tinapo Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Σε ένα δίσκο είχα win7 Σε έναν άλλο δίσκο εγκατέστησα τα win10 χωρίς να είναι όμως συνδεδεμένος αυτός των win7. Χρησιμοποιούσα και τα δύο λειτουργικά μέχρι να βεβαιωθώ για τα 10άρια Έκανα format τον δίσκο των win7 και το έβγαλα (μετά από κάποιες μέρες) δεν ξεκινούσε ο υπολογιστής και έβγαζε το μήνυμα: Error loading OS BOOTMGR is missing Press Ctrl+Alt+Delete to restart Με το που σύνδεσα ξανά τον άδειο δίσκο ξεκίνησε κανονικά Πως μπορώ να το διορθώσω και να βγάλω τον άδειο δίσκο; Στο msconfig έχει μόνο τα 10άρια Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Μάλλον έχει μπει ο bootloader στον άλλο δίσκο. Για μένα, πάρε backups, άσε επάνω μόνο τον δίσκο που θες να έχεις τα 10 και κάνε καθαρή εγκατάσταση τα 10. όρισε και το BIOS να κάνει Boot από τον δίσκο αυτό και αφού τελειώσεις με drivers/updates κτλ γύρνα και τα backup πίσω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 σε πρόβλημα που είχα με bootloader σε MBR δίσκο είχα τρέξει τις παρακάτω εντολές Άσε μόνο τον δίσκο που σε ενδιαφέρει επάνω Μπουταρε από το μέσον εγκατάστασης Επέλεξε επιδιόρθωση του υπολογιστή και από την γραμμή εντολών ( cmd) τρέξε πατώντας εντερ κάθε φορά bootrec /fixmbr bootrec /fixboot bootrec /rebuildbcd αν ο δίσκος είναι GPT δες μήπως με αυτό https://www.dell.com/support/kbdoc/el-gr/000124331/how-to-repair-the-efi-bootloader-on-a-gpt-hdd-for-windows-7-8-8-1-and-10-on-your-dell-pc Δεν το έχω δοκιμάσει 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Μπορεις επισης να κρατησεις αυτον τον ενα δισκο με τα 10, να τον βαλεις πρωτο στη σειρα εκκινησης στο bios, να εκκινησεις με ενα iso των 10 και να επιλεξεις startup repair για να σου βαλει τον bootloader (γιατι αυτο εχει ο παλιος δισκος και οχι ο καινουριος) και σε αυτον. Αν δεν στον βαλει, τοτε να ψαχτεις για το πως θα τον βαλεις με το χερι. 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tinapo Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Όταν έκανα εγκατάσταση των 10 δεν ήταν συνδεδεμένος ο δίσκος με τα 7άρια και ξεκινούσε Εκείνο που παρατήρησα μετά την εγκατάσταση ήταν ότι η ονομασίες των δίσκων που έβαζα διαδοχικά δεν είχαν τα πρώτα γράμματα (D, E, F...) αλλά (H, K, ...) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, tinapo είπε Όταν έκανα εγκατάσταση των 10 δεν ήταν συνδεδεμένος ο δίσκος με τα 7άρια και ξεκινούσε Αυτο παρατηρησα οτι το ειπες και στην αρχη, αλλα ξεχασα να το κανω quote. Δεν γινεται να μπηκε ο bootloader σε αλλο δισκο που δεν ηταν συνδεδεμενος κατα την εγκατασταση του λειτουργικου, εκτος αν καποιο μεταγενεστερο update των 10 ή καποια αλλη διαδικασια τον εβαλε αργοτερα εκει επειδη ο συγκεκριμενος δισκος ηταν ο πρωτος δισκος στη σειρα εκκινησης. Και σε μενα εχει τυχει να εγκαταστησω λινουξ απο στικακι και απο παραβλεψη μου να μπει ο bootloader στο στικακι, οποτε το συστημα να μπορει να εκκινησει σε λινουξ μονο οταν το στικακι ηταν συνδεδεμενο. Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2022 από jim_p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Είναι SSD; Αν ναι, μπορείς να του κάνεις κάνα τεστ; Μου έχει τύχει σε Samsung 860 evo SSD να χάνει τον Bootloader σε αρκετά PC (πιθανή κακή παρτίδα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tinapo Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 41 λεπτά πριν, comfuzio είπε Είναι SSD; Αν ναι, μπορείς να του κάνεις κάνα τεστ; Μου έχει τύχει σε Samsung 860 evo SSD να χάνει τον Bootloader σε αρκετά PC (πιθανή κακή παρτίδα). Είναι ο CRUCIAL CT500MX Δεν βρήκα κάποια προβλήματα με Crucial Storage Executive, HD Sentinel Πρέπει να τρέξω κάποιο άλλο; Ένα πρόβλημα που έχω με αυτόν τον CRUCIAL είναι ότι δεν μπορώ να κάνω Update το firmware. Μέσα από το Crucial Storage Executive μου βγάζει μήνυμα ότι δεν το επιτρέπει ο δίσκος Με εκκίνηση από μέσο αναβάθμισης μου έβγαλε μήνυμα ότι έγινε η αναβάθμιση αλλά όταν έκανα έλεγχο είχε πάλι το παλιό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Βασικά σε μένα τότε με τους Samsung έκανα setup όλα καλά με drivers κτλ και την επόμενη το πρωί ο δίσκος ήταν άδειος, στα HD Sentinel κτλ ήταν 100% health και δεν μας του άλλαζε το κατάστημα, έπρεπε να το κάνουμε video για να μας του αλλάξουν τελικά. Γι'αυτό λέω ένα Backup, clean install με μόνο αυτόν και δώσε του μερικές μέρες να δεις πως θα πάει, κράτα και λεπτομέρειες ίσως τον πας για RMA αν είναι ίδια περίπτωση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tinapo Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, comfuzio είπε Βασικά σε μένα τότε με τους Samsung έκανα setup όλα καλά με drivers κτλ και την επόμενη το πρωί ο δίσκος ήταν άδειος, στα HD Sentinel κτλ ήταν 100% health και δεν μας του άλλαζε το κατάστημα, έπρεπε να το κάνουμε video για να μας του αλλάξουν τελικά. Γι'αυτό λέω ένα Backup, clean install με μόνο αυτόν και δώσε του μερικές μέρες να δεις πως θα πάει, κράτα και λεπτομέρειες ίσως τον πας για RMA αν είναι ίδια περίπτωση Ο δίσκος δουλεύει μια χαρά εδώ και 3 μήνες. Μέχρι πριν 20 μέρες είχα και τα 2 λειτουργικά αλλά τα 7άρια δεν τα χρησιμοποιούσα πια αφού όλα τρέχαν κανονικά στα 10άρια και έτσι έκανα φορμάτ στον δίσκο τους και όταν μετά από μέρες πήγα να τον βγάλω εμφανίστηκε το πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, tinapo είπε Ο δίσκος δουλεύει μια χαρά εδώ και 3 μήνες. Μέχρι πριν 20 μέρες είχα και τα 2 λειτουργικά αλλά τα 7άρια δεν τα χρησιμοποιούσα πια αφού όλα τρέχαν κανονικά στα 10άρια και έτσι έκανα φορμάτ στον δίσκο τους και όταν μετά από μέρες πήγα να τον βγάλω εμφανίστηκε το πρόβλημα. Είναι διαφορετική περίπτωση τότε από αυτά έχω δει, πιθανό να σου έσβησε κάποιο update τον Bootloader αν είδε ότι υπάρχουν 2 σε 2 hdds, είδες αυτό που είπε ο hp8? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tinapo Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, comfuzio είπε είδες αυτό που είπε ο hp8? δεν έκανα ακόμη κάτι-τρεξίματα και δεν θέλω να μου πάει κάτι στραβά αυτή τη στιγμή μόλις βρω χρόνο θα τα δοκιμάσω νόμιζα πως είναι συνηθισμένο πρόβλημα με συγκεκριμένη λύση ευχαριστώ για τις συμβουλές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα