Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι σε μία εταιρεία ρεύματος από την οποία είμαι ευχαριστημένος, ακόμη και τώρα που ναι έχει αυξηθεί, όχι όμως σαν την ΔΕΗ. Αλλά τελευταία διαβάζω μία είδηση που δεν την περίμενα πως μπορεί να πουληθεί και μάλιστα ακούγεται σε άλλη εταιρεία ή να κλείσει. Τι γίνεται με τους πελάτες της σε κάθε μία περίπτωση;

Δημοσ.

Θεωρώ πως αν πωληθεί, πωλείται και το πελατολόγιο, οπότε πας στο πάροχο-αγοραστή? Αν κλείσει, επιστρέφεις ΔΕΗ.

Αν κάποιος έχει πιο σίγουρη γνώση, ας με διορθώσει...

Σε ποια εταιρεία αναφέρεσαι?

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Samothrax είπε

Τι γίνεται με τους πελάτες της σε κάθε μία περίπτωση;

Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου (ΠΤΚ)

Μένω χωρίς ηλεκτροδότηση, αν ξαφνικά ο Προμηθευτής μου σταματήσει τη δραστηριότητά του για οποιοδήποτε λόγο;

Όχι, γιατί αυτομάτως αναλαμβάνει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ο «Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου» (ΠΤΚ). Η υπηρεσία αυτή ισχύει για μέγιστο χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών, ώστε ο καταναλωτής να επιλέξει ελεύθερα το νέο Προμηθευτή του.

• Like 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, lyda94 είπε

Θεωρώ πως αν πωληθεί, πωλείται και το πελατολόγιο, οπότε πας στο πάροχο-αγοραστή? Αν κλείσει, επιστρέφεις ΔΕΗ.

Αν κάποιος έχει πιο σίγουρη γνώση, ας με διορθώσει...

Σε ποια εταιρεία αναφέρεσαι?

Εγώ είμαι Voltera και μάλλον σε αυτήν αναφέρεται

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, esertas είπε

Εγώ είμαι Voltera και μάλλον σε αυτήν αναφέρεται

Και εγώ και αγχώθηκα τώρα!

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, lyda94 είπε

Και εγώ και αγχώθηκα τώρα!

48 λεπτά πριν, korakios είπε

Μένω χωρίς ηλεκτροδότηση, αν ξαφνικά ο Προμηθευτής μου σταματήσει τη δραστηριότητά του για οποιοδήποτε λόγο;

Όχι, γιατί αυτομάτως αναλαμβάνει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ο «Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου» (ΠΤΚ). Η υπηρεσία αυτή ισχύει για μέγιστο χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών, ώστε ο καταναλωτής να επιλέξει ελεύθερα το νέο Προμηθευτή του.

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, lyda94 είπε

Αν κλείσει, επιστρέφεις ΔΕΗ.

H Εlpedison είναι πάροχος καταφύγιο, όχι η ΔΕΗ. Σε τέτοια περίπτωση πρέπει να αμέσως να υπογράψετε σε ένα σταθερό πρόγραμμα της ΔΕΗ, γιατί η Elpedison θα βαρέσει στο ψαχνό. Σε περίπτωση αγοράς του πελατολογίου από άλλο πάροχο, πάτε στο νέο πάροχο με το ισχύον πρόγραμμα (αν έχει περάσει το αρχικό 6μηνο έχουν δικαίωμα να το καταργήσουν). Επίσης αν είστε άτυχοι και καταλήξετε κάπου όπου είχατε παλιά φέσια, θα τα βρείτε μπροστά σας.

• Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, ekrepali είπε

H Εlpedison είναι πάροχος καταφύγιο, όχι η ΔΕΗ. Σε τέτοια περίπτωση πρέπει να αμέσως να υπογράψετε σε ένα σταθερό πρόγραμμα της ΔΕΗ, γιατί η Elpedison θα βαρέσει στο ψαχνό. Σε περίπτωση αγοράς του πελατολογίου από άλλο πάροχο, πάτε στο νέο πάροχο με το ισχύον πρόγραμμα (αν έχει περάσει το αρχικό 6μηνο έχουν δικαίωμα να το καταργήσουν). Επίσης αν είστε άτυχοι και καταλήξετε κάπου όπου είχατε παλιά φέσια, θα τα βρείτε μπροστά σας.

Γιατί θεωρείς την elpedison πάροχο τελευταίου καταφυγίου; Που το λέει αυτό;

Δημοσ.
7 ώρες πριν, mihanikos1 είπε

Γιατί θεωρείς την elpedison πάροχο τελευταίου καταφυγίου; Που το λέει αυτό;

6 ώρες πριν, ekrepali είπε

Μια διευκρίνηση:

vs

Προμηθευτής Καθολικής Υπηρεσίας (ΠΚΥ)

8 ώρες πριν, ekrepali είπε

H Εlpedison είναι πάροχος καταφύγιο, όχι η ΔΕΗ. Σε τέτοια περίπτωση πρέπει να αμέσως να υπογράψετε σε ένα σταθερό πρόγραμμα της ΔΕΗ, γιατί η Elpedison θα βαρέσει στο ψαχνό.

Ο ΠΤΚ δεν ορίζει μόνος του όπως θέλει το αντίστοιχο τιμολόγιο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, DrLo είπε

Ο ΠΤΚ δεν ορίζει μόνος του όπως θέλει το αντίστοιχο τιμολόγιο.

Οι καταναλώσεις των πελατών που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς Τελευταίου Καταφυγίου τιμολογούνται, με τα ισχύοντα για την εκάστοτε κατηγορία πελατών βασικά τιμολόγια της ELPEDISON, με προσαύξηση επί των τιμολογίων προμήθειας (χρεώσεις προμήθειας).

0.11 + 8% προσαύξηση, συν ρήτρα αναπροσαρμογής. Αυτά ισχύουν για 3 μήνες αν ο πελάτης δε κάνει τίποτα για να φύγει... μετά το τρίμηνο πάει αυτόματα στη ΔΕΗ (ΠΚΥ).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Οι καταναλώσεις των πελατών που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς Τελευταίου Καταφυγίου τιμολογούνται, με τα ισχύοντα για την εκάστοτε κατηγορία πελατών βασικά τιμολόγια της ELPEDISON, με προσαύξηση επί των τιμολογίων προμήθειας (χρεώσεις προμήθειας).

0.11 + 8% προσαύξηση, συν ρήτρα αναπροσαρμογής. Αυτά ισχύουν για 3 μήνες αν ο πελάτης δε κάνει τίποτα για να φύγει... μετά το τρίμηνο πάει αυτόματα στη ΔΕΗ (ΠΚΥ).

Ναι αυτό λέω, δεν είναι ότι ο ΠΤΚ μπορεί να βάλει οποιαδήποτε τιμή θέλει σε κάποιον που "έπεσε" σε αυτόν.

Πάει ανάλογα με το βασικό του τιμολόγιο. Δεν είναι ότι πχ πουλάει "συνηθως" 10 και μιας και του έπεσε ο άλλος αυτόματα σε αυτόν θα του βάλει μια τιμή όσο γουστάρει εκείνη τη στιγμή.

Δεν είναι δηλαδή ότι θα βρει "ευκαιρία" η κάθε Elpedison να χειριστεί διαφορετικά αυτόν από οποιοδήοτε άλλον πελάτη της.

9 ώρες πριν, ekrepali είπε

... γιατί η Elpedison θα βαρέσει στο ψαχνό.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

😂😂😂

Θα γίνουμε μπαλάκι, γιατί και εγώ είμαι Volterra, αλλά ΔΕΗ δεν γυρίζω.

Αυτό το Δ δεν πρέπει κάποια στιγμή να φύγει, μόνο δημόσια δεν είναι.

Πρόσφατο (19/2/22) άρθρο της έγκυρης και έγκριτης ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉΣ  https://www.kathimerini.gr/economy/561722575/ilektriko-ti-ischyei-an-valei-loyketo-parochos-reymatos/.

Λύνει πολλές απορίες. Προς το παρόν είναι η Elpedison

Επεξ/σία από papresa

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...