jimmmis Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα σας. Απορία ..Νοικιασα ενα σπιτι για φοιτητικο. Ειναι καινουργιο και μου εδωσε ο ιδιοκτητης χαρτια δεδδηε για να παω να κανω νεα συνδεση στο ονομα μου. Πηγα σε ιδιωτικη., Περασαν 7 μερες και ρευμα δεν ηρθε. Ρωτωντας μου λενε ίσως δεν εχεις μετρητη στην χελωνα γιαυτο δεν ηρθε ακομα ρευμα απο δεδδηε; Κοιταω, δεν εχει μετρητη. Τι συμβαινει πιστευετε; Επειδη ειναι καινουργιο και ειμαι ο πρωτος ; Δεν θα επρεπε να το ειχε τακτοποιησει ο ιδιοκτητης και μετα να το βγαλει για νοικιασμα; και η δεδδηε σε αυτες τις περιπτωσεις αργει πολυ; Ευχαριστω εκ των προτερων
takoulou Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, jimmmis είπε Καλησπέρα σας. Απορία ..Νοικιασα ενα σπιτι για φοιτητικο. Ειναι καινουργιο και μου εδωσε ο ιδιοκτητης χαρτια δεδδηε για να παω να κανω νεα συνδεση στο ονομα μου. Πηγα σε ιδιωτικη., Περασαν 7 μερες και ρευμα δεν ηρθε. Ρωτωντας μου λενε ίσως δεν εχεις μετρητη στην χελωνα γιαυτο δεν ηρθε ακομα ρευμα απο δεδδηε; Κοιταω, δεν εχει μετρητη. Τι συμβαινει πιστευετε; Επειδη ειναι καινουργιο και ειμαι ο πρωτος ; Δεν θα επρεπε να το ειχε τακτοποιησει ο ιδιοκτητης και μετα να το βγαλει για νοικιασμα; και η δεδδηε σε αυτες τις περιπτωσεις αργει πολυ; Ευχαριστω εκ των προτερων Καλησπερα..Φυσικα εννοειται... Μπορεις και να περιμενεις ακομα και 15 μερες.. Κανονικα θα επρεπε να το ειχε κανει αυτο ο ιδιοκτητης την ενεργεια.. Αλλα φοβηθηκε και σου λεει ας το κανει ο ενοικιαστης... https://deddie.gr/el/eggyimenes-ypirisies-katanaloton/ Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2022 από takoulou
NikosKallithea Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Αν δεν υπαρχει μετρητης και το σπίτι ειναι καινούργιο να υποθέσω δεν εγινε ποτε συνδεση. Αν ναι εσυ σαν ενοικιαστής δεν μπορεις να κανεις τιποτα απολυτως, η διαδικασία ειναι χρονοβόρα, θελει πολεοδομιες, άδεια ηλεκτρολόγου, δεδδηε κλπ κλπ ...και μετά είναι ο πάροχος Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2022 από NikosKallithea
UncleKim Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Πρέπει την διαδικασία να την κάνει ο ιδιοκτήτης κανονικά. Μπορείς και εσύ με το μισθωτήριο νομίζω. Χρειάζεται ΥΔΕ από ηλεκτρολόγο, βεβαίωση ΤΑΠ από τον δήμο και υπομονή. Κάλεσε τον ιδιοκτήτη να τρέξει αυτός. Μόλις μπει ο μετρητής (εμένα έκανε περίπου μηνα), μετά έρχεται ο πάροχος να σου "βάλει" ρεύμα σχετικά γρήγορα (4-5 ημέρες)
georgevr Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 12 ώρες πριν, jimmmis είπε Καλησπέρα σας. Απορία ..Νοικιασα ενα σπιτι για φοιτητικο. Ειναι καινουργιο και μου εδωσε ο ιδιοκτητης χαρτια δεδδηε για να παω να κανω νεα συνδεση στο ονομα μου. Πηγα σε ιδιωτικη., Περασαν 7 μερες και ρευμα δεν ηρθε. Ρωτωντας μου λενε ίσως δεν εχεις μετρητη στην χελωνα γιαυτο δεν ηρθε ακομα ρευμα απο δεδδηε; Κοιταω, δεν εχει μετρητη. Τι συμβαινει πιστευετε; Επειδη ειναι καινουργιο και ειμαι ο πρωτος ; Δεν θα επρεπε να το ειχε τακτοποιησει ο ιδιοκτητης και μετα να το βγαλει για νοικιασμα; και η δεδδηε σε αυτες τις περιπτωσεις αργει πολυ; Ευχαριστω εκ των προτερων κατά πάσα βεβαιώτητα έχει συμβεί το εξής: ο ιδιοκτήτης έχει κάνει όλες τις ενέργειες που λέει κάποιος (Πολεοδομίες, ΥΔΕ κλπ), γιαυτό και σου έδωσε τα χαρτιά που λές, απλώς δεν υπέγραψε συμβόλαιο με κάποιο πάροχο (έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία) και ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΗΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ. Τώρα που βρέθηκε ο χρήστης (εσύ) που βρήκε πάροχο, υπέγραψε συμβόλαιο και θα πληρώσει στον πρώτο του λογαριασμό εγγύηση, και αν αφήσει χρέος θα κυνηγά το δικό του ΑΦΜ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ, η διαδικασία πήρε μπρός. Τώρα αν ο εργολάβος του ΔΕΔΔΗΕ έχει καλύτερες δουλειές να κάνει, ή αν ο ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει μετρητή ή αν ο ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει διαθέσιμη ισχύ, φταίει φίλε μου ο ΔΕΔΔΗΕ. 1
paylidis Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Εσυ δε μπορεις να κανεις τιποτα παραπανω... πρεπει να φροντίσει ο ιδιοκτητης να μπει ο μετρητης απο τον ΔΕΔΔΗΕ (εχει ξεκινησει αραγε τη διαδικασια;;; )
NikosKallithea Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Παντως εχει πλακα, νοίκιασε ο άλλος σπίτι χωρίς καν να έχει μετρητή Δηλαδη τι αλλο θα διαβάσουμε Και τι γίνεται με σένα που είσαι ενοικιαστής, τα ενοίκια τρέχουν, που μένεις;
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Μην διανοηθείς να του δωσεις νοικι για τις μερες που θα περασουν και έχουν περασει...
UncleKim Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 3 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Παντως εχει πλακα, νοίκιασε ο άλλος σπίτι χωρίς καν να έχει μετρητή Δηλαδη τι αλλο θα διαβάσουμε Και τι γίνεται με σένα που είσαι ενοικιαστής, τα ενοίκια τρέχουν, που μένεις; Και εγώ το ίδιο έπαθα, σε καινούριο σπίτι. Ο ίδιος έτρεξε τις διαδικασίες, και πήρε περίπου 2 μήνες (γιορτές, χιόνια κτλ). Μέχρι να μπει το ρεύμα δεν πλήρωσα τίποτα φυσικά. 2
Joshua21 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 5 ώρες πριν, georgevr είπε κατά πάσα βεβαιώτητα έχει συμβεί το εξής: ο ιδιοκτήτης έχει κάνει όλες τις ενέργειες που λέει κάποιος (Πολεοδομίες, ΥΔΕ κλπ), γιαυτό και σου έδωσε τα χαρτιά που λές, απλώς δεν υπέγραψε συμβόλαιο με κάποιο πάροχο (έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία) και ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΗΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ. Τώρα που βρέθηκε ο χρήστης (εσύ) που βρήκε πάροχο, υπέγραψε συμβόλαιο και θα πληρώσει στον πρώτο του λογαριασμό εγγύηση, και αν αφήσει χρέος θα κυνηγά το δικό του ΑΦΜ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ, η διαδικασία πήρε μπρός. Τώρα αν ο εργολάβος του ΔΕΔΔΗΕ έχει καλύτερες δουλειές να κάνει, ή αν ο ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει μετρητή ή αν ο ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει διαθέσιμη ισχύ, φταίει φίλε μου ο ΔΕΔΔΗΕ. Αν ο ιδιοκτήτης είχε κάνει όλες τις ενέργειες που έπρεπε τότε τα χαρτιά αυτά θα τα είχε καταθέσει μόνος του και το ακίνητο θα είχε μετρητή, ο ενοικιαστής δεν έχει καμία δουλειά με όλα τα παραπάνω, η διαδικασία που "πήρε μπρός" όπως λες δεν αφορά τον ενοικιαστή. Ο ενοικιαστής που είναι ο πραγματικός χρήστης του ακινήτου είναι αυτός που πρέπει να υπογράψει νέα σύμβαση με τον πάροχο της επιλογής του, έτσι είναι το σωστό, αλλά μέχρι εκεί. Το ποιος φταίει που το σπίτι δεν έχει μετρητή δεν αφορά τον ενοικιαστή, ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα, ο ιδιοκτήτης κακώς το μίσθωσε αφού δεν ήταν έτοιμο. 3
csontheline Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Από περιέργεια, όσοι μπήκατε σε σπίτι χωρίς ρεύμα, είναι όντως χωρίς ρεύμα; Φάση κεράκια και τζάκι και μόνο φρέσκα φαγητά; Ή παίρνει από αλλού ρεύμα το σπίτι προσωρινά;
Joshua21 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 32 λεπτά πριν, csontheline είπε Από περιέργεια, όσοι μπήκατε σε σπίτι χωρίς ρεύμα, είναι όντως χωρίς ρεύμα; Φάση κεράκια και τζάκι και μόνο φρέσκα φαγητά; Ή παίρνει από αλλού ρεύμα το σπίτι προσωρινά; Κατά κανόνα όταν μισθώνεις ένα σπίτι δεν μπαίνεις μέσα την ίδια στιγμή, σου παίρνει το ελάχιστο μερικές ημέρες για καθάρισμα, μετακόμιση κτλ, ε μέσα σε αυτό το διάστημα θα έχεις ρεύμα. Από τη στιγμή που υπογράψεις σύμβαση με τον πάροχο χρειάζονται 2-3 εργάσιμες για να στο συνδέσουν, αρκεί βέβαια να μην υπάρχουν κολλήματα όπως στην περίπτωση του ts. Η τελευταία εμπειρία που έχω είναι υπογραφή της σύμβασης με τον πάροχο Παρασκευή 04/03/22 και χτες μεσημέρι (Τετάρτη 08/03/22) ήρθε ο εργολάβος και το σύνδεσε, 2 εργάσιμες έκανε στην ουσία αν υπολογίσεις την Καθαρή Δευτέρα ως αργία.
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Αν δεν έχει το ακίνητο μετρητή τότε δεν μπορεί να ηλεκτροδοτηθει άρα και να κατοικηθει. Πρέπει να σου τοποθετήσουν μετρητή όταν έρθουν για την σύνδεση. Δεν ξέρω πόσες ημέρες διαρκεί αυτό. Σε τέτοια περίπτωση, πρέπει να συνεννοηθείς με τον ιδιοκτήτη για το τι θα κάνετε. Κανονικά έπρεπε να σε είχε ενημερώσει ο ιδιοκτήτης για αυτό το πρόβλημα εάν διαρκεί πολλές ημέρες δηλαδή. Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2022 από Basilhs23___
georgevr Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 5 ώρες πριν, Joshua21 είπε Αν ο ιδιοκτήτης είχε κάνει όλες τις ενέργειες που έπρεπε τότε τα χαρτιά αυτά θα τα είχε καταθέσει μόνος του και το ακίνητο θα είχε μετρητή, ο ενοικιαστής δεν έχει καμία δουλειά με όλα τα παραπάνω, η διαδικασία που "πήρε μπρός" όπως λες δεν αφορά τον ενοικιαστή. Ο ενοικιαστής που είναι ο πραγματικός χρήστης του ακινήτου είναι αυτός που πρέπει να υπογράψει νέα σύμβαση με τον πάροχο της επιλογής του, έτσι είναι το σωστό, αλλά μέχρι εκεί. Το ποιος φταίει που το σπίτι δεν έχει μετρητή δεν αφορά τον ενοικιαστή, ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα, ο ιδιοκτήτης κακώς το μίσθωσε αφού δεν ήταν έτοιμο. ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ. Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν βάζει τον μετρητή αν δεν δεί συμβόλαιο με πάροχο (και για λόγους ασφάλειας έναντι ζωής). Τελεία και παύλα. Εφόσον όμως βάζει αυτό το control θα έπρεπε (ο ΔΕΔΔΗΕ) να είναι γρήγορος. Όλα αυτά παιδιά γράφονται γιατί κάποια στιγμή στο ellada θα πρέπει να ζητάμε το λογαριασμό απο εκεί που πρέπει, μπάς και κάτι αρχίσει να αλλάζει. Μη σας κυβερνά το θυμικό, αλλά φροντίστε να ενημερώνεστε με του νόμους και τις διαδικασίες. Ο ιδιοκτήτης οφείλει να έχει έτοιμα τα πολεοδομικά και τα φορολογικά παραστατικά και την ΥΔΕ ηλετρολόγου. Αυτή είναι η υποχρέωσή του. Μαζί με αυτά και το συμβόλαιο του παρόχου (που επιλέγει και υπογράφει ο χρήστης του ακινήτου), γίνεται η ηλεκτροδότηση
Joshua21 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, georgevr είπε Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν βάζει τον μετρητή αν δεν δεί συμβόλαιο με πάροχο (και για λόγους ασφάλειας έναντι ζωής). Τελεία και παύλα. Συνεπώς όταν το συμβόλαιο με τον πάροχο τερματιστεί ξηλώνει τον μετρητή (και για λόγους ασφάλειας έναντι ζωής). Τελεία και παύλα. Τι, όχι? Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2022 από Joshua21
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα