xarda Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Για παράδειγμα εγώ είμαι ηλεκτροσυγκολλητής και μια εταιρία από τη Γαλλία ζητάει εξωτερικούς συνεργάτες (όχι μόνιμους υπαλλήλους) για 10 μήνες. Τι κάνω και πώς το κάνω;;;;
DrLo Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 7 λεπτά πριν, xarda είπε Για παράδειγμα εγώ είμαι ηλεκτροσυγκολλητής και μια εταιρία από τη Γαλλία ζητάει εξωτερικούς συνεργάτες (όχι μόνιμους υπαλλήλους) για 10 μήνες. Τι κάνω και πώς το κάνω;;;; "εξωτερικός συνεργάτης" ηλεκτροσυγκολλητής μου ακούγεται κουλό. αν εννοείς πχ ότι πχ για ένα project μια εταιρεία ψάχνει κάποιους για ένα "short term contract", τότε αυτό συνήθως γίνεται μεσα από εταιρείες που κάνουν τέτοιου είδους recruitment. επίσης δε πολύ κατλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς "τι κάνω" και "πως το κάνω" ; Το παράδειγμα του ηλεκτροσυηκολλητή είναι τυχαίο ή όντως είσαι και μιλάς για κάτι συγκεκριμένο;
xarda Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Ο τομέας είναι συγκεκριμένα του ποιοτικού ελέγχου NDT. Δηλαδή έχεις κάποιες πιστοποιήσεις που σου δίνουν το δικαίωμα να ελέγχεις μέσα σε ένα εργοστάσιο αν οι συγκολλήσεις χρειάζονται επισκευή ή όχι. Για όσους γνωρίζουν αναφέρομαι σε Level 2 υπέρηχο διεισδυτικά μαγνητικά ραδιογραφία κτλ..... Τώρα..θέλω να φύγω εξωτερικό και να εργαστώ ως freelance εκεί. Πρέπει να βγαλω μπλοκάκια κτλ ;;; Να κάνω έναρξη επαγγέλματος στην Ελλάδα και να κόβω τιμολόγια εκεί;;; Να κάνω έναρξη επαγγέλματος εκεί;;;; Τι πρέπει να κάνω δεν έχω ιδέα Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2022 από xarda
panagiotis54 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Μπλοκακιας... ανοίγεις βιβλία... λογιστή θες όχι φόρουμ 1
DrLo Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, xarda είπε Ο τομέας είναι συγκεκριμένα του ποιοτικού ελέγχου NDT. Δηλαδή έχεις κάποιες πιστοποιήσεις που σου δίνουν το δικαίωμα να ελέγχεις μέσα σε ένα εργοστάσιο αν οι συγκολλήσεις χρειάζονται επισκευή ή όχι. Για όσους γνωρίζουν αναφέρομαι σε Level 2 υπέρηχο διεισδυτικά μαγνητικά ραδιογραφία κτλ..... Τώρα..θέλω να φύγω εξωτερικό και να εργαστώ ως freelance εκεί. Πρέπει να βγαλω μπλοκάκια κτλ ;;; Να κάνω έναρξη επαγγέλματος στην Ελλάδα και να κόβω τιμολόγια εκεί;;; Να κάνω έναρξη επαγγέλματος εκεί;;;; Τι πρέπει να κάνω δεν έχω ιδέα Ε δε μιλάμε για ηλεκτροσυγκόλλητη τότε. Είσαι μηχανικός? Σε ποιο κλάδο φαντάζεσαι να δουλεύεις? Πχ σε oil & gas projects, σε κάποια βιομηχανία παραγωγής βιομηχανικού εξοπλισμού? Αν ο στόχος σου είναι να δουλεψεις πρώτα στο εξωτερικό μη σε απασχολεί το θέμα όπως το περιγράφεις. Δε χρειάζεσαι απαραίτητα ελληνικό μπλοκακι. Μην ανοίξεις βιβλία πριν αυτό απαιτηθει (και αν). Σε κάθε χώρα, κλάδο, εταιρεία μπορεί να ισχύουν άλλα. Αλλού μπορεί να είσαι μισθωτός, αλλού contract, αλλού ωρομισθιος κλπ 99% στο εξωτερικό το ελληνικό μπλοκακι θα σου είναι άχρηστο (εκτός αν μιλάμε για project ελληνικής εταιρείας στο εξωτερικό) Η απάντηση στο τι και πώς το κάνεις είναι "αποφάσισε πρώτα κλάδο, βρες δουλειά και θα σου πουν αυτοί τι χρειάζεται". Γιατί θες ντε και καλά να δουλέψεις ως freelance. Αν προέκυπτε μια δουλειά ορισμένου χρόνου όπου θα εισάγουν σε payroll, θα σε πείραζε σε κάτι? Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2022 από DrLo
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 9 ώρες πριν, xarda είπε Ο τομέας είναι συγκεκριμένα του ποιοτικού ελέγχου NDT. Δηλαδή έχεις κάποιες πιστοποιήσεις που σου δίνουν το δικαίωμα να ελέγχεις μέσα σε ένα εργοστάσιο αν οι συγκολλήσεις χρειάζονται επισκευή ή όχι. Για όσους γνωρίζουν αναφέρομαι σε Level 2 υπέρηχο διεισδυτικά μαγνητικά ραδιογραφία κτλ..... Τώρα..θέλω να φύγω εξωτερικό και να εργαστώ ως freelance εκεί. Πρέπει να βγαλω μπλοκάκια κτλ ;;; Να κάνω έναρξη επαγγέλματος στην Ελλάδα και να κόβω τιμολόγια εκεί;;; Να κάνω έναρξη επαγγέλματος εκεί;;;; Τι πρέπει να κάνω δεν έχω ιδέα Γιατί όχι σαν υπάλληλος τους ώστε να μην ασχολείσαι με εφορίες κλπ;Να μάθεις τι και πως παίζει και βλέπεις μετά.
xarda Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Γιατί θα χαθει χρονος και χρήμα για ενα θεμα που κάποιος αν το γνωρίζει μπορει να μου απαντησει σε 10 λεπτα και να μου εξηγησει τι συμβαινει.
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 8 λεπτά πριν, xarda είπε Γιατί θα χαθει χρονος και χρήμα για ενα θεμα που κάποιος αν το γνωρίζει μπορει να μου απαντησει σε 10 λεπτα και να μου εξηγησει τι συμβαινει. Ρωτάς λογιστή.Ρωτάς την εταιρία πως γίνεται. Κυνήγα το ,θα σου ανοίξουν πολύ καλές προοπτικές.Καλή τύχη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα