AtiX Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, koula25 είπε Φιλε μου μια ερωτηση, αφου ο 12700 εχει ιδια αποδοση με τον Μ1 ultra, τοτε γιατι καποιος να παρει τον Μ1 Ultra και να μην παρει ενα pc με 12700 ?? Πια ειναι η διαφορα εκτος απο το λογισμικο ? Ποτέ δεν έβαλα ή θα βάλω θέμα ποιος θα αγοράσει τι… Πάντοτε έβαζα θέμα υποτίμησης του ενός έναντι του άλλου, επιτέλους φτάσαμε στην εποχή που όλοι θεωρούν τους M1 εκτός από καλούς επεξεργαστές και ισάξιους απέναντι στους Intel… Αυτό στην ουσία καυτηριάζω, τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο… ΥΓ: Να θυμίσω μόνο ότι εκείνη την εποχή κάποιοι λέγαμε ότι ο M1 κατάφερε να φτάσει την απόδοση ενός i5 με την κατανάλωση του να είναι μόλις στο 1/3, τότε κοροϊδεύανε αρκετοί και λέγανε να μην πιστεύουμε τα bench, τώρα ξαφνικά όχι μόνο αγαπάνε τα bench αλλά μας λένε ότι ουσιαστικά είχαμε και δίκιο… 1
koula25 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Μόλις τώρα, AtiX είπε Ποτέ δεν έβαλα ή θα βάλω θέμα ποιος θα αγοράσει τι… Πάντοτε έβαζα θέμα υποτίμησης του ενός έναντι του άλλου, επιτέλους φτάσαμε στην εποχή που όλοι θεωρούν τους M1 εκτός από καλούς επεξεργαστές και ισάξιους απέναντι στους Intel… Αυτό στην ουσία καυτηριάζω, τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο… ΥΓ: Να θυμίσω μόνο ότι εκείνη την εποχή κάποιοι λέγαμε ότι ο M1 κατάφερε να φτάσει την απόδοση ενός i5 με την κατανάλωση του να είναι μόλις στο 1/3, τότε κοροϊδεύανε αρκετοί και λέγανε να μην πιστεύουμε τα bench, τώρα ξαφνικά όχι μόνο αγαπάνε τα bench αλλά μας λένε ότι ουσιαστικά είχαμε και δίκιο… οχι οχι δεν ειπα κατι, απλα θελω να μαθω οσοι λενε οτι ο Μ1 ultra φτανει σε επιδοσεις τον 12700, τοτε που το προβλημα δεν καταλαβαινω, αν δεν μπορεις να παρεις τον Μ1 ultra γιατι να μην παρεις pc με 12700 που ειναι πολυ πολυ πιο φτηνος, καταλαβες πως το ρωταω.. Δηλαδη γιατι να παρεις Μ1 ultra αφου και ο 12700 εχει την ιδια ισχυ, και κανεις και περισσοτερα με τα windows
manos08 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 16 ώρες πριν, AtiX είπε Αν παρουσίασαν M1 ultra τώρα και με αυτά τα χαρακτηριστικά, ο M2 τι θα κάνει??? Δεν θα είναι πιο γρήγορο το M2 από το M1 ultra. Ουσιαστικά η Apple ολοκλήρωσε την πρώτη γενιά επεξεργαστών της χθες. Ο M2 θα αντικαταστήσει τον Μ1, ο M2 max τον Μ1 max κτλ κτλ 1
tsarouc Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Στην κυριολεξία τέρας και όχι λόγο επιδόσεων αλλά κυρίως ότι "δαγκώνει" πολύ με τα "κοφτερά του δόντια 🤑"! Παραθέτω ΜΟΝΟΝ ένα σημείο του άρθρου: Αναφορά σε κείμενο ιδανικό για επαγγελματίες με υψηλές απαιτήσεις. Με 8000 δολλάρια ( Ελλάδα λογικά θα είναι κοντά στα 10.000 ευρώ ) ο πραγματικός επαγγελματίας που δεν έχει χώρο καθόλου στο γραφείο του δεν είναι πραγματικός επαγγελματίας αλλά γκατζετάκιας. Επίσης εκτός από γκατζετάκιας θα μπορούσε να είναι απλά κάποιο γραφείο που θέλει η αισθητική του να είναι αρκετά προχωρημένη καθαρά για λόγους θεαθήναι. Ο πραγματικός επαγγελματίας με 10000 ευρώ πιστεύω ότι μπορεί να στήσει έναν υπολογιστή για παρόμοιες εργασίες που θα είναι πολύ ποιο γρήγορος από το Mac Studio αν πραγματικά αυτό που εστιάζει είναι η ταχύτητα και η ευελιξία. Το Mac Studio προσφέρει όπως πάντα προσφέρουν τα προιόντα της Apple, εμφάνιση σικ, μικρό μέγεθος και ευκολία εγκατάστασης καθώς και πρεστίζ για αυτούς που το επιθυμούν. Και μην ξεχνάμε ότι έχει συνδεσιμότητα αλλά με περιφερειακά που αν θέλουμε πραγματικά να πούμε ότι το τερματίζουμε που θα ξεπερνούν τα 50.000 ευρώ... Και εκεί φυσικά η ευελιξία μηδενίζεται στην κυριολεξία για οποιονδήποτε επαγγελματία. Για πραγματικά σοβαρή επαγγελματική δουλειά μπορεί κανείς με τα μισά και ποιο κάτω χρήματα να έχει διπλάσια και πάνω ταχύτητα και παραγωγικότητα. Φυσικά πολλοί θα με πουν hater (κυρίως οι φαν) αλλά δεν είμαι. Η μόνη μου ένσταση είναι η γελοία στην κυριολεξία στον παράγοντα κόστους προς απόδοση τιμή -όπως άλλωστε όλα τα προιόντα της εταιρίας- και τίποτε άλλο. 2
koula25 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 6 λεπτά πριν, tsarouc είπε Στην κυριολεξία τέρας και όχι λόγο επιδόσεων αλλά κυρίως ότι "δαγκώνει" πολύ με τα "κοφτερά του δόντια 🤑"! Παραθέτω ΜΟΝΟΝ ένα σημείο του άρθρου: Με 8000 δολλάρια ( Ελλάδα λογικά θα είναι κοντά στα 10.000 ευρώ ) ο πραγματικός επαγγελματίας που δεν έχει χώρο καθόλου στο γραφείο του δεν είναι πραγματικός επαγγελματίας αλλά γκατζετάκιας. Επίσης εκτός από γκατζετάκιας θα μπορούσε να είναι απλά κάποιο γραφείο που θέλει η αισθητική του να είναι αρκετά προχωρημένη καθαρά για λόγους θεαθήναι. Ο πραγματικός επαγγελματίας με 10000 ευρώ πιστεύω ότι μπορεί να στήσει έναν υπολογιστή για παρόμοιες εργασίες που θα είναι πολύ ποιο γρήγορος από το Mac Studio αν πραγματικά αυτό που εστιάζει είναι η ταχύτητα και η ευελιξία. Το Mac Studio προσφέρει όπως πάντα προσφέρουν τα προιόντα της Apple, εμφάνιση σικ, μικρό μέγεθος και ευκολία εγκατάστασης καθώς και πρεστίζ για αυτούς που το επιθυμούν. Και μην ξεχνάμε ότι έχει συνδεσιμότητα αλλά με περιφερειακά που αν θέλουμε πραγματικά να πούμε ότι το τερματίζουμε που θα ξεπερνούν τα 50.000 ευρώ... Και εκεί φυσικά η ευελιξία μηδενίζεται στην κυριολεξία για οποιονδήποτε επαγγελματία. Για πραγματικά σοβαρή επαγγελματική δουλειά μπορεί κανείς με τα μισά και ποιο κάτω χρήματα να έχει διπλάσια και πάνω ταχύτητα και παραγωγικότητα. Φυσικά πολλοί θα με πουν hater (κυρίως οι φαν) αλλά δεν είμαι. Η μόνη μου ένσταση είναι η γελοία στην κυριολεξία στον παράγοντα κόστους προς απόδοση τιμή -όπως άλλωστε όλα τα προιόντα της εταιρίας- και τίποτε άλλο. Φιλε μου δεν μπορω να καταλαβω γτ να παρει καποιος Μ1 ουλτρα, εφοσον μπορεις και με εναν 5950χ η 12900 να εχεις καλυτερες επιδοσεις με πολυ λιγοτερα χρηματα... δεν ειμαι hater, αγαπω αππλε, αλλα δεν μπορω να καταλαβω το σκεπτικο τους, να πουλας ενα μηχανιμα 8000€, δηλαδη τι το διαφορετικο μπορεις να κανεις ?? αυτα που θα κανεις με τον Μ1 ουλτρα, θα μπορεις να τα κανεις και με τον 12900
andreaseto Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, koula25 είπε Φιλε μου δεν μπορω να καταλαβω γτ να παρει καποιος Μ1 ουλτρα, εφοσον μπορεις και με εναν 5950χ η 12900 να εχεις καλυτερες επιδοσεις με πολυ λιγοτερα χρηματα... δεν ειμαι hater, αγαπω αππλε, αλλα δεν μπορω να καταλαβω το σκεπτικο τους, να πουλας ενα μηχανιμα 8000€, δηλαδη τι το διαφορετικο μπορεις να κανεις ?? αυτα που θα κανεις με τον Μ1 ουλτρα, θα μπορεις να τα κανεις και με τον 12900 Γιατί παραβλέπουμε ότι τα νέα mac με τις αυξήσεις του ρεύματος είναι στη πραγματικότητα πιο φθηνά και ό,τι επιπλέον κόστος απόκτησης θα αποσβεστεί με το παραπάνω; 33 λεπτά πριν, manos08 είπε Δεν θα είναι πιο γρήγορο το M2 από το M1 ultra. Ουσιαστικά η Apple ολοκλήρωσε την πρώτη γενιά επεξεργαστών της χθες. Ο M2 θα αντικαταστήσει τον Μ1, ο M2 max τον Μ1 max κτλ κτλ Σωστά όλα αυτά πλην ότι ολοκλήρωσε τη πρώτη γενιά επεξεργαστών. Δεν έχει παρουσιάσει το νέο mac pro και δε ξέρουμε εκεί αν θα δείξει κάποιο νέο επεξεργαστή ή όχι. Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2022 από andreaseto 1
MikeKata Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 36 λεπτά πριν, AtiX είπε ΥΓ: Να θυμίσω μόνο ότι εκείνη την εποχή κάποιοι λέγαμε ότι ο M1 κατάφερε να φτάσει την απόδοση ενός i5 με την κατανάλωση του να είναι μόλις στο 1/3, τότε κοροϊδεύανε αρκετοί και λέγανε να μην πιστεύουμε τα bench, τώρα ξαφνικά όχι μόνο αγαπάνε τα bench αλλά μας λένε ότι ουσιαστικά είχαμε και δίκιο… Ένοχος! Γιατί τις "λάθος" προβλέψεις μας πρέπει να τις λέμε. Αν και τότε η κύρια ένστασή μου ήταν στο CISC vs RISC και το adoption που θα έχουν στο ευρύ κοινό (επαγγελματίες κλπ) λόγω legacy compatibility που δεν έχει η RISC. Τώρα, το γιατί ο M1 είναι τόσο γρήγορος σε αυτό το power target... Βασικό ρόλο παίζει το Unified Memory Architecture, τα accelerators που έχει για κάθε συγκεκριμένη δουλειά (π.χ τα Pro Res για το encoding στον M1 Pro) κλπ. 1
Razor333 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 25 λεπτά πριν, koula25 είπε Φιλε μου δεν μπορω να καταλαβω γτ να παρει καποιος Μ1 ουλτρα, εφοσον μπορεις και με εναν 5950χ η 12900 να εχεις καλυτερες επιδοσεις με πολυ λιγοτερα χρηματα... δεν ειμαι hater, αγαπω αππλε, αλλα δεν μπορω να καταλαβω το σκεπτικο τους, να πουλας ενα μηχανιμα 8000€, δηλαδη τι το διαφορετικο μπορεις να κανεις ?? αυτα που θα κανεις με τον Μ1 ουλτρα, θα μπορεις να τα κανεις και με τον 12900 Μπορείς με τους Intel/AMD να έχεις 128gb ram με 800gb/s bandwidth; Ξέρεις πόσες GPU θέλεις; Ούτε με 2xA6000 των 6Κ η μία. Πρακτικά για να φτάσεις 128gb vram θέλεις TR και 3 κάρτες. Το μηχάνημα είναι κομμένο και ραμμένο για ένα niche κοινό με συγκεκριμένες απαιτήσεις, που τρέχει συγκεκριμένες εφαρμογές, δεν κάνει για τα πάντα, αλλά θα κάνει πολύ καλά αυτά τα tasks. Το ότι τα κάνει και σε μικρό package, με χαμηλή κατανάλωση είναι ακόμα ένα συν στα running costs, γιατί το να καις και 3-4 GPU για την vram είναι τσάμπα ρεύμα. 2
Zus Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 2 ώρες πριν, Tetrabitos είπε Άμα το σηκώνει η τσέπη σου πάρτο. Και εγώ που είμαι επαγγελματίας οδηγός αυτοκινήτων και φορτηγών, να μην παρω Audi R8? Αν μπορείς με το R8 να κουβαλάς εμπόρευμα πάρτο χριστιανέ μου, μην το κοιτάς. Να σε δω μόνο να μεταφέρεις κλούβες με κοτόπουλα με το R8 και τί στον κόσμο!
Tetrabitos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 2 λεπτά πριν, Zus είπε Αν μπορείς με το R8 να κουβαλάς εμπόρευμα πάρτο χριστιανέ μου, μην το κοιτάς. Να σε δω μόνο να μεταφέρεις κλούβες με κοτόπουλα με το R8 και τί στον κόσμο! Θα είναι το δεύτερο- τρίτο αμάξι μου. Θεωρητικά κοτσαρεις ένα τρέιλερ να κουβαλάς κοτόπουλα αλλά έχεις αλλά πιο αργά οχήματα που κάνουν αυτή τη δουλειά. Αυτό εννοώ
chrsiou Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 43 λεπτά πριν, tsarouc είπε Στην κυριολεξία τέρας και όχι λόγο επιδόσεων αλλά κυρίως ότι "δαγκώνει" πολύ με τα "κοφτερά του δόντια 🤑"! Παραθέτω ΜΟΝΟΝ ένα σημείο του άρθρου: Με 8000 δολλάρια ( Ελλάδα λογικά θα είναι κοντά στα 10.000 ευρώ ) ο πραγματικός επαγγελματίας που δεν έχει χώρο καθόλου στο γραφείο του δεν είναι πραγματικός επαγγελματίας αλλά γκατζετάκιας. Επίσης εκτός από γκατζετάκιας θα μπορούσε να είναι απλά κάποιο γραφείο που θέλει η αισθητική του να είναι αρκετά προχωρημένη καθαρά για λόγους θεαθήναι. Ο πραγματικός επαγγελματίας με 10000 ευρώ πιστεύω ότι μπορεί να στήσει έναν υπολογιστή για παρόμοιες εργασίες που θα είναι πολύ ποιο γρήγορος από το Mac Studio αν πραγματικά αυτό που εστιάζει είναι η ταχύτητα και η ευελιξία. Το Mac Studio προσφέρει όπως πάντα προσφέρουν τα προιόντα της Apple, εμφάνιση σικ, μικρό μέγεθος και ευκολία εγκατάστασης καθώς και πρεστίζ για αυτούς που το επιθυμούν. Και μην ξεχνάμε ότι έχει συνδεσιμότητα αλλά με περιφερειακά που αν θέλουμε πραγματικά να πούμε ότι το τερματίζουμε που θα ξεπερνούν τα 50.000 ευρώ... Και εκεί φυσικά η ευελιξία μηδενίζεται στην κυριολεξία για οποιονδήποτε επαγγελματία. Για πραγματικά σοβαρή επαγγελματική δουλειά μπορεί κανείς με τα μισά και ποιο κάτω χρήματα να έχει διπλάσια και πάνω ταχύτητα και παραγωγικότητα. Φυσικά πολλοί θα με πουν hater (κυρίως οι φαν) αλλά δεν είμαι. Η μόνη μου ένσταση είναι η γελοία στην κυριολεξία στον παράγοντα κόστους προς απόδοση τιμή -όπως άλλωστε όλα τα προιόντα της εταιρίας- και τίποτε άλλο. Και γω ήθελα να πιστεύω πως όλα της τα προϊόντα είναι γελοία στο κόστος προς απόδοση αλλά τελικά δεν είναι έτσι. Ανάλογα τι θελει να κάνει κάποιος. Για επεξεργασία βίντεο μπορεί να βρει στην apple value for money επιλογές που παρόμοιες δε μπορεί να βρει αλλού. Ούτε καν πλησιάζουν. Αν κάποιος θέλει να πληρώσει 1000 ευρώ τη βάση στήριξης οθόνης και 700 ευρώ τα ροδάκια του mac pro δικαίωμά του και πρόβλημά του. Ομοίως με windows και android μπορεί κάποιος να κάνει πράματα που δε μπορεί στα ίδια λεφτά ή και καθόλου με προϊόντα της apple. Το κάθε λειτουργικό και το κάθε hardware έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ανάλογα τις ανάγκες και τα γούστα.
tsarouc Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 40 λεπτά πριν, koula25 είπε Φιλε μου δεν μπορω να καταλαβω γτ να παρει καποιος Μ1 ουλτρα, εφοσον μπορεις και με εναν 5950χ η 12900 να εχεις καλυτερες επιδοσεις με πολυ λιγοτερα χρηματα... δεν ειμαι hater, αγαπω αππλε, αλλα δεν μπορω να καταλαβω το σκεπτικο τους, να πουλας ενα μηχανιμα 8000€, δηλαδη τι το διαφορετικο μπορεις να κανεις ?? αυτα που θα κανεις με τον Μ1 ουλτρα, θα μπορεις να τα κανεις και με τον 12900 Τα έχεις μπερδέψει λίγο. Αυτά που μπορείς να κάνεις με έναν custom υπολογιστή δεν μπορείς να τα κάνεις με τον Mi Ultra ούτε κατά διάννοια. Πάντα εντός του όρου κόστους προς απόδοση έτσι?
MikeKata Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 5 λεπτά πριν, Razor333 είπε Μπορείς με τους Intel/AMD να έχεις 128gb ram με 800gb/s bandwidth; Ξέρεις πόσες GPU θέλεις; Ούτε με 2xA6000 των 6Κ η μία. Πρακτικά για να φτάσεις 128gb vram θέλεις TR και 3 κάρτες. Ερώτηση. Σε ποια εργασία θα εμφανιστεί memory και bandwith starvation στις Α6000; Προσωπικά δε μου έρχεται καμία στο μυαλό. Επίσης, από την ανάποδη. Ποια είναι τόσο απαιτητική εργασία, ώστε να απαιτεί να γεμίσει 128GB VRAM με 800GB/S ταχύτητες μεταφοράς και να είναι ικανά τα GPU cores του M1 Ultra να ανταπεξέλθουν; Γιατί άλλο το bandwith στα χαρτιά και άλλο να μπορεί να το αξιοποιήσει η GPU.
Zus Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Μόλις τώρα, Tetrabitos είπε Θα είναι το δεύτερο- τρίτο αμάξι μου. Θεωρητικά κοτσαρεις ένα τρέιλερ να κουβαλάς κοτόπουλα αλλά έχεις αλλά πιο αργά οχήματα που κάνουν αυτή τη δουλειά. Αυτό εννοώ Ρε σεις μη λέτε τρέλες. Είναι σα να προσπαθείς να κάνεις off road με το R8, γίνεται; Δεν γίνεται. Για να χτίσεις ένα PC αυτή τη στιγμή που θα μπορεί να εξυπηρετήσει επαγγελματικές ανάγκες γραφίστα θέλεις 1500€ - 2000€ στην καλύτερη. Το ξέρω γιατί έφτιαξα πρόσφατα το μηχάνημα της υπογραφής μου κυρίως με gaming προσανατολισμό. Σε αυτά τα λεφτά παίρνεις το Mac Studio με τη χαμηλότερη λειτουργική κατανάλωση, το καλύτερο λειτουργικό και bonus τη σταθερότητα στη λειτουργία. Συνεπώς αν δεν είχα ανάγκη για gaming μηχάνημα ή αν ήθελα business dedicated εργαλείο, θα έπαιρνα mac studio. 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 το power button αν το έβαζαν μπροστά ή επάνω θα τους έπεφτε ο κ@λος;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα