dtoutzaris Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα παιδιά! Στο γραφείο μου στα Γιαννιτσά, έχω σύνδεση Cosmote 24 με speedbooster. Η ταχύτητα χωρίς το speedbooster είναι 1-2mbps και όταν βρέχει 0,5.... Αυτός είναι ο λόγος που έβαλα και το speedbooster (πιάνει 70-100mbps). Πλέον, λόγω δουλειάς, είμαι υποχρεωμένος να έχω static ip. Η Cosmote, λέει ότι πρέπει να με αναβαθμίσει σε business πακέτο το οποίο όμως δεν υποστηρίζει speedbooster. Οπότε, αν πάω στο business πακέτο, πολύ απλά δεν θα έχω ίντερνετ. Μπήκα σε μία κατάσταση με DNS, αλλά αυτό δεν με καλύπτει. Στην ουσία, αυτό που θέλω είναι καθαρά και μόνο στατική ip. Όταν για παράδειγμα συνδέομαι στο υπουργείο, πρέπει πάντα να φαίνεται σε αυτούς η ίδια ip. Υπάρχει κάποιος πάροχος που δίνει σύνδεση μέσω 4g με static ip?? Αν όχι, υπάρχει κάποιος άλλο τρόπος να δημιουργήσουμε static ip? με vpn ή κάτι άλλο?
Sudowoodo Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Μια σχετικά εύκολη λύση, είναι να βρείς έναν VPN πάροχο που να εχει servers με στατική IP. Από όσο ξέρω το Nord VPN παρέχει αυτή την υπηρεσία σε εταιρείες αλλά δεν την έχω δοκιμάσει οπότε δεν ξέρω τιμές ή/και πόσο καλά δουλεύει. Λογικά θα υπάρχουν και άλλοι πάροχοι που παρέχουν αυτή την υπηρεσία. Μια ίσως πιο overkill λύση (αλλα και δυνητικά πιο φθηνή) (που όμως χρειάζεται και κάποιον IT να το στήσει και να το συντηρεί αν δεν μπορείς εσύ) θα ήταν να νοικιάσεις ένα φθηνό VPS (Virtual private server) του στιλ 5€ τον μήνα ή και λιγότερο που θα έχει στατική IP, και να στήσεις σε αυτό ένα VPN δικο σου για να κάνεις route όλη την κίνηση από τον υπολογιστή σου μέσο αυτού, αποκτώντας ουσιαστικά στατική IP. Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν και πιο απλές λύσεις, εγώ είπα αυτά που ξέρω. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2022 από Sudowoodo
dtoutzaris Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Μπήκα στο Nordlayer. Νομίζω είναι ίδια εταιρεία με το Nord vpn που προτείνεις. Αυτό που θέλω γίνεται με dedicated server. Να μην τα πολυλογώ, 40$/ μήνα + 11$/μήνα για κάθε θέση εργασίας.. Μου φάνηκαν αρκετά.. Θα ψάξω λίγο το VPS που είπες
Sudowoodo Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 29 λεπτά πριν, dtoutzaris είπε Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Μπήκα στο Nordlayer. Νομίζω είναι ίδια εταιρεία με το Nord vpn που προτείνεις Δεν προτείνω κάποια συγκεκριμένη, απλά για nord vpn ήξερα, πχ με ένα γρήγορο googlαρισμα είδα ότι και η cyberghost VPN σου δίνει dedicated ip με 12€+5€ /μήνα (δεν έχω ιδέα πόσο καλή είναι η ποιότητα υπηρεσίας που προσφέρουν βέβαια). 29 λεπτά πριν, dtoutzaris είπε Θα ψάξω λίγο το VPS που είπες Για VPS υπάρχουν πακέτα γύρο στα 5€/μήνα με 1TB bandwidth διαθέσιμο/μήνα (πόση CPU και ram θα έχεις μάλλον δεν νοιάζει αν μπαίνετε 1-2 άτομα στο VPN). Απλά πρόσεξε να δίνουν static IP Ψάξε και πες τι διάλεξες και εδώ αν δεν βαριέσαι.
dtoutzaris Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Είδα και για απλό vpn με surfshark με static IP. Αλλά δεν υποστηρίζουν ελληνικό server και εκεί φοβάμαι μην την πατήσω.
Sudowoodo Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, dtoutzaris είπε Είδα και για απλό vpn με surfshark με static IP. Αλλά δεν υποστηρίζουν ελληνικό server και εκεί φοβάμαι μην την πατήσω. Βεβαιώσου 100% ότι χρειάζεσαι οπωσδήποτε ελληνική IP, γιατί τότε εκτός από VPN παρόχους, μειώνονται και οι επιλογές σου και σε VPS παρόχους. Για να σε βοηθήσω όσο μπορώ, στην Ελλάδα VPS πάροχο ξέρω μόνο τον https://aweb.gr/server/vps-server-greece/ (δεν ξέρω αν δίνει static ip, μπορείς να ρωτήσεις) Για VPN με dedicated IP που έχουν server στην Ελλάδα (Ελπίζω να δίνουν και static ip από αυτούς) βρήκα μόνο https://www.purevpn.com/dedicated-ip & https://www.ivacy.com/dedicated-ip/ Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι καλύτερο, ελπίζω να υπάρχει κάτι που να σου ταιριάζει εκεί έξω πάντως. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2022 από Sudowoodo
kostakis_gr Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Εβαλα και εγω speedbooster προσφατα αλλα το nordvpn δεν δουλευει. Αν οντως το δοκιμασες καταφερες να το δουλεψεις ?
KostisKazan Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Πρεπει να εχεις απλα στατική IP? Η πρεπει η IP να φαινεται και "ελληνική" ταυτοχρονα? Εχεις καπου γραπτα τις απαιτησεις? Γιατι γενικα ακομα και σε σταθερες συνδεσεις δεν εχεις παντα την ιδια IP... Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2024 από KostisKazan
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα