Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπέρα φόρουμ,

σήμερα το μεσημέρι ανοιγω το PC και μερικά δευτερόλεπτα μετά "τσουπ" χάνονται ολα. Ιντερνετ; Ποιο ίντερνετ; Τί ειναι ιντερνετ;

Πηγαίνω Control Panel\Network and Internet\Network Connections κι εκει αποκάλυψη.

Λείπει ο "adapter" του τοπικού μου δικτύου. Ψάχνω ψάχνω καλώδια συνδέσεις κλπ κανενα 2ωρο (και βάλε). Τίποτα. Τρέχω κάτι fix που εχουν τα windows κλπ. Τίποτα. Λεω λες να εφαγα ιο; Κάνω φορμάτ. Κουμπώνω ethernet, τίποτα. Λαμπάκια ethernet νεκρά. Δύκτιο μηδέν. Στη διαχείριση συσκευων λείπει αυτο το realteck που έβλεπα. (το έβλεπα εξ αρχής μετά απο κάθε φορμάτ χωρίς οδηγούς).

Να μην τα πολυλογώ, η λογική λέει οτι μάλλον κάψαμε κάτι στη μητρική (GIGABYTE 970A-UD3P). Επειδή όμως η μητρική είναι 5ετίας και βάλε, δύσκολα να βρω του κουτιού αντικαταστάτη. Βρήκα, αλλα επίφοβο. Το κόστος θα το κρατήσουμε όσο γίνεται πιο χαμηλά επειδή δεν το υπολόγιζα το έξοδο και το PC το δουλευουμε ΚΑΙ για δουλειές γραφείου εκτός απο λιγό gaming. GPU υπάρχει και κάνει τη δουλειά της. Δε θέλουμε αναβάθμιση.

Πάμε να στήσουμε νεο σύστημα
Σκέφτομαι να παω σε RYZEN 7 για να πάρουμε τουλάχιστον 8 πυρήνες, όσο πιο οικονομικά μπορούμε γιατι ήταν εκτός προϋπολογισμού το σημερινό.
AMD Ryzen 7 1700X
AMD Ryzen 7 1800X
AMD Ryzen 7 2700

Οι διαφορές στους επάνω μαλλον είναι μικρές απ' οτι διαβάζω. Δεν ξέρω που θα καταλήξω. Αν πάω και δηλώσω σόκετ Μ4 στο skroutz (εδώ) μου δίνει ενα τόνο επιλογές σε μητρικές. Κι εκεί είναι που κολλάω Μπορεί κάποιος να προτείνει μητρική με αιτιολόγιση γιατί ΑΥΤΗ και οχι κάποια άλλη;

Ευχαριστώ.

ΥΓ: Προτάσεις για blue team θεωρούνται αυτομάτως άκυρες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Kostas88KG είπε

Λείπει ο "adapter" του τοπικού μου δικτύου.

Εσείς αν βουλιάξει ο προφυλαχτήρας του αυτοκινήτου αλλάζετε αυτοκίνητο;

Η υπάρχουσα μητρική μπορεί να πάρει κάτι τέτοιο ή τέτοιο με 10-15ε και να είναι ξανά λειτουργική. Η καμένη κάρτα δικτύου, κάρτα ήχου ή ραμ slot είναι η πιο συνηθισμένη βλάβη σε μητρικές και δεν επηρεάζει κάπου αλλού (τουλάχιστον σε όσους γνωρίζω ότι συνέβη δεν είχαν κάποιο άλλο θέμα μετέπειτα).

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

+1 με τον Τέρη (το γέλιο ήταν για τον προφυλακτήρα)

Κάνεις σωστή και ολοκληρωμένη αναβάθμιση όταν είσαι έτοιμος.

Επίσης θα ήταν καλό να εξηγήσεις εσύ το σκεπτικό που κοιτάς b550 μητρική με m2 ώστε να μπορούμε να δικαιολογήσουμε επιλογή μητρικής

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Εσείς αν βουλιάξει ο προφυλαχτήρας του αυτοκινήτου αλλάζετε αυτοκίνητο;

Η υπάρχουσα μητρική μπορεί να πάρει κάτι τέτοιο ή τέτοιο με 10-15ε και να είναι ξανά λειτουργική. Η καμένη κάρτα δικτύου, κάρτα ήχου ή ραμ slot είναι η πιο συνηθισμένη βλάβη σε μητρικές και δεν επηρεάζει κάπου αλλού (τουλάχιστον σε όσους γνωρίζω ότι συνέβη δεν είχαν κάποιο άλλο θέμα μετέπειτα).

Επειδή απο το μεσημέρι βρίσκομαι εν θερμώ, ειλικρινά δεν πέρασε απο το μυαλό μου μια κάρτα δικτύου. Περισσότερο σκεφτόμουν μια μολότοφ να τα βάλω ολα φωτιά να τελειώνω με τους κολοπολογιστές και τις π***ρ**ς τους. Σε ευχαριστώ για την πρόταση.  Το ειρωνικό στοιχείο δεν ήταν απαραίτητο. Αν σε γνώριζα προσωπικά μπορεί ομως και να γελούσα. Ήταν αρκετά καλο.

7 λεπτά πριν, fotaras76 είπε

Msi b450 tomahawk max II 

Vfm , καλά vrm, συμβατότητα με ryzen 1ης γενιάς μέχρι και 4ης (με bios update)

Θα την κοιτάξω. Σε ευχαριστώ.

Επεξ/σία από Kostas88KG
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Kostas88KG είπε

Το ειρωνικό στοιχείο δεν ήταν απαραίτητο. Αν σε γνώριζα προσωπικά μπορεί ομως και να γελούσα. Ήταν αρκετά καλο.

Συγγνώμη...

Αν το PC κάνει νούμερα την ώρα που το θέλουμε γινόμαστε λίγο @#*. Το είπα έτσι για να δώσω έμφαση ότι είναι πολύ ασήμαντη ζημιά. Αν είχε καεί η κύρια PCIe ή 2 από τα 4 ραμ slots τότε άξιζε η μετάβαση σε νέο σύστημα! 

Για να καεί όμως το Ethernet, είχατε μήπως διακοπή ρεύματος ή γενικά κακοκαιρία; Επίσης, το τροφοδοτικό του συστήματος ποιο μοντέλο είναι;

• Like 4
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Kostas88KG είπε

Το ειρωνικό στοιχείο δεν ήταν απαραίτητο. Αν σε γνώριζα προσωπικά μπορεί ομως και να γελούσα. Ήταν αρκετά καλο.

Εγώ απλά να συμπληρώσω, επειδή με τον Τέρη γράφουμε στο φόρουμ σε καθημερινή βάση(και κάπως γνωριζόμαστε), πως το σχόλιο ήταν αστείο και όχι ειρωνικό, κάτι τι οποίο έχει διαφορά.

Spoiler

Σκοπός του παρόντος απλά η αποφυγή αναίτιας παρεξήγησης

• Like 4
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Συγγνώμη...

Αν το PC κάνει νούμερα την ώρα που το θέλουμε γινόμαστε λίγο @#*. Το είπα έτσι για να δώσω έμφαση ότι είναι πολύ ασήμαντη ζημιά. Αν είχε καεί η κύρια PCIe ή 2 από τα 4 ραμ slots τότε άξιζε η μετάβαση σε νέο σύστημα! 

Για να καεί όμως το Ethernet, είχατε μήπως διακοπή ρεύματος ή γενικά κακοκαιρία; Επίσης, το τροφοδοτικό του συστήματος ποιο μοντέλο είναι;

Είχαμε διακοπές αλλά το εχω επάνω σε APC ups. Δεν ξέρω τι μπορεί να έγινε. Το τροφοδοτικό μου είναι αυτο.

Το σύστημα μου είναι:

CPU: AMD FX-8350
MOTHER: GIGABYTE 970A-UD3P
GPU: AMD Radeon RX 580
RAM: κάποιες ραμ...

Όπως καταλαβαίνεις δε θα με χαλούσε να μην ειχες προτείνει κάρτα δικτύου. Είναι παλιο το σύστημα. Εκεί θα παω τωρα φυσικά, σε κάρτα δικτύου. Μια σύντομη ερώτρηση. Η μικρή θυρα, η pci-e καλύπεται απο την GPU. Αν θυμάμαι σωστά μπορώ να την κουμπώσω σε μεγαλύτερη θυρα και θα δουλεψει, σωστά.

Συγνώμη εγω για πριν. Εχω λιγο ενα θέμα μια προκατάληψη στα φορουμ εδω και καποιο διάστημα.

8 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Εγώ απλά να συμπληρώσω, επειδή με τον Τέρη γράφουμε στο φόρουμ σε καθημερινή βάση(και κάπως γνωριζόμαστε), πως το σχόλιο ήταν αστείο και όχι ειρωνικό, κάτι τι οποίο έχει διαφορά.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Σκοπός του παρόντος απλά η αποφυγή αναίτιας παρεξήγησης

Δικό μου φαουλ. Ήταν ισχυρό αστείο και επιχείρημα. Συγνώμη.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Kostas88KG είπε

Είχαμε διακοπές αλλά το εχω επάνω σε APC ups.

Καλό αυτό! Είναι όμως και οι θύρες του τηλεφώνου ή του ethernet συνδεδεμένες στο UPS; Οι ethernet μέσω τηλεφώνου καίγονται. Υπάρχει όμως κι ένα μείων στη παραπάνω προστασία. Ρίχνει τη ταχύτητα του δικτύου.

6 λεπτά πριν, Kostas88KG είπε

Συγνώμη εγω για πριν. Εχω λιγο ενα θέμα μια προκατάληψη στα φορουμ εδω και καποιο διάστημα.

Ένταξη, συγχωρεμενος! :) Υπάρχουν όντως κάποια μέλη εδώ που μπαίνουν για να χαλάσουν νήματα με μηνύματα του τύπου "φωτιά το έβαλες μπρο" και τέτοια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Kostas88KG είπε

Όπως καταλαβαίνεις δε θα με χαλούσε να μην ειχες προτείνει κάρτα δικτύου. Είναι παλιο το σύστημα.

Τουλάχιστον θα έχεις τον χρόνο σου, βάλε στο πρόγραμμα να ετοιμάσεις μια ομαλή-ώριμη μετάβαση και όχι βεβιασμένη.

Η μικρή θυρα, η pci-e καλύπεται απο την GPU. Αν θυμάμαι σωστά μπορώ να την κουμπώσω σε μεγαλύτερη θυρα και θα δουλεψει, σωστά.

Σωστά

Δικό μου φαουλ. Ήταν ισχυρό αστείο και επιχείρημα. Συγνώμη.

Όπως είπε και ο Τέρης, συμβαίνουν και αυτά. Απλά θεώρησα σωστό να ξεκαθαρίσω ώστε να μην δημιουργούνται άσκοπα παρεξηγήσεις και να καταλάβεις κι εσύ οτι δεν υπήρχε θέμα προς το πρόσωπό σου.

Εφόσον λύθηκε η παρεξήγηση και μάλλον και το πρόβλημα της κάρτας δικτύου, προχωράμε παρακάτω κι όλοι είμαστε καλά.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Καλό αυτό! Είναι όμως και οι θύρες του τηλεφώνου ή του ethernet συνδεδεμένες στο UPS; Οι ethernet μέσω τηλεφώνου καίγονται. Υπάρχει όμως κι ένα μείων στη παραπάνω προστασία. Ρίχνει τη ταχύτητα του δικτύου.`

Το ups είναι αυτο. Ποτέ δεν ασχολήθηκα να κουμπώσω επάνω το router. Αν καταλαβαίνω σωστά, μονο το router μπορεί να πάρει, σε αντίθεση με αυτό που παίρνει και το δίκτυο. Νομίζω δηλαδή. Δε μπορώ να φανταστώ γιατι ομως. Το hub είναι επάνω στο ups αλλά το ethernet έρχεται απο συσκευη που είναι σε άλλο δωμάτιο και δεν είναι σε ups. Μάλλον αυτο μας την έκανε.

24 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Ένταξη, συγχωρεμενος! :) Υπάρχουν όντως κάποια μέλη εδώ που μπαίνουν για να χαλάσουν νήματα με μηνύματα του τύπου "φωτιά το έβαλες μπρο" και τέτοια.

Περισσότερο είναι οτι εδω και 15 χρόνια στα φόρουμ υπάρχει πάντα κάποιο μέλος που όντως γνωρίζει παραπάνω πράγματα, απλά μοιράζεται τη γνώση με ειρωνίες και οχι με εκπαιδευτικό τρόπο. Πάντα λεω οτι γνωρίζω 2-3 πράγματα απο τα 10. Δεν είμαι εντελώς άσχετος, αλλα επειδή δεν ασχολούμαι πχ δε γνωρίζω την απαραίτητη λεπτομέρια παρά μόνο καποια λίγα πράγματα. Λόγω του οτι είχα τα ντέρτια μου το πήρα στραβά το δικό σου εξ' αρχής. Λαθος μου. Τελος παντων. Ολα good.

Επεξ/σία από Kostas88KG
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kostas88KG είπε

Αν καταλαβαίνω σωστά, μονο το router μπορεί να πάρει

Σωστά!

Δείτε κι εδώ τι έγινε μέσω τηλεφώνου (εξαρτάται και που μένετε):

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Σωστά!

Δείτε κι εδώ τι έγινε μέσω τηλεφώνου (εξαρτάται και που μένετε):

Εγω εχω κεραία κινητής στα 50 μέτρα οπότε εχω δωρεάν αλεξικεραυνο και δωρεάν ηλεκρομαγνητική 😅. Λογικά με πιάνει, επειδή εχει χτυπήσει αρκετές φορές στην κεραία αλλά ποτέ στο σπίτι. Αλλά γενικά η περιοχή πάσχει απο τη ΔΕΔΔΗΕ. Τα λεφτά που θα έδινα στην αναβάθμιση, θα πανε στο ups που ανέφερα επάνω λογικά. 🌩️

Επεξ/σία από Kostas88KG
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Kostas88KG είπε

Εγω εχω κεραία κινητής στα 50 μέτρα οπότε εχω δωρεάν αλεξικεραυνο

Κάτι είναι κι αυτό!

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Kostas88KG είπε

Καλησπέρα φόρουμ,

σήμερα το μεσημέρι ανοιγω το PC και μερικά δευτερόλεπτα μετά "τσουπ" χάνονται ολα. Ιντερνετ; Ποιο ίντερνετ; Τί ειναι ιντερνετ;

Πηγαίνω Control Panel\Network and Internet\Network Connections κι εκει αποκάλυψη.

Λείπει ο "adapter" του τοπικού μου δικτύου. Ψάχνω ψάχνω καλώδια συνδέσεις κλπ κανενα 2ωρο (και βάλε). Τίποτα. Τρέχω κάτι fix που εχουν τα windows κλπ. Τίποτα. Λεω λες να εφαγα ιο; Κάνω φορμάτ. Κουμπώνω ethernet, τίποτα. Λαμπάκια ethernet νεκρά. Δύκτιο μηδέν. Στη διαχείριση συσκευων λείπει αυτο το realteck που έβλεπα. (το έβλεπα εξ αρχής μετά απο κάθε φορμάτ χωρίς οδηγούς).

Να μην τα πολυλογώ, η λογική λέει οτι μάλλον κάψαμε κάτι στη μητρική (GIGABYTE 970A-UD3P). Επειδή όμως η μητρική είναι 5ετίας και βάλε, δύσκολα να βρω του κουτιού αντικαταστάτη. Βρήκα, αλλα επίφοβο. Το κόστος θα το κρατήσουμε όσο γίνεται πιο χαμηλά επειδή δεν το υπολόγιζα το έξοδο και το PC το δουλευουμε ΚΑΙ για δουλειές γραφείου εκτός απο λιγό gaming. GPU υπάρχει και κάνει τη δουλειά της. Δε θέλουμε αναβάθμιση.

Πάμε να στήσουμε νεο σύστημα
Σκέφτομαι να παω σε RYZEN 7 για να πάρουμε τουλάχιστον 8 πυρήνες, όσο πιο οικονομικά μπορούμε γιατι ήταν εκτός προϋπολογισμού το σημερινό.
AMD Ryzen 7 1700X
AMD Ryzen 7 1800X
AMD Ryzen 7 2700

Οι διαφορές στους επάνω μαλλον είναι μικρές απ' οτι διαβάζω. Δεν ξέρω που θα καταλήξω. Αν πάω και δηλώσω σόκετ Μ4 στο skroutz (εδώ) μου δίνει ενα τόνο επιλογές σε μητρικές. Κι εκεί είναι που κολλάω Μπορεί κάποιος να προτείνει μητρική με αιτιολόγιση γιατί ΑΥΤΗ και οχι κάποια άλλη;

Ευχαριστώ.

ΥΓ: Προτάσεις για blue team θεωρούνται αυτομάτως άκυρες.

To board που έχεις διαθέτει και θύρες pci-e αλλά και την παλαιότερη pci.

Μπορείς άνετα να βρείς στις αγγελίες κάποια παλιά pci κάρτα δικτύου με 2-3 ευρώ ή καμμιά φορά τις χαρίζουν κιόλας, διαφορετικά πέρνεις μία pci-e, κάποια TP-link του 10ευρόυ και την έχεις καβάτζα για μετά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...