xavier Δημοσ. 14 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2004 βασικα εχω ενα athlonxp 1600+ με gf2 mx400 και 384mb sdram σε winxp. τελευταια ενω παιζω καποια παιχνιδια(δεν μιλαω για ιδιαιτερα συχρονα παιχνιδια) μου κάνει αποτομα reboot. σημερα ανοιξα το tower και ειδα οτι το ανεμιστηρακι της καρτας γραφικων κανει διακοπές. Μπορει να μου πει καποιος αν το συγκεκριμενο ανεμιστηρακι πρεπει να δουλευει συνεχεια?Και αν τα reboot οφειλονται στο οτι ανεβαινει πολυ η θερμοκρασια της gpu? Σημερα που κοιταξα τη cpu temperature ηταν στους 89 C, το καθαρισα απο τις σκονες και το αφησα το tower ανοιχτο απο τη μια μερια και τωρα η cpu temperature ειναι γυρω στους 64 C. Εχετε καμια ιδεα? Υ.Σ. Δεν θα ήθελα να ακουσω οτι πρεπει να αλλαξω καρτα γραφικών :roll: (το γνωρίζω και απο μόνος μου)[/code]
trilos021 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2004 κοίτα και το τροφοδοτικό σου...99% να ειναι αυτό.
billpeppas Δημοσ. 14 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2004 89 & 64C θερμοκρασία CPU??? Στο κουτί δηλαδή τι αέρας κυκλοφορεί? 60C??? Καταρχάς βελτίωσε την ψύξη του επεξεργαστή σου , καθώς και την ροή αέρα στο κουτί ( πρόσθετοι ανεμιστήρες , ΣΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ θέσεις ). Πες μας και τα Full System Specs σου ( ότι είναι μες στον πύργο please )
xavier Δημοσ. 14 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2004 motherboard gigabyte ga-7zxe soundblaster 128 ena radio tuner 1 hd 20gb 1 hd 6.5 gb 1dvd rom pioneer 1cd rom nec auta panw katw, den xerw an xehnaw tpt σημερα με ανοιχτο το πυργο δεν μου κολησε παιζοντας διαφορα παιχνιδια, οποτε μαλλον είναι θεμα ψυξης. Αυτο που δεν ξερω είναι αν το τροφοδοτικο αντεχει, εχω την εντύπωση οτι ειναι 250αρι. και αυτο το θεμα με το ανεμιστηρακι της καρτας γραφικών μπορει να το εξηγησει καποιος?
billpeppas Δημοσ. 14 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2004 Τι μάρκα & ισχύως τροφοδοτικό έχεις? Δοκίμασε να εγκαταστήσεις κάποιο άλλο ανεμιστηράκι στην κάρτα γραφικών σου , γιατί αυτό που έχεις πιθανότατα ετοιμάζεται να παραδώσει το πνεύματι.
ata1983 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2004 Απ'οτι εχω καταλαβει μεχρι τωρα για να κλεισεις το κουτι σου χωρις να εχεις προβληματα υπερθερμανσης θα πρεπει να βαλεις ενα ανεμιστηρα μπροστα χαμηλα να βαζει αερα και ενα πισω ψηλα να βγαζει ζεστο αερα. Απο εκει και περα θα πεσει και η θερμοκρασια του επεξεργαστη. Το ανεμιστηρακι απο την καρτα γραφικων πρεπει να δουλευει συνεχεια οποτε αν κανει διακοπες αλλαξε το. Τελος επειδη ο επεξεργαστης σου ειναι palomino αν εξακολουθει να ανεβαζει θερμοκρασιες υψηλες δοκιμασε να βαλεις θερμοαγωγιμη παστα, η αν εχεις λεφτα διαθεσιμα να παρεις μια καλυτερη ψυκτρα χαλκου. Πριν απο ολα κανε ενα bios update μηπως απλως τυχαινει η μητρικη να δινει λαθος θερμοκρασιες
xavier Δημοσ. 18 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2004 2 τετοια ανεμιστηρακια ειναι ενταξει? http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=1039&Nav_Section_Id=1039&Catalog_Id=1&Product_Id=115266&Merchant_Id=1&sts_cid=3 πως τοποθετούνται αυτα?υπαρχουν ειδικες θεσεις στο κουτι?
gio_dim Δημοσ. 18 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2004 Φίλε μου, όχι ότι είναι κακό να βάλεις επιπλέον ανεμηστηράκι, αλλά δεν νομίζω ότι φταίει αυτό. Το τροφοδοτικό μάλλον είναι αρκετό. Το πρόβλημά πρέπει να είναι στην εγκατάσταση της cpu. 1600+ και τέτοια θερμοκρασία δεν νομίζω ότι γίνεται. Εγώ με 1800+ (oc 2200+) δεν έχω ξεπεράσει του 55 βαθμούς ότι και να κάνω με απλή ψήκτρα. Είναι μάλλον θέμα κακής τοποθέτησης. Εκτός αν την πίεσες και έφηγε η πάστα κάτω από την ψήκτρα. Προσπάθησε να ξανακάνεις μια σωστή εγκατάσταση με μια σωστή πάστα (που δεν θα σου κοστίσει και πολυ 3-5€). Πες μου αν καταφέρεις κάτι.
gio_dim Δημοσ. 18 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2004 Όσο για τους φίλους που συνιστούν ανεμιστηράκια για όλα, να υπενθυμίσω πως έστι το πολύ να κάνεις ελικόπτερο. Να συμπληρώσω ότι το δικό μου τροφοδοτικό είναι 300 βατ. Με κάρτα 9600 χτ επίσης oc. Και έχω επάνω DVD, DVD-Recorder, 2 HDD, 1 Floppy. Πλήρες δηλαδή.
Narayan Δημοσ. 18 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2004 Ναι καλά είναι αυτά. Σχεδόν όλα τα κουτιά έχουν μία πλαστική βάση μπροστά για ανεμιστήρα 8άρι, τώρα για πίσω μπορεί να έχει μπορεί και όχι... άνοιξε το κουτί σου και δες αν έχει ένα άνοιγμα πίσω, περίπου στο ύψος της CPU, με τέσσερις τρύπες στις γωνίες. Εκεί μπαίνει συνήθως ο πίσω ανεμιστήρας. Αν βάλεις και τους δύο, φρόντισε ο μπροστινός να βάζει αέρα στο κουτί και ο πίσω να βγάζει αέρα.
billpeppas Δημοσ. 18 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2004 gio dim , ωραία όλα αυτά που λες , αλλά ποιός σου είπε πως οι τάσεις σου είναι σωστές & σταθερές ???
thefirestarta Δημοσ. 19 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2004 ... Σημερα που κοιταξα τη cpu temperature ηταν στους 89 C' date=' το καθαρισα απο τις σκονες και το αφησα το tower ανοιχτο απο τη μια μερια και τωρα η cpu temperature ειναι γυρω στους 64 C. Εχετε καμια ιδεα? ... [/quote'] Jesus Christ!!! Na sou ferw ena pastitsio na pshsw apo to PC????
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.