atheatos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Η μέση διάρκεια ζωής αυτών των δύο πόση είναι περίπου; 10 έτη; Εκεί περίπου. Όταν παλαιότερης τεχνολογίας hdd με χωρις τις νέες τεχνολογίες και εκδόσεις , είχαν παραπάνω διαρκείας ζωής που αγγίζει ή ξεπερνάει τα 15 χρόνια. Δεν θυμάμαι ποσά μοντέλα έβγαζε πριν 20 χρόνια η WD πάντως δεν ήταν σίγουρα τα χρώματα του ουρανίου τόξου που έχουμε σήμερα. Λίγα και καλά ήταν δηλαδή. Τωρα αν θέλεις καλό σκληρό hdd πρέπει να πληρώσεις παραπάνω ωστε να αποκτήσεις κάτι που με την φτηνότερη έκδοση παλαιότερα ησουν καλυμμένος. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2022 από atheatos 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leonidas_ Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Για HDD Ένας Seagate και ένας Maxtor χτύπησαν για πλάκα. Καμία σχέση η αξιοπιστία τους πλέον με παλιά. Έχω έναν Wd από το 2000 και ακόμα δίνει πόνο. Wd και Toshiba κορυφή από εμένα. Ssd Samsung 860 Evo και ένας Kingston m2.nvme δουλεύουν μια χαρά εδώ και 2 χρόνια. Στην αρχή με παρανοϊκή αποφυγή εγγραφής δεδομένων, αλλά πλέον ούτε που το σκέφτομαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apollonian Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Αφού μετέτρεψα όλες τις κύριες συσκευές μου σε M2, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιστρέψω ξανά ποτέ στα HDD.. οι διαφορές είναι απλά διαστημικές. Ο μόνος τρόπος που θα αγόραζα ξανά ένα νέο μηχανικό HDD είναι εάν χρειαζόμουν χωρητικότητα αποθήκευσης μεγαλύτερη από 4 TB. Αυτή η εταιρία είχε δημοσιεύσει και παλαιότερες έρευνες σχετικά με τα συγκριτικά failure rates. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Ενδιαφέρον. Εγώ έχει τύχει να κρατήσω γύρω στα 15 χρόνια τους περισσότερους σκληρούς. Ο πρώτος μου από το παλιό pc του 2003 τον μετέφερα σε 2 νέα PC άντεξε μέχρι το 2020, πάλι καλά που πρόλαβα και έσωσα τα δεδομένα μου. Ο δεύτερος του 2009 είναι μια χαρά μέχρι σήμερα, τον ελέγχω με το hd sentinel. Σε ένα laptop που το είχα από το 1999 αλλά ουσιαστικά είχε συχνη χρήση μέχρι το 2002 και μέτρια χρήση μέχρι το 2006 μετά το παράτησα τελείως, το άνοιγα μια φορά το έτος, το 2021 χάλασε οριστικά ο σκληρός του, είχε ορισμένα bad sectors αλλα μεχρι εκει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Apollonian είπε Αφού μετέτρεψα όλες τις κύριες συσκευές μου σε M2, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιστρέψω ξανά ποτέ στα HDD.. οι διαφορές είναι απλά διαστημικές. Ο μόνος τρόπος που θα αγόραζα ξανά ένα νέο μηχανικό HDD είναι εάν χρειαζόμουν χωρητικότητα αποθήκευσης μεγαλύτερη από 4 TB. Αυτή η εταιρία είχε δημοσιεύσει και παλαιότερες έρευνες σχετικά με τα συγκριτικά failure rates. Αν σου πω για να καλυψω τις ανάγκες μου προτίμησα και εγώ να κάνω όλα τα κυρια συστήματα με ssd, φτάνοντας σε σημείο να ενώσω δυο 4tb ssd με raid 0 , ωστε να γλιτώσω 200 ευρώ που θα έκανε παραπάνω , αν έπαιρνα μόνο τον 8tb ssd , θα με πιστέψεις? 6 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Ενδιαφέρον. Εγώ έχει τύχει να κρατήσω γύρω στα 15 χρόνια τους περισσότερους σκληρούς. Ο πρώτος μου από το παλιό pc του 2003 τον μετέφερα σε 2 νέα PC άντεξε μέχρι το 2020, πάλι καλά που πρόλαβα και έσωσα τα δεδομένα μου. Ο δεύτερος του 2009 είναι μια χαρά μέχρι σήμερα, τον ελέγχω με το hd sentinel. Σε ένα laptop που το είχα από το 1999 αλλά ουσιαστικά είχε συχνη χρήση μέχρι το 2002 και μέτρια χρήση μέχρι το 2006 μετά το παράτησα τελείως, το άνοιγα μια φορά το έτος, το 2021 χάλασε οριστικά ο σκληρός του, είχε ορισμένα bad sectors αλλα μεχρι εκει. Την τελευταία 5 ετια που έχουν μπει στο κυνήγι των επιδόσεων, χωρητικότητας , κατανάλωσης , θορύβου για να ανταγωνιστούν κάπως τους ssd , έχουν κάνει την τεχνολογια αυτή πιο επιρρεπή στις βλάβες. Δεν γίνεται ο διπλασιασμός και ο τριπλασιασμός της χωρητικότητας στο ίδιο μέγεθος , χωρίς κάπου να χάνεις. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2022 από atheatos 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apollonian Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 2 λεπτά πριν, atheatos είπε Αν σου πω για να καλυψω τις ανάγκες μου προτίμησα και εγώ να κάνω όλα τα κυρια συστήματα με ssd, φτάνοντας σε σημείο να ενώσω δυο 4tb ssd με raid 0 , ωστε να γλιτώσω 200 ευρώ που θα έκανε παραπάνω αν έπαιρνα μόνο τον 8tb ssd , θα με πιστέψεις? Lifehack για.. ψαγμένους αυτό που έκανες 😉 Είχα διαβάσει κάπου πριν καμία 5ετία ότι το pairing SSD με RAID0 δίνουν +88% βελτίωση της ταχύτητας κατά την εγγραφή και την ανάγνωση αρχείων στο δίσκο όταν δύο μονάδες δίσκων αντιστοιχίζονται (δηλαδή, τα δεδομένα να κατανέμονται ομοιόμορφα σε δύο ή περισσότερους δίσκους). 🤯 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, Apollonian είπε Lifehack για.. ψαγμένους αυτό που έκανες 😉 Είχα διαβάσει κάπου πριν καμία 5ετία ότι το pairing SSD με RAID0 δίνουν +88% βελτίωση της ταχύτητας κατά την εγγραφή και την ανάγνωση αρχείων στο δίσκο όταν δύο μονάδες δίσκων αντιστοιχίζονται (δηλαδή, τα δεδομένα να κατανέμονται ομοιόμορφα σε δύο ή περισσότερους δίσκους). 🤯 Το έχω αναφέρει και σε άλλους παλαιότερα αυτό, όταν είχε συζητηθεί στο αντίστοιχο thread του insomnia αλλά με προσπέρασαν λέγοντας μου ότι δεν είναι καλή ιδέα….Αν το ψάξεις ακόμα παραπάνω θα βρεις και αλλά θετικά , αλλά άστο καλύτερα , γράψε ότι το κανείς για οικονομικούς λόγους , γιατί θα πέσουν οι φωστήρες του insomnia που δίνουν συμβουλές σε άλλους , να σε φάνε… 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bspus Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Πλεον εχω μεταβει σε ssd και για storage. Μπορει να βγαινουν πιο ακριβοι ανα TB σε σχεση με τους HDD, αλλα πλεον ειναι σιγουρα προσιτοι με περιπου 75-80 ευρω/ΤΒ Πολυ απλα δεν εμπιστευομαι τους HDD. Ειναι πολυ ευθραυστοι και κινδυνευουν απο χτυπηματα αλλα και γιατι η αξιοπιστια τους εχει μειωθει σε σχεση με παλια. Ο ssd αμα τον εχεις για αποθηκη, ο περιορισμος των εγγραφων ειναι non-issue ακομα και στα φθηνα μοντελα. Εχω ενα καλο docking station usb 3 και τους ssd τους κουμπωνω σαν cartridge σε παλια κονσολα αναλογα με το τι δεδομενα χρειαζομαι να εχω προσβαση. Νομιζω η πιο κομψη λυση αν δεν θες να βαλεις NAS 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_filippos_ Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 ισχύει πως δεν πρέπει να γεμίσεις τον SSD στο 100%, γιατί επηρεάζει το fail rate? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
playfsx Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 είχα 5 σκληρούς από τους 19 που χάλασαν και 0 από τους 6 ssd τα τελευταία 16 χρόνια . Από το μικρό μου δείγμα θα έλεγα ότι η ssd είναι εξερετικα πιο αξιόπιστη. Βέβαια δεν αγόρασα ποτέ τους πιο φτηνούς, όταν έβλεπα tlc παλιά και τώρα qlc έτρεχα μακριά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Το θεμα των δισκων ειναι καθαρα θεμα τυχης. Εχω HDD που δουλευει 24/7 απο το 2012 ειχα και HDD που χαλασε σε 4 χρονια. Εχω SSD που δουλευει 24/7 απο το 2012 (εκει γινονται και τα downloads και μετα πανε σε HDD) και ειναι ακομα στο 92% health. Εστησα πριν 6 μηνες pc για φιλο,βαλαμε SSD για το λειτουργικο ΜΟΝΟ, τα downloads ειναι σε αλλο δισκο,streaming temps σε αλλο δισκο,games σε αλλο δισκο και εχει health 80%. Το 2019 αγορασα 2x SSD που μπηκαν σε 2 pc, ο ενας χαλασε σε 2 μηνες(ειχε μεσα 2 games) και ο αλλος σε 6 μηνες(μονο windows), εγιναν αντικατασταση. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2022 από BlurayMoviesGreece 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leolipop Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Εχω 1 500αρη που αργει εκνευριστικα πολυ και ας δειχνει 100% υγεια.Τον εχω καπου ξεχασμενο.Εχω επισης σε ενα λαπτοπ εναν evo 840 120gb με υγεια στο 73% σε μηχανημα που σπανια θα αναψει.Στον σταθερο του παιδιου που λειτουργει καθημερινα αρκετες ωρες , απο το 2018 αγορασμενο , εναν intenso 120gb που ακομα κραταει 100% (βασει του evo , δεν το περιμενα). Θεμα τυχης ; ποιοτητας , ισως η αληθεια να ειναι καπου στη μεση Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2022 από leolipop Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Tip: Οι SSD δεν είναι και δεν λέγονται δίσκοι. Το SSD εξάλλου σημαίνει Solid State Drive. Ο HDD αντίθετα σημαίνει hard disk drive. Πείτε τον καλύτερα οδηγό ssd παρά δίσκο SSD. Κάπου δηλαδή τα τεχνολογικά site να μην διαιωνίζουν τέτοια λάθη. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2022 από Retromaniac 3 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pcos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) ποτε ηταν αξιοπιστοι οι HDD? θα τρελαθουμε! Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2022 από pcos 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Neural_handshake Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) os tmp κ browsers cache σε tmpfs ,fstrim timer enabled κ νο προμπλεμα Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2022 από Neural_handshake Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα