Προς το περιεχόμενο

Είναι οι δίσκοι SSD τόσο αξιόπιστοι όσο οι HDD;

trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κανένα failure 10 χρόνια τώρα από ssd. Όλοι samsung. Τελευταία επένδυσα σε 2 nvme m2 970evoplus των 1tb έκαστος και 2 χ 2.5" 860pro 500ρηδες που έχω κανένα θέμα. Για εξωτερικά backup έχω 2 T7 touch εξαιρετικοί. Torrent , streaming ταινίες σε άλλο pc κανένα θέμα ούτε ασχολούμαι

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Εγω χρησιμοποιώ φτηνούς SSD στα μηχανήματα μου, δεν ψωφισε κανένας μέχρι τώρα. Οι μηχανικοί παίζουν ακόμα και μια 10αετια μετα, αν και δεν τους ζόριζα από ένα σημείο και μετα, μόνο για αποθήκη.

Kinston A400 120αρης με 20 TBW κοντα στο 70% health, χρήση "τα κανει όλα". Εχει μπει σε αδιάφορο μηχάνημα πλέον. Παίζει τέλεια. Προσδόκιμο 40TBW.

A400 500αρης με 10TBW  στο 97% health, χρήση gaming. Προσδόκιμο 160 TBW.

Teamgroup 120αρης κοντά στα 8 TBW με health 100%,χρηση OS.  Ο σενσορας δείχνει ??? θερμοκρασία από το πρώτο boot.

PNY 120αρης  4TBW, health 100% ,OS. Κολλημένο σενσορα επίσης στους 33 βαθμούς.

Τώρα αμα κλωτσήσουν κλώτσησαν, SSD του κιλού είναι δεν περιμένω να βαστήξουν 10 χρονια με 15-20 εύρω. Τουλάχιστον μην πανε μια και εξω, βλέπεις το health και τους αλλάζεις.

Αποθήκευση και παλαιά games σε HDDς. Δεν φθάνει η τσέπη μου να τους αλλάξω και να πω την αλήθεια δεν με πειράζει. Εχω και pc με HDD για OS, φτιάχνω καφεδάκι μέχρι να μπουτάρει 😁.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, petran79 είπε

με τους sdd είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες να ανακατευτούν αρχεία και να μην ξεκινούν τα Windows.

O πρώτος μου SSD που με ἐβαλε στον κόσμο αυτής της τεχνολογίας OCZ VERTEX PLUS 60gb αγορά 27/01/2012 ζεί και βασιλεύει  στο κυρίως pc μου ως δεύτερος δίσκος  για δοκιμαστικά Windows 11 και δεν έχει χάσει απο την ταχύτητα του σε read & write sata ii καθόλου (τότε μου είχε κάνει ένα pc του 2007 σαν νέο μηχάνημα) και ήταν ο μοναδικός SSD που η αναγραφόμενη επίδοση του κατασκευαστή στα χαρακτηριστικά ήταν αυτή που πήρα και που έχει μέχρι σήμερα.

Ο αντικαταστάτης του ένας Kingston SV300 60gb αγορά 06/12/2013 ζεί επίσης και βασιλεύει στο netbook που ανάβει πια σπάνια.

Ο τωρινός μου κυρίως δίσκος SSD SAMSUNG EVO840 120gb αγορά 27/03/2014 που είναι σε 2o συνεχόμενο main  pc με WIN10 παίζει σφαίρα και τελικά ούτε

ποτέ μου κάηκε κανένας ούτε έχασα data απο ssd όπως επίσης σε πελατών και φίλων που έχω αλλάξει σε πύργους & laptop κανένας δεν χάλασε ποτέ,

τι να πω μάλλον ανήκω στους πολύ τυχερούς.

Επεξ/σία από ptriv1
  • Like 3

1 ώρα πριν, REWIND84 είπε

γενικά πότε είναι καλό να αλλάζουμε SSD ?

έχω έναν adata 8200 pro και μου τον βγάζει 86% το hard disk sentinel

Ο πιο αξιόπιστος σκληρός είναι αυτός που εχει... backup.  

Αν εχεις backup τον κρατάς μέχρι να πεθάνει. 

• Like 4
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, REWIND84 είπε

γενικά πότε είναι καλό να αλλάζουμε SSD ?

έχω έναν adata 8200 pro και μου τον βγάζει 86% το hard disk sentinel

Εχω  εναν "ζωντανό" με 27% 

Γενικά μέχρι το 50% δεν το σκεφτόμαστε καν , απλά αντικαθιστά "καμμένα" cells με άλλα και μειώνεται η χωρητικότητα.

• Sad 1

Samsung Evo  850 250gb του 2015, 860 500gb του 2018, 870 2tb του 2021. Επισης Sandisk  1tb του 2020.

Οι 3 με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα είναι στο nas και ο αθάνατος 850 μαζί με Sabrent nvme στο pc.

Όταν αγόρασα τον 850 το 15 ορκίστηκα να μην ξανά αγγίξω hdd. Δεν υπάρχει γυρισμός. Δεν αποθηκεύω ταινίες κτλ βέβαια όποτε δεν χρειάζομαι drives μεγέθους 8, 16, 20 tb.

10 ώρες πριν, Alex-V είπε

Το οτι καποιοι ssd (patriot burst) ειναι για τα σκουπιδια με τον controller που ανεφερες, δεν παει να πει οτι ολοι οι ssd και controllers ειναι ιδιοι και για πεταμα

oxi μονο patriot μην ξεχναμε και τους kingston a400 φιλε μου κ αρκετες αλλες εταιριες

15 ώρες πριν, xRoronoa είπε

WD και κρατάνε παραπάνω και από Ιαπωνικό αυτοκίνητο

Εντάξει όχι πάντα. Πήρα πριν λίγους μήνες 2 ιδιους WD Red Pro 6TB  με 5 χρόνια εγγύηση με το ίδιο σκεπτικό.

Ο ένας άρχισε να δείχνει SMART errors μετά από λίγο καιρό και δεν πέρναγε τα tests του diagnostic tool. Τελικά τον άλλαξε η WD με έναν purple Pro 10TB μετά από ένα μήνα καθυστέρηση επειδή δεν είχαν stock. 

Η ποιότητα κατασκευής μάλλον έχει πέσει δυστυχώς το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο για τα backups. Σίγουρα οι ssd είναι μακράν χειρότεροι από τους μηχανικούς όσον αφορά την αξιοπιστία τους πάντως και αυτό δύσκολα θα αλλάξει. 

Οι SSD ειναι ακομα σε εμβρυικό στάδιο. Στην ουσία όποιος αγοράζει σήμερα, είναι beta tester μιας τεχνολογίας με άγνωστη αξιοπιστία και προοπτική. 'Οταν με το καλό ωριμάσει η αγορά σε 10-15 χρονια, τοτε ΝΑΙ θα αξίζει η μετάβαση σε SSD. Μέχρι τότε όμως μηχανικός δίσκος και άγιος ο Θεος!

• Like 1
  • Thanks 2

17 ώρες πριν, xRoronoa είπε

WD και κρατάνε παραπάνω και από Ιαπωνικό αυτοκίνητο

Ναι ναι... σκυλιά...για αυτό κατέβασε το annual workload στους WD RED PRO στα 300ΤΒ/έτος (από τα 550 που είναι το standard για τέτοιας κατηγορίας σκληρούς).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...