Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω βρει αυτούς εδώ τους ηλεκτρολέβητες στο σκρουτζ το σκέφτομαι για τη μητέρα μου στο σπίτι στο χωριό διότι δεν θα είναι αναγκασμένη να παραγγέλνει ένα κάρο πετρέλαιο και να το πληρώνει μία και έξω

https://www.skroutz.gr/c/1406/levites/f/427600_427615/ilektrikou-reymatos-101-150.html?installation=1

Ξέρει κανείς μπορεί να μου πει κανείς πόσο περίπου ρεύμα θα κάψει ένας τέτοιος μέσο όρο σε ένα μήνα για σπίτι 100 με 150 τετραγωνικά το έχω βάλει ήδη στο φίλτρο

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, gtr4460 είπε

Ξέρει κανείς μπορεί να μου πει κανείς πόσο περίπου ρεύμα θα κάψει ένας τέτοιος μέσο όρο σε ένα μήνα για σπίτι 100 με 150 τετραγωνικά

βλέπω να βαζετε υποθήκη το σπίτι για να πληρώνεις το  ρεύμα με τις τιμές που τρέχει  Απο τα  100 μέχρι 150 τετραγωνικά  δεν το λες και λίγο

Επεξ/σία από hp8
Δημοσ.

αν θες να τη στείλεις φυλακή τη γυναίκα για χρέη ....

δες το θέμα με κλιματιστικά τουλάχιστον (και συμπλήρωσε ερωτηματολόγιο)

μετά την εγκατάσταση καπάκι για αίτηση νυχτερινού και κλείνεις σταθερό πρόγραμμα (χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής)

πριν ποστάρεις αν έχεις την καλοσύνη ψάξτο λίγο πρώτα :)

• Like 3
Δημοσ.

Απλά μακριά. 

Κλασσική απατεωνια όπως οι λέβητες ιοτνων που έκαναν θραύση πριν 10 χρόνια. 

Πάρε στην μητέρα σου κλιματιστικά και αφήστε την θέρμανση με πετρέλαιο η ΦΑ. 

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, korakios είπε

αν θες να τη στείλεις φυλακή τη γυναίκα για χρέη ....

δες το θέμα με κλιματιστικά τουλάχιστον (και συμπλήρωσε ερωτηματολόγιο)

μετά την εγκατάσταση καπάκι για αίτηση νυχτερινού και κλείνεις σταθερό πρόγραμμα (χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής)

πριν ποστάρεις αν έχεις την καλοσύνη ψάξτο λίγο πρώτα :)

Μία ερώτηση έκανα εννοείται το ψάχνω για αυτό ρώτησα και εδώ μην βαράς

42 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Απλά μακριά. 

Κλασσική απατεωνια όπως οι λέβητες ιοτνων που έκαναν θραύση πριν 10 χρόνια. 

Πάρε στην μητέρα σου κλιματιστικά και αφήστε την θέρμανση με πετρέλαιο η ΦΑ. 

Και αυτή πανάκριβη είναι η θέρμανση

Θα με ενδιέφερε πολύ να μου πει κάποιος αν μπορεί να το βγάλει πόσο καίει αν έχεις αν ζητάς 22 βαθμούς επειδή δεν ξέρω να το βγάλω αν υποθέσουμε για Γενάρη μήνα με 24ωρη χρήση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι μπορώ να το βγάλω , 

Αν μου πεις 

Πόσο είναι οι εξωτερικοί τοίχοι του σπιτιού. 

Σε πια ενεργειακή κατηγορία είναι το σπίτι .

Αν είναι βορινό.

αν το χτυπαν οι αγέρηδες. 

Αν έχει διπλά ή μονά τζάμια. 

Πόσο είναι η επιφάνεια των τζαμιών 

Τι μόνωση εχουν οι τοίχοι .

Σε πια περιοχή βρίσκεται. 

Πια είναι η επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία. 

Αν είναι μόνο του ή αν έχει μεσοτοιχεία , δεξιά αριστέρά ή πάνω κάτω.

Με αυτά και άλλες τόσες πληροφορίες, αν δεν μπορέσω να το βγάλω , κάπιος θα τα καταφέρει.

Α και να μην ξεχάσω. Τριφασικο ρεύμα έχεις ; 

Επεξ/σία από Vasileios-gr
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gtr4460 είπε

Μία ερώτηση έκανα εννοείται το ψάχνω για αυτό ρώτησα και εδώ μην βαράς

Και αυτή πανάκριβη είναι η θέρμανση

Θα με ενδιέφερε πολύ να μου πει κάποιος αν μπορεί να το βγάλει πόσο καίει αν έχεις αν ζητάς 22 βαθμούς επειδή δεν ξέρω να το βγάλω αν υποθέσουμε για Γενάρη μήνα με 24ωρη χρήση

Καθόλου πανάκριβη, αντίθετα η πιο συμφέρουσα λύση. 

Καθόμαστε και συγκρίνουμε τώρα λέβητα με ηλεκτρική αντίσταση που έχει συντελεστή μετατροπής ηλεκτρισμού σε θερμότητα 1 προς 1 με το κλιματιστικό που έχει συντελεστή τουλάχιστον 1 προς 3 τα συμβατικά και αν μιλάμε για inverter! 1 προς 5-6 και ίσως παραπάνω ανάλογα της μόνωσης του σπιτιού. 

Αν το σπίτι σας έχει απώλειες 20kW, η τιμή εντελώς ενδεικτική και εμπειρική, με λειτουργία του λέβητα 8 ώρες την ημέρα επί 1 μήνα θα καταναλώσετε 20×8×30 = 7600 kWh. Με κλιματιστικο inverter έως 2500kWh και πολύ λιγότερο ανάλογα τον συντελεστή. 

Μην επιλέξετε τέτοιον λέβητα, αν δεν θέλετε κλιματιστικά τότε  καλύτερα αερόθερμα μέσα στο σπίτι σε δωμάτια που σας ενδιαφέρουν να έχετε πιο άμεση θέρμανση και σε λιγότερα τμ, όχι πάντως ηλεκτρολεβητας.

Δημοσ.

Δηλαδή από ότι κατάλαβα το απορρίπτουμε τελείως το θέμα είναι ότι η μητέρα μου είναι ηλικιωμένη και μένει μόνη της δεν μπορεί να κουβαλάει ξύλα σκέφτηκα αυτό γιατί έχεις 1.500 ευρώ το πολύ αγορά και εγκατάσταση τώρα αν πάμε σε λέβητα φυσικού αερίου πάμε στις 3.000 ευρώ εγκατάσταση το air-condition το απορρίπτουμε δεν θέλει θέλει θέρμανση σε όλο το σπίτι

https://microboiler.eu/palio-kalorifer/

Για αυτό εδώ τι γνώμη έχετε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, gtr4460 είπε

αυτές οι κατασκευές καταναλώνουν περισσότερο απ όσα προσφέρουν Αν είναι να πας σε τέτοια λύση πάρε ηλεκτρικό σώμα λαδιού που είναι μεταφερόμενο χωρίς έξοδα εγκατάστασης

Επεξ/σία από hp8
Δημοσ.
11 ώρες πριν, gtr4460 είπε

Παιδιά έχω βρει αυτούς εδώ τους ηλεκτρολέβητες στο σκρουτζ το σκέφτομαι για τη μητέρα μου στο σπίτι στο χωριό διότι δεν θα είναι αναγκασμένη να παραγγέλνει ένα κάρο πετρέλαιο και να το πληρώνει μία και έξω

https://www.skroutz.gr/c/1406/levites/f/427600_427615/ilektrikou-reymatos-101-150.html?installation=1

έστω

https://www.skroutz.gr/s/25848767/Kospel-EKCO-LN3-12-16-20-24-Τριφασικός-Επιτοίχιος-Λέβητας-Ηλεκτρικού-Ρεύματος-20636kcal-h.html

χοντρικά αυτός είναι 24kW "ονομαστικά" 

https://www.convertunits.com/from/kcal/hr/to/kilowatt

οπότε καταλαβαίνεις ότι στο "μέγιστο" θα καί όσο 6 θερμοσίφωνες ταυτόχρονα (ΟΚ, δε θα λειτουργεί προφανώς πάντα στο σημείο αυτό).

Αν αυτό που ζητάς είναι οικονομία τα βήματα είναι κλασσικά:

1. Κατα το δυνατό οικονομία

2. Μονωση

3. Θέρμανση μονο των χώρων που χρησιμοποιούνται

4. Όχι θέρμανση με χρήση "ομικού" ηλεκτρισμού 

.

Αν αυτό που σε απασχολεί είναι το να μην πληρώνεις ένα μεγάλο ποσό για πετρέλαιο "μια και έξω" και δε σε πειράζει το κιματιστικό (πχ θόρυβος), βάλε 1-2 καλά A/C στους κυρίως χώρους.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Καθόλου πανάκριβη, αντίθετα η πιο συμφέρουσα λύση. 

Καθόμαστε και συγκρίνουμε τώρα λέβητα με ηλεκτρική αντίσταση που έχει συντελεστή μετατροπής ηλεκτρισμού σε θερμότητα 1 προς 1 με το κλιματιστικό που έχει συντελεστή τουλάχιστον 1 προς 3 τα συμβατικά και αν μιλάμε για inverter! 1 προς 5-6 και ίσως παραπάνω ανάλογα της μόνωσης του σπιτιού. 

Αν το σπίτι σας έχει απώλειες 20kW, η τιμή εντελώς ενδεικτική και εμπειρική, με λειτουργία του λέβητα 8 ώρες την ημέρα επί 1 μήνα θα καταναλώσετε 20×8×30 = 7600 kWh. Με κλιματιστικο inverter έως 2500kWh και πολύ λιγότερο ανάλογα τον συντελεστή. 

Μην επιλέξετε τέτοιον λέβητα, αν δεν θέλετε κλιματιστικά τότε  καλύτερα αερόθερμα μέσα στο σπίτι σε δωμάτια που σας ενδιαφέρουν να έχετε πιο άμεση θέρμανση και σε λιγότερα τμ, όχι πάντως ηλεκτρολεβητας.

Τσαμπα χαλας το χρονο σου μερικοι ανθρωποι ΔΕΝ θελουν να καταλαβουν. 

Για να δουλεψουν θελει τριφασικο παντως. 

Αφου το θελεις βαλτο τη δουλεια του θα τη κανει.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, gtr4460 είπε

Δηλαδή από ότι κατάλαβα το απορρίπτουμε τελείως το θέμα είναι ότι η μητέρα μου είναι ηλικιωμένη και μένει μόνη της δεν μπορεί να κουβαλάει ξύλα σκέφτηκα αυτό γιατί έχεις 1.500 ευρώ το πολύ αγορά και εγκατάσταση τώρα αν πάμε σε λέβητα φυσικού αερίου πάμε στις 3.000 ευρώ εγκατάσταση το air-condition το απορρίπτουμε δεν θέλει θέλει θέρμανση σε όλο το σπίτι

τα έξτρα 1500 ευρώ διαφοράς της λύσης ηλεκτρικού λέφητα/Φ.Α θα τα πληρώσεις πολύ γρήγορα στη διαφορά τιμής ρεύμα-Φ.Α.

Αν δε θες A/C βάλε Φ.Α.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Τσαμπα χαλας το χρονο σου μερικοι ανθρωποι ΔΕΝ θελουν να καταλαβουν. 

Για να δουλεψουν θελει τριφασικο παντως. 

Αφου το θελεις βαλτο τη δουλεια του θα τη κανει.

Εντάξει ρε φίλε χαλάρωσε λίγο το δεν καταλαβαίνεις δεν είναι και τόσο ευγενικό προσπαθώ να βρω μία λύση forum είναι συζήτηση κάνουμε δεν τα ξέρουν όλοι όλα όπως εσύ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...