nickvog Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα! Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δύο οθονάρες και δεν ξέρω που να καταλήξω. Έχω αρκετά δυνατό μηχάνημα (Gigabyte Z690 UD AX, i7-12700K, 32GB DDR5-5600, RTX 3080 Ti) και επιπλέον κι ένα PS5 που περιμένει να κουμπώσει κι αυτό σε μία από τις δύο οθόνες. Γνωρίζω ότι η M28U έχει hdmi 2.1 (οπότε 120 frames 4K στο ps5), αλλά από την άλλη έχει μόνο free-sync για AMD κάρτες. Η δε ASUS XG27UQR είναι πλήρως συμβατή με την κάρτα γραφικών μου, αλλά έχει hdmi 2.0. Οπότε θα παιχτεί στο ποια από τις δύο είναι ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΘΟΝΗ. Αν ξέρει και μπορεί κάποιος ας μου δώσει κάποια συμβουλή. Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zourman1981 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Και μια τρίτη (και μάλλον καλυτερη ) επιλογή https://www.skroutz.gr/s/30447057/Samsung-Odyssey-G7A-Gaming-Monitor-28-4K-144Hz.html Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2022 από zourman1981 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickvog Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 10 ώρες πριν, zourman1981 είπε Και μια τρίτη (και μάλλον καυτερή ) επιλογή https://www.skroutz.gr/s/30447057/Samsung-Odyssey-G7A-Gaming-Monitor-28-4K-144Hz.html Και hdmi 2.1 και g-sync… πολύ καλή εναλλακτική! Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει διαθεσιμότητα σε Ελλάδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 34 λεπτά πριν, nickvog είπε Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει διαθεσιμότητα σε Ελλάδα. Amazon it/es/de Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zourman1981 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, Tenshi είπε Amazon it/es/de Αυτό πηγαινα να γράψω , ότι δεν θα δυσκολευτεί να την βρει απ' έξω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickvog Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Τη βρήκα αλλά με τα μεταφορικά πάει σε τελική ένα κατοστάρικο ακριβότερα απ ο,τι αν την παράγγελνα εδώ (δυστυχώς εδώ μόνο κατόπιν παραγγελίας υπάρχει, δλδ μετά από ένα μήνα γεμάτο) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zourman1981 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Ε τώρα με τέτοιο μηχάνημα που έχεις στήσει και για τις οθόνες που κοιτάς δεν νομίζω το 100ρικο να είναι πολλά λεφτά για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα μετα πας σε συμβιβασμό στην m28u που και αυτή εκεί όπου την έχουν διαθέσιμη αναμένουμε unboxing 15 λεπτά πριν, zourman1981 είπε Ε τώρα με τέτοιο μηχάνημα που έχεις στήσει και για τις οθόνες που κοιτάς δεν νομίζω το 100ρικο να είναι πολλά λεφτά για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα μετα πας σε συμβιβασμό στην m28u που και αυτή εκεί όπου την έχουν διαθέσιμη Η απλά περιμένεις έναν μήνα... αναμένουμε unboxing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Armoral Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Η Asus είναι 10bit αν δεν κάνω λάθος και έχει βγάλει και νέο μοντέλο TUF Gaming VG28UQL1A στις 28 ίντσες, πάλι με 10 bit χρώμα. Βέβαια στο Hardware unboxed κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μετά από το calibration η M28U έχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Για 10bit χρώμα στις Gigabyte κοιτάζεις την M32U. Υπάρχει και ένα αστεράκι στα 610 ευρώ, AOC U28G2XU/BK με πολύ καλό sRGB mode όπως λένε και με hdmi 2.0 μόνο. Τέλος και η G70A της Samsung έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά και απόδοση. Αν έχεις σκοπό να βάλεις και Xbox Series X επάνω τότε πρέπει να δεις κάτι άλλο και όχι την M28U. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2022 από Armoral Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickvog Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 3 ώρες πριν, Armoral είπε Η Asus είναι 10bit αν δεν κάνω λάθος και έχει βγάλει και νέο μοντέλο TUF Gaming VG28UQL1A στις 28 ίντσες, πάλι με 10 bit χρώμα. Βέβαια στο Hardware unboxed κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μετά από το calibration η M28U έχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Για 10bit χρώμα στις Gigabyte κοιτάζεις την M32U. Υπάρχει και ένα αστεράκι στα 610 ευρώ, AOC U28G2XU/BK με πολύ καλό sRGB mode όπως λένε και με hdmi 2.0 μόνο. Τέλος και η G70A της Samsung έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά και απόδοση. Αν έχεις σκοπό να βάλεις και Xbox Series X επάνω τότε πρέπει να δεις κάτι άλλο και όχι την M28U. Έχω PS5 όχι Xbox, ψάχνω την καλύτερη λύση σε HDMI 2.1 και G-Sync. To ξέρω για την VG28UQL1A της ASUS, την έψαξα πολύ (έχει και 2.1 και nvidia compatibility), αλλά...... ΔΕΝ υπάρχει Ευρώπη. Mόνο στο αμερικάνικο amazon, οπότε έχουμε δασμούς τέλη και τα σχετικά που πάει αρκετά πάνω από χιλιάρικο. Σχεδόν όλα τα reviews ταυτίζουν την ποιότητα της G7A με αυτήν της Μ28U, οπότε λέω να πάω σε ντόπια Samsung G7A "κατόπιν παραγγελίας", αφού η οθόνη της Gigabyte, αν και "ετοιμοπαράδοτη" έχει μόνο FreeSync. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα