trelaras22 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα. Χρησιμοποιώντας επαγγελματικά το pc μου, και καταναλώνοντας ώρες στη σύνταξη και διόρθωση εργασιών, μου κάνει εντύπωση το γεγονός οτι, καθαρά για δουλειά μιας και δεν παίζω παιχνίδια, δεν έχω μείνει καθόλου ευχαριστημένος απ τα μηχανικά πληκτρολόγια, σ ότι έχει να κάνει με το κομμάτι της αντοχής τους. Επίσης έχω αμφιβολίες και για το κατα πόσον αποτελλούν έστω και λίγο, παραγωγικότερη επιλογή σε σχέση με τα απλά μεμβράνης. Ξεκίνησα μ ένα razer blackwidow του 2016 με πράσινους, ομόνυμους της εταιρείας διακόπτες, το οποίο πάνω στο χρόνο άρχισε να μου γράφει διπλά κάποια γράμματα. Λύση δε βρήκα οπότε και κατέφυγα σε μια οικονομική λύση, το περίφημο ck104, με μπλέ κινέζικους διακόπτες, το οποίο επίσης μετά απο διάστμα κάποιω μηνών, έγραφε διπλά ή και καθόλου, τρώγοντάς μου πατήματα. Συνέχισα μ ένα corsair k70 με cherry mx red διακόπτες, το οποίο τα πήγαινε καλύτερα, ωστόσο έπεσε πάνω του καφές κι αχρηστεύτηκε διοτι δεν το έβγαλα άμεσα απ την τροφοδοσία ρεύματος, οπότε κι ο τεχνικός δεν μπόρεσε να κάνει κάτι. Φυσικά για το τελευταίο έχω εγώ τεράστια ευθύνη, υπήρξα άσχετος κι άμπαλος, ωστόσο εδώ συμβαίνει το εξής παράδοξο: Ταυτόχρονα μ όλα τα παραπάνω διαθέτω κι ένα microsoft ασύρματο μεμβράνης, όπως κι ένα ακόμη dell ενσύρματο του εικοσάρικου, μεμβράνης επίσης, τα οποία κι έχω λιώσει στο γράψιμο, έχουν φάει καφέδες, ποτά, ιστορίες και δεν έχουν χάσει γράμμα. Έχω κι ένα microsoft 600 του εικοσάρικου επίσης, τ οποίο έχει σκληρίνει κατόπιν άπειρης χρήσης κι είναι δίσχρηστο, ωστόσο παραμένει απώλυτα λειτουργικό παρόλες τις κακουχίες. Οπότε, καταλήγω: Είναι πράγματι ευαίσθητα τα, κατα μέσο όρο πολλαπλάσιας τιμής, μηχανικά πληκτρολόγια, και παρουσιάζουν εύκολα προβλήματα, ή είμαι εγώ ο καντέμης και αξίζει να επιμείνω, κι ακόμη... Τα περισσότερα μηχανικά για το δικό μου, προσωπικό γούστο, είναι πολύ ελαφριά κι υπερβολικά ευαίσθητα στο άγγιγμα (βλέπε mx red), οπότε έχω παρατηρήσει α κάνω ευκολότερα λάθη στην τυφλή πληκτρολόγηση μ εκείνα απ ό,τι μ ένα dell km570 ξέρω γω, που είναι ένα απλό μεμβράνης της σειράς, με σωστά διαστήματα ωστόσο και medium profile πλήκτρα της πλάκας. Είμαι εγώ ο περίεργος, να επιμείνω δοκιμάζοντας κι άλλους διακόπτες, (δεν έχω καθόλου εμπειρία με καφέ και μαύρους); Ποιά είναι η δική σας εμπειρία, καθαρά για typing, μιας και παιχνίδια δεν παίζω καθόλου, οπότε και δεν αναζητάω κάτι τέτοιο.
Havik Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Για πληκτρολόγια με original διακόπτες cherry δεν ξέρω αλλά τα φτηνά μηχανικά (Outemu κτλ) ναι και εγώ τα θεωρώ μάπα, το να αγοράσεις καινούριο και κάποια πλήκτρα να μην καταχωρούνται όλες τις φορές που τα πατάς μάλλον δεν είναι και τόσο σπάνιο, μπορείς να φυσήξεις τους προβληματικούς διακόπτες με σπρέι επαφών και ίσως φτιάξουν. Προσωπικά βολεύτηκα με οπτικούς διακόπτες (A4Tech Bloody B930) αν και δεν μου αρέσει η "gaming" γραμματοσειρά, δεν στο προτείνω όμως γιατί έχει μαλακούς διακόπτες, αν θα άντεχε μπάνιο με ρόφημα δεν ξέρω. Τώρα για το ότι πατιούνται εύκολα μάλλον θες άλλη "σειρά", π.χ. οι cherry red έχουν operating force 45 cN, οι brown 55, black/blue 60 άλλες μάρκες θα έχουν τα δικά τους specs, ίσως όμως σου φαίνονται κουραστικά μετά από πολύωρο γράψιμο, αλλιώς υπάρχει επιλογή για tactile (να καταλαβαίνεις πότε πατιέται ο διακόπτης, clicky ή όχι ανάλογα με το αν σε πειράζει ο θόρυβος.
Necrogenisis Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Αν δεν κάνω λάθος οι παλιότεροι razer switches είχαν γενικά διάφορα θέματα. Επίσης η Motospeed είναι για τα μπάζα. Η καλύτερη φάση όσον αφορά τα μηχανικά είναι να πάρεις κάτι με hot-swap ώστε να αλλάζεις έναν διακόπτη εά σου κάνει ποτέ κολπάκια, και όχι όλο το kb. Επίσης προσοχή στην HyperX γιατί ακούγονται διάφορα για chattering μετά από κάποιο καιρό στα μηχανικά της.
thanosgk13 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Τα μηχανικά πληκτρολόγια γενικά θέλουν ένα καλό καθάρισμα μία στο τόσο (μια φορά τον χρόνο τουλάχιστον). Προσωπικά έχω πληκτρολόγιο μεμβράνης 15ετιας το κλασικό microsoft και δουλεύει ακόμα κανονικά, χωρίς να το έχω καθαρίσει σχεδόν ποτέ. Σε CK104, μου παρουσίασε πρόβλημα μέσα στον πρώτο χρόνο αγοράς σε δύο πλήκτρα W και Swift (το διάστημα της πρώτης καραντίνας), έβγαλα όλα τα κουμπιά τα έπλυνα και στους διακόπτες τις επαφές χρησιμοποίησα ισοπροπυλική αλκοόλη. Απο τότε δουλεύει κανονικά και το χρησιμοποιώ κυρίως για gaming σε fps. Στο θέμα πληκτρολόγησης είναι καθαρά θέμα συνήθειας και προτιμήσεων. 1
madnifestah Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 αυτός είναι και ο λόγος που πήγα σε modular μετά απο ένα steelseries apex m750 ... αλλάζεις διακόπτες,καλώδια,πλακέτα, stabilizers, οτιδήποτε μπορει να βγάλει βλάβη μπορεί και να αλλαχτεί.. ένα gmmk με kailh Βοχ brown πχ που είναι και αδιαβροχοι, κάνει ~100ευρώ
vaggos231 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 εγω παντως με το motospeed την καταβρηκα, οσες φορες κολλουσε καποιο πληκτρο, εβαζα wd 40 και το αφηνα να στεγνωσει και ολα μια χαρα. Ωστοσο εγω διαφωνω με το να παρεις μηχανικο πληκτρολογιο αν το θες μονο για να γραφεις, ειναι κουραστικα τα μηχανικα στην γραφη, θεωρω οτι τα μεμβρανης ενδεικνυνται περισσοτερο. Οσο για τα outemu και τα cherry, μην πεφτετε θυμα, ακριβως τα ιδια ειναι, απλως τα ουτεμου ειναι η πατεντα απελευθερωμενη. ειδικα για γραψιμο παντως οχι μπλε, καλυτερα κοκκινους η καφε. 1
trelaras22 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 21 λεπτά πριν, vaggos231 είπε εγω παντως με το motospeed την καταβρηκα, οσες φορες κολλουσε καποιο πληκτρο, εβαζα wd 40 και το αφηνα να στεγνωσει και ολα μια χαρα. Ωστοσο εγω διαφωνω με το να παρεις μηχανικο πληκτρολογιο αν το θες μονο για να γραφεις, ειναι κουραστικα τα μηχανικα στην γραφη, θεωρω οτι τα μεμβρανης ενδεικνυνται περισσοτερο. Οσο για τα outemu και τα cherry, μην πεφτετε θυμα, ακριβως τα ιδια ειναι, απλως τα ουτεμου ειναι η πατεντα απελευθερωμενη. ειδικα για γραψιμο παντως οχι μπλε, καλυτερα κοκκινους η καφε. Δεν αμφιβάλλω οτι είναι η πατέντα απελευθερωμένη, ωστόσο έχω συναντήσει πολλαπλάσια προβλήματα στα outemu κι εγώ και φίλοι, σε σχέση με τα cherry. Θα μπορούσε προφανώς ν αποτελλεί τυχαίο γεγονός, ωστόσο νομίζω οτι έχει να κάνει και λίγο με τους διακόπτες, όχι τόσο με το κομμάτι της κατασκευής, αλλα του ποιοτικού ελέγχου ίσως. Συμφωνώ ωστόσο 100 % στο γεγονός οτι δεν είναι τόσο καλοί όσο αναφέρεται οι μπλε διακόπτες, για τα γούστα μου τουλάχιστον οι καφέ είναι κλάσης ανώτερη για σοβαρή δουλειά δακτυλογράφησης. Οι κόκκινοι πάλι υπερβολικά ευαίσθητοι σε σημείο να κάνω περισσότερα κατα λάθος πατήματα απ όλους τους άλλους!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα