gleft Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 ATGATT θα πω και τίποτα άλλο, γιατί ακόμα και στην πόλη μπορεί να έχεις μικρές ταχύτητες αλλά έχεις κράσπεδα, σταυροδρόμια και είσαι στο έλεος των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου. Άρα στο κομμάτι του κράνους, αν θες να παίρνεις αέρα καμιά φορά, πάρε ένα ανοιγόμενο. 1
Adrian Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Ας πω και εγώ την άποψη μου.. Διαφωνώ κάθετα (και οριζόντιος) με το σκεπτικό να υπάρχει ένα δεύτερο κράνος πιο φθηνό για μέσα στην πόλη και να κρατάμε το καλό και ακριβό για έξω η για να κάνουμε γύρους στην πίστα Σερρών. Τα χτυπήματα στο κεφάλι είναι πολύ πιο βαριά και συχνά με ένα 125cc σκουτεράκι μέσα στο κέντρο της Αθήνας (η insert πόλη) από το να κάνεις την βόλτα σου στην εξοχή με το CB750 Bol'Dor. Προφυλακτήρες, κοτσαδόρους, κολόνες, κολονάκια, πεζοδρομία, κάγκελα.. Και πολύ πιο συχνά να φεύγουμε με τα μούτρα στην άσφαλτο. Προσωπικά δεν πήρα και ούτε θα έπαιρνα ποτέ ανοιχτό/ανοιγόμενο κράνος. Έχω πετύχει σε εφημερία στα ΤΕΠ ανοιγόμενο κράνος (δεν θυμάμαι μάρκα) που διαλύθηκε και έγινε το σαγόνι καλοκαιρινό.. Το πόσες φορές έχω ακούσει ότι τα κράνη που φοράω είναι πιο ακριβά από τα μηχανάκια δεν θα το αναφέρω.. 11 3
c23 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Ξεκάθαρα έχει να κάνει με το πόσο κοστολογείς το κεφάλι σου, ειδικά για μέσα στην πόλη που οι παραβιάσεις στοπ/φαναριών, το "ααχ δε σε είδα" είναι καθημερινότητα. Ναι μπορεί να είναι πιο "άνετα" (εγώ μια φορά έβαλα και ένιωθα ανασφάλεια βέβαια), αλλά δεν προσφέρουν κάποια ιδιαίτερη προστασία αν πέσεις με το σαγόνι κάπου ή τουμπάρεις και δεν ξέρεις σε τι θα χτυπήσει το κεφάλι σου. Θεωρώ πως υπάρχουν απλά για να μη σε γράψουν, και σε τέτοια άτομα απευθύνονται. Χίλιες φορές να πάρεις ένα οικονομικό full face αν είναι παρά jet. Αν πχ κάνεις delivery και δε θέλεις να το βγάζεις πάρε ανοιγόμενο καλής μάρκας και να το κλείνεις πάντα όταν θα είσαι εν κινήσει. 1
mp123 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 8 λεπτά πριν, c23 είπε Ξεκάθαρα έχει να κάνει με το πόσο κοστολογείς το κεφάλι σου, ειδικά για μέσα στην πόλη που οι παραβιάσεις στοπ/φαναριών, το "ααχ δε σε είδα" είναι καθημερινότητα. Ναι μπορεί να είναι πιο "άνετα" (εγώ μια φορά έβαλα και ένιωθα ανασφάλεια βέβαια), αλλά δεν προσφέρουν κάποια ιδιαίτερη προστασία αν πέσεις με το σαγόνι κάπου ή τουμπάρεις και δεν ξέρεις σε τι θα χτυπήσει το κεφάλι σου. Θεωρώ πως υπάρχουν απλά για να μη σε γράψουν, και σε τέτοια άτομα απευθύνονται. Χίλιες φορές να πάρεις ένα οικονομικό full face αν είναι παρά jet. Αν πχ κάνεις delivery και δε θέλεις να το βγάζεις πάρε ανοιγόμενο καλής μάρκας και να το κλείνεις πάντα όταν θα είσαι εν κινήσει. Οπως είπα δυο shoei έχω. Το ένα θέλει αλλαγη γιατί πάλιωσε και έχει ανοίξει μέσα.( το είχα πάρει και ένα νούμερο μεγαλύτερο). Μπήκα στην σκέψη λοιπόν αφού έχω κλειστό καλό γιατί να μην πάρω και ένα jet καλό shoei να το δοκιμάσω. Πολλοί φοράνε jet . Ένταξη η λογική λέει full face αλλά βλέπω πολλούς με jet. Το jet θα είναι για κοντινές αποστάσεις . Δεν βάζω το κεφάλι μου σε φτηνό jet . Ανάμεσα στα δυο αυτά είμαι.Δεν ψάχνομε σε αλλά. Να πάω σε ανοιχτό για να δω πως είναι η να πάω στην σιγουριά του κλειστού. https://www.skroutz.gr/s/30701830/Shoei-NXR2-Faust-TC-5-Κράνος-Μηχανής-Full-Face-1300gr-με-Pinlock.html https://www.skroutz.gr/s/16246629/Shoei-J-O-Black-Κράνος-Μηχανής-Jet.html Αραγε δεν υπάρχει κανείς εδώ στο φόρουμ να μας πει τον λόγο που φοράει ανοιχτό κράνος.
argimeg Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Αφήσε το στυλ και αγόρασε ένα κανονικό κλειστό κράνος. Στην πόλη και με 50 να πηγαίνεις αν σε κόψει ο άλλος από stop δεν θα μείνεις επάνω στην μηχανή. 3 1
c23 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 16 λεπτά πριν, mp123 είπε Οπως είπα δυο shoei έχω. Το ένα θέλει αλλαγη γιατί πάλιωσε και έχει ανοίξει μέσα.( το είχα πάρει και ένα νούμερο μεγαλύτερο). Μπήκα στην σκέψη λοιπόν αφού έχω κλειστό καλό γιατί να μην πάρω και ένα jet καλό shoei να το δοκιμάσω. Πολλοί φοράνε jet . Ένταξη η λογική λέει full face αλλά βλέπω πολλούς με jet. Το jet θα είναι για κοντινές αποστάσεις . Δεν βάζω το κεφάλι μου σε φτηνό jet . Ανάμεσα στα δυο αυτά είμαι.Δεν ψάχνομε σε αλλά. Να πάω σε ανοιχτό για να δω πως είναι η να πάω στην σιγουριά του κλειστού. https://www.skroutz.gr/s/30701830/Shoei-NXR2-Faust-TC-5-Κράνος-Μηχανής-Full-Face-1300gr-με-Pinlock.html https://www.skroutz.gr/s/16246629/Shoei-J-O-Black-Κράνος-Μηχανής-Jet.html Αραγε δεν υπάρχει κανείς εδώ στο φόρουμ να μας πει τον λόγο που φοράει ανοιχτό κράνος. Γνωστός κυκλοφορούσε χωρίς κράνος, το full face του άμα λάχει. Μια φορά πετάχτηκε από στοπ αμάξι, πλάκωσε φρένα στο σκούτερ (πήγαινε αργά όντας στο κέντρο Αθήνας) και κάπως κατάφερε και έπεσε πάνω στα αντίβαρα/γωνίες του τιμονιού, φορούσε το κράνος γιατί έβρεχε τότε είπε, από τύχη δηλαδή δεν έχει σπασμένα σαγόνια ξέρω γω, από τότε κρανάκι με το που βγει από το σπίτι. Φαντάσου να ήταν με jet ή χωρίς κράνος. Το ότι έχεις 2 ακριβά κράνη δε σημαίνει και ότι κοστολογείς σοβαρά το κεφάλι σου. Γενικό αυτό, όχι μόνο προς εσένα και δε το λέω με κακία. Ειδικά κιόλας όταν έχεις και ακριβά κράνη, και λάθος μεγέθη, και σκέφτεσαι/ψάχνεις δικαιολογίες να πάρεις jet δε το κοστολογείς ιδιαίτερα σοβαρά. Τουλάχιστον αυτό αντιλαμβάνομαι εγώ, και ας σκας 500ε για το κράνος. Δεν υπάρχει σιγουριά κλειστού και "να δοκιμάσω πως είναι το ανοιχτό", το ένα δουλεύει, το άλλο είναι απλά για να μη σε γράψουν/σταθείς τυχερός σε πτώση. Για εμένα δε τίθεται δίλημμα, εκτός και αν πιστεύεις πως ποτέ δε θα σε συμβεί κάτι. Αλλά ρε φίλε, με jet και σε δρόμο με μυγάκια να περάσεις θα τα φας όλα, αφήνω στην άκρη λάσπες, κτλ από διερχόμενα αμάξια. 3 1
mp123 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, c23 είπε Γνωστός κυκλοφορούσε χωρίς κράνος, το full face του άμα λάχει. Μια φορά πετάχτηκε από στοπ αμάξι, πλάκωσε φρένα στο σκούτερ (πήγαινε αργά όντας στο κέντρο Αθήνας) και κάπως κατάφερε και έπεσε πάνω στα αντίβαρα/γωνίες του τιμονιού, φορούσε το κράνος γιατί έβρεχε τότε είπε, από τύχη δηλαδή δεν έχει σπασμένα σαγόνια ξέρω γω, από τότε κρανάκι με το που βγει από το σπίτι. Φαντάσου να ήταν με jet ή χωρίς κράνος. Το ότι έχεις 2 ακριβά κράνη δε σημαίνει και ότι κοστολογείς σοβαρά το κεφάλι σου. Γενικό αυτό, όχι μόνο προς εσένα και δε το λέω με κακία. Ειδικά κιόλας όταν έχεις και ακριβά κράνη, και λάθος μεγέθη, και σκέφτεσαι/ψάχνεις δικαιολογίες να πάρεις jet δε το κοστολογείς ιδιαίτερα σοβαρά. Τουλάχιστον αυτό αντιλαμβάνομαι εγώ, και ας σκας 500ε για το κράνος. Δεν υπάρχει σιγουριά κλειστού και "να δοκιμάσω πως είναι το ανοιχτό", το ένα δουλεύει, το άλλο είναι απλά για να μη σε γράψουν/σταθείς τυχερός σε πτώση. Για εμένα δε τίθεται δίλημμα, εκτός και αν πιστεύεις πως ποτέ δε θα σε συμβεί κάτι. Αλλά ρε φίλε, με jet και σε δρόμο με μυγάκια να περάσεις θα τα φας όλα, αφήνω στην άκρη λάσπες, κτλ από διερχόμενα αμάξια. Έχεις δικιο Φιλε. Δεν αξιζει τελικά και ας βλέπω πολλούς με ανοιχτό κράνος. Έχω δυο φίλους με ανοιχτό και λέω ωραίο είναι το jet. Καλύτερα όμως κλειστό να έχω την σιγουριά . Θα πάω σε κλειστό.. Ερχετε καινούριο μωρο. Με full face τελικά κράνος. Δεν θέλω σχόλια υποτιμητικά. Τις είδα όλες τις χοντα ( μόνο χοντα Φυσικα τίποτε άλλο ) ως τα 650 αλλά αυτη που δεν περιμενα ποτέ ούτε την είχα ανεβεί αυτη θα κλείσω αύριο . Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2022 από mp123 2
c23 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, mp123 είπε Έχεις δικιο Φιλε. Δεν αξιζει τελικά και ας βλέπω πολλούς με ανοιχτό κράνος. Έχω δυο φίλους με ανοιχτό και λέω ωραίο είναι το jet. Καλύτερα όμως κλειστό να έχω την σιγουριά . Θα πάω σε κλειστό.. Ερχετε καινούριο μωρο. Με full face τελικά κράνος. Δεν θέλω σχόλια υποτιμητικά. Τις είδα όλες τις χοντα ( μόνο χοντα Φυσικα τίποτε άλλο ) ως τα 650 αλλά αυτη που δεν περιμενα ποτέ ούτε την είχα ανεβεί αυτη θα κλείσω αύριο . Δυστυχώς είναι ένα θέμα ο μιμιτισμός, αν το κάνει όλος ο κύκλος σου θα το κάνεις και εσύ. Και είναι κακό. Όπως και σε μοτοβόλτες ο αργός πρέπει να είναι μπροστά και να μην πιέζεται και βάζει σε επικίνδυνες θέσεις τον εαυτό του, αλλά.. Αν δε φοράνε κράνος οι άλλοι δε θα φοράς και εσυ, και ούτω καθεξής. Σήμερα ήμουν στην παραλιακή για βολτούλα και με προσπέρασαν 4-5 (τα μισά δικάβαλα) xmax ή tmax τρέχοντας χωρίς κράνος, ούτε καν στο συνεπιβάτη. Κανένας στα ~10 άτομα, όλοι νέοι, μια παρέα. Μηχανή να είναι και να γουστάρεις ότι έχεις! Καλοτάξιδοι να είστε! Κάτοχος CB500X 2019 εδώ! Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2022 από c23 1
mp123 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 2 λεπτά πριν, c23 είπε Δυστυχώς είναι ένα θέμα ο μιμιτισμός, αν το κάνει όλος ο κύκλος σου θα το κάνεις και εσύ. Και είναι κακό. Όπως και σε μοτοβόλτες ο αργός πρέπει να είναι μπροστά και να μην πιέζεται και βάζει σε επικίνδυνες θέσεις τον εαυτό του, αλλά.. Αν δε φοράνε κράνος οι άλλοι δε θα φοράς και εσυ, και ούτω καθεξής. Σήμερα ήμουν στην παραλιακή για βολτούλα και με προσπέρασαν 4-5 (τα μισά δικάβαλα) xmax ή tmax τρέχοντας χωρίς κράνος, ούτε καν στο συνεπιβάτη. Κανένας στα ~10 άτομα, όλοι νέοι, μια παρέα. Μηχανή να είναι και να γουστάρεις ότι έχεις! Καλοτάξιδοι να είστε! Κάτοχος CB500X 2019 εδώ! Κάτοχος εδώ και 8 μήνες Honda forza 750. Πρώην κάτοχος cb500f 2021. Ανέβηκα σε ολα τα χοντα ως τα 650. Δεν τιθετε θέμα τιμής. Αλλά στο ρεμπελ ένοιωσα κουμπωμα. Το δεύτερο που ήταν καντινο ήταν το mc750x αλλά το έχω τον ίδιο κινητήρα. Naked ποτέ ξανά. Χαλαρές βόλτες και κάθισμα μάσα στην μηχανή.
pano Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mp123 είπε Αραγε δεν υπάρχει κανείς εδώ στο φόρουμ να μας πει τον λόγο που φοράει ανοιχτό κράνος. Θα σου πω εγώ, το φοράω τους καλοκαιρινούς μήνες στην Αθήνα , γιατί είναι πιο ευάερο ,πιο ελαφρύ, έχω καλύτερη ορατότητα και ακούω καλύτερα από ένα κλειστό . Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2022 από pano
poulinos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 17 hours ago, mp123 said: Φυσικα δεν έχει την προστασία του full face αλλά ας πουμε πως θες να πάρεις μια μηχανή που της ταιριάζει το jet κράνος. Βλέπουμε διαφημίσεις με κάποιες μηχανές όπου τα φοράνε και σου περνάνε αυτό το στυλ. Άραγε αξιζει ; χωρις παρεξηγηση αλλα αν αναρωτιεσαι το πιο πανω κατι δεν παει καλα.στα @@ σου οι διαφημισειες και τι ταιριαζει.full face απο μενα και προσωπικα. α.και στο παρα πεντε(αλεξιπτωτο πλαγιας) φοραγα full face αντιθετα με τους περισσοτερους. β.εχω σκασει με τα μουτρα κατω(με full face ευτυχως).και μαντεψε δεν εφταιγα κιολας 16 hours ago, mp123 said: Ένταξη ολα παίζουν ρόλο. Δεν φοράς σε ένα παπί ένα racing κράνος των 700 800 με φουλ γραφικά.πιο ακριβό ειχα παπακι(δεν ηταν δικο μου αλλα της δουλειας) και φοραγα shoei 640 ευρω
grandp Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Full face πάντα για τη μέγιστη προστασία και μάλιστα ακριβό. Έστω και με 50 χιλιόμετρα, αν γίνει ένα ατύχημα δεν έχει σημασία η αξία της μοτό σε αναλογία με την αξία του κράνους. Καλύτερα με ακριβό κράνος πάνω σε παπί παρά με jet σε ακριβή μηχανή. Πόσο αξίζει η ανθρώπινη ζωή;
teo1966 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) παρε φιλε μου full face. με 70 επεσα πανω σε αμαξο σταματημενο στη μεση του δρομου και τα ειδα ολα ευτυχως φορουσα κρανος. καλα το σπασιμο δε το σηζηταω 6 μηνες εκανα να περπατησω κανονικα. αστο σε ελληνικους δρομους που ειναι γυαλια δεν ειναι να ρισκαρεις εγω παντως το εκοψα το αθλημα δυστηχως οσο και να με στεναχωρει edit βρες καποιο με fiber η και 3 composite το ελαχιστο αποψη μου. ακομα και με 200 βρισκεις αξιοπρεπες Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2022 από teo1966
phanispal Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 14 λεπτά πριν, grandp είπε Πόσο αξίζει η ανθρώπινη ζωή; $10.000.000 Άρα τι; Να πάρουμε τον πιο ακριβό εξοπλισμό στον κόσμο και πάλι υποτιμούμε τη ζωή μας; Τι θα γίνει με αυτή την ατάκα επιτέλους; 2
grandp Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν είπα αυτό φίλε phanispal. Απλά καλό είναι σε θέματα ασφάλειας να μην κάνουμε εκπτώσεις και να μην συγκρίνουμε την αξία της μοτό με την αξία του κράνους. Και ναι φίλε μου όταν βλέπουμε κάποιον σε χιλιάρα supersport με κράνος jet τον 20 € Ναί αυτός ο άνθρωπος κατά την γνώμη μου υποτιμάει τη ζωή του. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2022 από grandp
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα