trib Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Σύμφωνα με την εταιρεία και η Android έκδοση του Chrome είναι ταχύτερη από ποτέ. Η Google είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει την πρώτη θέση στη λίστα με τους browsers με τις καλύτερες επιδόσεις και όχι μόνο στη δική της πλατφόρμα. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η έκδοση Chrome 99 είναι σημαντικά πιο γρήγορη σε macOS και Android, με ορισμένα ιδιαίτερα μεγάλα κέρδη στους Mac υπολογιστές. Χάρη σε μια τεχνική βελτιστοποίησης που εστιάζει στην ταχύτητα αλλά και την καλύτερη επεξεργασία των γραφικών, ο Chrome φέρεται να είναι συνολικά 7% γρηγορότερος από τον Safari και να έχει 15% πιο γρήγορη επεξεργασία γραφικών. Ξεπερνά τον Safari ακόμη και στις επιδόσεις του benchmark Speedometer σε ένα MacBook Pro εξοπλισμένο με M1 Max, σύμφωνα με τη Google. Η αμερικανική εταιρεία πρόσθεσε ότι ο Chrome είναι σχεδόν 43% ταχύτερος από την εποχή που κυκλοφόρησαν τα πρώτα M1 Mac στα τέλη του 2020. Μία από τις μεγαλύτερες βελτιώσεις σημειώθηκε στα τέλη του 2021, όταν η Google παρουσίασε έναν νέο JavaScript compiler που προσέφερε πολλά οφέλη στους Apple Silicon επεξεργαστές. Και οι χρήστες Android όμως θα πρέπει να μπορούν να δουν μια ουσιαστική αναβάθμιση. Ο Chrome στο λειτουργικό σύστημα της Google για smartphones είναι 15% γρηγορότερος (σε πραγματική καθημερινή χρήση) χάρη στη βελτιστοποιημένη πλοήγηση που περιλαμβάνει την ιεράρχηση της χρήσης των στοιχείων του. Η απόδοση δεν είναι άμεσα συγκρίσιμη με αυτή του Safari στο iOS, αλλά θα μπορούσε να κάνει μια αξιοσημείωτη διαφορά σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις. Οι ισχυριζόμενες αυξήσεις στην απόδοση δεν έχουν πάντα αντίκτυπο στην πραγματική χρήση και στην εμπειρία των χρηστών. Επίσης, δεν θα είναι έκπληξη αν η Apple απαντήσει με μια νέα αναβάθμιση. Apple και Google «παλεύουν» μεταξύ τους αρκετό καιρό τροποποιώντας τον κώδικα των προγραμμάτων τους για να νικήσουν η μία την άλλη και να κερδίσουν τους χρήστες. Υπό αυτή την έννοια, η ενίσχυση της ταχύτητας του Chrome μπορεί να είναι χρήσιμη απλώς για να τονώσει εκ νέου τον ανταγωνισμό. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Πάλι 5 στα 5 Apple με ολίγον Google στο τέλος. 👍 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
charalampos21 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Προσωπικά, ο safari ποτε δεν με βόλεψε στο macOS, δεν ξέρω γιατί. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosgalis Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 27 λεπτά πριν, charalampos21 είπε Προσωπικά, ο safari ποτε δεν με βόλεψε στο macOS, δεν ξέρω γιατί. Ούτε κι εμένα και ο λόγος είναι ότι δεν έχει όλα τα addons που θα ήθελες να έχει. Παραμένω στον Brave που δεν κουβαλάει την Άρτα και τα Γιαννενα που έχει ο Chrome 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bil79 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Με τη ram θα κανουν τιποτα που τη ρουφαει με το μπουρι της σομπας? Πρωτη φορα αναγκαστηκα να χρησιμοποιησω safari σε ενα mini mac Μ1 με 8GB γιατι με τον chrome γονατιζε τι συμπαν... 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skiabox Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, nikosgalis είπε Ούτε κι εμένα και ο λόγος είναι ότι δεν έχει όλα τα addons που θα ήθελες να έχει. Παραμένω στον Brave που δεν κουβαλάει την Άρτα και τα Γιαννενα που έχει ο Chrome Ναι μωρε. Μόνο λίγο crypto mining κάνει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
polaki Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Bil79 είπε Με τη ram θα κανουν τιποτα που τη ρουφαει με το μπουρι της σομπας? Πρωτη φορα αναγκαστηκα να χρησιμοποιησω safari σε ενα mini mac Μ1 με 8GB γιατι με τον chrome γονατιζε τι συμπαν... Είναι ο μόνος λόγος που σε Mac τα 8gb δε φτάνουν ούτε για ζήτω. Αν δεν ανοίξεις browser ούτε που χρειάζεται να ξέρεις αν έχεις 8 ή 16 μιας και η διαχείριση μνήμης είναι πολύ καλή σε OS επίπεδο. Σε παλιότερο iMac ακόμα και με 16gb ο chrome ζοριζόταν. Ειναι βέβαια και τα πολλά extensions που τον βαραίνουν ακραία. Αλλά και τί να κάνεις αν τα χρειάζεσαι.. Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2022 από polaki 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosgalis Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 35 λεπτά πριν, skiabox είπε Ναι μωρε. Μόνο λίγο crypto mining κάνει. Κάποια πηγή; 17 λεπτά πριν, polaki είπε Είναι ο μόνος λόγος που σε Mac τα 8gb δε φτάνουν ούτε για ζήτω. Αν δεν ανοίξεις browser ούτε που χρειάζεται να ξέρεις αν έχεις 8 ή 16 μιας και η διαχείριση μνήμης είναι πολύ καλή σε OS επίπεδο. Σε παλιότερο iMac ακόμα και με 16gb ο chrome ζοριζόταν. Ειναι βέβαια και τα πολλά extensions που τον βαραίνουν ακραία. Αλλά και τί να κάνεις αν τα χρειάζεσαι.. Ακριβώς. Είχα Mac Mini 2012 με 16Gb RAM, είπα να πάρω τον Μ1 με 8Gb και βλαστιμάω. Αλλά έχω ανοικτά 2 mail clients Brave, Opera, Firefox και 5-6 ακόμη προγραμματα. Τα 8Gb δεν φτάνουν ούτε για πλάκα. Περίμενα ενα καλύτερο Mac Mini και προέκυψε Mac Studio.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skiabox Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 @nikosgalis Είχε βγει μια βρώμα και από τότε ούτε που τον ακουμπάω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikeKata Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, skiabox είπε Ναι μωρε. Μόνο λίγο crypto mining κάνει. Δεν κάνει crypto mining. Η "βρώμα" ήταν ότι έχει επιλογή να χρησιμοποιήσεις το Brave Wallet για cryptos. Καμία σχέση με mining. Αλλά είναι ακριβώς αυτο. Επιλογη. Εγώ π.χ το έχω κλειστο. Open source software είναι. Δε γίνεται να μπει κάτι εκεί και να μην τους ξεβρακωσουν. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filip123go Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 3 ώρες πριν, charalampos21 είπε Προσωπικά, ο safari ποτε δεν με βόλεψε στο macOS, δεν ξέρω γιατί. Και εμένα δεν με έχει βολεψει καθόλου ο safari στο MacOs. Με chrome δουλεύω από τη δεύτερη μέρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
polaki Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 35 λεπτά πριν, nikosgalis είπε Ακριβώς. Είχα Mac Mini 2012 με 16Gb RAM, είπα να πάρω τον Μ1 με 8Gb και βλαστιμάω. Αλλά έχω ανοικτά 2 mail clients Brave, Opera, Firefox και 5-6 ακόμη προγραμματα. Τα 8Gb δεν φτάνουν ούτε για πλάκα. Περίμενα ενα καλύτερο Mac Mini και προέκυψε Mac Studio.... Είναι οικονομικά (σχετικά) για τις επιδόσεις τους όλα τα Μ1, αλλά το "πραγματικό" κόστος εμφανίζεται όταν κάποιος πάει στην έκδοση 16GB. Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί κανείς δεν το συζητάει αυτό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotirisl Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) εγώ πάντως όποτε ανοίγω τον Chrome στο Macbook Pro μου, μετά από λίγο το laptop ζεσταίνεται οι ανεμιστήρες δουλεύουν συνέχεια. Αντίθετως, με τον Firefox που χρησιμοποιώ και τον Safari, το laptop δεν ζορίζεται καθόλου... Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2022 από sotirisl Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tasos19s Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Το θέμα είναι ότι ακόμα και τα windows δουλεύουν καλύτερα στον MacBook που έχω σε σχέση με το Mac OS Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Safari + Firefox για καθημερινή χρήση σε macOS αν και ο Safari έχει βγάλει κάποια προβληματάκια στην τελευταία του έκδοση. Chrome για δουλειά και development μόνο (έχει τα καλύτερα devtools) και κάποια "παλιά" sites του δημοσίου που φαίνεται να έχουν φτιαχτεί μόνο γι αυτό - το govgr φαίνεται να δουλεύει σωστά παντού. Για προσωπική χρήση, shopping, social etc απλά δεν τον εμπιστεύομαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα