agent_smith Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Από όσους HDD είχα σε προσωπική χρήση η μόνη αστοχία στα περίπου 22 χρόνια που έχω Η/Υ ήταν σε έναν WD Green 4tb όπου τον είχα κάνει abuse με το shutdown timer ώστε να μην μπαίνει σε sleep. Παρόλα αυτά αν και ο δίσκος έβγαλε sector relocations κατάφερα να μεταφέρω όλα τα data μου χωρίς να χάσω κάτι. Ιστορικά όταν εργαζόμουν σαν IT σε μια εταιρεία με περίπου 1500 τερματικά, όταν είχαμε προβλήματα με δίσκους 8 στα 10 ήταν σε seagate, είχαμε pc και ταμεία του 2004 με wd 80 και 120gb που τρέχανε μέχρι το 2015 χωρίς προβλήματα ενώ συνήθως οι παρτίδες με τους seagate σκάγανε. SSD μέχρι στιγμής δεν είχα επίσης πρόβλημα αλλά δεν κάνω και χρήση πέρα του read στους δίσκους αυτούς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jmirko15 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 17 ώρες πριν, Bspus είπε Πλεον εχω μεταβει σε ssd και για storage. Μπορει να βγαινουν πιο ακριβοι ανα TB σε σχεση με τους HDD, αλλα πλεον ειναι σιγουρα προσιτοι με περιπου 75-80 ευρω/ΤΒ Πολυ απλα δεν εμπιστευομαι τους HDD. Ειναι πολυ ευθραυστοι και κινδυνευουν απο χτυπηματα αλλα και γιατι η αξιοπιστια τους εχει μειωθει σε σχεση με παλια. Ο ssd αμα τον εχεις για αποθηκη, ο περιορισμος των εγγραφων ειναι non-issue ακομα και στα φθηνα μοντελα. Εχω ενα καλο docking station usb 3 και τους ssd τους κουμπωνω σαν cartridge σε παλια κονσολα αναλογα με το τι δεδομενα χρειαζομαι να εχω προσβαση. Νομιζω η πιο κομψη λυση αν δεν θες να βαλεις NAS Storage + προσιτοί με 80eu/TB σε ποιόν κόσμο;!; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bspus Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 54 λεπτά πριν, jmirko15 είπε Storage + προσιτοί με 80eu/TB σε ποιόν κόσμο;!; Δεν ειπα φθηνοι, ουτε οτι πλησιαζουν την τιμη /ΤΒ των μηχανικων. Αλλα δεν εχει περασει και παρα πολυς καιρος απο την εποχη που 80ε/ΤΒ ηταν το συνηθες για τους μηχανικους. Για μενα τα πλεονεκτηματα ειναι αρκετα ωστε να αξιζει η μεταβαση. Προφανως αμα υπαρχει οικονομικο προβλημα δεν ειναι συμφερουσα λυση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jmirko15 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 11 λεπτά πριν, Bspus είπε Δεν ειπα φθηνοι, ουτε οτι πλησιαζουν την τιμη /ΤΒ των μηχανικων. Αλλα δεν εχει περασει και παρα πολυς καιρος απο την εποχη που 80ε/ΤΒ ηταν το συνηθες για τους μηχανικους. Για μενα τα πλεονεκτηματα ειναι αρκετα ωστε να αξιζει η μεταβαση. Προφανως αμα υπαρχει οικονομικο προβλημα δεν ειναι συμφερουσα λυση 80eu/TB ρε συ ήταν πριν από 10+ χρόνια; Δεν συμφέρει για κανέναν λόγο να πάρεις SSD για backup. (Μιλάω πάντα για "σοβαρό" backup ΑΚΑ 10+ TBs) Πχ για να αλλάξω εγώ τώρα τους HDDs και να πάρω SSDs για 200+ TB καλύτερα να πληρώσω τη ΔΕΗ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
polaki Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Συγγνώμη φτάσαμε 2022 για να δούμε συγκριτικό αξιοπιστίας SSD vs HDD? Αλήθεια τώρα? Ούτε καν πρόκειται να διαβάσω το άρθρο (αν και πάντα το κάνω πριν σχολιάσω). Ούτε καν θυμάμαι πόσους FAILGATE είχα θάψει, και πόσα data μου είχαν πάει άκλαφτα. Πάνω από 7-8 SSD έχω εδώ και 12+ χρόνια, κανένας δεν έχει κλατάρει. Προφανώς είναι και η χρήση που τους κάνεις, αλλά και πάλι τί συζητάμε? Θα θυμάμαι πάντα τους HDD ως τον ένα και μοναδικό λόγο που με έκαναν να έχω backup ακόμα και στο κλειδί του αυτοκινήτου απτη ΦΟΒΙΑ που μου δημιούργησαν.. που ζήτησα ΤΕΤΑΡΤΟ από την αντιπροσωπεία και το έχω στο εξοχικό των γονιών μου θαμμένο σε ένα συρτάρι μην τυχόν χάσω κάπου τα άλλα 3!!... Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2022 από polaki Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexis_dim Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 HDD δεν είναι για βαριά χρήση πάντως... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makridis Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Η μόνη ακριβής απάντηση είναι: «Είναι να μη σου κάτσει» 2 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coffeex Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Understanding SSD endurance: drive writes per day (DWPD), terabytes written (TBW), and the minimum recommended for Storage Spaces Direct Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiorgosT Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Βασικά οι SSD ΔΕΝ είναι δίσκοι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bspus Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 3 ώρες πριν, jmirko15 είπε 80eu/TB ρε συ ήταν πριν από 10+ χρόνια; Δεν συμφέρει για κανέναν λόγο να πάρεις SSD για backup. (Μιλάω πάντα για "σοβαρό" backup ΑΚΑ 10+ TBs) Πχ για να αλλάξω εγώ τώρα τους HDDs και να πάρω SSDs για 200+ TB καλύτερα να πληρώσω τη ΔΕΗ Χαχα, ναι ισως να ειναι 10 χρονια πριν. Δεν μου φαινεται τοσο μακρια. Μαλλον προδιδω την ηλικια μου Μια λεπτομερεια ειναι οτι δεν μιλησα για backup αλλα απλη αποθηκευση. τα δεδομενα που αξιζει να εχω backup δεν ξεπερνανε μερικες δεκαδες GB και φυσικα ολα υπαρχουν σε 2 σημεια τουλαχιστον. Τα υπολοιπα ειναι πραγματα που απλα κανω hoarding γιατι δεν μου αρεσει να σβηνω. Φυσικα εκει δεν υπαρχει backup και αμα τα χασω θα το ξεπερασω. Υποθετω τα 200+ TB που εγραψες ειναι στην πραγματικοτητα 20? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jmirko15 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 18 λεπτά πριν, Bspus είπε Χαχα, ναι ισως να ειναι 10 χρονια πριν. Δεν μου φαινεται τοσο μακρια. Μαλλον προδιδω την ηλικια μου Μια λεπτομερεια ειναι οτι δεν μιλησα για backup αλλα απλη αποθηκευση. τα δεδομενα που αξιζει να εχω backup δεν ξεπερνανε μερικες δεκαδες GB και φυσικα ολα υπαρχουν σε 2 σημεια τουλαχιστον. Τα υπολοιπα ειναι πραγματα που απλα κανω hoarding γιατι δεν μου αρεσει να σβηνω. Φυσικα εκει δεν υπαρχει backup και αμα τα χασω θα το ξεπερασω. Υποθετω τα 200+ TB που εγραψες ειναι στην πραγματικοτητα 20? Όχι.. Εγώ μιλούσα για καθαρά περίπου 200TB αρχεία που έχω backed up σε 3 μέρη.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 19 ώρες πριν, CONAN_ είπε Ο πιο αξιόπιστος σκληρός είναι αυτός που εχει... backup. Αν εχεις backup τον κρατάς μέχρι να πεθάνει. Ακριβώς αυτό. Είναι χαζό να αγοράζεις 8Tb SSD για Storage όταν με το ~1/3 των χρημάτων παίρνεις 2 HDD των 8Tb με απειροελάχιστη πιθανότητα να σκάσουν και οι δύο ταυτόχρονα και απείρως περισσότερα TBW. Είναι ο νόμος των πιθανοτήτων. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ktm13 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Παρε samsung ssd και θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fsbmaniac Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Στις 8/3/2022 στις 7:08 ΠΜ, spooker είπε Εντάξει όχι πάντα. Πήρα πριν λίγους μήνες 2 ιδιους WD Red Pro 6TB με 5 χρόνια εγγύηση με το ίδιο σκεπτικό. Ο ένας άρχισε να δείχνει SMART errors μετά από λίγο καιρό και δεν πέρναγε τα tests του diagnostic tool. Τελικά τον άλλαξε η WD με έναν purple Pro 10TB μετά από ένα μήνα καθυστέρηση επειδή δεν είχαν stock. Η ποιότητα κατασκευής μάλλον έχει πέσει δυστυχώς το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο για τα backups. Σίγουρα οι ssd είναι μακράν χειρότεροι από τους μηχανικούς όσον αφορά την αξιοπιστία τους πάντως και αυτό δύσκολα θα αλλάξει. Μακράν χειρότεροι????? 3 red και 2samsung nvme έχω από το 2018 μάντεψε έχω αλλάξει ήδη 2 red. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spooker Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 4 ώρες πριν, fsbmaniac είπε Μακράν χειρότεροι????? 3 red και 2samsung nvme έχω από το 2018 μάντεψε έχω αλλάξει ήδη 2 red. πρέπει να λάβεις και κάποια άλλα πράγματα υπόψη. Αν για κάποιο λόγο αποκτήσει πρόβλημα ένας μηχανικός δίσκος είναι πολύ πιο εύκολο να κάνεις recover τα data. Με τους ssd δεν μπορείς να κάνει και πολλά πράγματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα