Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα, εχει καποιος σαν κυρια θερμανση σομπα υγραεριου? Σκεφτομαι να παρω σομπα υγραεριου σαν κυρια θερμανση σε σπιτι 60τ.μ περιπου και να αναβει μονο το βραδυ αλλα δεν ξερω ποσο ασφαλες μπορει να ειναι το υγραεριο, ωστε να το εμπιστευτω το βραδυ που θα κοιμαμαι.

Η επομενη μου λυση ειναι μια σομπα πετρελαιου αρκετα παλια αλλα για να αναβει τουλαχιστον 10 ωρες την μερα, θελει και 10-15ε την μερα ενω απο  οτι διαβαζω η σομπα υγραεριου βγαινει πολυ πιο φθηνα με φουλ χρηση , απο οτι γραφουν, μια φιαλη, αντεχει και εως 3 ημερες.

Επισης , τις φιαλες τις γεμιζεις στο πρατηρητιο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και ομως.
Οσο και αν 'αποφευγουμε' να συζηταμε αυτα τα topics,
πλεον οι συζητησεις εκει θα στρεφονται.

Δειτε στην ενοτητα 'μπλα μπλα'. Τα περισσοτερα θεματα πλεον, εχουν να κανουν με αυτα.

Ειναι η πυραμιδα των αναγκων.
Αρα, ποτε ειναι τα θεματα της διατροφης, θερμανσης, κλπ,
και επειτα ολα τα αλλα.

Ας μην στρουθοκαμηλιζουμε.
Δεν μας κανει καλο.

Επεξ/σία από mindreader
Δημοσ.

Καλό είναι να μην αφήνουμε ανεπιτηρητη φλόγα πόσο μάλλον όταν κοιμόμαστε. Για μόνο για τον ύπνο λένε ότι βοηθάει ένα θερμενομενο επίστρωμα

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ με Maurikycli.

Έχω σόμπα υγραερίου την οποία χρησιμοποιώ ως βοηθητική θέρμανση στα πίσω δωμάτια.

Ποτέ δεν την αφήνω να δουλεύει χώρις επιτήρηση, ούτε όταν λείπουμε ούτε όταν κοιμόμαστε.

Επίσης να σου πω, ότι ακόμα και οι ακριβές σόμπες, πάντα θα αφήνουν μυρωδιά και αρκετές φορές μπορεί να γίνει έντονη ή ενοχλητική.

Οι μπουκάλες βάσει κανόνα δεν γεμίζουν, ωστόσο υπάρχουν πρατήρια που το κάνουν. Κανονικά πας πίσω το κενό και παίρνεις πληρωμένη από την εταιρία.

Όσο και οικονομική θέρμανση να ακούγεται, σε καμία περίπτωση δεν θα την συνιστούσα ως κύρια.

Καλύτερα ψάξε εναλλακτικές.

• Like 1
Δημοσ.
9 hours ago, xsterg said:

Πως να παμε μπροστα με 200ε ρευμα σε κατοικια και 700ε πετρελαιο στον λεβητα τον μηνα και ισα ισα να την βγαζουμε οριακα ? Πλακα μας κανεις? Εκτος αν ημαστε απλες σαν και εσενα

• Like 1
Δημοσ.

εγώ χρησιμοποιώ υγραέριο για την κουζίνα αλλά θέλει προσοχή. δε θα το χρησιμοποιούσα για θέρμανση. Αλλά και να το έκανα, σίγουρα θα το έκανα με επιτήρηση και όχι να αφήνω να καίει.

θα πρότεινα να βρεις καάτι άλλο. Επίσης το πάρε-δώσε τη φιάλη μου τη δίνει, ταλαιπωρία. πόσο μάλλον να το κάνεις 2-3 φορές την εβδομάδα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

χρησιμοποιω σομπα υγραεριου τα τελευταια 9 χρονια συνηθως απομονώνω το σαλονι οπου βρισκεται μιας και στο δωματιο θα παω μονο για υπνο οπου εχω ηλεκτρικη κουβερτα. δεν την εχω μονιμα ανοιχτη μιας και μετα απο λιγη ωρα πιανω κοντα στους 24 βαθμους. οποτε πεφτει η θερμοκρασια την αναβω παλι στο τερμα παντα. χρειαζομαι σχεδον δυο μπουκαλες το μηνα εγω

edit: ποτε δεν την εχω αφησει ανοιχτη και να πεσω για υπνο δεν ξερω παρολου που εχουν πλεον αρκετες ασφαλειες πανω δεν μπορω να το κανω

Επεξ/σία από geoliol
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...