Scatman Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα. Πρόσφατα αγόρασα το ηλεκτροκίνητο σκούτερ EMW Boost. Δεν έχω σοβαρά παράπονα πέρα του γεγονότος ότι η αυτονομία της μπαταρία του είναι αρκετά μικρότερη απ'τα "ιδανικά" 70χλμ που αναγράφεται στο επίσημο σαιτ τους. Πιο συγκεκριμένα, με οδήγηση ανάμεσα στα 3 modes που διαθέτει, η αυτονομία του έφτασε στα 22χλμ... όσο να ναι, απογοητεύτηκα. Τέλος πάντων, η μπαταρία του είναι 48v-20ah και προφανώς εκεί κρύβεται η αδυναμία . Το ερώτημα μου (έχοντας πλήρη άγνοια πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι) είναι εάν γίνεται να του βάλω κάποια άλλη μεγαλύτερης απόδοσης ή θα πρέπει να περιοριστώ σε αντίστοιχη που προσφέρει ο κατασκευαστής; Είναι εφικτό να τοποθετήσω κάποια άλλη με περισσότερα v - ah ή θα χρειαστεί μόντα σε όλο το σύστημα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
TechnoState Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Μάλλον την πάτησες... εκτός κ αν εν γνώσει σου έγινες beta tester. Οι επιλογές φαντάζομαι είναι δύο. 1.Αγοράζεις δεύτερη μπαταρία ώστε πάντα να έχεις μία φορτισμένη. (Δεν γνωρίζω όγκο κ βάρος της, ώστε να την μεταφέρεις μαζί σου κ να την αλλάζεις στην ανάγκη). 2.Πουλάς το σκούτερ όσο είναι νωρίς/καιρός με ελάχιστη δυνατή "χασουρα"...κ κουράγιο/καλή τύχη σε όποιον άτυχο το επιλέξει. Οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση σαφώς και δεν συστήνεται. Όχι απλά επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην "σου βγεί" αλλά επίσης μπορεί να προκληθεί ζημιά έως κ ατύχημα (πχ κατά την φόρτιση μιας τροποποιημένης ή μη-συμβατής μπαταρίας). Και επίσης με κάτι τέτοιο, φαντάζομαι χάνεις οποιαδήποτε εγγύηση βρίσκεται σε ισχύ. Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2022 από TechnoState 1
Joshua21 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 13 ώρες πριν, Scatman είπε Καλησπέρα. Πρόσφατα αγόρασα το ηλεκτροκίνητο σκούτερ EMW Boost. Δεν έχω σοβαρά παράπονα πέρα του γεγονότος ότι η αυτονομία της μπαταρία του είναι αρκετά μικρότερη απ'τα "ιδανικά" 70χλμ που αναγράφεται στο επίσημο σαιτ τους. Πιο συγκεκριμένα, με οδήγηση ανάμεσα στα 3 modes που διαθέτει, η αυτονομία του έφτασε στα 22χλμ... όσο να ναι, απογοητεύτηκα. Τέλος πάντων, η μπαταρία του είναι 48v-20ah και προφανώς εκεί κρύβεται η αδυναμία . Το ερώτημα μου (έχοντας πλήρη άγνοια πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι) είναι εάν γίνεται να του βάλω κάποια άλλη μεγαλύτερης απόδοσης ή θα πρέπει να περιοριστώ σε αντίστοιχη που προσφέρει ο κατασκευαστής; Είναι εφικτό να τοποθετήσω κάποια άλλη με περισσότερα v - ah ή θα χρειαστεί μόντα σε όλο το σύστημα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Γενικότερα η αυτονομία κάθε οχήματος σε πραγματικές συνθήκες είναι πολύ μικρότερη από την "έως" που ανακοινώνει ο κατασκευαστής, πόσο μάλλον στα ηλεκτρικά σκούτερ που όσο πιο γρήγορα το πας, όσο πιο βαρύς είσαι, όσο περισσότερες ανηφόρες/κατηφόρες έχουν οι δρόμοι που κινείσαι, και όσο πιο χαμηλή είναι η θερμοκρασία περιβάλλοντος, τόσο πέφτει η αυτονομία τους. Πιστεύω πως αυτό που φταίει για το ότι απογοητεύτηκες είναι οι υπερβολικές προσδοκίες (προφανώς από ελλιπή ενημέρωση) που είχες, όχι η αδυναμία της μπαταρίας. Όσο για το πως θα αυξήσεις την αυτονομία του, μια και ο αντιπρόσωπος δεν προσφέρει μεγαλύτερη μπαταρία η άποψη μου είναι είναι να αγοράσεις μια δεύτερη και να την κουβαλάς μαζί, καλύτερα να αποφύγεις τις "μόντες" για διάφορους λόγους. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα