται ότι καλούν από τον ίδιο αριθμό ενώ ο ουσιαστικά ο δεύτερος αριθμός MSN είναι μόνο για να δέχεται κλήσεις από το ένα κανάλι φωνής. Δουλεύει άψογα, χωρίς προβλήματα. Το πρόγραμμα είναι οικιακό και δεν το σκέφτηκα να αλλάξω σε επαγγελματικό δεδομένου ότι έχω χαμηλότερο πάγιο και απεριόριστα λεπτά ομιλίας προς κινητά, προσφορές που δε νομίζω να μου τις έδιναν στο επαγγελματικό. Στο μέλλον θα το κοιτάξω να δω αν με συμφέρει κάτι διαφορετικό. Για VoIP πάροχο το είχα κοιτάξει και εγώ δεδομένου ότι ο ΟΤΕ (και οι άλλοι μεγάλοι πάροχοι) αν και έχει την τεχνική δυνατότητα δεν έχει αντίστοιχο προϊόν, οπότε χρησιμοποιεί τη λύση του ISDN. Ωστόσο, ήθελα ο δεύτερος αριθμός να έχει την κλασσική μορφή, που δίνει ο ΟΤΕ (πχ 210xxxx, 2310xxxxx) και όχι αυτή που έχουν οι τρίτοι πάροχοι VoIP, οπότε κατέληξα στη λύση του ΟΤΕ χωρίς προβλήματα. Ό,τι σου έχει γράψει ο @jkoukos ισχύει απόλυτα, τα έχω διασταυρώσει και ο ίδιος μετά από πολλά τηλέφωνα στην Cosmote και στις τεχνικές υπηρεσίες. Μόλις ενεργοποιηθεί το ISDN κύκλωμα και ο δεύτερος αριθμός έχεις πλήρεις δυνατότητες παραμετροποίησης για τις συσκευές και πως θα καλούν και θα δέχονται κλήσεις μέσω του FritzBox, τα ρυθμίζεις όλα, όπως ακριβώς θέλεις, οπότε μην ανησυχείς. Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2022 από lamargos 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iparou Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, lamargos είπε Επειδή έχω 7590 στο γραφείο και πέρασα ακριβώς από το ίδιο στάδιο με εσένα κατέληξα στην ενεργοποίηση του ISDN και σε δεύτερο τηλεφωνικό αριθμό (MSN). Τα προγράμματα δωρεάν χρόνου ομιλίας είναι μόνο στον κεφαλικό αριθμό και όχι στον δεύτερο. Οπότε μέσω των ρυθμίσεων του Fritzbox ανάθεσα για τις εισερχόμενες κλήσεις ένα κανάλι φωνής στο κάθε νούμερο και για τις εξερχόμενες να καλούν όλες οι συσκευές από το κεφαλικό μόνο. Έτσι χρησιμοποιούν και τα δύο κανάλια φωνής τα δωρεάν λεπτά ομιλίας απλά φαίνεται ότι καλούν από τον ίδιο αριθμό ενώ ο ουσιαστικά ο δεύτερος αριθμός MSN είναι μόνο για να δέχεται κλήσεις από το ένα κανάλι φωνής. Δουλεύει άψογα, χωρίς προβλήματα. Το πρόγραμμα είναι οικιακό και δεν το σκέφτηκα να αλλάξω σε επαγγελματικό δεδομένου ότι έχω χαμηλότερο πάγιο και απεριόριστα λεπτά ομιλίας προς κινητά, προσφορές που δε νομίζω να μου τις έδιναν στο επαγγελματικό. Στο μέλλον θα το κοιτάξω να δω αν με συμφέρει κάτι διαφορετικό. Για VoIP πάροχο το είχα κοιτάξει και εγώ δεδομένου ότι ο ΟΤΕ (και οι άλλοι μεγάλοι πάροχοι) αν και έχει την τεχνική δυνατότητα δεν έχει αντίστοιχο προϊόν, οπότε χρησιμοποιεί τη λύση του ISDN. Ωστόσο, ήθελα ο δεύτερος αριθμός να έχει την κλασσική μορφή, που δίνει ο ΟΤΕ (πχ 210xxxx, 2310xxxxx) και όχι αυτή που έχουν οι τρίτοι πάροχοι VoIP, οπότε κατέληξα στη λύση του ΟΤΕ χωρίς προβλήματα. Ό,τι σου έχει γράψει ο @jkoukos ισχύει απόλυτα, τα έχω διασταυρώσει και ο ίδιος μετά από πολλά τηλέφωνα στην Cosmote και στις τεχνικές υπηρεσίες. Μόλις ενεργοποιηθεί το ISDN κύκλωμα και ο δεύτερος αριθμός έχεις πλήρεις δυνατότητες παραμετροποίησης για τις συσκευές και πως θα καλούν και θα δέχονται κλήσεις μέσω του FritzBox, τα ρυθμίζεις όλα, όπως ακριβώς θέλεις, οπότε μην ανησυχείς. Επιβεβαιώνω αυτά που λές, μόλις μίλησα με τις πωλήσεις προκειμένου να ενεργοποιήσω το Business πακέτο, και με ενημέρωσαν ότι ΟΥΤΕ σε business πακέτο οι εξερχόμενες από τον MSN καταναλώνουν τον χρόνο ομιλίας από το πακέτο !! Όταν τους διάβασα τους όρους σύμβασης για τα business "Σε Ευρυζωνική Τηλεφωνική Γραμμή με 2 κανάλια φωνής με MSN αριθμούς, το παρόν Πρόγραμμα καλύπτει την κίνηση του κεφαλικού αριθμού και την κίνηση του MSN. Κίνηση που γίνεται από το MSN καταναλώνει τον χρόνο του προγράμματος του κεφαλικού αριθμού." μου είπαν ότι πράγματι αυτό ισχύει, αλλά επιτυγχάνεται με το να δρομολογούνται αυτομάτως οι εξερχόμενες κλήσεις μέσω το κεφαλικού (κάτι που δεν αναφέρεται στους όρους των business πακέτων ενώ αντίθετα αναφέρεται στους όρους των οικιακών !!). Ο μόνος τρόπος να επιτύχω αυτό που θέλω (είμαστε δύο άνθρωποι στο γραφείο, ο καθένας θα έχει το δικό του νούμερο και θέλουμε να φαίνεται ο πραγματικός αριθμός του καθενός όταν καλούμε κάποιον, προκειμένου να μπορεί ο καλούμενος να πάρει πίσω), είναι να κάνω ΝΕΑ ΣΥΝΔΕΣΗ (!?!) για τον δεύτερο αριθμό.. lol Θα πάω σε VOIP πάροχο να τελειώνουμε μάλλον, δεν νομίζω ότι βολεύει να φέρω άλλη γραμμή από τον ΟΤΕ, η οποία προφανώς θα είναι VOIP και θέλει και άλλο ρούτερ i.e. δύο ρούτερ στον ίδιο χώρο ! Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2022 από iparou 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nautilus7 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Καλησπέρα, επειδή είμαι ολίγον τι άσχετος, αλλά με ενδιαφέρει το θέμα... Σε περίπτωση που πάω σε άλλη εταιρία VoIP για να μην μπλέκω καθόλου με Cosmote, τι εξοπλισμό χρειάζομαι; Δεν έχω fritz router και δεν θα ήθελα να πάρω. Τι "μηχάνημα" χρειάζομαι για την VoIP τηλεφωνία; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Analogue Terminal Adapter, ή IP σταθερή τηλεφωνική συσκευή ή ασύρματη dect συσκευή με δυνατότητα ΙΡ τηλεφωνίας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nautilus7 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Ευχαριστώ. Η πρώτη κατηγορία είναι σαν και αυτό ε; https://www.skroutz.gr/s/24357793/Grandstream-HT801-VoIP-Gateway-με-1-FXS-και-1-Ethernet.html Κάποια πρόταση (είτε μοντέλο, είτε εταιρία) για VoIP dect συσκευή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 α. Ναι. β. Gigaset, π.χ. A690IP. Προσοχή, πολλά αναφέρονται ως ΙΡ, αλλά εννοούν ότι είναι συμβατά με βάση DECT που έχει δυνατότητα ΙΡ και θύρα δικτύου. Κοιτάς αποκλειστικά σετ τηλεφωνικής συσκευής και βάσης. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakis.kom Δημοσ. 23 Ιουλίου Share Δημοσ. 