Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα εδω και μερες εχω ενα θεμα..ο επεξεργαστης δουλευει πολυ συχνα στο 100% με αποτελεσμα να μην μπορω να ανοιξω γρηγορα σελιδες

μπηκα στο τασκ μανατζερ και ειδα η καταναλωση ειναι απο τον browser..ειτε οπερα ειτε chrome....στον οπερα αυτο που εβλεπα ηταν "opera browser (16)"

ο αριθμος μεσα στην παρενθεση τι σημαινει?....

Επεξ/σία από goyili
Δημοσ.

Τι επεξεργαστή έχεις;

Έχεις παρατηρήσει αν από τότε που συμβαίνει αυτό, συμπίπτει με εγκατάσταση νέου λογισμικού ή κάποιο Windows update;

Ο αριθμός της παρένθεσης είναι οι υπο-διεργασίες που εκτελεί το πρόγραμμα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Τι επεξεργαστή έχεις;

Έχεις παρατηρήσει αν από τότε που συμβαίνει αυτό, συμπίπτει με εγκατάσταση νέου λογισμικού ή κάποιο Windows update;

Ο αριθμός της παρένθεσης είναι οι υπο-διεργασίες που εκτελεί το πρόγραμμα

ειναι αρχαιος οπως και ο η/υ γενικα........AMD Phenom II X4 955 Black Edition οχι δουλευει στα τερματα και χωρις καποιο update

Επεξ/σία από goyili
Δημοσ.

Ε τότε μην έχεις μεγάλες απαιτήσεις.

Οι περιηγητές όπως και οι σελίδες γίνονται ολοένα και ποιο απαιτητικοί-ες.

Κάνεις όσο μπορείς optimise τα Windows, να μην τρέχουν πολλά στο παρασκήνιο, απενεργοποιείς και όλα τα visual effects και όσο σε κρατήσει.

• Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Ε τότε μην έχεις μεγάλες απαιτήσεις.

Οι περιηγητές όπως και οι σελίδες γίνονται ολοένα και ποιο απαιτητικοί-ες.

Κάνεις όσο μπορείς optimise τα Windows, να μην τρέχουν πολλά στο παρασκήνιο, απενεργοποιείς και όλα τα visual effects και όσο σε κρατήσει.

να σαι καλα φιλε ευχαριστω...

Δημοσ.
Στις 9/3/2022 στις 12:03 ΜΜ, goyili είπε

AMD Phenom II X4 955 Black Edition οχι δουλευει στα τερματα και χωρις καποιο update

Θεωρητικά είναι αντίστοιχων επιδόσεων με ένα 4πήρυνο 775. Κάρτα γραφικών (ποια) έχει το σύστημα;

Spoiler

332985588_(274).png.93cc6c586f7aa884bd606b3f8a0c8bbe.png

1356088821_(278).png.a5e8992a3fe43209a81c9d8578080420.png

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 9/3/2022 στις 12:03 ΜΜ, goyili είπε

ειναι αρχαιος οπως και ο η/υ γενικα........AMD Phenom II X4 955 Black Edition οχι δουλευει στα τερματα και χωρις καποιο update

Χρειάζεσαι συχνά restart με αρχαία συστήματα. Ρύθμισε επίσης να μην ανοίγουν 100 tabs μετά το restart.
Αν κάνεις μονο browsing μπορείς να δοκιμάσεις linux για καλύτερα αποτελέσματα. είναι πιο ελαφρία γενικά.

Άλλη λύση είναι να βάλεις ssd, το πιο φθηνό upgrade που μπορείς να κάνεις αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Δεν θα σου ρίξει το cpu usage αλλά θα είναι πιο ομαλή η περιήγηση.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Θεωρητικά είναι αντίστοιχων επιδόσεων με ένα 4πήρυνο 775. Κάρτα γραφικών (ποια) έχει το σύστημα;

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

332985588_(274).png.93cc6c586f7aa884bd606b3f8a0c8bbe.png

1356088821_(278).png.a5e8992a3fe43209a81c9d8578080420.png

δεν εχω καρτα φιλε...την εβγαλα γιατι ειχε θεμα...το εχω ετσι εδω και καιρο....

Στις 9/3/2022 στις 2:44 ΜΜ, 3DJIN είπε

ή 16 καρτελες ειναι ανοιχτες 

ή 16 φορες ανοιχτος ο οπερα χωρις τερματισμο

γιαυτο σερνεσαι

και πως γινεται αφου εχω μια μονο καρτελα ανοιχτη?...

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τον Τέρης Α., ο 955 έχει παρόμοια ισχύ με τετραπύρηνο Intel σε socket 775 (τον είχα για χρόνια και πρόσφατα τον ξαναέστησα για τον ανεψιό). Επίσης θα συμφωνήσω ότι η περιήγηση στο διαδίκτυο (browsing όπως λένε στο χωριό μου :P) έχει βαρύνει για παλιά συστήματα. Δεν μπορώ να συμφωνήσω όμως πως μια καρτέλα σε browser μπορεί να δουλεύει τον 955 στο 100% έτσι απλά!

Ναι, ο 955 είναι παλιός τετραπύρηνος (= μικρή ισχύς και έλλειψη σύγχρονων σετ εντολών) και έχεις ενσωματωμένα γραφικά (= επίσης πολύ μικρή ισχύς και έλλειψη σύγρονων codec).

Με αυτά τα δύο (955 + ενσωματωμένα γραφικά) πρέπει να έχεις μια καρτέλα youtube video σε ανάλυση μεγαλύτερη από 1080p (π.χ. 4K) όπου λόγω των ελλείψεων που ανέφερα θα δεις τον 955 να ζορίζεται (και χωρίς αποτέλεσμα αφού το βίντεο θα σκαλώνει) ίσως και με 100% χρήση. Το να έχει 100% σε μια μοναδική καρτέλα που δεν έχει "βαρύ περιεχόμενο" (όπως βίντεο υψηλής ανάλυσης) θα ήταν δυνατόν αν τα Windows είναι "φορτωμένα" με ένα σωρό διεργασίες και προγράμματα που τρέχουν στο παρασκήνιο.

ΑΝ λίγα λεπτά μετά την εκκίνηση των Windows και χωρίς να έχεις τίποτα ανοιχτό (δεν ανοίξεις κανένα πρόγραμμα) η χρήση του επεξεργαστή είναι μεγάλη (πάνω από ~5-7% με σκαμπανεβάσματα) τότε κάτι τρέχει στο σύστημά σου (πιθανόν malware ή πολλά συνήθως άχρηστα προγράμματα). Αν φαίνεται φυσιολογική η χρήση τότε άνοιξε τον browser και ας δείχνει μια απλή σελίδα (π.χ. την αρχική της google), αν "τερματίσει" ο 955 τότε κάτι τρέχει στον browser.

Τι δίσκο έχεις; SSD; Σκληρό δίσκο (HDD) που έχει την ίδια ηλικία με τον 955; Υπάρχει περίπτωση και ο σκληρός δίσκος με προβλήματα να ανεβάζει την χρήση του επεξεργαστή.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eπίσης τσέκαρε θερμοκρασίες /// κλείσε το αυτόματο σκανάρισμα του Windows Security /// βεβαιώσου ότι δεν έχεις 2 antivirus /// τσέκαρε τις τάσεις μήπως τυχόν έχεις undervolting στον επεξεργαστή.
Αν γενικά τίποτα από τα παραπάνω δεν λειτουργεί τότε κάνε φορμάτ αλλά βάλτου Windows 10 με custom έκδοση (ghost spectre ή xtreme liteos) ώστε να μην κάνει τίποτα update (ούτε τα κρυφά updates) γιατί συνήθως από τα updates δημιουργούν προβλήματα.

Μπορεί να ναι αρχαίος ο Phenom II X4 955 αλλά σε καμία περίπτωση δεν φταίει ο επεξεργαστής --- εδώ οι καινούργιοι σάπιοι 2πύρηνοι Celeron που είναι για τα σκουπίδια δεν έχουν τόσο cpu usage !!!

Επεξ/σία από KnightRider
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/3/2022 στις 3:13 ΜΜ, TopCLR είπε

955 + ενσωματωμένα γραφικά

=''ξεζούμισμα'' του επεξεργαστή.

Στις 11/3/2022 στις 3:13 ΜΜ, TopCLR είπε

πρέπει να έχεις μια καρτέλα youtube video σε ανάλυση μεγαλύτερη από 1080p (π.χ. 4K) όπου λόγω των ελλείψεων που ανέφερα θα δεις τον 955 να ζορίζεται (και χωρίς αποτέλεσμα αφού το βίντεο θα σκαλώνει)

Όχι μόνο σκαλωνει, δεν ξεκινάει καν! Δοκιμή σε O.C. X5460 και 750Ti. Τα ενσωματωμένα πάντως του Q45 (X4500) καλά τα κατάφεραν σε 1080p (χωρίς framedrops μέχρι 30fps) και ακόμα καλύτερα με GPU.

Στις 11/3/2022 στις 1:10 ΜΜ, goyili είπε

δεν εχω καρτα φιλε

Μια μεταχειρισμένη από τις αγγελίες π.χ. GT 440, 630 με 25€ θα βοηθήσει. Βέβαια δεν αναφέρετε λειτουργικό, πόση ραμ έχει το σύστημα, αν έχει SSD, κάποιο σπασμένο πρόγραμμα ενδεχομένως.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, goyili είπε

δεν εχω καρτα φιλε...την εβγαλα γιατι ειχε θεμα...το εχω ετσι εδω και καιρο....

και πως γινεται αφου εχω μια μονο καρτελα ανοιχτη?...

Βάλε Linux Mint XFCE να βρεις την υγειά σου. Μπορείς να το δοκιμάσεις με live usb stick. 

• Thanks 1
Δημοσ.
On 09/03/2022 at 14:44, 3DJIN said:

ή 16 καρτελες ειναι ανοιχτες 

ή 16 φορες ανοιχτος ο οπερα χωρις τερματισμο

γιαυτο σερνεσαι

αυτο ειναι αποδεδειγμενο; γτ πχ και εγω οτν ανοιγω το pc στο τασκ μανατζερ δν υπαρχει το google chrome. οταν ομως ανοιγω το google chrome με ΜΙΑ μονο καρτελα, μου εμφανιζει στην παρεθενση πανω απο 10

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...