sirtari Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Μέχρι πρόσφατα είχα ένα μηχανικό πληκτρολόγιο razer και ήμουν αρκετά ευχαριστημένος, αλλά καταστράφηκε με δική μου ευθύνη . Αναζητώ λοιπόν μία φτηνή εναλλακτική μέχρι 40 το πολύ ευρώ. Έχω βρει αρκετά, (marvo, zeroground, aula κλπ), αλλά όλες οι κριτικές είναι αμφιλεγόμενες. Για να βοηθήσω όποιον θέλει να απαντήσει, να πω τα εξής: 1. Το πληκτρολόγιο προορίζεται ΜΟΝΟ για δακτυλογράφηση και καθόλου παιχνίδια. Μιλάμε όμως για συνεχή δακτυλογράφηση 8 με 10 ώρες κάθε μέρα. 2. Δεν με ενοχλεί καθόλου ο έντονος ήχος των πλήκτρων, ακριβώς το αντίθετο. Οπότε να υποθέσω ότι πάω για μπλε διακόπτες; (στην τιμή αυτή βέβαια μιλάμε για κλώνους). 3. Προτιμώ με διαφορά τα λεγόμενα εξόφθαλμα πλήκτρα, δηλαδή εκείνα που εξέχουν από την βάση, κυρίως για λόγους καθαρισμού. Όποια πρόταση καλοδεχούμενη καθώς το θέμα επείγει. Τώρα γράφω σε ένα μεμβράνης και ειλικρινά εάν κάποιος μάθει να δουλεύει σε μηχανικό η μεμβράνη δεν αντέχεται... 1
Nik1239 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 8 λεπτά πριν, sirtari είπε Μέχρι πρόσφατα είχα ένα μηχανικό πληκτρολόγιο razer και ήμουν αρκετά ευχαριστημένος, αλλά καταστράφηκε με δική μου ευθύνη . Αναζητώ λοιπόν μία φτηνή εναλλακτική μέχρι 40 το πολύ ευρώ. Έχω βρει αρκετά, (marvo, zeroground, aula κλπ), αλλά όλες οι κριτικές είναι αμφιλεγόμενες. Για να βοηθήσω όποιον θέλει να απαντήσει, να πω τα εξής: 1. Το πληκτρολόγιο προορίζεται ΜΟΝΟ για δακτυλογράφηση και καθόλου παιχνίδια. Μιλάμε όμως για συνεχή δακτυλογράφηση 8 με 10 ώρες κάθε μέρα. 2. Δεν με ενοχλεί καθόλου ο έντονος ήχος των πλήκτρων, ακριβώς το αντίθετο. Οπότε να υποθέσω ότι πάω για μπλε διακόπτες; (στην τιμή αυτή βέβαια μιλάμε για κλώνους). 3. Προτιμώ με διαφορά τα λεγόμενα εξόφθαλμα πλήκτρα, δηλαδή εκείνα που εξέχουν από την βάση, κυρίως για λόγους καθαρισμού. Όποια πρόταση καλοδεχούμενη καθώς το θέμα επείγει. Τώρα γράφω σε ένα μεμβράνης και ειλικρινά εάν κάποιος μάθει να δουλεύει σε μηχανικό η μεμβράνη δεν αντέχεται... Θα σου πω το πολύ δοκιμασμένο motospeed ck104 (το έχω και εγώ) βολεύει για γράψιμο τουλάχιστον εμένα χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο. Ότι και να πάρεις σε αυτά τα λεφτά πάνω κάτω τα ίδια θα είναι. 1
sirtari Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Κι εγώ για motospeed πήγαινα, αλλά με φόβισαν λίγο οι κριτικές - πολλοί λένε ότι η εταιρία έχει ρίξει την ποιότητά της, ότι τα πληκτρολόγιά της βγάζουν προβλήματα μετά από λίγους μήνες και άλλα τέτοια. Αλλά μάλλον έχει δίκιο, στο low budget δεν μπορούμε να έχουμε και τρελές απαιτήσεις...
Nik1239 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 3 λεπτά πριν, sirtari είπε Κι εγώ για motospeed πήγαινα, αλλά με φόβισαν λίγο οι κριτικές - πολλοί λένε ότι η εταιρία έχει ρίξει την ποιότητά της, ότι τα πληκτρολόγιά της βγάζουν προβλήματα μετά από λίγους μήνες και άλλα τέτοια. Αλλά μάλλον έχει δίκιο, στο low budget δεν μπορούμε να έχουμε και τρελές απαιτήσεις... Το ότι θα σου βγάλει πρόβλημα θα σου βγάλει σίγουρα δεν αντιλέγω αλλά όπως είπα 40€ και μηχανικό είναι όσο κρατήσει καλά είναι. Και το δικό μου έβγαλε θέμα πάνω στον χρόνο αλλά το ψιλό έφτιαξα προς το παρόν με λίγο γράσο (δεν περίμενα να δουλέψει μετά από αυτό 😛). Πάρτο και όσο σου βγάλει , φίλος με ένα zeroground στα ίδια περίπου χρήματα γκρινιάζει για τα switches πάνω στον χρόνο και αυτός. 1
demmian Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) καλησπερα, εγω μετα απο πολυ ψαξιμο πηρα αυτο https://www.amazon.de/gp/product/B07BB9BJVR/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o04_s00?ie=UTF8&psc=1 πολυ ευχαριστημενος μεχρι στιγμης, το εχω κοντα 4 μηνες. πολυ ομορφο κ ωραια αισθηση. εργαζομαι ως εκπαιδευτικος στον ιδιωτικο τομεα κ γραφω συνεχεια σημειωσεις κλπ. κανενα παραπονο ως τωρα. δεν ηθελα να δωσω 100ε + για μηχανικο πληκτρολογιο κ με φοβισαν κ εμενα οι κριτικες motospeed. μολις ειδα οτι ανεβηκε λιγο η τιμη του, το ειχα παρει 40ε ακριβως, τωρα ειναι στα 46.. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2022 από demmian 2
sirtari Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δείχνει στιβαρό και ποιοτικό, αλλά λάθος δικό μου, ξέχασα να αναφέρω ότι το αριθμητικό πληκτρολόγιο μού είναι απαραίτητο, άρα δεν μπορώ να πάω σε λύση μικρότερου πληκτρολογίου. Βέβαια εάν είσαι ευχαριστημένος από την μάρκα, μπορώ να δω και άλλα προϊόντα της,,,
trelaras22 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 3 ώρες πριν, sirtari είπε Μέχρι πρόσφατα είχα ένα μηχανικό πληκτρολόγιο razer και ήμουν αρκετά ευχαριστημένος, αλλά καταστράφηκε με δική μου ευθύνη . Αναζητώ λοιπόν μία φτηνή εναλλακτική μέχρι 40 το πολύ ευρώ. Έχω βρει αρκετά, (marvo, zeroground, aula κλπ), αλλά όλες οι κριτικές είναι αμφιλεγόμενες. Για να βοηθήσω όποιον θέλει να απαντήσει, να πω τα εξής: 1. Το πληκτρολόγιο προορίζεται ΜΟΝΟ για δακτυλογράφηση και καθόλου παιχνίδια. Μιλάμε όμως για συνεχή δακτυλογράφηση 8 με 10 ώρες κάθε μέρα. 2. Δεν με ενοχλεί καθόλου ο έντονος ήχος των πλήκτρων, ακριβώς το αντίθετο. Οπότε να υποθέσω ότι πάω για μπλε διακόπτες; (στην τιμή αυτή βέβαια μιλάμε για κλώνους). 3. Προτιμώ με διαφορά τα λεγόμενα εξόφθαλμα πλήκτρα, δηλαδή εκείνα που εξέχουν από την βάση, κυρίως για λόγους καθαρισμού. Όποια πρόταση καλοδεχούμενη καθώς το θέμα επείγει. Τώρα γράφω σε ένα μεμβράνης και ειλικρινά εάν κάποιος μάθει να δουλεύει σε μηχανικό η μεμβράνη δεν αντέχεται... Η γνώμη μου είναι να κάνεις λίγη υπομονή, ωστενα μπορέσει ν ανέβεις σε budget τόσο, οσο ν αποφύγεις τους outemu διακόπτες, ιδίως αν το θέλεις για δουλειά, δακτυλογράφηση. Οι συγκεκριμένοι σύντομα αρχίσουν να διπλοκλικάρουν ή α χάνουν πατήματα, αποδεδειγμένα, καλύτερα μεμβράνη και βαρετό γράψιμο, αλλα σωστό, παρά αυτό το πράγμα. Έχω φάει χρήματα σε κινεζιές, μιλάω απο προσωπική εμπειρία, αλλα κι εμπειρία φίλων που, αρεσκόμενοι στη μηχανική αίσθηση και στον ωραίο ήχο, φάγαμε λεφτά, αλλα δουλειά δεν έγινε. Αν έχεις την υπομονή και φτάσεις μέχρι τα 65 πας εδώ: https://www.skroutz.gr/s/31451263/Sharkoon-Skiller-SGK3-Gaming-Μηχανικό-Πληκτρολόγιο-με-Kailh-Blue-διακόπτες-και-RGB-φωτισμό-Αγγλικό-US-Λευκό.html Οι Kailh διακόπτες είναι σαφώς αναβάθμιση απ τους κινέζικους στο budget που κοιτάς, κι έχεις τις πιθανότητες με το μέρος σου οτι θα κάνεις τη δουλειά σου για καιρό απροβλημάτιστα. 5 λεπτά πριν, trelaras22 είπε Η γνώμη μου είναι να κάνεις λίγη υπομονή, ωστενα μπορέσει ν ανέβεις σε budget τόσο, οσο ν αποφύγεις τους outemu διακόπτες, ιδίως αν το θέλεις για δουλειά, δακτυλογράφηση. Οι συγκεκριμένοι σύντομα αρχίσουν να διπλοκλικάρουν ή α χάνουν πατήματα, αποδεδειγμένα, καλύτερα μεμβράνη και βαρετό γράψιμο, αλλα σωστό, παρά αυτό το πράγμα. Έχω φάει χρήματα σε κινεζιές, μιλάω απο προσωπική εμπειρία, αλλα κι εμπειρία φίλων που, αρεσκόμενοι στη μηχανική αίσθηση και στον ωραίο ήχο, φάγαμε λεφτά, αλλα δουλειά δεν έγινε. Αν έχεις την υπομονή και φτάσεις μέχρι τα 65 πας εδώ: https://www.skroutz.gr/s/31451263/Sharkoon-Skiller-SGK3-Gaming-Μηχανικό-Πληκτρολόγιο-με-Kailh-Blue-διακόπτες-και-RGB-φωτισμό-Αγγλικό-US-Λευκό.html Οι Kailh διακόπτες είναι σαφώς αναβάθμιση απ τους κινέζικους στο budget που κοιτάς, κι έχεις τις πιθανότητες με το μέρος σου οτι θα κάνεις τη δουλειά σου για καιρό απροβλημάτιστα. Ακόμη, με μικρή επιφύλαξη, μπορείς να δεις κι αυτό: https://www.skroutz.gr/s/11945744/Patriot-Viper-730-Gaming-Μηχανικό-Πληκτρολόγιο-με-Kailh-Brown-διακόπτες-και-Φωτιζόμενα-πλήκτρα-Αγγλικό-UK.html Δεν το ξέρω προσωπικά, σε αντίθεση με το παραπάνω, ωστόσο είναι οικονομικότερο, κι οι καφέ διακόπτες είναι πολύ πολύ καλοί, οι μπλε ποιό θορυβώδης, ωστόσο κι οι καφέ την έχουν την αίσθηση του πατήματος που ψάχνεις ξεκάθαρα, στα δικά μου γούστα τους προτιμώ ακόμη και για γράψιμο.
sirtari Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Ευχαριστώ για τις προτάσεις, είναι αλήθεια ότι με προβλημάτισαν και θα τις ψάξω περισσότερο...
boombastik Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Με kaihl Switches blue, χωρίς φωτάκια και καλή ποιότητα πλαστικών πλήκτρων ώστε να μην σπάνε τα κουμπιά δες και το k81 της gigabyte 40euro από eshop. - https://www.e-shop.gr/gigabyte-force-k81-gaming-mechanical-keyboard-blue-switch-p-PER.942563 Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2022 από boombastik 1
AmixReckless Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δεν θα σου προτεινα Motospeed.Ειχα κακη εμπειρια με 3 πληκτρολογια.Σε αυτα τα λεφτα μπορεις να δεις το Sharkoon Skille SGK30 με μπλε διακοπτες. Υπαρχει και ενα σχετικο βιντεο απο τους Hardware Busters. 1
Neo106 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Εγω σου προτεινω αυτο https://www.droidshop.gr/product/philips-ensyrmato-michaniko-pliktrologio-spk8614-ambigl/ Ουσιαστικα ειναι rebrand απο AULA, αλλα με Phillips εγγυηση. Εχει παιξει και φτηνοτερα, στα 2 χρονια λογικης χρησης δεν εβγαλε το παραμικρο, τελικα το εδωσα γιατι απλα το βαρεθηκα. 1
andreaspA Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Στις 8/3/2022 στις 5:53 ΜΜ, sirtari είπε Μέχρι πρόσφατα είχα ένα μηχανικό πληκτρολόγιο razer και ήμουν αρκετά ευχαριστημένος, αλλά καταστράφηκε με δική μου ευθύνη . Αναζητώ λοιπόν μία φτηνή εναλλακτική μέχρι 40 το πολύ ευρώ. Έχω βρει αρκετά, (marvo, zeroground, aula κλπ), αλλά όλες οι κριτικές είναι αμφιλεγόμενες. Για να βοηθήσω όποιον θέλει να απαντήσει, να πω τα εξής: 1. Το πληκτρολόγιο προορίζεται ΜΟΝΟ για δακτυλογράφηση και καθόλου παιχνίδια. Μιλάμε όμως για συνεχή δακτυλογράφηση 8 με 10 ώρες κάθε μέρα. 2. Δεν με ενοχλεί καθόλου ο έντονος ήχος των πλήκτρων, ακριβώς το αντίθετο. Οπότε να υποθέσω ότι πάω για μπλε διακόπτες; (στην τιμή αυτή βέβαια μιλάμε για κλώνους). 3. Προτιμώ με διαφορά τα λεγόμενα εξόφθαλμα πλήκτρα, δηλαδή εκείνα που εξέχουν από την βάση, κυρίως για λόγους καθαρισμού. Όποια πρόταση καλοδεχούμενη καθώς το θέμα επείγει. Τώρα γράφω σε ένα μεμβράνης και ειλικρινά εάν κάποιος μάθει να δουλεύει σε μηχανικό η μεμβράνη δεν αντέχεται... Με εχει βολεψει απιστευτα. Και το πληκτρολογιο και το mouse. Εχω παρει και σφραγισμενο σετ και το κραταω backup. https://www.e-shop.gr/pliktrologio-microsoft-wireless-desktop-850-gr-p-PER.570925 1
sirtari Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Παιδιά τελικά πήρα το coolermaster ck550 και πράγματι δείχνει πολύ καλό και ποιοτικό, δεν έχει βέβαια cherry mx αλλά ο ήχος του είναι καλός όπως και η εργονομία του. Το πρόβλημά μου είναι με το λογισμικό το - αμέσως μετά από την εγκατάσταση και όταν πατάω την συντόμευση για να ανοίξει γυρίζει το κυκλάκι και γράφει initialization. Εάν κάποια στιγμή ανοίξει το software δεν λειτουργεί καμμία επιλογή και μετά από ώρα μού γράφει ότι το πρόγραμμα δεν αποκρίνεται... Κάποια στιγμή μάλιστα γράφοντας εδώ το μήνυμα κόλλησε και το πληκτρολόγιο και δεν μπορούσα να γράψω. Εκτός από το να εγκαταστήσω ξανά το πρόγραμμα ή να κάνω επανεκκίνηση έχετε κάποια άλλη ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα