Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Σε αντικατάσταση υπολογιστή που έκλεισε 18 χρόνια (έβγαλε τίμια το ψωμί του) προσπαθώ να φτιάξω τη σύνθεση με όλα τα parts να είναι νέα.

Ποσό προς διάθεση: περί τα 500€

Χρήση υπολογιστή: εφαρμογές γραφείου (90%) , σπάνια ταινίες και όχι συχνά χρήση apache (τοπικά) και κάνα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων

Περιφερειακά δεν περιλαμβάνονται στη σύνθεση, θα χρησιμοποιηθούν τα υφιστάμενα (είναι πρόσφατα αγορασμένα)

Η παραγγελία θα γίνει από το e-shop ώστε να γίνει και η συναρμολόγηση (άσχετος γαρ)

Η σύνθεση που έχω καταλήξει έχει ως κάτωθι

Κουτί: CASE BE QUIET! PURE BASE 500 WINDOW METALLIC GREY

Επεξεργαστής: CPU INTEL CORE I3-10100 3.60GHZ LGA1200 – BOX

Μητρική: ASUS PRIME H510M-A RETAIL

RAM: CORSAIR CMK16GX4M2A2666C16 VENGEANCE LPX BLACK 16GB (2X8GB) DDR4 2666MHZ DUAL KIT

SSD: ADATA ALEG-750-500GCS LEGEND 750 500GB M.2 2280 PCIE GEN3 X4 NVME

Τροφοδοτικό: PSU THERMALTAKE SMART BM2 650W SEMI MODULAR 80 PLUS BRONZE

Παράλληλα θα προστεθεί και ένας υφιστάμενος HDD 500GB για backup

Κόστος της παραπάνω σύνθεσης 496€

Θα ήθελα τη γνώμη σας με δεδομένο ότι η χρήση του για παιχνίδια είναι σχεδόν ανύπαρκτη και επιπλέον για τις κάτωθι απορίες

1. Υπάρχει λόγος να μην προτιμήσω την onboard κάρτα γραφικών του επεξεργαστή και να προτιμήσω τη σειρά F με ταυτόχρονη αγορά κάρτας γραφικών (πχ GT730?);
  2. Το τροφοδοτικό των 650W προφανώς με καλύπτει. Πόσο μπορεί να κατέβει; (πχ 450W?)
  3. Για RAM επέλεξα αυτές (2666MHz) λόγω περιορισμού του επεξεργαστή. Φαντάζομαι δεν υπάρχει λόγος για 3200MHz, σωστά;
  4. Υπάρχει ανάγκη για επιπλέον σύστημα ψύξης;

Ευχαριστώ πολύ. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη μιας και όσα κατάφερα να καταλάβω μέσα σε λίγες μέρες δεν είναι και πολύ αξιόπιστα.

Δημοσ.

Πολύ "κακό" το κουτί, καθώς δεν έχει καθόλου σωστή ροή αέρα και ζητάει περί τα 90 ευρώ

Δεν υπάρχει λόγος να προτιμήσεις ξεχωριστή κάρτα γραφικών σε αυτή την κατηγορία που κοιτάς. Το κόστος δεν είναι αναλογικό με το κέρδος, οι διαφορές είναι ελάχιστες σε σημείο που δε θα τις καταλάβεις

Το τροφοδοτικό κατεβαίνει και κάτω από τα 400w. Το σύστημα που έφτιαξες δεν καίει παραπάνω από 200w(ίσως λέω και πολλά), μεγάλο τροφοδοτικό μόνο αν υπάρχει σκοπός να μπει ενεργοβόρα κάρτα

Μνήμες όντως δεν υπάρχει λόγος για 3200 ωστόσο εφόσον μιλάμε για χαμηλότερη τιμή γιατί όχι;

Η στοκ ψύκτρα συνήθως είναι αρκετή για την χρήση που θες ωστόσο εφόσον υπάρχει δυατότητα για μια οικονομική after market προτείνεται ώστε να διατηρείται δροσερός ο cpu σε όλα τα σενάρια αλλά και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Άποψή μου οτι δεν έχει γίνει καθόλου σωστός καταμερισμός χρημάτων.

Με καλύτερο cpu(10400), mobo(b560), έβγαλα σύνθεση με λιγότερα χρήματα, φυσικά δεν έχει το τόσο ακριβό και επώνυμο κουτί, είναι καθαρά θέμα προοπτικής.

eshop.PNG.c4d24d9173c098dcd0cdd4b943f7dbab.PNG

Nα σημειώσω οτι μπορείς να δεις και εναλλακτικά τον ακόμη καλύτερο 5600g(πιο δυνατός με πιο δυνατά ενσωματωμένα γραφικά) μαζί με μια b450 μητρική(εντώς budget), το παραπάνω απλά είναι ένα εναλλακτικό παράδειγμα αυτού που παρέθεσες

• Like 2
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Πολύ "κακό" το κουτί, καθώς δεν έχει καθόλου σωστή ροή αέρα και ζητάει περί τα 90 ευρώ

Δεν υπάρχει λόγος να προτιμήσεις ξεχωριστή κάρτα γραφικών σε αυτή την κατηγορία που κοιτάς. Το κόστος δεν είναι αναλογικό με το κέρδος, οι διαφορές είναι ελάχιστες σε σημείο που δε θα τις καταλάβεις

Το τροφοδοτικό κατεβαίνει και κάτω από τα 400w. Το σύστημα που έφτιαξες δεν καίει παραπάνω από 200w(ίσως λέω και πολλά), μεγάλο τροφοδοτικό μόνο αν υπάρχει σκοπός να μπει ενεργοβόρα κάρτα

Μνήμες όντως δεν υπάρχει λόγος για 3200 ωστόσο εφόσον μιλάμε για χαμηλότερη τιμή γιατί όχι;

Η στοκ ψύκτρα συνήθως είναι αρκετή για την χρήση που θες ωστόσο εφόσον υπάρχει δυατότητα για μια οικονομική after market προτείνεται ώστε να διατηρείται δροσερός ο cpu σε όλα τα σενάρια αλλά και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Με καλύτερο cpu(10400), mobo(b560), έβγαλα σύνθεση με λιγότερα χρήματα, φυσικά δεν έχει το τόσο ακριβό και επώνυμο κουτί, είναι καθαρά θέμα προοπτικής.

Nα σημειώσω οτι μπορείς να δεις και εναλλακτικά τον ακόμη καλύτερο 5600g(πιο δυνατός με πιο δυνατά ενσωματωμένα γραφικά) μαζί με μια b450 μητρική(εντώς budget), το παραπάνω απλά είναι ένα εναλλακτικό παράδειγμα αυτού που παρέθεσες

Σε ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση.

Όσο αφορά το κουτί το είχα επιλέξει λόγω μειωμένου θορύβου, αλλά αν υπάρχει θέμα με τη ροή του αέρα μάλλον κάτι τέτοιο δε θα ισχύει! Η εμφάνιση του δεν έχει σημασία μιας και δε θα τοποθετηθεί σε ιδιαίτερα εμφανές σημείο.

Επεξεργαστής, νομίζω ότι είναι φανερό ότι έχεις δίκιο.

Η προτεινόμενη μητρική είναι καλύτερη από την h510; Δεν μπορώ να καταλάβω.

Τέλος όσο αφορά την ψύκτρα, κάποια πρόταση που να υπάρχει λόγος να μπει με δεδομένο ότι δε θέλω να ανέβει πολύ ο θόρυβος;

Δημοσ.

Όσο αφορά το κουτί το είχα επιλέξει λόγω μειωμένου θορύβου, αλλά αν υπάρχει θέμα με τη ροή του αέρα μάλλον κάτι τέτοιο δε θα ισχύει! Η εμφάνιση του δεν έχει σημασία μιας και δε θα τοποθετηθεί σε ιδιαίτερα εμφανές σημείο.

Εντάξει, δεν μιλάμε για τόσο τραγικά πράγματα όμως 90 σε καμία περίπτωση δεν τα αξίζει, ειδικά σε ένα budget σύστημα των 500  ευρώ

Η προτεινόμενη μητρική είναι καλύτερη από την h510; Δεν μπορώ να καταλάβω.

Δεν έχω συγκρίνει τα χαρακτηριστικά ένα προς ένα όμως μιλάμε για ανώτερο chipset, με συνήθως περισσότερα features και μια υποτυπώδες ψύξη για καλύτερες θερμοκρασίες και επιδόσεις. Όπως είπα το σύστημα αποτελεί απλά παράδειγμα και μάλλον δεν είναι το καλύτερο δυνατό στα 500 ευρώ

Τέλος όσο αφορά την ψύκτρα, κάποια πρόταση που να υπάρχει λόγος να μπει με δεδομένο ότι δε θέλω να ανέβει πολύ ο θόρυβος;

Ακριβώς ο λόγος που αναφέρεις. Οι ψύκτρες που δίνουν είναι οριακές. Το καλοκαίρι, όταν αρχίσει να ζορίζεται ο cpu, το ανεμιστηρακι θα ανεβάζει στροφές για να διατηρήσει την θερμοκρασία, προκαλώντας πιο μεγάλο θόρυβο.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, hartzoua είπε

Επιβεβαιώνω τον @nickol-us ότι το εν λόγο κουτί μειονεκτεί πολύ στην ροή του αέρα εισαγωγής αλλά από την άλλη είναι όντως πολύ «ήσυχο» εξαιτίας των μονωτικών που έχουν τοποθετηθεί από την εταιρεία.
Για σύστημα των 500 ευρώ μπορείς να βρείς και ποιό φθηνά κουτιά.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, nickol-us είπε

Λες ότι το be quiet δεν έχει καλή ροή αέρα, και του προτείνεις κουτί που έχει ακόμα χειρότερη έως πολύ χειρότερη ροή αέρα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, RTW4ever είπε

Λες ότι το be quiet δεν έχει καλή ροή αέρα, και του προτείνεις κουτί που έχει ακόμα χειρότερη έως πολύ χειρότερη ροή αέρα. 

Σωστά.

Βασική διαφορά 50 ευρώ.  Για 40 ευρώ δεν έχεις τις απαιτησεις που έχεις από το το κουτί των 90 ευρώ.

Επίσης λέω ότι το παραπάνω αποτελεί απλά παράδειγμα και δεν είναι ότι καλύτερο προς αγορά.

Μάλλον διάβασες βιαστικά τα μήνυματα μου

Τέλος, αντί να μου κάνεις "επίπληξη", δώσε την πρότασή σου, ανέλυσε τα πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα στον ts και άσε τον να αποφασίσει.

Δεν χρειάζεται να ασπαστείς την δική μου άποψη(ούτε ο ts).

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.

Πολύ φθηνό αλλά τίμιο κουτί:
https://www.skroutz.gr/s/24945113/Aerocool-Hive-FRGB-v3-Gaming-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Μαύρο.html

Φθηνό, ποιοτικό & τίμιο κουτί, πολύ γνωστή εταιρεία.
https://www.skroutz.gr/s/22283158/CoolerMaster-MasterBox-MB311L-Gaming-Mini-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Μαύρο.html

Σχετικά φθηνό, τίμιο, αρκετά καλή εταιρεία.
https://www.skroutz.gr/s/24029712/Cougar-MX410-Mesh-G-RGB-Gaming-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Μαύρο.html?from=best_sellers_tag

Κάποια από τα παραπάνω κουτιά, έχει πολύ περισσότερα εκεί έξω, ταιριάζουν καλύτερα από άποψη τιμής στο μπάτζετ σου σε σχέση εμ το Be Quiet.
Σημείωση ότι όσα σου προτείνω έχουν διάτρητο front panel καθώς θεωρώ ότι είναι καλύτερες λύσεις από άποψη air flow σε σχέση με άλλα που έχουν από σχετικά κλειστό μέχρι εντελώς κλειστό μπροστινό κάλυμμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, dpolal είπε

Πολύ φθηνό αλλά τίμιο κουτί:
https://www.skroutz.gr/s/24945113/Aerocool-Hive-FRGB-v3-Gaming-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Μαύρο.html

Φθηνό, ποιοτικό & τίμιο κουτί, πολύ γνωστή εταιρεία.
https://www.skroutz.gr/s/22283158/CoolerMaster-MasterBox-MB311L-Gaming-Mini-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Μαύρο.html

Σχετικά φθηνό, τίμιο, αρκετά καλή εταιρεία.
https://www.skroutz.gr/s/24029712/Cougar-MX410-Mesh-G-RGB-Gaming-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Μαύρο.html?from=best_sellers_tag

Κάποια από τα παραπάνω κουτιά, έχει πολύ περισσότερα εκεί έξω, ταιριάζουν καλύτερα από άποψη τιμής στο μπάτζετ σου σε σχέση εμ το Be Quiet.
Σημείωση ότι όσα σου προτείνω έχουν διάτρητο front panel καθώς θεωρώ ότι είναι καλύτερες λύσεις από άποψη air flow σε σχέση με άλλα που έχουν από σχετικά κλειστό μέχρι εντελώς κλειστό μπροστινό κάλυμμα.

Δυστυχώς ο ts δηλώνει άσχετος και επιθυμεί συναρμολόγηση απο eshop(ή αν υπάρχει εναλλακτικό μαγαζί που να συναρμολογεί, φαντάζομαι δεν θα τον πειράζει).

Αναφορά σε κείμενο

Η παραγγελία θα γίνει από το e-shop ώστε να γίνει και η συναρμολόγηση (άσχετος γαρ)

Το eshop σε normal σχετικά τιμή έχει μόνο το

https://www.e-shop.gr/case-supercase-pi07a-pioneer-p-PER.645139 που δίνει και 2 fans. Φυσικά δεν συγκρίνουμε τις ποιότητες....

Κατά τα λοιπά συμφωνούμε οτι 90 ευρώ κουτί σε 500 ευρώ budget build δεν "ταιριάζει"(φυσικά καθένας με τα θέλω του) όπως και για το mesh front που θεωρώ απαραίτητο πλέον, αφού και μια κακή μητρική ή cooler διαχειρίζονται πολύ ευκολότερα τις θερμοκρασίες.

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Επίσης καλή πρόταση, ο λόγος που το αποφεύγω είναι λόγω έλλειψης psu shroud και του ενός προεγκατεστημένου ανεμιστήρα.

(στη συγκεκριμένη σύνθεση μικρή σημασία έχουν τα παραπάνω)

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.

Τι να την κάνει την ροή αέρα ρε σεις, αυτό το σύστημα δεν θα καίε και τίποτα :P
Απλά να γλιτώσει λεφτά από το κουτί.

• Like 4
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Όσο και να μην παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στην περίπτωση μου, μου είναι χρήσιμες οι πληροφορίες που δίνετε. Συγνώμη που σας έβαλα σε διαδικασία κουτιού για ένα τέτοιο σύστημα :) όντως θα κοιτάξω για κάτι πιο οικονομικό από αυτό που σκεφτόμουν αρχικά.

Απορία που μου έμεινε αν έχει νόημα ο h510 να γίνει b560 και αν χρειάζεται να μπει ψήκτρα ή θα αυξήσει απλά το θόρυβο (και αν ναι ποια).

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, hln3 είπε

Τι να την κάνει την ροή αέρα ρε σεις, αυτό το σύστημα δεν θα καίε και τίποτα :P
Απλά να γλιτώσει λεφτά από το κουτί.

Το επιχείρημα του airflow τέθηκε καθαρά σε αντιστοιχία των 90  ευρώ κουτί, εφόσον όμως υπάρχουν οικονομικές επιλογές εννοείται ότι προτιμούμε σύστημα με καλές θερμοκρασίες.

28 λεπτά πριν, hartzoua είπε

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Όσο και να μην παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στην περίπτωση μου, μου είναι χρήσιμες οι πληροφορίες που δίνετε. Συγνώμη που σας έβαλα σε διαδικασία κουτιού για ένα τέτοιο σύστημα :) όντως θα κοιτάξω για κάτι πιο οικονομικό από αυτό που σκεφτόμουν αρχικά.

Απορία που μου έμεινε αν έχει νόημα ο h510 να γίνει b560 και αν χρειάζεται να μπει ψήκτρα ή θα αυξήσει απλά το θόρυβο (και αν ναι ποια).

Βασικά θα ξαναπώ ότι το σύστημα που πρότεινα ήταν πρόχειρο-φτιαγμένο και όχι απαραίτητα οι καλύτερες επιλογές, προσπάθησα απλά να έχεις μια εικόνα του ενός πιο ισορροπημένου build.

Όσο αφορά την μητρική, κατά κανόνα το b560  είναι καλύτερο του h510.

801ea764-a114-4b70-b07b-099fb2b05223.PNG

Μετά κοιτάς συγκεκριμένα feature που σε ενδιαφέρουν και αποφασίζεις. 

Όσο για την ψύκτρα σου εξήγησα. Επεξεργαστής χωρίς ψύκτρα δεν... Μια ψύκτρα των 15-20  ευρώ θα σου δώσει καλύτερες θερμοκρασίες αλλά και λιγότερο θόρυβο αφού δεν θα χρειάζεται ο ανεμιστήρας της να δουλεύει σε ψηλές στροφές ώστε να διατηρήσει την θερμοκρασία του cpu.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός, εκτός αν ήθελες επιβεβαίωση και από άλλο μέλος.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, nickol-us είπε

Σωστά.

Βασική διαφορά 50 ευρώ.  Για 40 ευρώ δεν έχεις τις απαιτησεις που έχεις από το το κουτί των 90 ευρώ.

Επίσης λέω ότι το παραπάνω αποτελεί απλά παράδειγμα και δεν είναι ότι καλύτερο προς αγορά.

Μάλλον διάβασες βιαστικά τα μήνυματα μου

Τέλος, αντί να μου κάνεις "επίπληξη", δώσε την πρότασή σου, ανέλυσε τα πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα στον ts και άσε τον να αποφασίσει.

Δεν χρειάζεται να ασπαστείς την δική μου άποψη(ούτε ο ts).

Δεν ήταν επίπληξη, μην το παίρνεις επιθετικά και προκατειλημμένα. Μια απλή παρατήρηση ήταν σε ένα γεγονός. Αν είσαι επιθετικά διατιθέμενος, συζήτηση δε γίνεται. Δεν είχα χρόνο να ψάξω για κουτί, απλά επισήμανα το γεγονός.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...