basilis_k6 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Τι θέλει να πει αυτο το αρθρο? Οτι εμεις θα πληρώσουμε πανάκριβο ρευμα λογω αυξησεων αλλα η δεη αντι να μας δωσει και εμας φθηνο ρευμα, θα βαλει κερδη στην τσεπη?! https://www.bankingnews.gr/energeia/articles/614011/ta-yperkerdi-tis-dei-apo-ton-ligniti-ton-martio-i-kwh-tha-ypologistei-pros-0-60-evro-apo-0-30-evro-tou-fevrouariou Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2022 από basilis_k6
sphinxgr Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 5 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε Τι θέλει να πει αυτο το αρθρο? Οτι εμεις θα πληρώσουμε πανάκριβο ρευμα λογω αυξησεων αλλα η δεη αντι να μας δωσει και εμας φθηνο ρευμα, θα βαλει κερδη στην τσεπη?! https://www.bankingnews.gr/energeia/articles/614011/ta-yperkerdi-tis-dei-apo-ton-ligniti-ton-martio-i-kwh-tha-ypologistei-pros-0-60-evro-apo-0-30-evro-tou-fevrouariou Το ερώτημα ειναι άλλο. Ποιος καθορίζει στη ΔΕΗ την τιμή πώλησης της KWh?
nickol-us Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Το άρθρο που παραθέτεις αυτό λέει, αν ισχύει δεν είμαι σε θέση να το διασταυρώσω. Πάντως ξεκάθαρα λέει οτι η ΔΕΗ πλέον παράγει κιλοβατόρες με ~150 ευρώ ενώ τις πουλάει με ~426 ευρώ. Αναφορά σε κείμενο Το συνολικό κόστος της ΔΕΗ για τη χρήση λιγνιτικών μονάδων υπολογίζεται σε 150 ευρώ ανά Mwh. Σήμερα η αμοιβή της επιχείρησης ήταν 426,90 ευρώ ανά Mwh. Τα κέρδη της ΔΕΗ υπολογίζονται ανά ημέρα περίπου σε 270 ευρώ ανά Mwh. Αν συνεχιστεί το ράλι των τιμών του φυσικού αερίου υψηλότερα των 300 ευρώ ανά Mwh και την ίδια στιγμή αυξηθεί η παραγωγή ενέργειας του λιγνίτη η ΔΕΗ θα σημειώνει ουρανοκατέβατα κέρδη σε βάρος των καταναλωτών και των επιχειρήσεων.
logokrimenos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Μύστη μου η μετοχή της ΔΕΗ είναι στα ύψη και τα golden boys έπιασαν τα bonus τους. Μονο αυτό πρέπει να σε νοιάζει και να νιώθεις περήφανος! Τώρα τι να λέμε που θα δώσουμε και 200€ παραπάνω το μήνα στο ρεύμα?
jcd313 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Η ΔΕΗ παράγει με λιγνιτικά και με αέριο σήμερα. Τα λιγνιτικά είναι όντως κοντά στο 150, αλλά το αέριο 200-250+++. Και μετά η ΔΕΗ πουλάει (ως ΔΕΗ παραγωγή) και αγοράζει (ως ΔΕΔΔΗΕ) στην χονδρεμπορική με ότι τιμή προκύψει (δεν έχει σημασία) και τελικά μας πουλάει με 180 Ε/MWH στο σταθερό τιμολόγιο. Για πείτε μου ρε παιδιά που προκύπτει υπερκέρδος? Εγώ λέω αν όλοι πηγαίναμε στο σταθερό της ΔΕΗ, η ΔΕΗ θα έμπαινε μέσα. Αυτά τα άρθα πιθανώς να έχουν κάποιους ιδιώτες παραγωγούς από πίσω, που τους συμφέρει η τιμή της χονδρεμπορικής να είναι στα 600 E/MWH. Η ΔΕΗ δεν ωφελείται όμως τη στιγμή που τελικά μας πουλάει στα 180. ΥΓ. Φύγετε από το οικιακό Γ1 τιμολόγιο όσο είναι καιρός! Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2022 από jcd313 3
phanispal Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 4 λεπτά πριν, logokrimenos είπε Μύστη μου η μετοχή της ΔΕΗ είναι στα ύψη και τα golden boys έπιασαν τα bonus τους. Μονο αυτό πρέπει να σε νοιάζει και να νιώθεις περήφανος! Τώρα τι να λέμε που θα δώσουμε και 200€ παραπάνω το μήνα στο ρεύμα? Το θέμα είναι αν όλο αυτό αποδειχθεί ικανό να μειώσει την επισκεψιμότητα εσού και των ομοίων σου στους γνωστούς οίκους. Αυτά είναι τα σοβαρά προβλήματα.
NikosKallithea Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 18 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε Τι θέλει να πει αυτο το αρθρο? Οτι εμεις θα πληρώσουμε πανάκριβο ρευμα λογω αυξησεων αλλα η δεη αντι να μας δωσει και εμας φθηνο ρευμα, θα βαλει κερδη στην τσεπη?! https://www.bankingnews.gr/energeia/articles/614011/ta-yperkerdi-tis-dei-apo-ton-ligniti-ton-martio-i-kwh-tha-ypologistei-pros-0-60-evro-apo-0-30-evro-tou-fevrouariou Οταν η δεη ηταν δημόσια ολοι την εβριζαν, τωρα το παιχνίδι το παίζουν οι μέτοχοι και τα χρηματιστήρια. Παει πέταξε το πουλάκι
TheoAlex50 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Φίλε μου το μόνο σίγουρο είναι ότι η ΔΕΗ κερδισμένη είναι ότι και να γίνει. Εσύ είσαι αυτός που θα πληρώσει την διαφορά σε περίπτωση μη επάρκειας-υψηλής τιμής η οτιδήποτε άλλο παίζει και ανεβαίνει τόσο η τιμή.
korakios Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 14 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Οταν η δεη ηταν δημόσια ολοι την εβριζαν εννοείται και με επιχειρήματα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις