Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια θελω να ενα κινητο με δοσεις αλλα ζητανε παντου πιστωτική και λενε οτι ειναι ατοκες ωστόσο ομως δεν πληρωνεις αυτους τους τοκους στην τραπεζα. Θα προσπαθησω να βγαλω πιστωτικη στην Πειραιώς αν εχει φτιαξει καποιος εκει ας μου πει λιγο την εμπειρια του με τις πληρωμες. Εχω κλεισει ραντεβου και με την τραπεζα αλλα σε ενα μηνα.......... γι'αυτό ρωταω και απο εδω μηπως μπορει να με φωτίσει καποιος ευχαριστώ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν πληρωνεις το συνολο της δοσης στην Τραπεζα και οχι το ελαχιστο ποσο που λεει δεν θα εχεις κανενα προβλημα

Το αν ειναι οντως ατοκες που λεει το καταστημα κανε ενα πολαπλασιασμο ποσο δοσης  Χ μηνες να δεις αν ειναι το ποσ που εχει μετρητοις.

Συνηθως ειναι σε μεγαλες αλυσιδες καταστηματων τουλαχιστον για υτο ειναι και πιο ακριβα τα κινητα

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
Στις 8/3/2022 στις 2:15 ΜΜ, Γιάννης Platano είπε

Αν πληρωνεις το συνολο της δοσης στην Τραπεζα και οχι το ελαχιστο ποσο που λεει δεν θα εχεις κανενα προβλημα

Το αν ειναι οντως ατοκες που λεει το καταστημα κανε ενα πολαπλασιασμο ποσο δοσης  Χ μηνες να δεις αν ειναι το ποσ που εχει μετρητοις.

Συνηθως ειναι σε μεγαλες υσιδες καταστηματων τουλαχιστον για υτο ειναι και πιο ακριβα τα κινητα

Ναι αλλα δεν πληρωνω καποιο τοκο στην τραπεζα? Αν δεν χρησιμοποιείς την καρτα σου υπαρχει καποιο προβλημα, πληρωνεις κάποιο ποσο(φορο, τοκο? ειτε αγορασεις ειτε δν αγορασεις προς την τραπεζα??? 

Δημοσ.

Αν οι δόσεις είναι άτοκες και πληρώνεις τις δόσεις στην ώρα τους, δεν έχεις καμία επιβάρυνση.

Η μοναδική επιβάρυνση που μπορεί να  υπάρχει, είναι κάποια ετήσια συνδρομή για την πιστωτική. Αυτό εξαρτάται από την τράπεζα και την κάρτα. 

Οι περισσότερες τράπεζες σου δίνουν δωρεάν πιστωτική όταν έχεις και τη μισθοδοσία σου σε αυτές.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  • Οι πιστωτικές μπορεί να έχουν ετήσια συνδρομή αλλά μπορεί και να σου την δίνει η τράπεζα χωρίς συνδρομή για κάποιο χρονικό διάστημα. Ενδέχεται όμως και να μην σε χρεώνει συνδρομή όσο κάνεις κάποιες κινήσεις τον μήνα. Ρώτα στην τράπεζα.
  • Όσο πληρώνεις το ποσό που σου δίνει εμπρόθεσμα δεν έχει άλλη επιβάρυνση.
  • Αν καθυστερήσεις την δόση ή δεν βάλεις όλο το ποσό, τοκίζεται το ποσό που άφησες (της δόσης και όχι το συνολικό) στον επόμενο λογαριασμό. Το ποσό του τόκου στο λέει η τράπεζα.
  • Η κάρτα δεσμεύει συνολικά με την αγορά όλο το ποσό αλλά εσύ βλέπεις σαν χρέωση μόνο το ποσό της δόσης και έχεις υπόλοιπο χρήσης ότι περισσεύει από το συνολικό ποσό, το οποίο μειώνεται με κάθε δόση που θα πληρώνεις. Δηλαδή αν η κάρτα έχει 500€ όριο και αγοράσεις 480€ κινητό σε 12 δόσεις των 40€, με την αγορά θα έχεις υπόλοιπο χρήσης στην κάρτα 20€ και μετά την 1η καταβολή δόσης θα έχεις 60€ κ.ο.κ.
  • Αν δεν την χρησιμοποιείς καθόλου δεν παθαίνει τίποτα.
  • Μπορείς να την διαγράψεις όταν τελειώσεις.

Έχεις υπολογίσει όμως αν το συνολικό ποσό της αξίας του κινητού στο κατάστημα με τις "άτοκες" είναι όντως χαμηλότερη από την αξία του αν το πάρεις από άλλο κατάστημα με έντοκες δόσεις;

Για παράδειγμα...

Samsung galaxy a52s:
Γνωστό κατάστημα ηλεκτρονικών: 398.99€ σε 12 άτοκες δόσεις.
Όχι γνωστό κατάστημα: 320.98€ εφάπαξ, 356.64€ σε 12 έντοκες δόσεις.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, micos000 είπε
  •  

Για παράδειγμα...

Samsung galaxy a52s:
Όχι γνωστό κατάστημα: 320.98€ εφάπαξ, 356.64€ σε 12 έντοκες δόσεις.

Δωρο άδωρο οι.... ατοκες !!!!

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 15/3/2022 στις 12:12 ΜΜ, micos000 είπε
  • Οι πιστωτικές μπορεί να έχουν ετήσια συνδρομή αλλά μπορεί και να σου την δίνει η τράπεζα χωρίς συνδρομή για κάποιο χρονικό διάστημα. Ενδέχεται όμως και να μην σε χρεώνει συνδρομή όσο κάνεις κάποιες κινήσεις τον μήνα. Ρώτα στην τράπεζα.
  • Όσο πληρώνεις το ποσό που σου δίνει εμπρόθεσμα δεν έχει άλλη επιβάρυνση.
  • Αν καθυστερήσεις την δόση ή δεν βάλεις όλο το ποσό, τοκίζεται το ποσό που άφησες (της δόσης και όχι το συνολικό) στον επόμενο λογαριασμό. Το ποσό του τόκου στο λέει η τράπεζα.
  • Η κάρτα δεσμεύει συνολικά με την αγορά όλο το ποσό αλλά εσύ βλέπεις σαν χρέωση μόνο το ποσό της δόσης και έχεις υπόλοιπο χρήσης ότι περισσεύει από το συνολικό ποσό, το οποίο μειώνεται με κάθε δόση που θα πληρώνεις. Δηλαδή αν η κάρτα έχει 500€ όριο και αγοράσεις 480€ κινητό σε 12 δόσεις των 40€, με την αγορά θα έχεις υπόλοιπο χρήσης στην κάρτα 20€ και μετά την 1η καταβολή δόσης θα έχεις 60€ κ.ο.κ.
  • Αν δεν την χρησιμοποιείς καθόλου δεν παθαίνει τίποτα.
  • Μπορείς να την διαγράψεις όταν τελειώσεις.

Έχεις υπολογίσει όμως αν το συνολικό ποσό της αξίας του κινητού στο κατάστημα με τις "άτοκες" είναι όντως χαμηλότερη από την αξία του αν το πάρεις από άλλο κατάστημα με έντοκες δόσεις;

Για παράδειγμα...

Samsung galaxy a52s:
Όχι γνωστό κατάστημα: 320.98€ εφάπαξ, 356.64€ σε 12 έντοκες δόσεις

με βοήθησες πολυ σε ευχαριστώ 🙏🙏

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδιά απορία και απο εμένα. Ο πατέρας μου έχει πιστωτική κάρτα. Θέλει να βγάλει και η μητέρα μου που είναι νοικοκυρά και είναι "πανω" στον πατέρα μου, κοινή φορολογική δήλωση κτλ. Πιστεύετε ότι θα της δώσουν;

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, mariariw22 είπε

Παιδιά απορία και απο εμένα. Ο πατέρας μου έχει πιστωτική κάρτα. Θέλει να βγάλει και η μητέρα μου που είναι νοικοκυρά και είναι "πανω" στον πατέρα μου, κοινή φορολογική δήλωση κτλ. Πιστεύετε ότι θα της δώσουν;

Αναλογα το εισοδημα που εχουν μαζι 

Δημοσ.
22 ώρες πριν, mariariw22 είπε

Αν δεν ενδιαφέρει να αυξηθεί το πιστωτικό όριο.... κάποτε υπήρχαν οι ταυτάριθμες (δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμη)

Δηλαδή έβγαινε μια κάρτα κλώνος με το όνομα της συζύγου και μοιράζονταν το πιστωτικό όριο με την βασική κάρτα

Δημοσ.
9 ώρες πριν, teot είπε

Αν δεν ενδιαφέρει να αυξηθεί το πιστωτικό όριο.... κάποτε υπήρχαν οι ταυτάριθμες (δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμη)

Δηλαδή έβγαινε μια κάρτα κλώνος με το όνομα της συζύγου και μοιράζονταν το πιστωτικό όριο με την βασική κάρτα

Τελικά αυτό ακριβώς ισχύει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...