colombiano747 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Εν συντομία η ιστορία μου. Εδώ και ένα χρόνο περιπου άρχισα να παρατηρώ σιγα σιγά μια αδυναμια γενικά στο σώμα μου και κυρίως στα χέρια και στα πόδια. Δηλαδή να κουράζομαι γενικά πολύ πιο εύκολα με πρίν. Για παράδειγμα νιωθω οταν ανεβαινω 3 οροφους ειναι σαν να ανεβηκα 6, με το ζορι κανω τα μισα πους απς με πριν κτλ χωρις να εχω καποια αυξηση βαρους ή πχ οτι πριν γυμναζομουν και τωρα οχι. Ετσι, πηγα και εκανα αρκετες εξετασεις, με ειδαν νευρολογος και παθολογος και ολες ειχαν βγει καλες. Τωρα τελευταια εχει αρχισει να επιδεινωνεται και αλλο η κατασταση και κυριως στα χερια οπου πλεον δυσκολευομαι και στο γραψιμο. Ηθελα να ρωτησω αμα ειχε καποιος αλλος εδω μεσα παρομοιο προβλημα και πως το αντιμετωπισε; Μηπως χρειαζεται να δω καποια αλλα ειδικοτητα ιατρου; Ποιος ιατρος μπορει να τσεκαρει την φυσικη σου κατασταση και αν υπαρχει καποιο προβλημα πχ μυικο; Εχει αρχισει να με κουραζει ολη αυτη η κατασταση γιατι εχει περασει αρκετος καιρος και νιωθω λες και μεγαλωσα 10 χρονια. Ειμαι 29 χρονων με κανονικο βαρος.
Aristidis_Halkidis Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 18 λεπτά πριν, colombiano747 είπε Εν συντομία η ιστορία μου. Εδώ και ένα χρόνο περιπου άρχισα να παρατηρώ σιγα σιγά μια αδυναμια γενικά στο σώμα μου και κυρίως στα χέρια και στα πόδια. Δηλαδή να κουράζομαι γενικά πολύ πιο εύκολα με πρίν. Για παράδειγμα νιωθω οταν ανεβαινω 3 οροφους ειναι σαν να ανεβηκα 6, με το ζορι κανω τα μισα πους απς με πριν κτλ χωρις να εχω καποια αυξηση βαρους ή πχ οτι πριν γυμναζομουν και τωρα οχι. Ετσι, πηγα και εκανα αρκετες εξετασεις, με ειδαν νευρολογος και παθολογος και ολες ειχαν βγει καλες. Τωρα τελευταια εχει αρχισει να επιδεινωνεται και αλλο η κατασταση και κυριως στα χερια οπου πλεον δυσκολευομαι και στο γραψιμο. Ηθελα να ρωτησω αμα ειχε καποιος αλλος εδω μεσα παρομοιο προβλημα και πως το αντιμετωπισε; Μηπως χρειαζεται να δω καποια αλλα ειδικοτητα ιατρου; Ποιος ιατρος μπορει να τσεκαρει την φυσικη σου κατασταση και αν υπαρχει καποιο προβλημα πχ μυικο; Εχει αρχισει να με κουραζει ολη αυτη η κατασταση γιατι εχει περασει αρκετος καιρος και νιωθω λες και μεγαλωσα 10 χρονια. Ειμαι 29 χρονων με κανονικο βαρος. Σε καρδιολόγο να πας για την αντοχή και σε κάποιον ορθοπαιδικό θα πρότεινα. Ο νευρολόγος σε έστειλε για ηλεκτρομυογραφημα?
xgol Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 11 λεπτά πριν, Aristidis_Halkidis είπε Σε καρδιολόγο να πας για την αντοχή και σε κάποιον ορθοπαιδικό θα πρότεινα. Ο νευρολόγος σε έστειλε για ηλεκτρομυογραφημα? Τι ψαχνει δηλαδη για να τον στειλει για την άνω εξέταση;
Nabuko Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Πολλά μπορεί να είναι. Κατάθλιψη, θυρεοειδής, πρόβλημα με ύπνο λόγω διαφράγματος κλπ. Δεν κάνουμε διαγνώσεις εδώ.
Swimmer21 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 1 hour ago, colombiano747 said: Εν συντομία η ιστορία μου. Εδώ και ένα χρόνο περιπου άρχισα να παρατηρώ σιγα σιγά μια αδυναμια γενικά στο σώμα μου και κυρίως στα χέρια και στα πόδια. Δηλαδή να κουράζομαι γενικά πολύ πιο εύκολα με πρίν. Για παράδειγμα νιωθω οταν ανεβαινω 3 οροφους ειναι σαν να ανεβηκα 6, με το ζορι κανω τα μισα πους απς με πριν κτλ χωρις να εχω καποια αυξηση βαρους ή πχ οτι πριν γυμναζομουν και τωρα οχι. Ετσι, πηγα και εκανα αρκετες εξετασεις, με ειδαν νευρολογος και παθολογος και ολες ειχαν βγει καλες. Τωρα τελευταια εχει αρχισει να επιδεινωνεται και αλλο η κατασταση και κυριως στα χερια οπου πλεον δυσκολευομαι και στο γραψιμο. Ηθελα να ρωτησω αμα ειχε καποιος αλλος εδω μεσα παρομοιο προβλημα και πως το αντιμετωπισε; Μηπως χρειαζεται να δω καποια αλλα ειδικοτητα ιατρου; Ποιος ιατρος μπορει να τσεκαρει την φυσικη σου κατασταση και αν υπαρχει καποιο προβλημα πχ μυικο; Εχει αρχισει να με κουραζει ολη αυτη η κατασταση γιατι εχει περασει αρκετος καιρος και νιωθω λες και μεγαλωσα 10 χρονια. Ειμαι 29 χρονων με κανονικο βαρος. Θεωρώ ότι πρέπει να κάνεις ηλεκτρομυογράφημα. Μπορεί να είναι κάτι απλό, μπορεί και κάτι πιο σύνθετο. Αν έχεις μουδιάσματα μπορεί να είναι αυχενικό πχ Επίσης, ο νευρολόγος σου έκανε κάποιες ασκήσεις να δει δύναμη στα δάχτυλα και ασκήσεις ισορροπίας ή σε ξεπεταξε;
cthulhucarbide Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Το ηλεκτρομυογράφημα ελέγχει αν κάποιο νεύρο δίνει σήμα κομπλέ σε κάποιο άκρο συνήθως, και μπορεί να δείξει αν στην πορεία του έχει κάποιο πρόβλημα. Ο οπ λέει ότι έχει γενική κόπωση οπότε τι να το κάνει το ηλεκτρομυογράφημα που ελέγχει το ένα πόδι πχ? Αυτό σας λέει και ο xgol αλλά τίποτα εσείς. Και για να είμαι on topic, ένα γενικό σύμπτωμα σαν αυτό μπορεί να έχει πολλές αιτίες οπότε είναι λίγο άστοχο να πάει να βγάλει κάποιος συμπέρασμα από εδώ ακόμα και αν έχει ιατρικές γνώσεις. Οπότε το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο οπ είναι να συνεχίσει με κάποιο καλό παθολόγο μέχρι να βρει μια άκρη. Επίσης ο ορθοπεδικός που αναφέρθηκε μάλλον δεν είναι στην ειδικότητά του κάτι τέτοιο
filip123go Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) OP, μήπως σε έχει τσιμπήσει τσιμπούρι τον τελευταίο χρόνο; Edit: δεν είναι αστείο guys. Σοβαρά ρωτάω. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2022 από filip123go
Swimmer21 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 56 minutes ago, cthulhucarbide said: Το ηλεκτρομυογράφημα ελέγχει αν κάποιο νεύρο δίνει σήμα κομπλέ σε κάποιο άκρο συνήθως, και μπορεί να δείξει αν στην πορεία του έχει κάποιο πρόβλημα. Ο οπ λέει ότι έχει γενική κόπωση οπότε τι να το κάνει το ηλεκτρομυογράφημα που ελέγχει το ένα πόδι πχ? Αυτό σας λέει και ο xgol αλλά τίποτα εσείς. Και για να είμαι on topic, ένα γενικό σύμπτωμα σαν αυτό μπορεί να έχει πολλές αιτίες οπότε είναι λίγο άστοχο να πάει να βγάλει κάποιος συμπέρασμα από εδώ ακόμα και αν έχει ιατρικές γνώσεις. Οπότε το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο οπ είναι να συνεχίσει με κάποιο καλό παθολόγο μέχρι να βρει μια άκρη. Επίσης ο ορθοπεδικός που αναφέρθηκε μάλλον δεν είναι στην ειδικότητά του κάτι τέτοιο Υπάρχουν ασθένειες που έχουν και γενική κόπωση και δίνουν συμπτώματα συγκεκριμένα στα άκρα, αρχικά ή σε μεταγενέστερα στάδια. Ειδικότερα, αναφέρει δυσκολία/κούραση στο γράψιμο που αν είναι κάτι νευρολογικό θα το δείξει το ηλεκτρομυογράφημα (αυχενικό, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, κλπ). Μπορεί να συνδέεται, μπορεί και όχι. Μπορεί να είναι μια απλή έλλειψη σε κάποια βιταμίνη κλπ. OP, σε κάθε περίπτωση ζητάς επιπλέον γνώμη από γιατρό, κι αν ήμουν εσύ θα ζητούσα οπωσδήποτε γενική αίματος, σίδηρο, βιταμίνη D, μαγνήσιο. Επίσης πιο πάνω αναφέρθηκε κάποιος στο τσιμπούρι. Είναι σημαντικό καθώς η νόσος Lyme έχει παρόμοια χρόνια συμπτώματα και πολλοί έχουν κόπωση για χρόνια χωρίς να λαμβάνουν σωστή διάγνωση, οπότε θυμήσου αν ποτέ είχες κάποιο κυκλικό εξάνθημα, τσίμπημα. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2022 από Swimmer21
filip123go Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, Swimmer21 είπε Είναι σημαντικό καθώς η νόσος Lyme έχει παρόμοια χρόνια συμπτώματα και πολλοί έχουν κόπωση για χρόνια χωρίς να λαμβάνουν σωστή διάγνωση, οπότε θυμήσου αν ποτέ είχες κάποιο κυκλικό εξάνθημα, τσίμπημα. Αυτό ακριβώς. Δεν ήθελα να το γράψω χωρίς λόγο για να μην πανικοβάλλω τον op. Και η Lyme θέλει τέρμα ειδική εξέταση για να ανιχνευθεί. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2022 από filip123go
masteripper Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Για πήγαινε και μια βόλτα απο ουρολόγο μεριά...κάτι σε τεστοστερόνη μου μυρίζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις