Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, pj2501 είπε

σχεδον 2 χρονια και ακομα παρουσιαζουν παραλλαγες του Μ1

Χωρίς τα 3nm της TSMC δεν μπορεί να κάνει και πολλά...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, liospi είπε

εγώ, δηλαδή, που είμαι freelancer γραφίστας να μη το πάρω επειδή μένω Ελλάδα; 

Άμα το σηκώνει η τσέπη σου πάρτο. 

Και εγώ που είμαι επαγγελματίας οδηγός αυτοκινήτων και φορτηγών, να μην παρω Audi R8?

• Confused 2
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Herald είπε

Αρα κανει αρκετα καλο scaling, ο διπλασιασμος των πυρήνων του έδωσε καπου 80% επιδοσεις. Λογικα θα προσγειωθεί στα επιπεδα του i7 12700k σε real workloads. Not bad. 

ο i7 που λες έχει το μισό multi threaded performance και ο αντίστοιχος i9 έχει το 80% περίπου. Για να μην μιλήσω για το unified memory και τα άλλα γύρω γύρω. Από πού συμπέρανες αυτό που λες;

• Like 4
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, KostasKri είπε

ο i7 που λες έχει το μισό multi threaded performance και ο αντίστοιχος i9 έχει το 80% περίπου. Για να μην μιλήσω για το unified memory και τα άλλα γύρω γύρω. Από πού συμπέρανες αυτό που λες;

Σε τι στο geekbench? Memory τεσταρι αυτό κατα κυριο λογο, επιδοσεις θα δεις στο cinebench που ειναι real workload. Ο m1 max βγαζει καπου 12300 στο cbr23, για 22-23k βλεπω τον ultra. Δυνατο score αν μεινει κατω απο 100w καταναλωσης. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Herald είπε

Σε τι στο geekbench? Memory τεσταρι αυτό κατα κυριο λογο, επιδοσεις θα δεις στο cinebench που ειναι real workload. Ο m1 max βγαζει καπου 12300 στο cbr23, για 22-23k βλεπω τον ultra. Δυνατο score αν μεινει κατω απο 100w καταναλωσης. 

Ο M1 max μέχρι στιγμής είναι mobile CPU. Τώρα θα είναι η πρώτη φορά που θα μπει σε desktop. Δεν ξέρω αν θα έχει τρομερή διαφορά, θα δούμε. Εν τέλη μην ξεχνάς ότι μιλάμε για διαφορετικά λειτουργικά και άλλη αρχιτεκτονική πλέον. Κανένα benchmark δεν σου δίνει real life performance.

Μακάρι να είναι τόσο καλός ο i7 12700k γιατί είναι και καιρός να αλλάξω τον 7700k μου :) 

Επεξ/σία από KostasKri
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, KostasKri είπε

Ο M1 max μέχρι στιγμής είναι mobile CPU. Τώρα θα είναι η πρώτη φορά που θα μπει σε desktop. Δεν ξέρω αν θα έχει τρομερή διαφορά, θα δούμε. Εν τέλη μην ξεχνάς ότι μιλάμε για διαφορετικά λειτουργικά και άλλη αρχιτεκτονική πλέον. Κανένα benchmark δεν σου δίνει real life performance.

Μακάρι να είναι τόσο καλός ο i7 12700k γιατί είναι και καιρός να αλλάξω τον 7700k μου :) 

Εχουμε νουμερακια απο m1 max, εκανε review το anadtech. Βγάζει 12300 σε cbr23 στα 35w. Ο 12900 μου βγάζει 12600 στα 35w, και καπου 27k στα 140w. Αν ο ultra πιασει 25k @ 100w θα ειναι πολυ καλο αποτελεσμα. 

Ο 12700 σιγουρα θα ειναι στα ιδια / πιο γρήγορος  αλλα θα χανει σε efficiency. 

Επεξ/σία από Herald
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Tetrabitos είπε

Άμα το σηκώνει η τσέπη σου πάρτο. 

Και εγώ που είμαι επαγγελματίας οδηγός αυτοκινήτων και φορτηγών, να μην παρω Audi R8?

όταν η οθόνη μου (που δεν είναι apple) στοιχίζει πάνω από 1.500€
όταν η φωτογραφική μου μαζί με τους φακούς κ.λπ.  (που δεν είναι apple) στοιχίζει πάνω από 7.000€
όταν τα περιφερειακά στοιχίζουν πάνω από 1.000€
όταν οι μηνιαίες συνδρομές προγραμμάτων  (που δεν είναι apple) στοιχίσουν πάνω από 100€/μήνα

πως προκύπτει ότι το mac studio (η βασική του έκδοση) στα 2.500€ είναι ακριβό, όταν το mac mini i7 του '18 μου στοίχισε πάνω από 2.000€

*στην περίπτωσή μου τα μηχανήματα χρησιμοποιούνται για τη δουλειά μου, άρα το κόστος αποσβένεται 
**αν ήσουν οδηγός αγώνων θα είχες WRC και αν ήσουν οδηγός φορτηγών θα είχες actros. το R8 θα το είχες για τον χαβαλέ όπως έχω εγώ την gopro 

• Like 6
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Herald είπε

Σε τι στο geekbench? Memory τεσταρι αυτό κατα κυριο λογο, επιδοσεις θα δεις στο cinebench που ειναι real workload.

Γιατί το γυρίζεις? Όταν πρωτοβγήκαν οι M1 μας έλεγες ότι μην μένουμε στις τότε μετρήσεις κλπ κλπ κλπ, άλλαξε κάτι?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, AtiX είπε

Γιατί το γυρίζεις? Όταν πρωτοβγήκαν οι M1 μας έλεγες ότι μην μένουμε στις τότε μετρήσεις κλπ κλπ κλπ, άλλαξε κάτι?

Μα το ιδιο λεω και τωρα, τι εννοείς? Το geekbench δεν ειναι κατι που ασχολείται ο οποιοσδηποτε γνωρίζει απο υπολογιστές. Αυτο σου έγραφα και τοτε, αν θυμασαι σου εδειξα αποτελεσματα απο 10900 που οι μνημες μου δινανε 40% στο score. 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Herald είπε

Μα το ιδιο λεω και τωρα, τι εννοείς? Το geekbench δεν ειναι κατι που ασχολείται ο οποιοσδηποτε γνωρίζει απο υπολογιστές. Αυτο σου έγραφα και τοτε, αν θυμασαι σου εδειξα αποτελεσματα απο 10900 που οι μνημες μου δινανε 40% στο score. 

Για το cinebench έλεγα που και αυτό το είχες βγάλει άχρηστο…

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Herald είπε

Μην το δένεις και κόμπο. Το Geekbench είναι "burst" test, κάνει πολλά μικρά τεστ, ενώ το Cinebench κάνει test σε sustained load. Για αυτό και η διαφορά λόγω μνήμης στο Geekbench. Για αυτό το λόγο, στο Geekbench, θα μετρήσει το PL1 του 12900 στα 240W, ενώ εκεί ο M1 Ultra περιορίζεται. Όμως στο Cinebench (CPU rendering test), ειδικά στο multicore, θα στηριχθεί κυρίως στο PL2 του ο 12900, θα κάνει scale down δηλαδή. Από την άλλη ο M1 θα δουλεύει στο peak του.

Εν ολίγοις: Ευνοείται μεν από το memory bandwidth στο Geekbench ο M1, όμως ευνοείται κι από το  είδος του τεστ ο 12900 γιατί "φαίνεται" το PL1 step του. Από την άλλη, στο Cinebench δουλεύει κυρίως με το PL2, ενώ ο M1 Ultra συνεχίζει ακάθεκτος στο Max του. Δεν είναι γραμμική η σύγκριση δηλαδή.

Επεξ/σία από MikeKata
  • Like 1
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, AtiX είπε

Φιλε μου μια ερωτηση, αφου ο 12700 εχει ιδια αποδοση με τον Μ1 ultra, τοτε γιατι καποιος να παρει τον Μ1 Ultra και να μην παρει ενα pc με 12700 ?? Πια ειναι η διαφορα εκτος απο το λογισμικο ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...