Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Ntinlanden είπε

_DSC8412

_DSC8410

Στο χερι με 1/5 (ειναι flickr) στα λιπασματα, μπλε ωρα. 

Ειχα τριποδο μαζι αλλα δεν το εστησα, το έστησα μετά να βγαλω το εργοστάσιο. 

Ακούμπησα επανω σε ενα πασαλακι κατι που ειχε εκει.

Ακουμπήστε καπου, ανοιχτε σε ευρυγώνιο, βοηθήστε και λιγο τη κατάσταση μη τα θέλατε ολα στο πιατο...😁

Με τριποδο θα ηταν καλύτερα; Μπορεί και ναι, αλλα ποιος νοιάζεται; Πήρα αυτό που ήθελα για εκει.

Το μετά με το τριποδο 

2021-12-12_11-36-34

Βαλτός είσαι και εσύ...

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, GQPhDFBI είπε

Βαλτός είσαι και εσύ...

😅

Οσο τη ξαναβλέπω (το εργαστήριο) τελικά μάλλον θα το προτιμούσα χωρις κανενα σύννεφο επανω. Μονο ουρανο με τις διαβαθμίσεις που κανει αυτή την ώρα..

• Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, stratigos24 είπε

ΥΓ: μήπως ανοιγοκλείνεις το stabilization του φακού μέσα από τις ρυθμίσεις ; 

Μπορεί. Είναι κατι που επαιξα στις ρυθμισεις στις αρχές και μετά δεν ξανασχολήθηκα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, panosgournas είπε

Τραβάς όλα τα θέματα στο 1.8 ?  Η εστίαση στα κινούμενα πάει περίπατο , πρέπει να ανέβεις τουλάχιστον στο f4 !  Πορτραίτο στο 1,8 εστιάζεις στο μάτι και η μύτη είναι εκτός 

Δεν έχω εμπειρία σε πορτραίτα, δεν έχω ασχοληθεί και από περιέργεια για το πως φαίνεται σε τρίτους βάζω μια εικόνα παρακάτω που για μένα δεν έχει κακή ποιότητα εικόνας σχετικά με το iso, ωστόσο επειδή είναι θέμα προσδοκιών για αυτό (δεν έχει κάτι το σημαντικό είναι καθαρά για λόγους ελέγχου, ο εικονιζόμενος είναι φίλος για να μην υπάρχει και θέμα με προσωπικά δεδομένα :D ).  

Είναι στο 1/40, iso800, με έναν 50mm F 2.0 με μια fujifilm X-T20,  π.χ. η εστίαση είναι ψιλο-οκ αν και μάλλον θα χρησιμοποιούσα F 2.8 και επίσης αναγνωρίζω πως το 1/40 είναι αργό αν μιλάμε για κάτι κινούμενο αλλά οκ δεν γίνονται όλα. Επίσης δεν υπάρχει σταθεροποίηση εδώ ούτε στο σώμα, ούτε στον φακό. Είναι σε εσωτερικό χώρο, βράδυ με ό,τι φωτισμό είχε μέσα (στην πάνω καφετέρια του Σταύρος Νιάρχος για όποιον έχει πάει δηλαδή όχι κάτι το ιδιαίτερα δυνατό). 

DSCF69964356

Επεξ/σία από pifilos
  • Like 3
Δημοσ.
20 ώρες πριν, panosgournas είπε

Λοιπόν πριν κανένα χρόνο αγόρασα μια d3200 (7000 κλικ)με τον Κιτ 18-55 vr ii , τιμή χώμα 120 € . Πήρα στα καπάκια μτχ τον sigma 17-50 άλλα 200€ και πούλησα τον Κιτ  50€. Στα ενδιάμεσα πήρα και τον nikkor 35mm + έναν 55+200 vr ii και ένα φλας tt350 300€ τρίποδο τσάντα και κάποια φίλτρα γύρω στα 100€!  Χονδρικά σύνολο γύρω στα 700€.   Να διευκρινίσω είμαι ένα Τσακ καλύτερος αρχάριο (δουλεύω manual και aperture , τραβάω σε raw ως επί το πλείστον και επεξεργάζομαι τα πάντα στο lightroom) ξέρω και για  το τρίγωνο της εκθέσεως! Πάσχω σε σύνθεση, φωτισμό και πάνω από όλα εμπειρία!  Πέρα από όλα αυτά νιώθω ότι κάτι μου λείπει και θέλω κάτι παραπάνω σε ποιότητα εικόνας! Χρησιμοποιώ το Sigma κυρίως και αισθάνομαι μετά από λίγο το βάρος του  να με ενοχλεί !  Τι θα προτείνατε να μείνω και να εκπαιδεύτω ως έχω η να προχωρήσω σε κάποια αναβάθμιση  και σε τι ? Βίντεο σχεδόν καθόλου αλλά θα με ενδιέφερε η προοπτική να το έχω και ας κάθεται!

Ας επιστρέψουμε στο θέμα μας , βάζοντας μία σημαντική παράμετρο δλδ τους φακούς . Οι φακοί που έχετε μέχρι τώρα θα δουλέψουν όλοι εξίσου σε λίγο πιο πάνω DSLR της Nikon , οπότε έχετε πλεονέκτημα αν μείνετε σε DSLR της ίδιας εταιρείας . Η μεταπήδηση σε mirrorles σύστημα θα φέρει τα επακόλουθα της εκ νέου αγοράς φακών , ένα κόστος που πρέπει να υπολογιστεί .

Στο κομμάτι της εκπαίδευσης θα συνηγορήσω , όμως αυτό που πρέπει να περιμένετε είναι περισσότερο η ανάπτυξη του αισθητικού μέρους και λιγότερο του τεχνικού . Από εκεί και πέρα η παρακολούθηση κάποιων τέτοιων μαθημάτων δεν είναι κακή ιδέα , αρκεί να το θελήσετε .

Προσωπικά θα έβλεπα περισσότερο το κομμάτι των φακών και λιγότερο του σώματος , με την προϋπόθεση πως έχετε προαποφασίσει πως πρέπει αναγκαστικά να μείνετε σε ένα σύστημα , όποιο κι' αν είναι αυτό κι' όπως κι' αν λέγεται σαν μάρκα . 

Για το κομμάτι της σύνθεσης , μην αισθάνεστε μειονεκτικά , θα βοηθήσει πολύ να επιμείνετε σ' αυτό που συνήθως τραβάτε είτε σαν θέμα , είτε σαν γωνία θέασης πχ 35mm . Συν η πάντα απαραίτητη παρακολούθηση δουλειάς άλλων , όχι φυσικά για αντιγραφή , αλλά για ιδέες .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, pifilos είπε

Δεν έχω εμπειρία σε πορτραίτα, δεν έχω ασχοληθεί και από περιέργεια για το πως φαίνεται σε τρίτους βάζω μια εικόνα παρακάτω που για μένα δεν έχει κακή ποιότητα εικόνας σχετικά με το iso, ωστόσο επειδή είναι θέμα προσδοκιών για αυτό (δεν έχει κάτι το σημαντικό είναι καθαρά για λόγους ελέγχου, ο εικονιζόμενος είναι φίλος για να μην υπάρχει και θέμα με προσωπικά δεδομένα :D ).  

Είναι στο 1/40, iso800, με έναν 50mm F 2.0 με μια fujifilm X-T20,  π.χ. η εστίαση είναι ψιλο-οκ αν και μάλλον θα χρησιμοποιούσα F 2.8 και επίσης αναγνωρίζω πως το 1/40 είναι αργό αν μιλάμε για κάτι κινούμενο αλλά οκ δεν γίνονται όλα. Επίσης δεν υπάρχει σταθεροποίηση εδώ ούτε στο σώμα, ούτε στον φακό. Είναι σε εσωτερικό χώρο, βράδυ με ό,τι φωτισμό είχε μέσα (στην πάνω καφετέρια του Σταύρος Νιάρχος για όποιον έχει πάει δηλαδή όχι κάτι το ιδιαίτερα δυνατό). 

DSCF69964356

Οι Fuji χειρίζονται το iso πολύ καλά έτσι κι αλλιώς. Βοηθάει και ο φακός βέβαια. Για εμένα είναι καλή η φωτογραφία απο άποψη iso. Σχεδόν καθόλου κόκκος.

Παιδιά, να συμφωνήσουμε πρώτα σε κάτι. Είναι ο συνδυασμός μηχανής και φακών που δίνει το αποτέλεσμα. Όταν εγώ έχω πχ στην καλύτερη μου περίπτωση ευρυγώνια 15mm F3,5 και δεν έχω φωτισμό, τότε το iso δεν το σώνει. Αν μάλιστα είναι και ομολογουμένος αδύναμη η μηχανή να ανεβάσει iso με λεπτομέρεια, το πρόβλημα γίνεται χειρότερο.

Δεν έχει καν να κάνει με μεγκαπίξελ. Έχω δει φώτο απο 16 μεγκαπίξελ μηχανές να ανεβάζουν iso 3200 και να μην το καταλαβαίνεις. Στην δική με μου με τον κιτ μετά τα 800 το καταλαβαίνεις. Μετά τα 3200 είναι άσχημο. Στα 6400 είναι αχρησιμοποίητο.

Οι παρακάτω είναι χτεσινές που έκανα δοκιμές στο iso

Η πρώτη 1/13 f9  15mm

η δεύτερη  1/50 F4,5 15mm

για εμένα αχρησιμοποίητες και οι δύο

6400s.jpg

6400_2s.jpg

Υ.Γ Εντελώς ανεπεξέργαστες. Μόνο μετατροπή σε jpg και σμίκρυνση για να ανέβουν εδώ.

Επεξ/σία από highpriest
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, babisskg είπε

Ας επιστρέψουμε στο θέμα μας , βάζοντας μία σημαντική παράμετρο δλδ τους φακούς . Οι φακοί που έχετε μέχρι τώρα θα δουλέψουν όλοι εξίσου σε λίγο πιο πάνω DSLR της Nikon , οπότε έχετε πλεονέκτημα αν μείνετε σε DSLR της ίδιας εταιρείας . Η μεταπήδηση σε mirrorles σύστημα θα φέρει τα επακόλουθα της εκ νέου αγοράς φακών , ένα κόστος που πρέπει να υπολογιστεί .

Στο κομμάτι της εκπαίδευσης θα συνηγορήσω , όμως αυτό που πρέπει να περιμένετε είναι περισσότερο η ανάπτυξη του αισθητικού μέρους και λιγότερο του τεχνικού . Από εκεί και πέρα η παρακολούθηση κάποιων τέτοιων μαθημάτων δεν είναι κακή ιδέα , αρκεί να το θελήσετε .

Προσωπικά θα έβλεπα περισσότερο το κομμάτι των φακών και λιγότερο του σώματος , με την προϋπόθεση πως έχετε προαποφασίσει πως πρέπει αναγκαστικά να μείνετε σε ένα σύστημα , όποιο κι' αν είναι αυτό κι' όπως κι' αν λέγεται σαν μάρκα . 

Για το κομμάτι της σύνθεσης , μην αισθάνεστε μειονεκτικά , θα βοηθήσει πολύ να επιμείνετε σ' αυτό που συνήθως τραβάτε είτε σαν θέμα , είτε σαν γωνία θέασης πχ 35mm . Συν η πάντα απαραίτητη παρακολούθηση δουλειάς άλλων , όχι φυσικά για αντιγραφή , αλλά για ιδέες .

Λοιπόν θα μείνω ως έχω μέχρι να την ξετινάξω τη d3200, μετά βλέπουμε... και τα οικονομικά του μέλλοντος... Ουσιαστικά νομίζω ότι θα με βόλευε το iso μιας ff , ωστόσο έχω επενδύσει ενα Ά πόσο για Nikon crop και θέλω τα διπλα και παραπάνω για να πάρω μια μτχ  ff  dslr ενώ το μέλλον είναι στις mirrorless ! Καθαρά για χόμπι είναι πολλά τα λεφτά όντως!

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσο περισσοτερα megapixels τόσο πιο ευκρινείς ο θόρυβος. Βλέπε A7s, A7s ii, d500, d7500 κλπ που είναι λιγότερα mp από τον ανταγωνισμο αλλά στο κομματι iso στην κατηγορία τους τα πάνε πολύ καλά, καλύτερα απο τον ανταγωνισμό.

8 λεπτά πριν, highpriest είπε

Δεν έχει καν να κάνει με μεγκαπίξελ. Έχω δει φώτο απο 16 μεγκαπίξελ μηχανές να ανεβάζουν iso 3200 και να μην το καταλαβαίνεις. Στην δική με μου με τον κιτ μετά τα 800 το καταλαβαίνεις. Μετά τα 3200 είναι άσχημο. Στα 6400 είναι αχρησιμοποίητο.

6400_2s.jpg

Aν αυτη η φωτο ειχε κατι να πει, κανεις δε θα ασχολιοταν με το θορυβο του iso.

Επεξ/σία από stratigos24
  • Like 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Όσο περισσοτερα megapixels τόσο πιο ευκρινείς ο θόρυβος. Βλέπε A7s, A7s ii, d500, d7500 κλπ που είναι λιγότερα mp από τον ανταγωνισμο αλλά στο κομματι iso στην κατηγορία τους τα πάνε πολύ καλά, καλύτερα απο τον ανταγωνισμό.

Θεωρώ πως η δική μου υπολείπεται στο συγκεκριμένο.

Παρόλα αυτά θα δοκιμάσω με καλύτερους φακούς πριν κάνω κάποια κίνηση αλλαγής. Πάντως ως έχει με το παρόν κιτ η μηχανη μου δεν είναι για handheld βραδυνες.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, panosgournas είπε

Λοιπόν θα μείνω ως έχω μέχρι να την ξετινάξω τη d3200, μετά βλέπουμε... και τα οικονομικά του μέλλοντος... Ουσιαστικά νομίζω ότι θα με βόλευε το iso μιας ff , ωστόσο έχω επενδύσει ενα Ά πόσο για Nikon crop και θέλω τα διπλα και παραπάνω για να πάρω μια μτχ  ff  dslr ενώ το μέλλον είναι στις mirrorless ! Καθαρά για χόμπι είναι πολλά τα λεφτά όντως!

https://www.dslrbodies.com/cameras/older-dslr-reviews/nikon-d3200-review.html

Νομίζω πως θα κάνει καλό να το διαβάσετε με προσοχή . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, highpriest είπε

για εμένα αχρησιμοποίητες και οι δύο

Αυστηρός νομίζω αλλά οκ όντως είναι θέμα απαιτήσεων. Η παρακάτω φράση θα ακουστεί λάθος και σίγουρα δεν είναι πανάκεια αλλά "βραδυ με υψηλό iso που μάλλον θα δώσει και υψηλό θόρυβο το ασπρόμαυρο το στρώνει" :D 

1/45, f2.8, iso 12.800  παλεψιμο σε μικρό μέγεθος. 

DSCF7672.jpg.5c1a6455b09a8f693ddd3d45e2617640.jpg

41 λεπτά πριν, panosgournas είπε

Πολύ σωστό. 

Επεξ/σία από pifilos
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, pifilos είπε

Αυστηρός νομίζω αλλά οκ όντως είναι θέμα απαιτήσεων. Η παρακάτω φράση θα ακουστεί λάθος και σίγουρα δεν είναι πανάκεια αλλά "βραδυ με υψηλό iso που μάλλον θα δώσει και υψηλό θόρυβο το ασπρόμαυρο το στρώνει" :D 

Ε ναι!

χιονι.jpg

Τραβηγμενη και επεξεργασμένη με κινητό. Αυτό που έλεγα και σε άλλο νήμα. Αν δεν έχεις σκοπό να χώσεις λεφτά σε φακούς και να ψαχτείς για το παραπάνω, δεν έχει νόημα με ένα σώμα (όσο καλό) και τον κιτ. 

32 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Aν αυτη η φωτο ειχε κατι να πει, κανεις δε θα ασχολιοταν με το θορυβο του iso.

Όπως ειπα και παραπάνω, δοκιμές σε iso. Δεν βγηκε για να πει κάτι.

Επεξ/σία από highpriest
  • Like 3
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, highpriest είπε

Ε ναι!

χιονι.jpg

Τραβηγμενη και επεξεργασμένη με κινητό. Αυτό που έλεγα και σε άλλο νήμα. Αν δεν έχεις σκοπό να χώσεις λεφτά σε φακούς και να ψαχτείς για το παραπάνω, δεν έχει νόημα με ένα σώμα (όσο καλό) και τον κιτ. 

Όπως ειπα και παραπάνω, δοκιμές σε iso. Δεν βγηκε για να πει κάτι.

Ναι, φυσικά δεν σε έκρινα για το αποτέλεσμα, ένα παράδειγμα εδωσα . 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Ntinlanden είπε

_DSC8412

_DSC8410

Στο χερι με 1/5 (ειναι flickr) στα λιπασματα, μπλε ωρα. 

Ειχα τριποδο μαζι αλλα δεν το εστησα, το έστησα μετά να βγαλω το εργοστάσιο. 

Ακούμπησα επανω σε ενα πασαλακι κατι που ειχε εκει.

Ακουμπήστε καπου, ανοιχτε σε ευρυγώνιο, βοηθήστε και λιγο τη κατάσταση μη τα θέλατε ολα στο πιατο...😁

Με τριποδο θα ηταν καλύτερα; Μπορεί και ναι, αλλα ποιος νοιάζεται; Πήρα αυτό που ήθελα για εκει.

Το μετά με το τριποδο 

2021-12-12_11-36-34

Στα μάτια μου βλέπω δυο ωραίες φωτογραφίες αλλά η πρώτη έχει ένα ελαφρύ κούνημα έτσι φαίνεται τουλάχιστον και στο εργοστάσιο καμένα πίξελ  δεξιά του φουγάρου στον ουρανό (πιθανόν στην επεξεργασία)! Καλοπροαίρετη κριτική μου αρέσουν όμως!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...