Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, radiohead είπε

Μετά από όλη την κουβέντα και μετά από τις ολοκληρωμένος προτάσεις των παιδιών, καταλαβαίνω ότι δε σε προβληματίζει τόσο το μέγεθος όσο το εμφανισιακο. Σωστά; 

Σωστά. Δεδομένου ότι θα το πάρω στην σύζυγο μου που έχει τις απαιτήσεις που ανάφερα (πολλές ώρες σε word, περιήγηση σε ίντερνετ) δεν με προβληματίζει να είναι το πιο ισχυρό που υπάρχει, αλλά να μην σέρνεται κιόλας, θα το έβαζα και στην θέση που είναι το τωρινό κουτί άλλωστε αν ήταν μόνο θέμα μεγέθους.  Αλλά θα ήθελα να είναι όμορφο και έχει δει κάτι apple και της αρέσει πολύ το όλο στυλ. Να μην μπλέκει με καλώδια και παρακαλώδια όπως τώρα (θα της αντικαταστήσω και πληκτρολόγιο-ποντίκι με ασύρματα και θα την φέρω το δικό μου πολυμηχάνημα από το γραφείο μου που θα το αντικαταστήσω με άλλο, το οποίο θα είναι ασύρματο και αυτό, σύνδεση με wifi)) και θέλω την οθόνη μεγάλη. 

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 ώρες πριν, radiohead είπε

Μετά από όλη την κουβέντα και μετά από τις ολοκληρωμένος προτάσεις των παιδιών, καταλαβαίνω ότι δε σε προβληματίζει τόσο το μέγεθος όσο το εμφανισιακο. Σωστά; 

Αυτό παίρνει και matx μητρική και atx τροφοδοτικό οπότε θα είναι ένα πολύ όμορφο case που θα βάλεις μέσα ο,τι θες παρέα με μια κομψή οθόνη για ένα μινιμαλ γραφείο σε νορμάλ τιμη.

https://www.skroutz.gr/comparelists/28?compare=25930350%2C24944389

a0e04c64015e2c8f0db593db3c460681.jpg.83aa9393e8db7942a4bc37b1983a458c.jpg

Το κουτί αυτό δεν παίρνει matx

Δημοσ.
8 ώρες πριν, hln3 είπε

Το κουτί αυτό δεν παίρνει matx

Παίρνει. Συγκεκριμένο μέγεθος.

9 ώρες πριν, Conan2046 είπε

Σωστά. Δεδομένου ότι θα το πάρω στην σύζυγο μου που έχει τις απαιτήσεις που ανάφερα (πολλές ώρες σε word, περιήγηση σε ίντερνετ) δεν με προβληματίζει να είναι το πιο ισχυρό που υπάρχει, αλλά να μην σέρνεται κιόλας, θα το έβαζα και στην θέση που είναι το τωρινό κουτί άλλωστε αν ήταν μόνο θέμα μεγέθους.  Αλλά θα ήθελα να είναι όμορφο και έχει δει κάτι apple και της αρέσει πολύ το όλο στυλ. Να μην μπλέκει με καλώδια και παρακαλώδια όπως τώρα (θα της αντικαταστήσω και πληκτρολόγιο-ποντίκι με ασύρματα και θα την φέρω το δικό μου πολυμηχάνημα από το γραφείο μου που θα το αντικαταστήσω με άλλο, το οποίο θα είναι ασύρματο και αυτό, σύνδεση με wifi)) και θέλω την οθόνη μεγάλη. 

Ωραία. Γραψε budget να κάνουμε μια σύνθεση εφόσον σου αρέσει το nr200p.

• Like 1
Δημοσ.

Αν και γενικά εγώ τα θεωρώ πολύ βολικά μηχάνημα, ποτέ δεν θα έπαιρνα ΑΙΟ για προσωπική χρήση. Ισχύουν όλα τα παραπάνω που σου είπαν τα παιδιά.

Είναι ζορικα στην αναβάθμιση όπως λένε + του ότι για να πάρεις έναν ΑΙΟ με τις δυνατότητες ενός μετρίου desktop πρέπει να δώσεις αρκετά παραπάνω χρήματα.

Αν το θες απλά για κανένα ίντερνετ η να χαζεύεις κανένα YouTube είναι οκ. Για σοβαρή δουλειά όμως δεν πας εκεί αν δεν είσαι διατεθειμένος να σκάσεις χιλιάρικο τουλάχιστον. 

Αν φυσικά σε ενδιαφέρει τόσο πολύ κάνε μια επικοινωνία μαζί μου.

Έχω γύρο στα 10 refurbished σε οικονομική τιμή.

Αλλά και πάλι στο τονίζω ότι δεν είναι για κάτι παραπάνω από word Excel κτλ. 

Μια λύση ακόμα είναι και αυτά τα μηχανήματα... Μικρά και κομψά.

IMG_20220311_195416_compress94.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/3/2022 στις 3:44 ΜΜ, Conan2046 είπε

Τα κοσμήματα όσο πιο ακριβά και δυσεύρετα είναι τόσο αρέσουν στις γυναίκες.

https://streacom.com/products/db4-fanless-mini-itx-case/

Πες της ότι είναι το καινούργιο Mac studio αλλά με βάση….Βέβαια δεν θα το βρεις Ελλάδα και θα σου στοιχίσει όσο ένα καλό διαμάντι.

Λόγω δυνατοτήτων το συγκεκριμένο μπορεί να πάρει «normal» cpu των 65w tdp πχ. 10400 όπου μπορείς να την βρεις πιο φτηνά ,από ότι την σειρά T της Intel. 

Επεξ/σία από atheatos
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

2,5 μήνες μετά να κάνω το update καθώς πριν λίγες μέρες έκανα την αγορά.

Πήρα τελικά αυτόν: https://www.skroutz.gr/s/34996659/HP-24-cb0189nw-23-8-Ryzen-5-5500U-8GB-512GB-SSD-Radeon-Graphics-FHD-W11-Home.html

και έβαλα και 16 gb κατευθείαν (υπήρχε και έτοιμος με 16 gb αλλά όχι με την διαθεσιμότητα-τιμή που ήθελα τότε).

Το άνοιγμα για αλλαγή ram, σκληρού δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο τελικά. Η ποιότητα της οθόνης, ηχείων μια χαρά και φυσικά κομψός (ήταν και αυτό στα απαιτούμενα).

Αρνητικό ότι το πληκτρολόγιο που έρχεται μαζί δεν είναι στο κανονικό μέγεθος αλλά λίγο μικρότερο και όπως είναι θα αντικατασταθεί. 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Conan2046 είπε

Πήρα τελικά αυτόν: https://www.skroutz.gr/s/34996659/HP-24-cb0189nw-23-8-Ryzen-5-5500U-8GB-512GB-SSD-Radeon-Graphics-FHD-W11-Home.html

και έβαλα και 16 gb κατευθείαν (υπήρχε και έτοιμος με 16 gb αλλά όχι με την διαθεσιμότητα-τιμή που ήθελα τότε).

Το άνοιγμα για αλλαγή ram, σκληρού δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο τελικά. Η ποιότητα της οθόνης, ηχείων μια χαρά και φυσικά κομψός (ήταν και αυτό στα απαιτούμενα).

Αρνητικό ότι το πληκτρολόγιο που έρχεται μαζί δεν είναι στο κανονικό μέγεθος αλλά λίγο μικρότερο και όπως είναι θα αντικατασταθεί. 

Τουμπανος ο επεξεργαστής , βαλτον στα 30w αν έχει σωστή ψήκτρα και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον i5 10400 που προτάθηκε παραπάνω 

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Conan2046 είπε

Το fan της ψύκτρας ακούγεται?

Η αναβάθμιση της μνήμης ήταν εύκολη?

Δημοσ.
8 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε

Το fan της ψύκτρας ακούγεται?

Η αναβάθμιση της μνήμης ήταν εύκολη?

Δεν ακούγεται όχι, είναι αθόρυβος, δεν ξέρω τώρα αν ζοριστεί σε κάτι απαιτητικό.

Η διαδικασία είναι σχετικά εύκολη, θα εξηγήσω γιατί λέω σχετικά.

Πρέπει να ξεκουμπώσεις πρώτα μια μπάρα στην κάτω μεριά της οθόνης, οπότε χρειάζεσαι το ειδικό εργαλειάκι αν και με ένα κατσαβίδι ή και μαχαίρι (με προσοχή) θα κάνεις δουλειά. Μετά ξεβιδώνεις μερικές βίδες και πρέπει να ξεκουμπώσεις και την οθόνη από το πλαίσιο.

Δεν είνα δύσκολο βέβαια αλλά ίσως κάποιος να φοβηθεί να το κάνει. (το ξεκούμπωμα εννοώ)

Μετά που ανοίγουμε την οθόνη δεν είναι εκτεθειμένες αλλά προστατεύονται από ένα κουτάκι με 2 βίδες το οποίο πρέπει να ξεβιδωθεί και δεν κάνει το κλασικό κατσαβίδι, εγώ έχω ότι μύτη μπορεί να χρειαστεί οπότε δεν είχα πρόβλημα, ίσως κάποιος όμως να κολλήσει εκεί. 

Μετά βιδώνεις κουμπώνεις και τέλος. 

Ίδια θήκη είδα έχει και αν θέλουμε να βάλουμε έξτρα ssd-hdd.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Conan2046 είπε

Δεν ακούγεται όχι, είναι αθόρυβος, δεν ξέρω τώρα αν ζοριστεί σε κάτι απαιτητικό.

Η διαδικασία είναι σχετικά εύκολη, θα εξηγήσω γιατί λέω σχετικά.

Πρέπει να ξεκουμπώσεις πρώτα μια μπάρα στην κάτω μεριά της οθόνης, οπότε χρειάζεσαι το ειδικό εργαλειάκι αν και με ένα κατσαβίδι ή και μαχαίρι (με προσοχή) θα κάνεις δουλειά. Μετά ξεβιδώνεις μερικές βίδες και πρέπει να ξεκουμπώσεις και την οθόνη από το πλαίσιο.

Δεν είνα δύσκολο βέβαια αλλά ίσως κάποιος να φοβηθεί να το κάνει. (το ξεκούμπωμα εννοώ)

Μετά που ανοίγουμε την οθόνη δεν είναι εκτεθειμένες αλλά προστατεύονται από ένα κουτάκι με 2 βίδες το οποίο πρέπει να ξεβιδωθεί και δεν κάνει το κλασικό κατσαβίδι, εγώ έχω ότι μύτη μπορεί να χρειαστεί οπότε δεν είχα πρόβλημα, ίσως κάποιος όμως να κολλήσει εκεί. 

Μετά βιδώνεις κουμπώνεις και τέλος. 

Ίδια θήκη είδα έχει και αν θέλουμε να βάλουμε έξτρα ssd-hdd.

Έχει 2η θύρα Μ.2 ή είναι μόνο για 2,5?

Σκεφτόμουν το ίδιο pc για την αδερφή μου μέσω των γνωστών voucher για την ψηφιακή έρευνα μιας και με τον άντρα της μαζί θα έχουν 200x2=400 και βάζοντας άλλα 300.

Ο ενδιασμός μου είναι για την οθόνη αν είναι της προκοπής.

Δημοσ.

ASUS Vivo mini PN series (Barebone)

Διαλέγεις ένα από τα μοντέλα με ανάλογα με το διαθέσιμο πόσο και επιθυμητό επεξεργαστή (θα πρότεινα με Ryzen),  ανοίγεις 4 βίδες από κάτω, κουμπώνεις ένα ή δύο dimακια μνήμης, κουμπώνεις και ένα M2 SSD ή οποιοδήποτε αλλο κλασικό sata SSD (ή και HDD εάν θέλεις (ή M2 & sata μαζί), ξαναβιδωνεις τις 4 βίδες και είσαι έτοιμος.

Δεν χρειάζεσαι να είσαι ειδικός.

Έχω ένα με Ryzen 4300u και ούτε που το καταλαβαίνεις ότι βρίσκεται στο γραφείο. Το ανεμιστηράκια για να ακουστεί πρέπει να έχει απόλυτη ησυχία και να δουλεύει φουλ σκληρά και πάλι πρέπει να το προσέξεις για να το ακούσεις.

Ένα καλώδιο HDMI μονο θέλεις.

Μπαίνει και από πίσω και βιδώνει κατευθείαν στην πλάτη της οθόνης εάν δεν θέλεις να το βλέπεις καθόλου.

Μπορεις να βρεις και έτοιμα κινέζικα πιο φθηνά  (συνήθως με ποιο αδυναμους επεξεργαστές) αλλά θέλει προσοχή γιατί η ποιότητα της μητρικής είναι ερωτηματικό.

Προτεινω το Asus για πιο καλή ποιότητα και λιγότερο ρίσκο.

Δημοσ.
Στις 28/5/2022 στις 12:53 ΜΜ, BlueBlood7 είπε

Έχει 2η θύρα Μ.2 ή είναι μόνο για 2,5?

Σκεφτόμουν το ίδιο pc για την αδερφή μου μέσω των γνωστών voucher για την ψηφιακή έρευνα μιας και με τον άντρα της μαζί θα έχουν 200x2=400 και βάζοντας άλλα 300.

Ο ενδιασμός μου είναι για την οθόνη αν είναι της προκοπής.

Τώρα το είδα το μήνυμα. δεν ανοίγω ξανά τον υπολογιστή για να δω και δεν πρόσεξα γιατί δεν με ενδιέφερε τότε αλλά στο site της hp αναφέρει για 2 θύρες m2 για επεκτάσεις:

https://www.hp.com/us-en/shop/pdp/hp-all-in-one-24-cb0146z-bundle-all-in-one-pc

Για την οθόνη προσωπικά μου φαίνεται καλή αλλά δεν έχω και το καλύτερο μάτι σ' αυτό το κομμάτι. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...