Andreas_thess Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα σας, σήμερα διαγνώστηκα θετικός. Ενημέρωσα την εταιρεία μου, τους έστειλα το θετικό rapid test και μου είπαν ότι πρεπει να κάτσω καραντίνα 5 μέρες και την Κυριακή να ξανακάνω τεστ το οποίο αμα βγει αρνητικό θα πρέπει να γυρίσω την Δευτέρα στην εργασία μου. Στο ζουμί τώρα.. Αυτές τις μέρες που δεν θα εργαστώ, θα πάρω αναρρωτική άδεια με την οποία πληρώνομαι το 50% του ημερομισθιου? Είναι άλλο η αναρρωτική και άλλο η ειδική άδεια ασθένειας? Είδα ότι την ειδικά άδεια ασθένειας πρεπει να την δηλώσω εγώ. Ισχύει? Πληρώνομαι διαφορετικό %? ή απλα γλυτώνω από το να κάψω τις μέρες αναρρωτικής που δικαιούμαι σαν εργαζόμενος κάθε χρόνο? Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει εγώ να κάνω αίτηση για επίδομα ασθενειας ώστε να πάρω τα χρήματα που θα χάσω? Γενικα ποια ειναι η διαδικασία και τα δικαιώματα που έχω? Άμα γνωριζει καποιος θα με βοηθούσε πολύ Ευχαριστώ εκ των προτέρων
tasvar Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 https://www.protothema.gr/greece/article/1219714/eidiki-adeia-astheneias-logo-koronoiou-ilektroniki-aitisi-ston-e-efka-gia-ti-horigisi/ Δες εδώ μήπως βγάλεις άκρη.
Andreas_thess Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 39 λεπτά πριν, tasvar είπε https://www.protothema.gr/greece/article/1219714/eidiki-adeia-astheneias-logo-koronoiou-ilektroniki-aitisi-ston-e-efka-gia-ti-horigisi/ Δες εδώ μήπως βγάλεις άκρη. Προσπαθώ, λέει για εργαζομένους με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας? Ποιοι θεωρούνται τέτοιοι δεν μπορώ να καταλάβω, ούτε βλέπω κάτι τέτοιο στην συμβασή μου. Συνεπώς άμα δεν έχω τέτοια σύμβαση, δεν μπορώ να αιτηθώ ειδική άδεια λόγω covid?
tasvar Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δουλεύεις σε κάποια εταιρία. Τέτοιος είσαι. Δεν είσαι εργοδότης. αρα, ότι αναφέρει το αρθρο ισχύει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα