marksk Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Καλημέρα Στο σπίτι μου τρέχω σε vm Ubuntu server με διάφορες υπηρεσίες. Plex media server, nextcloud,radarr sickchill και διάφορα άλλα. Το pc δουλεύει αρκετές ώρες τη μέρα. Έχω μπει στο λούκι του home assistant που έχω στήσει σε ένα raspberry pi. Θέλω να στήσω ένα καινούργιο pc που να τα τρέχει όλα αυτά σε vm λογικά. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ο transcoder του plex που χρειάζεται να έχει ισχύ. Το μηχάνημα αυτό θα τρέχει 24/7 οπότε θέλω χαμηλή κατανάλωση. Βέβαια θέλω να κρατήσω το κόστος αγοράς χαμηλά. Οπότε τι θα προτείνατε μεταχειρισμένο ή καινούριο. Μιλάμε για mobo ram CPU . Ram όχι πάνω από 8 giga και CPU κάτι σε τετραπύρηνο. Από την άλλη έχω και ένα pc με i5 2500k z68 μητρική της gigabyte και 16 GB ram. Μήπως να πάρω CPU μεταχειρισμένο 4 γενιάς; Πείτε καμιά ιδέα . Ευχαριστώ
jgeorgiou Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) o 12100 με την ενσωματωμένη έχει "τεράστια" ισχύ που υποστηρίζει 4K transoding ενώ το "πακέτο" ram/motherboard/cpu θα σου καταναλώνει γύρω στα 40W μέσο όρο εν λειτουργία στην πραγματικότητα. Αν θες υψηλό perf/watt υποχρεωτικά πας σε τελευταία τεχνολογια. Μια άλλη λύση αλλά αμφιβάλω για 4Κ transcoding (μάλλον ως 1080) είναι αυτό 9 ώρες πριν, marksk είπε Μήπως να πάρω CPU μεταχειρισμένο 4 γενιάς; Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2022 από jgeorgiou 1
marksk Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Είναι λίγο παραπάνω από το budget που θα ήθελα να δώσω και θα πάει τζάμπα καθώς είναι πολύ δυνατός για τη χρήση που θέλω. Θα με βολεύει κάτι σε sff ή πολύ μικρό για να το παρατήσω σε μια γωνιά ξεχασμένο. Θέλω να παίρνει έναν HDD όμως
jgeorgiou Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 4 ώρες πριν, marksk είπε Είναι λίγο παραπάνω από το budget που θα ήθελα να δώσω και θα πάει τζάμπα καθώς είναι πολύ δυνατός για τη χρήση που θέλω. Θα με βολεύει κάτι σε sff ή πολύ μικρό για να το παρατήσω σε μια γωνιά ξεχασμένο. Θέλω να παίρνει έναν HDD όμως Αν θες 4Κ transoding τοτε δεν θα πάει τσάμπα , κάτι λιγότερο δεν θα είναι αρκετο 4 ώρες πριν, marksk είπε transcoder του plex θες 4Κ?
marksk Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Προς το παρόν όχι. Στην τωρινή κατάσταση πολύ σπάνια να κάνει κάποια συσκευή transcode. Παλιά όλα έτρεχαν στον i5 χωρίς πρόβλημα. Τζάμπα δεν είπαμε δε θέλω να ξεπεράσω τα 250€ και ας είναι κάτι μεταχειρισμένο. Διαφορετικά στήνω ένα καινούριο pc
jgeorgiou Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) για 1080 πας σε I3 10100 + φθηνότερη H510 έτσι σου βγαίνει το κόστος αλλά θα ζοριστεί στο 4Κ Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2022 από jgeorgiou
marksk Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Σε μοντέλα T ψάχνω για χαμηλό tdp Χοντρικά με βλέπω 60-70 mobo 30 ram Και 100+ cpu για mini μητρική βλέπω 150+ η φτηνότερη στο skroutz
jgeorgiou Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 5 λεπτά πριν, marksk είπε Σε μοντέλα T ψάχνω για χαμηλό tdp Χοντρικά με βλέπω 60-70 mobo 30 ram Και 100+ cpu για mini μητρική βλέπω 150+ η φτηνότερη στο skroutz οι σύγχρονοι Ι3 έχουν πολύ έξυπνο σύστημα χρονισμού και στην δική σου περίπτωση ακόμη ο "συμβατικός" Ι3 12100 που έχει 60W tdp αμφιβάλω αν σου έχει μέση κατανάλωση 30w. 1
samtwo Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Εφόσον θα χρησιμοποιήσεις plex έστω και αν δεν κάνεις τώρα 4κ transcoding επειδή στο μέλλον πιθανόν να χρειαστείς να κάνεις καλό είναι να μπορεί το σύστημα σου. Εάν έχεις plex pass τότε θα μπορείς να κάνεις ακόμα και 4κ hardware transcoding με Intel cpu 7γενειάς και μετά αν θυμάμαι καλά χωρίς να επιβαρύνεις καθόλου την cpu. Εγώ για παράδειγμα με τον i7 8700 ενώ κάνει το plex 4Κ hardware transcoding ο επεξεργαστής δεν καταλαβαίνει κάτι είναι στο 2% σε χρήση από το plex τίποτα δηλαδή. Δεν χρειάζεται να πας σε Τ cpu δεν θα σου μειώσει την κατανάλωση σε ρεύμα απλά θα έχεις όριο στη μέγιστη μόνο κατανάλωση η οποία θα για πολύ λίγο κάποιες φορές και ο Τ θα καίει μεν λιγότερο όταν ζορίζεται αλλά θα κάνει και περισσότερη ώρα να ολοκληρώσει τις διεργασίες. Ενδεικτικά εγώ με τον i7 8700 και 2 δίσκους 7200 rpm και έναν 5400rpm έχω idle 15-20% κατανάλωση 38-40watt. Τρέχω και ένα Windows vm μεταξύ άλλων. Γενικότερα καλό είναι να έχεις δυνατή σχετικά cpu γιατί όλο και κάτι θα προσθέτεις με τον καιρό. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2022 από samtwo 1
marksk Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 ο i5 βλέπω σε idle έχει 55-60w το pc με auto settings . οι πυρήνες σταματάνε στο 16 και αν χρειαστεί boostarei στο 4.3 Μπορώ να το ρίξω λίγο ακόμα ;
dpolal Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Στις 8/3/2022 στις 10:53 ΠΜ, marksk είπε Θέλω να στήσω ένα καινούργιο pc που να τα τρέχει όλα αυτά σε vm λογικά. Από τι στιγμή που θα στήσεις dedicated pc για αποιό λόγο να τρέχεις εκεί τον ubuntu server σε vm και όχι απευθείας ;;;; 1
jgeorgiou Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, marksk είπε ο i5 βλέπω σε idle έχει 55-60w το pc με auto settings . οι πυρήνες σταματάνε στο 16 και αν χρειαστεί boostarei στο 4.3 Μπορώ να το ρίξω λίγο ακόμα ; Εννοείς όλο το pc 55-60w ή μονο η cpu? Εμένα ο Ι5 11500 πέφτει και χαμηλότερα (γενικά το σωστό είναι να μετράμε από τοίχο γιατί αυτό άλλωστε μας ενδιαφέρει) Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2022 από jgeorgiou
SabotazNic Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 5 ώρες πριν, marksk είπε ο i5 βλέπω σε idle έχει 55-60w το pc με auto settings . οι πυρήνες σταματάνε στο 16 και αν χρειαστεί boostarei στο 4.3 Μπορώ να το ρίξω λίγο ακόμα ; Μεσα απο τις ρυθμισεις του power plan γενικα μπορεις να το ριξεις. idle 3700x τον εχω στα 25w, αλλιως παιζει στα ~50
marksk Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Στον τοίχο τα μετράω, περίπου 50w. Καλά εμένα ο 3700χ κάτω από 100 δεν πέφτει με τίποτα το pc. Μιλάμε μετρημένα στην πρίζα και όχι ότι λένε οι εφαρμογές. Vm και όχι dedicated γιατί θα τρέχω ένα vm με Linux και ένα home assistant. Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2022 από marksk
jgeorgiou Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, marksk είπε Στον τοίχο τα μετράω, περίπου 50w. ΔΕν ξέρω τι έχεις μέσα LED , hard disk , fans , ενδεχομένως η cpu σου να είναι στο μισό από αυτό που βλέπεις στον τοίχο Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2022 από jgeorgiou
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα