Προς το περιεχόμενο

Linux file (& print) server in Windows NT Domain

dimitris__

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει κανείς κάποια εμπειρία/απόπειρα να εκαταστήσει κάτι τέτοιο;

Προσπάθησα με mandrake 9 (και samba 2.x) κάποτε και το μόνο που πέτυχα ήταν να κάνω το LinuxBox join στο domain (με smb.conf και smbpasswd), και να δω shares εκατέρωθεν.

Όμως δεν μπορούσα να κάνω synchronize τα ΝΤ accounts με το Linux οπότε μου ήταν άχρηστο.

Υπάρχουν κάποια utils που κάνουν κάτι τέτοιο;

Μήπως χρησιμοποίησα λάθος distro; Μου φάνηκε πολύ παλούκι...

Δημοσ.

εντάξει δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο...λογικά θα βλε΄πεις το computer name του LINUX pc ,στο doamin...αυτό θα χρησιμοποιήσεις για να δώσεις δικαιώματα στο τύπωμα αλλα΄και στο sharing....δηλαδή αντι του account name θα κάνεις χρήση του computer name και θα δώσεις τα ανάλογα rights απο το sharing και security tab των LAN resources που θες.....

Το linux account δεν τρέχει εύκολα σε NT domain και δη χωρίς να υπάρχει AD (Active directory)....... δοκίμασε το παραπάνω και πες μας....

Δημοσ.

Thanks gandalf, αλλά υπάρχει ήδη το σύστημα security των Win (περίπου 1000 user accounts και 50 groups) σε ΝΤ4 και θέλω να βασιστώ πάνω σ' αυτό.

Δεν θέλω να βάλω computer accounts, αφού ακόμα κι αν γίνεται κάτι τέτοιο θα είναι μεγάλος μπελάς για διαχείριση.

Κατέβασα κάτι samba .pdf's και θα επανέλθω μετά τη μελέτη! Προς το παρόν άν έχει κάποιος κάτι να προσθέσει...

Δημοσ.

Checkare to winbind......

kai epishs kane join to samba sto domain kai bale

server = *

security = PDC of your domain

Egw exw pure samba PDC file/print server kai paizei mia xara [oxi windows PDC, alla fantazomai me winbind 8a to kaneis]

BB

Δημοσ.

BB & φίλοι, βρήκα ότι πέρα από το σωστό config του smb.conf (security=domain, password server=*, κλπ), για samba v.3 και ΝΤ4, χρειάζεται να κάνω το linux join στο domain με [net join -UAdministrator%password].

Μετά χρειάζεται να configurάρω το winbind και το PAM module. Έχω κάποια .pdf μαζεμένα, αν κάποιος έχει 50 MB να τα ανεβάσω, ευχαρίστως.

Όσον αφορά λεπτομέρειες του setup, θα προσπαθήσω να τις μοιραστώ εδώ μέσα στην επόμενη βδομάδα, λόγω υποχρεώσεων...

Θα δοκιμάσω με Mandrake 10 official download Edition σε ένα "virtual" domain με VMWare GSX Server.

Αυτά όσον αφορά το file sharing, το print sharing θέλει άλλη μια βδομάδα απ' ότι φαίνεται...

Δεν υπάρχει option για PDC linux στην περίπτωσή μου, αφού είναι στρωμένη με NT servers η δουλειά. Ένας free linux file server όμως νομίζω ότι χωράει παντού (κάτι σαν τη γνωστή μπύρα).

Το σίγουρο είναι ότι θα περάσω λούκι...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...