Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, highpriest είπε

Μετά τα 3200 είναι άσχημο. Στα 6400 είναι αχρησιμοποίητο.

Οι παρακάτω είναι χτεσινές που έκανα δοκιμές στο iso

Η πρώτη 1/13 f9  15mm

η δεύτερη  1/50 F4,5 15mm

για εμένα αχρησιμοποίητες και οι δύο

Υ.Γ Εντελώς ανεπεξέργαστες. Μόνο μετατροπή σε jpg και σμίκρυνση για να ανέβουν εδώ.

Επειδή τυχαίνει να έχω επεξεργαστεί raw από fuji , από μηχανή φίλου, δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι είναι όπως τα λες. Αν θες ανέβασε κάπου μερικά raw , να δούμε τι μπορεί να γίνει με επεξεργασία. Το καλύτερο nr να έχεις υπόψη αυτή τη στιγμή , το έχω το dxo photolab 5. 

• Like 2
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Επειδή τυχαίνει να έχω επεξεργαστεί raw από fuji , από μηχανή φίλου, δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι είναι όπως τα λες. Αν θες ανέβασε κάπου μερικά raw , να δούμε τι μπορεί να γίνει με επεξεργασία. Το καλύτερο nr να έχεις υπόψη αυτή τη στιγμή , το έχω το dxo photolab 5. 

Με επεξεργασία υποθέτω θα έρθουν σε κάποιον βαθμό. Όπως και συμβαίνει όταν τις επεξεργάζομαι κι εγώ.

Δεν είναι ένα θέμα στο οποίο θα ήθελα να δώσω συνέχεια πάντως. Ήδη ξεφύγαμε απο το νήμα και οι προσδοκίες του καθενός για  αυτό που θέλει απο τις φωτογραφίες του διαφέρει.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, panosgournas είπε

Στα μάτια μου βλέπω δυο ωραίες φωτογραφίες αλλά η πρώτη έχει ένα ελαφρύ κούνημα έτσι φαίνεται τουλάχιστον και στο εργοστάσιο καμένα πίξελ  δεξιά του φουγάρου στον ουρανό (πιθανόν στην επεξεργασία)! Καλοπροαίρετη κριτική μου αρέσουν όμως!

Ναι σαφως και με ενα τριποδο θα ηταν καλύτερα.

Αλλα απο βαθμό θέασης που τις ειδα μετα στο pc είδα οτι ειναι αξιοποιήσιμες και γι αυτό τις προχώρησα!..

Θελω να πω αν δε τις ψυρισεις ειναι οκ..

Κανω παντα σε καθε φωτογραφία μια θέαση στο 100% να τις δω, αλλα σε καμια περιπτωση pixel peeping..νομίζω θα χασω το νοημα τις φωτογραφίας μετά! 

Στο εργοστάσιο ουτε που τα ειχα προσέξει 😅 ειδα το αρχείο που έχω εγώ

Τι πηγες και ειδες 😅

Οχι δεν ειναι επεξεργασία, μπορει να ειναι ειτε αστέρια οπως ειπε ο @pifilos αλλα μαλλον για hot pixels τα κοβω γιατι εκει θυμάμαι το ζορισα αρκετά το ολο θεμα απο διαφορες γωνίες, θέσεις, φακους κλπ και ολες με μεγαλες εκθέσεις. 

🙂

4 ώρες πριν, highpriest είπε

Οι Fuji χειρίζονται το iso πολύ καλά έτσι κι αλλιώς. Βοηθάει και ο φακός βέβαια. Για εμένα είναι καλή η φωτογραφία απο άποψη iso. Σχεδόν καθόλου κόκκος.

Παιδιά, να συμφωνήσουμε πρώτα σε κάτι. Είναι ο συνδυασμός μηχανής και φακών που δίνει το αποτέλεσμα. Όταν εγώ έχω πχ στην καλύτερη μου περίπτωση ευρυγώνια 15mm F3,5 και δεν έχω φωτισμό, τότε το iso δεν το σώνει. Αν μάλιστα είναι και ομολογουμένος αδύναμη η μηχανή να ανεβάσει iso με λεπτομέρεια, το πρόβλημα γίνεται χειρότερο.

Δεν έχει καν να κάνει με μεγκαπίξελ. Έχω δει φώτο απο 16 μεγκαπίξελ μηχανές να ανεβάζουν iso 3200 και να μην το καταλαβαίνεις. Στην δική με μου με τον κιτ μετά τα 800 το καταλαβαίνεις. Μετά τα 3200 είναι άσχημο. Στα 6400 είναι αχρησιμοποίητο.

Οι παρακάτω είναι χτεσινές που έκανα δοκιμές στο iso

Η πρώτη 1/13 f9  15mm

η δεύτερη  1/50 F4,5 15mm

για εμένα αχρησιμοποίητες και οι δύο

6400s.jpg

6400_2s.jpg

Υ.Γ Εντελώς ανεπεξέργαστες. Μόνο μετατροπή σε jpg και σμίκρυνση για να ανέβουν εδώ.

Συμφωνω και εγω...μη τρελαίνεσαι τοσο με τον θόρυβο..δε μας λείπουν τοσο το να ειναι αρτια ολα να ξυριζουν ολα να ειναι σαρπ ολα..αλλα μας λείπουν. Ας φτιάξουμε πρωτα εκεινα και μετα το συζητάμε για τα υπόλοιπα

Φως

Καδρο

Στιγμη

Αυτα να φτιάξουμε,  εκεινα που απαρτίζουν μια φωτογραφία..

Με οσο πιο σωστα αυτα τα 3 τοσο λιγότερο θα σε απασχολεί μετα το τεχνικό κομμάτι (οξύτητα και πράσινα μπλε αλογα) 

Δεν αναφέρομαι σε εσενα! Πρωτος και καλύτερος εγω! 😁

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...