23 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Γεια σας παιδιά, είμαι στην φάση που έχει λήξει το συμβόλαιο μου στην NOVA (WIND). 2 βρόγχοι, 2 σταθερά νούμερα, 2 ανεξάρτητα πακέτα VDSL 50. Συνολικό κόστος 35 ευρώ, τιμή η οποία δεν την ξαναδίνουν. Είμαι στην φάση συνομιλίας με Cosmote για πακέτο FTTH 100Mbps με κόστος 32 ευρώ για την μία γραμμή, απεριόριστη ομιλία σε σταθερά + κινητά, και σήμερα έφαγα σκάλωμα. Γνώριζα πως με ένα κόστος περίπου 7 ευρώ κάθε μήνα μπορώ να έχω και τον δεύτερο μου σταθερό αριθμό, μετατρέποντας την "γραμμή" σε "ISDN". Θα περνούσα τον δεύτερο αριθμό στο ρούτερ του ΟΤΕ, ή σε δικό μου FRITZ 7490 που ήδη έχω. Και σήμερα έμαθα για όλα τα παραπάνω που έχετε αναφέρει. Το πρόβλημα ξεκίνησε με την αναφορά της τηλεφωνήτριας πως "ο χρόνος ομιλίας που θα έχετε δεν μπορεί να καταναλώνεται από τον δεύτερο αριθμό"! What??? Για ποιον λόγο? Και μετά μου αναφέρει για πρόγραμμα Business και λοιπά. Οπότε, αν έκανα δύο διαφορετικά συμβόλαια προς Cosmote (που δεν τα κάνω) 32+32 = 64 ευρώ τον μήνα (από 35 ευρώ τώρα) τι με συμφέρει καλύτερα για να φαίνεται το δεύτερο νούμερο στις εξερχόμενες και με το χαμηλότερο δυνατό κόστος? Είναι πιο συμφέρον να πήγαινα την μία γραμμή σε ΟΤΕ και την άλλη να την συνέχιζα με κανα 20άρι ευρώ στην NOVA, όπως την έχω τώρα με VDSL, παρά όλο αυτό το μπέρδεμα αλλά και πάλι το κόστος είναι ανεβασμένο. Επεξ/σία 23 Ιουλίου από sakis.kom Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 24 Ιουλίου Share Δημοσ. 24 Ιουλίου Ότι πρότεινα από την αρχή. Οικονομικότερη λύση είναι μόνο μία σύνδεση με έναν αριθμό στην Cosmote και ο άλλος φορητότητα σε κάποιον VoIP πάροχο και ρύθμισή του στο Fritz. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakis.kom Δημοσ. 24 Ιουλίου Share Δημοσ. 24 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Οπότε, αν ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο, έχουμε... Φορητότητα τον 1ο αριθμό στο οικιακό πρόγραμμα που μου έδωσαν προσφορά FTTH 100Mbps του ΟΤΕ, με 31.90 ευρώ. Φορητότητα τον 2ο αριθμό σε VOIP πάροχο, για να μην τον χάσω. Πληρώνω αυτό το 15 ευρώ/έτος και δεν χρειάζεται να πληρώσω κάτι άλλο. Τον 2ο αριθμό τον περνάω είτε στο δικό μου FRITZ είτε στο ρούτερ του ΟΤΕ (στο ίδιο ρούτερ που θα έχω και τον 1ο) ο οποίος 2ος αριθμός θα κάνει εξερχόμενες μόνο από τον κεφαλικό αριθμό. Όταν θα καλούν τον 2ο, με τις ρυθίσεις που θα έχω κάνει, θα χτυπάει το 2ο τηλ. Σωστά όλα? Αν το κάνω έτσι, στον ΟΤΕ θα πρέπει να ενεργοποιήσω κάποια (οποιαδήποτε) υπηρεσία? Ή πλέον το τι θα κάνω εγώ θα είναι δικό μου θέμα και δεν τους απασχολεί? Επεξ/σία 24 Ιουλίου από sakis.kom Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 24 Ιουλίου Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 6 ώρες πριν, sakis.kom είπε Τον 2ο αριθμό τον περνάω είτε στο δικό μου FRITZ είτε στο ρούτερ του ΟΤΕ (στο ίδιο ρούτερ που θα έχω και τον 1ο) ο οποίος 2ος αριθμός θα κάνει εξερχόμενες μόνο από τον κεφαλικό αριθμό. O 2ος αριθμός μόνο στο Fritz μπορεί να ρυθμισθεί. Δεν μπαίνει στην συσκευή της Cosmote καθώς είναι κλειδωμένες οι ρυθμίσεις και δεν παίζει άλλη τηλεφωνία εκτός της δικής της. Αυτός ο αριθμός δεν μπορεί να κάνει κλήσεις από τον κεφαλικό. Κάθε εξερχόμενη κλήση θα χρεώνεται ξεχωριστά από τον VoIP πάροχο. Τα 15€ είναι το ετήσιο κόστος διατήρησης του αριθμού. Φορτίζεις τον λογαριασμό (όπως κάνουμε στα καρτοκινητά) με Χ ποσό και από αυτό θα πληρώνονται οι εξερχόμενες κλήσεις. Μπορείς να ρυθμίσεις και τους 2 αριθμούς στο Fritz αντί να τους έχεις ξεχωριστά. Απλά θα χρειαστεί να ζητήσεις των κωδικό της τηλεφωνίας από την Cosmote, που είναι υποχρεωμένοι να τον δώσουν. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakis.kom Δημοσ. 24 Ιουλίου Share Δημοσ. 24 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 16 hours ago, jkoukos said: Αυτός ο αριθμός δεν μπορεί να κάνει κλήσεις από τον κεφαλικό. Κάθε εξερχόμενη κλήση θα χρεώνεται ξεχωριστά από τον VoIP πάροχο. Δεν με βολεύει έτσι. Οπότε σε VOIP εταιρία για χρήση, δεν το πάω το δεύτερο νούμερο. 1) Ή θα ενεργοποιήσω στον ΟΤΕ την υπηρεσία ISDN, και τον 2ο αριθμό θα τον έχω για εισερχόμενες = 80-90 ευρώ τον χρόνο Οι εξερχόμενες του 2ου θα γίνονται μέσω του πρώτου νούμερου, το οποίο πρώτο θα φαίνεται στις εξερχόμενες και των δύο αριθμών. 2) Ή το 2ο θα το αφήσω στην NOVA με 19 ευρώ μου είπαν τον μήνα, όπως το έχω τώρα, μαζί με VDSL 50 = 230 ευρώ τον χρόνο. 3) Ή θα το πάω σε VOIP μόνο για να μην το χάσω, χωρίς να του κάνω χρήση. Επεξ/σία 25 Ιουλίου από sakis.kom 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spokosjr Δημοσ. 26 Ιουλίου Share Δημοσ. 26 Ιουλίου Αν τον πας σε VoIP πάροχο και ρυθμίσεις το fritz βάζοντας και τον αριθμό του ΟΤΕ πάνω, μπορείς να επιλέξεις οι εξερχόμενες να βγαίνουν πάντα από τον ΟΤΕ και να λαμβάνεις εισερχόμενες και από τους 2 ξεχωριστά σε κάθε θύρα. Είναι η πιο φθηνή λύση καθώς θα πετύχεις ότι και με την ISDN του ΟΤΕ απλά με μόνο 15 ευρώ το έτος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakis.kom Δημοσ. 26 Ιουλίου Share Δημοσ. 26 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 3 hours ago, spokosjr said: Αν τον πας σε VoIP πάροχο και ρυθμίσεις το fritz βάζοντας και τον αριθμό του ΟΤΕ πάνω, μπορείς να επιλέξεις οι εξερχόμενες να βγαίνουν πάντα από τον ΟΤΕ... On 24/07/2024 at 12:33, jkoukos said: Αυτός ο αριθμός δεν μπορεί να κάνει κλήσεις από τον κεφαλικό. Κάθε εξερχόμενη κλήση θα χρεώνεται ξεχωριστά από τον VoIP πάροχο. Τι δεν καταλαβαίνω εδώ σωστά? Μιλάτε για διαφορετικά πράγματα? Δεν με βολεύει να έχει χρέωση η δεύτερη γραμμή αν την πάω σε VOIP εταιρία. Τον αριθμό τον περνάω στο FRITZ σαν δεύτερο. Ας πούμε πως δεχτώ πως θα φαίνεται στις εξερχόμενες μόνο ο κεφαλικός αριθμός. Επεξ/σία 26 Ιουλίου από sakis.kom Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα