Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Είπα να ψωνίσω τοπικά και πήρα ο,τι είχα διαθέσιμο. Μια LogiLink. Αυτή αν δεν κάνω λάθος, απο την εμφάνιση τουλάχιστον είναι ιδια. Λεω εν το μεταξύ στον πωλητή που ειναι στα πλαίσια του "φιλου" καθώς κανουμε που και που παρέα. - Είναι plug n play ε; - Τι windows εχεις; - 10 - Ναι ναι plug n play. Καθώς πηγαίνω σπίτι βλεπω το κουτί οτι ειναι 100αρα. Ω να σου γα.. λεω. Παίρνω ενα τηλέφωνο, μπα μου λεει δεν εχουμε αλλες. Αντε καλα λεω δε μαμιεται να εχω τουλάχιστον ιντερνετ. Μπαινει η κάρτα στο PC τίποτα. Λαμπάκια σκ*τάκια μηδεν. Περνάω οδηγούς βλέπω 2 καρτες στο Device manager μια νορμαλ και μια με το συμβολο της προσοχης. Στα τοπικά δικτυα επίσης βλεπω 2 αντάπτορες. Ο ένας που δε δουλευει (unplugged) και ο αλλος plugged αλλα δεν βρίσκει κάτι. Μπαινω ρυθμιζω το IPV4 MASK στατική IP κλπ. @@. Ξανα και ξανα και ξανα. Η κάρτα plug n play αρνείται να δουλεψει. Κάτι κάνω λάθος, αλλα εν ετη 2022 που πρεπει τα πραγματα να ειναι plug n play, απαράδεκτο να δινω 20 ευρώ για μια καρτα των 6 ευρω και να μην εχω τελικά δικτυο. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2022 από Kostas88KG
triplex1 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 49 λεπτά πριν, Kostas88KG είπε Είπα να ψωνίσω τοπικά και πήρα ο,τι είχα διαθέσιμο. Μια LogiLink. Αυτή αν δεν κάνω λάθος, απο την εμφάνιση τουλάχιστον είναι ιδια. Λεω εν το μεταξύ στον πωλητή που ειναι στα πλαίσια του "φιλου" καθώς κανουμε που και που παρέα. - Είναι plug n play ε; - Τι windows εχεις; - 10 - Ναι ναι plug n play. Καθώς πηγαίνω σπίτι βλεπω το κουτί οτι ειναι 100αρα. Ω να σου γα.. λεω. Παίρνω ενα τηλέφωνο, μπα μου λεει δεν εχουμε αλλες. Αντε καλα λεω δε μαμιεται να εχω τουλάχιστον ιντερνετ. Μπαινει η κάρτα στο PC τίποτα. Λαμπάκια σκ*τάκια μηδεν. Περνάω οδηγούς βλέπω 2 καρτες στο Device manager μια νορμαλ και μια με το συμβολο της προσοχης. Στα τοπικά δικτυα επίσης βλεπω 2 αντάπτορες. Ο ένας που δε δουλευει (unplugged) και ο αλλος plugged αλλα δεν βρίσκει κάτι. Μπαινω ρυθμιζω το IPV4 MASK στατική IP κλπ. @@. Ξανα και ξανα και ξανα. Η κάρτα plug n play αρνείται να δουλεψει. Κάτι κάνω λάθος, αλλα εν ετη 2022 που πρεπει τα πραγματα να ειναι plug n play, απαράδεκτο να δινω 20 ευρώ για μια καρτα των 6 ευρω και να μην εχω τελικά δικτυο. γιατι δεν το κανεις ασυρματο να ξεμπερδευεις? αυτο που πηρες για 100αρα το δινουν οταν το κουμπωσες και μετα εδωσες καμια επανεκκινηση?
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, triplex1 είπε γιατι δεν το κανεις ασυρματο να ξεμπερδευεις? αυτο που πηρες για 100αρα το δινουν οταν το κουμπωσες και μετα εδωσες καμια επανεκκινηση? Προσωρινά με ασύρματο ειμαι και πεφτει συνεχώς. Ενα tp link ανταπτοράκι πηρα. Σαν το καλώδιο δεν εχει. Κουμπωσα επανεκκινηση, προβλημα, ξεκουμπωσα, ξανακουμπωσα, επανεκκινηση... Τιποτα. Τελος παντων. Θα δουμε. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2022 από Kostas88KG
RTW4ever Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 9 λεπτά πριν, Kostas88KG είπε Προσωρινά με ασύρματο ειμαι και πεφτει συνεχώς. Ενα tp link ανταπτοράκι πηρα. Σαν το καλώδιο δεν εχει. Κουμπωσα επανεκκινηση, προβλημα, ξεκουμπωσα, ξανακουμπωσα, επανεκκινηση... Τιποτα. Τελος παντων. Θα δουμε. Σου προτείνω να τρέξεις ένα linux live, π.χ. Linux Mint, από ένα usb flash, ώστε να δεις αν εκεί δουλεύουν οι προσαρμογείς δικτύου. Έτσι θα αποκλείσεις τον παράγοντα hardware από την εξίσωση. 1
triplex1 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 12 λεπτά πριν, Kostas88KG είπε Προσωρινά με ασύρματο ειμαι και πεφτει συνεχώς. Ενα tp link ανταπτοράκι πηρα. Σαν το καλώδιο δεν εχει. Κουμπωσα επανεκκινηση, προβλημα, ξεκουμπωσα, ξανακουμπωσα, επανεκκινηση... Τιποτα. Τελος παντων. Θα δουμε. δωσε λιγο τα στοιχεια του απο το κουτι , τον τυπο με τι αριθμο ειναι κανε και μια δοκιμη σε αλλη θυρα αν εχεις δυνατοτητα ελα αδερφε εισαι μεσα? εχεις pm
triplex1 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Η λυση του γριφου για τους υπολοιπους του φορουμ , οταν καποιος λεει plug & play , βασικα ο υπαιτιος που μου ανεβαζει εμενα προσωπικα την πιεση εδω και παρα πολλα χρονια ειναι η microsoft η οποια αποφασιζει για εσας για οτιδηποτε χωρις εσας. δουλευει μονο το συγκεκριμενο με 0001-Install_Win8_8.1_Win7_Vista_6112_03122014 Περιμενουμε και την απαντηση απο τον φιλο μας μολις τα βαλει 2
RTW4ever Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 58 λεπτά πριν, triplex1 είπε Η λυση του γριφου για τους υπολοιπους του φορουμ , οταν καποιος λεει plug & play , βασικα ο υπαιτιος που μου ανεβαζει εμενα προσωπικα την πιεση εδω και παρα πολλα χρονια ειναι η microsoft η οποια αποφασιζει για εσας για οτιδηποτε χωρις εσας. δουλευει μονο το συγκεκριμενο με 0001-Install_Win8_8.1_Win7_Vista_6112_03122014 Περιμενουμε και την απαντηση απο τον φιλο μας μολις τα βαλει Θες να πεις ότι τα Windows εγκατέστησαν λανθασμένο driver με αποτέλεσμα να φαίνεται μεν, να μη δουλεύει δε η κάρτα; Θα είχε ενδιαφέρον για λόγους σύγκρισης να μας πει ο φίλος μας αν με το Linux δουλεύουν οι κάρτες out of the box. Είμαι πολύ περίεργος.
triplex1 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, RTW4ever είπε Θες να πεις ότι τα Windows εγκατέστησαν λανθασμένο driver με αποτέλεσμα να φαίνεται μεν, να μη δουλεύει δε η κάρτα; Θα είχε ενδιαφέρον για λόγους σύγκρισης να μας πει ο φίλος μας αν με το Linux δουλεύουν οι κάρτες out of the box. Είμαι πολύ περίεργος. Θελω να πω οτι η καρτα δουλευει μονο με realtek και τιποτα αλλο , απο τα χρονια που ασχολουμαι με το αθλημα και επειδη το εχω ψαξει με τους realtek σε linux δεν υπαρχει κανενα θεμα , εκει οντως ειναι plug & play
dpolal Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Kostas88KG είπε Είπα να ψωνίσω τοπικά και πήρα ο,τι είχα διαθέσιμο. Μια LogiLink. Αυτή αν δεν κάνω λάθος, απο την εμφάνιση τουλάχιστον είναι ιδια. Λεω εν το μεταξύ στον πωλητή που ειναι στα πλαίσια του "φιλου" καθώς κανουμε που και που παρέα. - Είναι plug n play ε; - Τι windows εχεις; - 10 - Ναι ναι plug n play. Καθώς πηγαίνω σπίτι βλεπω το κουτί οτι ειναι 100αρα. Ω να σου γα.. λεω. Παίρνω ενα τηλέφωνο, μπα μου λεει δεν εχουμε αλλες. Αντε καλα λεω δε μαμιεται να εχω τουλάχιστον ιντερνετ. Μπαινει η κάρτα στο PC τίποτα. Λαμπάκια σκ*τάκια μηδεν. Περνάω οδηγούς βλέπω 2 καρτες στο Device manager μια νορμαλ και μια με το συμβολο της προσοχης. Στα τοπικά δικτυα επίσης βλεπω 2 αντάπτορες. Ο ένας που δε δουλευει (unplugged) και ο αλλος plugged αλλα δεν βρίσκει κάτι. Μπαινω ρυθμιζω το IPV4 MASK στατική IP κλπ. @@. Ξανα και ξανα και ξανα. Η κάρτα plug n play αρνείται να δουλεψει. Κάτι κάνω λάθος, αλλα εν ετη 2022 που πρεπει τα πραγματα να ειναι plug n play, απαράδεκτο να δινω 20 ευρώ για μια καρτα των 6 ευρω και να μην εχω τελικά δικτυο. Η κάρτα αυτή είναι παμπάλαια και ποιός ξέρει από πότε την έχουν στο ράφι αλλά σόρρυ κιόλας ρε μπρο, όταν την πήρες στα χέρια σου δεν πρόσεξες το τεράστιο σήμα 10/100 που έχει ;; Λογικά πρέπει να έχει κάποιο μικρό cd με drivers μέσα στην συσκευασία, που μάλλον είναι για Win7 όπως αναγράφει επάνω στο blister της. Το ποιό πιθανό να μην την βλέπουν τα 10ρια. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2022 από dpolal
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Υπάρχει νεότερο κουτί, νεότερη έκδοση κλπ κλπ που δεν γραφει με ΜΕΓΑΛΑ γράμματα. Αλλα το πρόβλημα δεν ηταν αυτο. Θεωρητικά τα 100 (αρα 10) αρκούν 6,5 mb για το ίντερνετ και κατι ψιλά για το τοπικό. Τελος πάντων. Τελος καλο ολα καλα χαρη στον φιλο triplex1. 😇
Τέρης Α. Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 3 λεπτά πριν, Kostas88KG είπε Τελος καλο ολα καλα χαρη στον φιλο triplex1. 😇 Δούλεψε με τον driver που πρότεινε; 1 ώρα πριν, dpolal είπε Η κάρτα αυτή είναι παμπάλαια και ποιός ξέρει από πότε την έχουν στο ράφι Τρεις αντίστοιχες που βρήκα σε Pentium 2/ 3 PC παρατημένα από το '07 δουλεύουν κανονικά/ αυτόματα στα 10.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε Δούλεψε με τον driver που πρότεινε; Yeap
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα