marksk Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 4-5fan, water cooler, 2 δίσκους Τα δύο φαν με led
dpolal Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, marksk είπε Vm και όχι dedicated γιατί θα τρέχω ένα vm με Linux και ένα home assistant. Τρέξε κανονικά τον ubuntu server πάνω στο μηχάνημα προκειμένου να εκμεταλευτεί το 100% των resources και φόρτωσε εκεί ένα VM για το home assistant. Δεν υπάρχει λόγος να έχεις ένα ακόμα λειτουργικό που θα κάθεται να καταναλώνει πόρους μόνο και μόνο για να τρέχεις 2 VM σε αυτό.
@11h Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 περίπου 50W μετρημένα στον τοίχο εκαιγε i5 3470/B75/16GB/Debian που χρησιμοποιούσα ως home server (με το UPS +15W). Ένα NAS που είχα με G3220/H81/4GB έκαιγε περίπου 40W (+UPS, δίσκους). Δεν θα ξαναέστηνα κανένα απο αυτά για 24/7. Θόρυβος, θερμοκρασίες το καλοκαίρι, κατανάλωση, αξιοπιστία, take a pick. Κάτι σε SoC βρες, και ας θυσιάσεις κάτι σε δυνατότητες.
jgeorgiou Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, marksk είπε 4-5fan, water cooler, 2 δίσκους Τα δύο φαν με led Να ξέρεις ότι πάνω από τα μισά Watt τα καταναλώνουν αυτά με την μητρική/μνήμη. Επίσης ένα 80+ bronze τροφοδοτικό έχει 85% efficiency οπότε το 15% γίνεται θερμότητα στην περίπτωση σου από τα 50W τα 7-8W τα χάνεις λόγω τροφοδοτικού. Ο κακομοίρης ο Ι5 μια χαρά χαμηλά watt ζητάει με τόσα μπιχλιμπιδια. Γιατί έχεις υδρόψυξη και LEDs? Αυτά καίνε υπερβολικά υψηλό ποσοστό στην περίπτωση σου. Επίσης οι μηχανικοί δίσκοι κατανάλώνουν πολλά λ'ογω μοτερ. (όταν λέω πολλά εννοώ στην δική σου περίπτωση που θέλεις να πέσεις κάτω από τα 50W σαν σύνολο) Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2022 από jgeorgiou
marksk Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 33 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Γιατί έχεις υδρόψυξη και LEDs? Αυτά καίνε υπερβολικά υψηλό ποσοστό στην περίπτωση σου. Επίσης οι μηχανικοί δίσκοι κατανάλώνουν πολλά λ'ογω μοτερ. (όταν λέω πολλά εννοώ στην δική σου περίπτωση που θέλεις να πέσεις κάτω από τα 50W σαν σύνολο) Γιατί ήταν το βασικό pc πριν 9 χρόνια. Μηχανικό λόγω plex, δε γίνεται διαφορετικά. οπότε ε΄δω είμαι σε κατανάλωση, άντε να πέσω καμιά 10ρια watt. Δεν πιστεύω να αξίζει να δώσω 250 για να πέσω άλλα 15 watt οπότε άντε να δούμε τι θα κάνουμε. 1
jmirko15 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Στις 8/3/2022 στις 10:53 ΠΜ, marksk είπε Καλημέρα Στο σπίτι μου τρέχω σε vm Ubuntu server με διάφορες υπηρεσίες. Plex media server, nextcloud,radarr sickchill και διάφορα άλλα. Το pc δουλεύει αρκετές ώρες τη μέρα. Έχω μπει στο λούκι του home assistant που έχω στήσει σε ένα raspberry pi. Θέλω να στήσω ένα καινούργιο pc που να τα τρέχει όλα αυτά σε vm λογικά. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ο transcoder του plex που χρειάζεται να έχει ισχύ. Το μηχάνημα αυτό θα τρέχει 24/7 οπότε θέλω χαμηλή κατανάλωση. Βέβαια θέλω να κρατήσω το κόστος αγοράς χαμηλά. Οπότε τι θα προτείνατε μεταχειρισμένο ή καινούριο. Μιλάμε για mobo ram CPU . Ram όχι πάνω από 8 giga και CPU κάτι σε τετραπύρηνο. Από την άλλη έχω και ένα pc με i5 2500k z68 μητρική της gigabyte και 16 GB ram. Μήπως να πάρω CPU μεταχειρισμένο 4 γενιάς; Πείτε καμιά ιδέα . Ευχαριστώ Εγώ έχω διάφορους server σπίτι που τρέχουν 24/7 αλλά για nextcloud/jellyfin κτλ κτλ έχω ένα NUCάκι. Σκυλί είναι. Δεν κάνω transcoding όμως! Μόνο direct stream.. Έχω και ένα HP N36L σαν seedbox που ακόμα και εκείνο τρέχει μια χαρά medusa/jackett/jellyfin/etc και streamάρω απευθείας χωρίς κανένα θέμα..
marksk Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Εγώ τα τρέχω στο κύριο pc που είναι με ryzen 3700x + gpu. δε μου χρειάζονται να τρέχουν 24/7 οπότε είμαι οκ. τώρα τρέχω και home assistant στο rpi και πρέπει να είναι 24/7. έλεγα να τα μαζέψω όλα σε ένα κάπως.
SabotazNic Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Στις 9/3/2022 στις 8:27 ΜΜ, marksk είπε Στον τοίχο τα μετράω, περίπου 50w. Καλά εμένα ο 3700χ κάτω από 100 δεν πέφτει με τίποτα το pc. /offtopic Ετσι απο περιεργεια, τι σου δειχνει στο hwinfo64? Τα 77 τα εφτασα παιζοντας lost ark. Απο εκει και περα Power save plan στο mining
marksk Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 4 ώρες πριν, SabotazNic είπε /offtopic Ετσι απο περιεργεια, τι σου δειχνει στο hwinfo64? Τα 77 τα εφτασα παιζοντας lost ark. Απο εκει και περα Power save plan στο mining
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα